öncelikle antiRTE gibi kafasını kuma gömmüşçesine parti bağnazı laik yobazların(antiRTE: o saygısız,provakatör avatarı kaldır yoksa ben kaldırtmasını bilirim) ve emrah1607 gibi sınıfsal konumlamasını tamamlayamamış/yada değiştirmiş kimin atı önde gidiyorsa ona binen zihniyetli şahıslarla siyaset tartışılmaz bunlara ne dersen de aynı mantık. adamlar yazdıklarımı bile okumadan yorum yapıyor ayrıca saygısızlık diz boyu o yüzden bunlara cevap bile vermiycem (zaten anlamsızca konu uzadı dahada uzatmıycam ama saygısızlık devam ederse o zamanda susmam )sana gelince sen en azından saygılı tartıştığın için öncelikle teşekkürler.ama sende bazen diğerleri gibi aynı şeyi yapıyosun ve yanlış değerleri savunuyorun bi defa bu konu harbiden çok uzatıldı benim başından beri söylediğim şeyler açık fikirlerim ortada hala kendi kafasındakileri bana yamamaya çalışıyolar. burda dogan yalakalığı yapmaya ne kadar hevesli insan varmış doğanın ne mal olduğu ortada ama çıkıp burda doğan grubunu bile savunan bir zevatla mantıklı tartışma olurmu, soruyorum sana.çoğulculuk konusunda önceki yazımdada dediğim gibi bu bagnaz laiklerin son seçimlerdeki halkın tutumunu hazmedemeyip ortaya attığı saçmalık.soruyorum sana daha önceki hükümetelerde bu kavramlar yokmuydu yoksa yeni öğrendiniz o zaman niye gıkınız çıkmadı da şimdi bas bas bağırıyosunuz. bu iki yüzlülük değilmi cumhuriyet tarihi boyunca cumhurbaşkanları hep aynı yöntemle seçilirken 367 koşulu yoktuda güle gelincemi aklınıza geldi(kaldıkı bir önceki cumhurbaşkanının nasıl seçildiğinide biliyoruz) bundan daha büyük iki yüzlülük varmı.çoğunluk çoğulculuk şimdimi icat edildi mahalle baskısı şimdimi icat edildi türbanlılar çoğalırsa mahahalle baskısı yaparlar(daha yapmadan adamlar niyet okuyor müneccim beyefendiler) diye bas bas utanmazca bağırırken aynı zamanda kendileri üniv. bizzat bunu türbanlılara yapıyorlardı halada yapıyolar hemde öğle sadece yanlız öğrenci kademesindede değil öğretim üyesi kademesinde hatta rektör kademesinde(itü nur serterin(şuan chp milletvekili) ikna/utanç odalarını unutmadık) her bireyin hakkı savunulmalı bunu yapmıyosunuz diyosun o zaman hemen sana başörtülü olduğu için itü üniv.hastanesine( kemal alemdaroğlu zamanında) alınmayıp tedavisi geciktiği için ölen kanser hastası medine bircan olayını hatırlatırım ve sadece vicdanına seslenerek(çok merakda ediyorum buna ne diyceksin diye acaba bu kadar açık şeyede hayır öyle değilmi diyceksin sakın deme çünkü kanıtlarım bozulursun).sen bireyin hakkını sorarken (sanki ben akp ye oy vermeyenlerin hakkı yok onlar ikinci sınıf mış demişim gibi(yine niyet okuyuculuğu) ) sizin zihniyetiniz medine bircanlara yaşam hakkı tanımıyor bırak başka hakları.kardeş her konuda tartışalım fikirlerimizi paylasalım ama lütfen biraz mantıklı vijdanlı olarak.ben aslında itiraf edeyim öyle siyaseti felan sevmem böyle tartışmalardan hoşlanmam öyle parti bağnazıda değilimdir tüm samimiyetimle söylüyorum.(beni tanısan hak verirsin bunuda ilk defa sana söylüyorum
) ama öğle kendi partisini/görüşünü herşeyin üstünde gören parti bağnazlığından,kimin atı önde gidiyorsa ona bineyimcilikten, kraldan çok kralcılıktan tiksiniyorum bide bu insanların çıkıp pişkince konuşması yokmu işte o zaman çileden çıkıyorum.bir defa temelde halk şuan akp haricinde hiçbir partiyi istemiyor bu açık. nasıl istesin sen halka karşı halkcılık yapacaksın öbürü bu ülkeyi halktan bile daha çok seviyorum ondan bile korurum diyecek.ondan sonra halkın istediği iktidara getirdiği meşru hükümete saygısızlık yapacaksın ondan sonrada demokrasiden bahsedeceksin (başbakan önceki seçimlerdede yaptığı gibi hodri meydan diyor seçimden önce birinci parti olamassam bırakırım diyor baykalla bahçeliyede söylüyor hadi demokrasiye inanıyosanız güveniyosanız hadi sizin başkanlarınızda göstersin bu cesaretide görelim ama sen şimdi halkıda demokrasiden ayrı tutarsan cumhursuz cumhuriyet dersen ben sanada cevap vermem) sırtını halktan başka yerlere dayayarak siyaset yapıp ondan sonra demokrasi demeyin hele hele akp gibi sırtını halka dayamış bir partiye hiç demeyin (sen li konuşuyorum ama burda sen derken senin şahsını kastedmiyorum misal olarak sen diyorum sen anlıyosun sanırım) çoğunluk/çoğulculuk gibi zırvalıkları ki bunu daha önce ilk başta deseydiniz samimi olduğunuzu düşünür saygı gösterirdim ama şimdi işinize gelince söylerseniz kimsenin inanmasını beklemeyin.daha öncede söylediğim gibi ben böyle sıkışınca yeni kavramlar türeterek kelime oyunlarına gelmem.bunları bana söyleme.neyse bunlar bu konuyla alakalı değil o yüzden uzatmıycam zaten yeteri kadar uzadı. saygılar...