arkadaşım emeğin için teşekkür ederim ancak şunu bilmelisinki savaş filmlerdeki gibi (en azından tv ve sinema )filmlerini kastediyorum oyun değildir atılan her bomba bu tür hasarlar verebilir savaş bir oyun değildir matematiksel olarak hesap yapılır bu işlerde ve sonuç en iyi hali ile senin bizimle paylaştığın görüntüleri getirir SAVAŞ KÖTÜDÜR ancak gerçektir. bazen kavgayı ayırmak için araya girenler ölür ve cenazesine gelenler şöyle derler :keşke ayıracağına ikisinide dövse idi. ama kader budur yapılacak hiç birşey yok olsa idi zaten yapılırdı barışı isteyen bir çok kuruluş var dünyada ve ülkemizde ama sonuç alınamıyor sebebi ise çok basit (rant ,çıkar, nefs) her milletin kendisini diğerinden üstün görme hevesi.bu görüntülerde canı yana sadece çocuklar zaten büyükler hak ettiklerini buluyorlar ama bu çocuklar geleceğin büyükleri değilmi zaten.bu tür olaylarda yapılacak tek bir şey vardır oda DERS ALMAK ve kendi milletimizi ilim fen ve edebi yönden aydınlatmak unutmaki nus ile uslanı etmeli taktir nus ile uslanmayanın hakkı kötektir.savaş oyun değil gerçektir.bazen acıyıp öldürmediğiniz bir çocuk canlı bomba olabilir yada öldürmeyip esir aldığınız bir kadın savaş sırasında yani tam operasyon anında size nekadar engel olur biliyormusun tepenizden mermiler geçerken esirinizi yaşatmaya çalışırsınız size verilen bir görev vardır ( her asker bir şeylerden yada bir bölgeden sorumludur )burası korunur şurası vurulur sen keskin nişancısındır diğeri destek ateşcisidir hem işini yapacaksın hem esrini koruyacaksın evin ikinci katından ateş geliyor bodrum katında kadınlar var çocuklar var ama siz bunu bilemezsiniz evi bombalarsınız yada tararsınız düşmanınıza yalnızmısın kadınlarınız yaşlılarınız çocuklarınız nerede diye soramazsınız özelliklede filistinde gerilla savaşı yaşanıyor cephe savaşı daha kolaydır. biliyorum belkide bana kızacaksınız ama insan kendi can derdine düştüğünde düşmanı babası olsa soracak akılı bulamıyor.(insan doğanlar insan olarak ölse idi belkide dünyada hayvan kalmazdı)özür dilerim siz ister inanın ister inanmayın yazdıklarım gerçektir zaten bütün görüntüler bunu destekliyor amak bir bebeği kikye bölmek yada masum insanları parçalamak değil sadece kazanmak daha dün 15 sehit verdik sizcesetlerini gördünüzmü ben maltepedekileri gördüm inan senin resimlerinde hiçbir farkı yok iki şehit ben kadınmı yoksa erkekmi ayıramadım