Günün sözü!!

'Aşkımı bir sır gibi senelerdir sakladım.' Şimdi de sırrı açığa vuramıyorum. Ne sevgilim yaşıyor ne de dilim dönüyor. Harfleri, sözcükleri, cümleleri yakalayamıyorum. Kaçıyorlar. Kaçan balık, uzaklaştıkça büyüyor...

уαşαмαк ιçιη ѕєвєp αяαѕαη ölмєк ιçιη ηєdєη вυlυяѕυη

Hani bazen insan birini yanında tutmayı bilmez, ama onun yokluğunu da istemez.
-Kaybetmeyi göze alamaz,
ama kazanmak için mücadele etmez.
-Bağlanmaya cesaret edemez,
…ama ondan tamamen kopmayı da beceremez.
... -Ne sevilmekten vazgeçer, ne sevmeyi bilir..

Hani çok sonra zaman geçer de kaybeder ya,
İşte o zaman dökülür dudaklardan, itiraf edercesine:

“-Ne gözümü alabildim, ne göze alabildim...

Geldiğin kadar değil, Göründüğün kadar mutlusun. Ve sakın unutma; Gittiğin kadar değil, Hakettiğin kadar unutulursun..

Birazcık tuz etkisi yaratmalı insan birinin hayatında. Hani yaraya basıp acı vereninden değil, yemeğe katılıp tat vereninden...

15 yaşındaki bir kız yanında 1 yaşındaki bebeğiyle sokakta yürüyor, insanlar ona kaşar ve fahişe diyor, 13 yaşında tecavüze uğradığını bilmeden. İnsanlar bir adama şişman diyor, kilosunu hızla arttıran bir hastalığını olduğunu bilmeden. İnsanlar yaşlı bir adama çirkin diyor, ülkesi için savaşırken kaza geçirdiğini bilmeden. İnsanlar bir kadına kel diyor, kanser olduğunu bilmeden
ayıpptırr ayıppp !

‎"Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor..!"

(İbrahim Sûresi 42. Ayet)

Rasulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:

“Herhangi bir müslüman, fakir bir müslümanı giydirirse, giydir­diği o elbise fukaranın üzerinde bulunduğu müddetçe Allah'ın himayesi altında bulunur.” [İmam Suyuti, Camiu’s-Sağir]

Kendini nokta kadar değersiz hissettiğinde dönüp arkana bak; belki önemli bir cümlenin sonundasındır .....

Kim demiş gölgelerin canı yoktur diye. Aslında onlar can katar düştükleri yere,sadece kalırlar hep,takip ettiklerinin gölgelerinde.

Bir kadın sizinle delice tartışabiliyorsa sevinin. Çünkü susmuş bir kadın için, bitmişsiniz demektir...!

Üç günlük dünya için gayret üstüne gayret,Ebedi bir yaşam için gayret yok hayret...

'14 Şubat yaklaşıyor ama benim sevgilim yok' diye ağlanıyosunuz.
O da birşey mi ?
Benim '10 Kasım'da Ata'm' yok !

ilk düğmeyi yanlış ilikleyen,hiçbirini doğru ilikleyemez

ـ٥٢٢٩ - عن أبي بكر رَضِيَ اللّهُ عَنْه قال: ]قَالَ رَسُولُ اللّهِ #: أَ أُنَبِّئُكُمْ بِأكْبَرِ الْكَبَائِرِ؟ ثَثاً. قُلْنَا: بَلى. قَالَ: ا“شْرَاكُ باللّهِ، وَعُقُوقُ الْوَالِدَيْنِ، وَقَتْلُ النَّفْسِ، وَكَانَ مُتَّكِئاً فَجَلَسَ فقَالَ: أَ وَقَوْلُ الزُّورِ، وَشَهَادَةُ الزُّورِ. فَمَا زَالَ يُكَرِّرُهَا حَتّى قُلْنَا لَيْتَهُ سَكَتَ[. أخرجه الشيخان والترمذي .

5229- Ebu Bekre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Size büyük günahların en büyüğünü haber vereyim mi?" buyurmuş ve bunu üç kere tekrar etmişlerdi. "Evet!" deyince: "Allah'a şirk koşmak, anne ve baba haklarına riayetsizlik, cana kıymak!" buyurdular. Bu sırada dayanmış durumda idi, yere oturup:
"Haberiniz olsun! Yalan söz, yalan şahidlik!" dedi ve bunu o kadar tekrar etti ki, "Keşke kesse artık!" temennisinde bulunduk."

Buhârî, Şehadat 10, Edeb 6, İstizan 35, İstitabe 1; Müslim, İman 143, (87); Tirmizî, Şehadat 3, (2302).

Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir. .

Aslında mesafelerin pek bir önemi yok.
Sonuçta güneş de yeryüzüne 149.600 km uzakta,
Ama çıplak gözle bakamayacağın kadar yakın.
-Tenini ısıtacak kadar seninle...

İnsanda en büyük hata: Karşıdaki insana gereğinden fazla değer vermek değil, Kendine hak ettiğinden daha az değer vermektir

Geri