Flash Hakkındaki Soru Ve Sorunlarınız [istekler için min. 250 Mesaj]

yasko usta ben flashla bi site yapıyorum herşey iyi hoş ama 2 konuda çok sıkıntı çekiyorum, ben sayfaların içeriklerini bir tablonun içinde gösteriyorum scrollpane ekleyerek yapınca symbol yaptığım resimler yazılar alta doğru taşsada o toparlıyo ama bazen saçmalıyo normalde sağ tarafta çıkıp aşağı doğru gitmesi gerekirken bazen aynı anda sağa doğruda scroll oluşuyor, bu scrollpane hazır olarak component'ten almasakta kendimiz yapsak ama nasıl?

2h34sue.jpg

bide siteye başlarken 1024*768 olarak ayarları yaptım bu sitemin görselliğini bozmadan açılan ister firefox olsun ister ie isterse başka çözünürlükler otomatik olarak nasıl düzgün yayınlanmasını sağlarız bunun scriptini falan biliyorsan paylaşabilirmisin rica etsem.

merhaba "mr.boom" ilk soruna şöyle cevap vereyim... sen component panelinden aldığın scroolbar'ı propertiesten Vertical(dikey) olarak ayarlamalısın yatay dersen yataydada çıkar...

ama kendim yapacam dyosan bi dynamic text aç ve ins name ini ver
ve iki buton yap aşağı ve yukarı içn....

aşağı butonu için;
Kod:
on (press) {
onEnterFrame = function () {
dynamictextimiz.scroll += 1;
};
}

on (release, releaseOutside) {
delete onEnterFrame;
}

yukarı butonu için;
Kod:
on (press) {
onEnterFrame = function () {
dynamictextimiz.scroll -= 1;
};
}
on (release, releaseOutside) {
delete onEnterFrame;
}

kodlarını uygula...
2. sorunu ise anlayamadım biraz daha açık bi şekilde anlatırsan yardımcı olabilirim...

Güzel açıklama kardesim.

abi sanırım yaptım çözünürlük muhabbetini en azından sayfa taşmıyo bi baksanıza reklama girmez heralde bu link

tabi scroll hariç, yasko hocam sağol. ya ben buton muhabbetinin dışında scroll yapabilirmiyiz peki

arkadaşlar sitem için bi bölüm hazırladım ama basit html olduğu için gelistiremiyorum ama flashla gelistirebilirim yani yapmak istediğim şu bi flash olacak ileri geri tusları olacak yani sayfa sayfa olması önemli her sayfada benim yayınladığım şeylerin linkleri olacak sıra sıra Adobe Flash CS4 Kullanıyorum bu arada yardımcı olursanız sevinirim

Köprü gecisi yapıcaksın arkadas nasıl Flash kullanıyosunuz :D

valla daha ilk kez kullanıyorum yeni yetme bile değilim köprü geçişi derken :d

Genel açıklamayı yasko kardesim yapar sorumlu o flash örtmeniniz kardes ben photoshopla alakalı sorunlarınızı ele alıyorum beklemede kal bakar girince kesin.

flashta ödevim var web sayfası yapmam gerekiyor ama cok karıısyor. en kolay yolla nasıl yapabilrim?

abi sanırım yaptım çözünürlük muhabbetini en azından sayfa taşmıyo bi baksanıza reklama girmez heralde bu link

tabi scroll hariç, yasko hocam sağol. ya ben buton muhabbetinin dışında scroll yapabilirmiyiz peki

tebrikler iyi iş becermişsin.... bu aralar sınavlar öss derken uzun zamandır giremiyorum uzun zaman dahada giremeyeceğim. eğer vakit bulursam tutorial haazırlarım http://www.zoque.net/www/16834-flashda-scrollbar-yapimi/
şuraya bi bak ordaki dosyayı indir belki bi işine yarar...

arkadaşlar sitem için bi bölüm hazırladım ama basit html olduğu için gelistiremiyorum ama flashla gelistirebilirim yani yapmak istediğim şu bi flash olacak ileri geri tusları olacak yani sayfa sayfa olması önemli her sayfada benim yayınladığım şeylerin linkleri olacak sıra sıra Adobe Flash CS4 Kullanıyorum bu arada yardımcı olursanız sevinirim

söylediklarinden hiçbirşey anlamadım dostum... :S

flashta ödevim var web sayfası yapmam gerekiyor ama cok karıısyor. en kolay yolla nasıl yapabilrim?

