Günün sözü!!

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen . Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır. Gözlerinle görmed...iğin ama sesini duyduğun varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. . . !

Aşkla; yandıkça yanmak, insanlığa varmaktır.
Aşkla; sevdikçe anmak, yaraları sarmaktır.
Aşkla; insanı bilmek, arzı tekrar kurmaktır.
Aşkla; gözyaşı silmek, hazla davul vurmaktır.
Aşkla; kalplere akmak, coşkun akan ırmaktır.
...Aşkla; âleme bakmak, esareti kırmaktır

Güvenilmek sevilmekten daha büyük bir iltifattır.

Kusur bulmak için bakma birine,bulmak için bakarsan bulursun,kusuru örtmeyi marifet edin kendine.İşte o zaman kusursuz olursun.
HZ MEVLANA

Tıklım tıklım yalnızlığım , iğne atsan yere düşmüyor . ..
K. İskender

Aşkı Kitaplara Soktukları İyi Oldu, Yoksa Belki de Başka Yerde Yaşayamayacaktı..​

Birisi bana 'Napıyorsun' diyince, kısık bir sesle 'Hiç' diyorum. Kimse anLamıyor; H'ayatın İ'çinden Ç'ıkamıyorum.

sana dilsiz, dudaksız sözler söyleyeceğim..bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim..

bu sözleri sana, herkesin içinde söyleyeceğim..ama senden başka kimse duymayacak..kimse anlamayacak..

Ne yaparsan yap, nasıl yaşarsan yaşa; ama gülebilmek için birini ağlatma ve çıkarların için hiçkimseyi satma..
[Balzac]

Asalet; Boyda Değil Soydadır.. İncelik; Belde Değil Dildedir.. doğruluk; Sözde DeğilL Özdedir.Namus Sözde Değil Yürektedir..!

Ayna ayna söyle şuna bir b.k sanmasın kendini.:001_rolleyes:
Elbet çalarlar kapını birgün alıverirler rengini .. .:001_smile:
:smile:

O Kadar Yoruyor ki Hayat, Bıkıyorsun İstemesende. ''Sorun Değil Birşeyim Yok, Bakkala Gidiyorum'' deyip, 10 Yıl Kaybolasım Var Sadece...

"Umursamaz değiLim ben, bunu asLa unutma. Sadece sen umrumda oLmayı beceremiyorsun asLında."

sevdikleriniz avucunuzun içindedir..

avucunuzu sıkarsanız onları boğarsınız, tamamen açarsanız kaybedersiniz..

bu kadar basit işte..

Ben dostlarimi ne kalbimle ne de aklimla severim. Olur ya kalp durur, akil unutur, Ben dostlarimi ruhumla severim.

Tecrübe; ne kitabın içine yazılmış bilgiler Nede söylenen sözler, Yaşarken öğrendiğin Hayat sahnesinin içindeler..!

Şehadet Parmağıdır; Göğe Doğru Minare !
Her Nakışta O Mânâ : Öleceğiz Ne Çare ?

Necip Fazıl Kısakürek ...

Bir gün İran hükümdarı Şah İsmail düşmanı olan Yavuz Sultan Selim hana bazı hediyeler yollar. Ama bu... hediyeler çok değerli hediyelerdir. Halılar, altınlar, gümüşler yakutlar, deve deve yemişler ve ayrıca da sandık dolusu hediyeler.Hediyeler Yavuz'a getirilir açılır, ama o da ne! İçeriyi bir koku kaplar. Çok kötü bir koku, nedir bu diye hepsini aramaya başlar. Birde bakarlar ki, sandığın dibine insan dışkısı konulmuş.
Yavuz Sultan Selim hemen buna bir cevap vermek için ulemalarını, hocalarını toplar.Buna iyi bir şekilde cevap verilmesi gerekmektedir.Fakat, yine cevabı kendisi bulur ve aynı hediyelerden kendiside hazırlatır. Vezirine kendisine bir kutu gül lokumu getirmesini ister ve lokumun altınada bir not yazar ve elçiyle Şah İsmail'e yollar.Şah İsmail hediyeleri kabul eder ama içinde bir tereddüt, acaba o bana ne dışkısı yolladı mı diye düşünürken, içeriyi birden lokum kokusu sarar ve de çok güzel kokmaktadır.Vezir lokumu ikram eder. Şah önce başkaları tatsın en son ben tadarım diyerek kendine göre önlem alır. Herkes lokumları yedikten sonra sıra şah İsmail'e gelir, Şah lokumu yer ve altındaki not gözüne ilişir.
Notta şöyle yazmaktadır:
'İsmail herkes kendi yediğinden ikram eder'
YAVUZ SULTAN SELİM

Geri