Flash Hakkındaki Soru Ve Sorunlarınız [istekler için min. 250 Mesaj]

yeni bir site yapıyorum ama ilk defa gördüğüm bir sorunla karşılaştım her buttona ayrı ayrı action yazdım mesela anasayfaya tıklayınca anasayfa scene ine gidecek iletişime tıklayınca iletişime gidecek bunları bu kodlarla yazdım

on (release) {
gotoAndPlay("anasayfa");
}

Ama nedense anasayfa buttonuna her basışımda sceneler arası geziyor sıra sıra geziyo her basışımda acaba sorun nedir anlamadım

her sahnede sitenin istediğin gibi gözüktüü framesine stop(); komutunu ver... problemin çözülecektir...

eskiden bir ara flash mx le uğraşmıştım. çok amatör animasyonlar yapıyordum. çizimler oynatmalar seslendirmeler, düğme vs koyma...
şimdi yine uğraşayım diye flash cs3 indirdim kurdum. fakat program içinde hazır düğmeler hazır komutlar hiç bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim:biggrin

eskiden bir ara flash mx le uğraşmıştım. çok amatör animasyonlar yapıyordum. çizimler oynatmalar seslendirmeler, düğme vs koyma...
şimdi yine uğraşayım diye flash cs3 indirdim kurdum. fakat program içinde hazır düğmeler hazır komutlar hiç bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim:biggrin

window menüsünde common libraries de buttons ta hazır butonlar var...

window menüsünde common libraries de buttons ta hazır butonlar var...

sağolasın be arladaşım baya olmuş unutmuşum valla. bu arada eski kullandığım seninde anlattığın üzere ingilizce şimdiki cs3 türkçe.
anladığım kadarıyla flash aynı flash yeni yeni özellikler var?
bu arada bir sorum daha olacak:
flashla site tasarımı mümkünmü? (yine senin yayınladığın bir video galiba onu indirdim ama izlemedim.) elimde dreamweaver da var fakat onu bir türlü çözemedim! aslında dreamweaverın bunu daha iyi yapacağını duymuştum ama bir türlü çözemedim.:melek

dreamweaver ilede flash ilede web sitesi yapabilirsin flash ile yaptığın görsel açıdan çok daha iyi olur... ama dreamweaver ile veritabanı bağlantılarını vs daha iyi yaparsın yani portal gibi bir olayı dreamweaver ile kişisel site gibi siteleride flashla yapmak daha mantıklı bence...

Sanırım bu bir template monster tm lerinden biri.
warezlerden fla bulunup, kodlarını inceliyerek öğrenebiliriz.

bence tm lerden deil... çünki siteyi incelediğinde site sahibi kendi çalışmalarını sergilemiş yani site sahibine ait bi çalışma olabilir...

Flash ta formül yardım

Arkadşlar flash ta formül hazırlamak mümkünmüdür.yani bizim verdiğimiz verileri bizim istediğimiz işlemleri yapıp (toplama çıkartma) sonucunu bize veren.eğer mümkünse hangi sürümünde en iyi yapılabilir.

flashta bu özellik yoksa hangi programda daha kolay ve görselik bakımından daha iyi olur.

şimdiden teşekkürler.

flash grafik programı matematik öğretmeni değil :) (tabi işin espirisiydi)

yasko arkadaşım cevaplar bu konuyu :)

flash grafik programı matematik öğretmeni değil :) (tabi işin espirisiydi)

yasko arkadaşım cevaplar bu konuyu :)

dai pek emin konuşma flashta sadece görsel ögeler yok kod girilen sayfalarda var =)

evet arkadaşım... action script i kullanarak yapabilirsin...

selam ben bir autron cd hazıladım fakat fakat flasta cd nin içindeki klasörlere nasıl gireceğimi bilmiyorum get urlde yapamadım

selam ben bir autron cd hazıladım fakat fakat flasta cd nin içindeki klasörlere nasıl gireceğimi bilmiyorum get urlde yapamadım

sorunu tam olarak anlayamadım biraz daha açık anlatırsan yardımcı olmaya çalışacağım...

merhaba ben hazır flash menulerı yapan programlardan arıyorum bıtane buldum ondada ne tesadufki!!
lınk eklenmıyor bana bu konuda yardımcı olabılırsenız sevınırım

flash ile yaptıgım menü bar a frontpage te köprü vermek istiorm yapamadım bir butona köprü verince tumunde aynı link e yonlendiriyor

menü bara yine flash programıyla linklendirmen gerekiyo frontpage ile yapamazsın !! valla komutu yazacağım ama tam hatırlamıyorum

action a gelip
on (release) {
getURL("http://www.domain.com/index.php","_blank")
}

komutunu bi dene bakalım

flash ile yaptıgım menü bar a frontpage te köprü vermek istiorm yapamadım bir butona köprü verince tumunde aynı link e yonlendiriyor

menü bara yine flash programıyla linklendirmen gerekiyo frontpage ile yapamazsın !! valla komutu yazacağım ama tam hatırlamıyorum

action a gelip
on (release) {
getURL("http://www.domain.com/index.php","_blank")
}

komutunu bi dene bakalım

ben bunu okumadan diğer bölümde benzer bi cevap vermiştim. benim kodda " işaretleri yoktu. burda doğrusu varmış.

flex arkadaşım frontpage, dreamwiever yada web tarayıcıları swf leri tek bir obje olarak yorumlar. dolayısı ile sen bir swf ye köprü atarsan swf nin neresine tıklanırsa tıklansın aynı linke gidecektir. Senin yöntemini kullanmanın tek yolu her butonu ayrı ayrı swf yapıp ayrı ayrı sayfaya almaktırki buda amelelikten başka bişi değildir.

selamlar arkadaşlar.kendime ait web sitem var.siteme

flash reklam hazırlamak istiyorum. ne yapmalıyım

Sonradan Preloader Eklemek

Arkadaşlar flash bir tasarım yaptım yalnız dosyalara preloader eklemeyi unutmuşum ve bu konuda pek bir bilgim yok acaba en kısa yoldan var olan projeye nasıl preloader ekleyebilirim?

Geri