3mr arkadaşım gerekli cevabı vermiş eğer takıldığın bi yer olursa profildeki adrese mail geç en kısa sürede cevap yazmaya özen gösteririm...

12 dk. da Flash site yapimi. Konu basligi istah kabartici =) Vidyolu anlatim mevcut, belki isine yarayabilir.
http://www.hackhell.com/photoshop-a...kada-flash-site-yapimihamph-ozel-anlatim.html

:goz:

güzel paylasım ama flash ısı hep pro oldu artık otomatık şip şak java en azından alt yapısı saglam Ve yapamcagın Sey yok dıe düsünüorum zamanla kafana Vurursun bunla Ugrasacagıma Keske c++ veya delp öğrenseydım die ama karar senın ne örensem kar dıyorsan uzman oldugun alanları süslemeye Bak kardesım Eyer Böyle Bırsey yapıyorsunda Kolay gelsın ;)

ya ben bi site daha yaptım ama bazı imagelerin kalitesi çok düşük geldi bana bu link yasko hocam zamanın olursa bi bakıp nasıl düzeltebilirim konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim :melek
publish ayarlarındamı bir hatam var acaba

ya ben bi site daha yaptım ama bazı imagelerin kalitesi çok düşük geldi bana bu link yasko hocam zamanın olursa bi bakıp nasıl düzeltebilirim konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim :melek
publish ayarlarındamı bir hatam var acaba

eline sağlık boom yine iyi iş çıkarmışsın anladığım kadarıyla resimleri 1e1 ölçüde kullanmamışsın onda böyle bi grafik sorunu ortaya çıkmış bide böyle dene örn sitede bi pencere resmi sana 550*500 px ölçülerinde gerekiosa o ölçüde bir pencere resmi kullanmayı dene eğer olmazsa başka şeyler düşünürüz...

eyw hocam denicem bakalım olmazsa yardımını isterim yine

Flash Player....

Merhaba Arkadaşlarım,
Özel bi şirkette çalışıyorum ve gizliden internete giriyorum ancak yeni flash player güncellemesinden sonra videolardan mahrum kaldık :)
Simdi konu şöle biz portable yada kurulu yanı herhangi bi yükleme yapmadan kullandığımız browserlarımız var mozilla opera vs. bunların içinde belli dönemlere ait pluginsler bulunmakta biz bunları yeni flash player pluginsleriyle değişmek istiyoruz ancak DLL uzantılı yeni dosyalarını bulamıyoruz 20-25 kişiyiz ama sizin yardımlarınızı bekliyoruz :)
Bilgisayarlarda accountlarımız admin olmadıgında yükleme yapamıyoruz...
kısaca resımdekı plugins dosyasını yenılememız gerekıyor ama bulamadık gıttı bı zahmet ...

Merhaba Arkadaşlarım,
Özel bi şirkette çalışıyorum ve gizliden internete giriyorum ancak yeni flash player güncellemesinden sonra videolardan mahrum kaldık :)
Simdi konu şöle biz portable yada kurulu yanı herhangi bi yükleme yapmadan kullandığımız browserlarımız var mozilla opera vs. bunların içinde belli dönemlere ait pluginsler bulunmakta biz bunları yeni flash player pluginsleriyle değişmek istiyoruz ancak DLL uzantılı yeni dosyalarını bulamıyoruz 20-25 kişiyiz ama sizin yardımlarınızı bekliyoruz :)
Bilgisayarlarda accountlarımız admin olmadıgında yükleme yapamıyoruz...
kısaca resımdekı plugins dosyasını yenılememız gerekıyor ama bulamadık gıttı bı zahmet ...

Malesefki bu konu hakkında bi bilgim yok....

hocam motion lar shape ler hepsi tmm da as nasıl ögrenecez bunun bi yolu yokmu ögrenen nasıl ögreniyor bi cevap yazsan 5 tane yere açtım konuyu kimseden tık yok :D

Geri