FaZıL SaY'LaR NeDeN GiTMeK İsTiYoR ?

aahh ah bu aşırı milliyetçilik. sen nelere kadirsin. bir anda fazıl sayı bile silip atabilirsin..
helal olsun.

Çok Üzüldüm Ya tühh tühhh

Bazıları demiş bilmem fikrine saygı bilmem şöle böle kardeşim eğer saygı uyulacaksa başını örtene de saygı duyacaksın. Başı açıklık medeniyet değildir kapalı olamk da karanlıklarda değildir. İsteyen istediğni yapsın herşey oprtada islam tekdir. herkesin ialamı farklı değildir. O zaman islamcılar diyorsa bu kişi o zaman o müslüman değildir. Olmadığı yada olduğu da umrumda değildir. Başkasınında ne oldu kimseyi ırgalamaz. OHHH NE ALA MEMLEKET SEN TÜRK'e TÜRKLÜĞE Küfret sana ödül versinler. defol git sana ihtiyacımız yok madem evde dört gün yatıyorsa daveete de katılmasına gerk yok yattığı yerde kalsın. Ya gerildim şimdi ya. :vur

anlamak bile istemiyorsun kanıda inanmıyorum diyosun...

Aynı kaset yüzünden başbakanın 3 kuruşluk tazminat davasınıda bilmiyosun :) Bişeyleri körü körüne savunanlar kimler acaba. Türkiye siyasetini yada Ülkeyi izlemekten çekinen sakınan bir haber kişilerin gelip burda fazıl saya yüklenmelerini ve yüklenilmesi gereken kişileri es geçmesini anlamıyorum anlamıyacağımda.

Fazıl Say gibi Ülkenin Entel kişiliklerinin ne söylediğinden çok bu ülkeyi idare edenlerin ne yaptığı ve neler dediği bizi ilgilendirmeli... O entel insanların bile rahatsız edecek konuma siyasete gelen bir ülkede fakir gariban halk ne konumdadır düşünebiliyormusun yada göre biliyormuyuz...

Daha fazla konuşmaya gerek yok... Sen inandığına inanmışsın ben sana ne mahkeme sonucunu buraya koysamda sonuç değişmeyecek. onada inanmazsın...

Artık Fazıl Değil Başbakan konuşulsun bu ülkede

Say' gısız piyanist!

Fazıl Say denilen piyanistin Türk toplumunda bir karşılığı var mı?Müslüm Gürses kadar bile karşılığı yok.

İbrahim Tatlıses kadar karşılığı yok, Osman Yağmurdereli kadar karşılığı yok.

Böyle olmasına rağmen bu adam bu ülkede yaşamayacak mı?

Yaşayacak elbette.

Bana kalırsa Türkiye'ye piyanist de lazım. Ama o illa "Çeker giderim" diyorsa "çeker gider" yani. Kimse kimseyi tutamaz. Türkiye dışında bir ülkeyi daha yaşanır, daha saygın, daha güvenilir, sanatçıya daha saygılı buluyorsa oraya gidebilir.

Vatanını ve milletini sevmeyen bir adam sanatçı olsa ne olmasa ne!

Türkiye dışında tanınmış beş adamdan biriymiş!

Yalan! Türkiye beş adamlık bir ülke mi? Hem öyle olsa bile bunun Türk milletine ne faydası var?

Piyanistin birisin işte.

Kendini bulunmaz Bursa kumaşı sanıyorsun değil mi!

Ya Fazıl, şöyle düşünüyorum:

Türkiye'yi bir an için sensiz düşünelim. Yok olduğunu var sayalım. Türkiye'nin neyi eksilmiştir ha, söyle bana.

Sen kendini bu ülke için vazgeçilmez biri mi sanıyorsun!

Paris mezarlığı senin gibi kendini vazgeçilmez sanan insanlarla dolu.

Nerede karşılığın varsa oraya gitmekte serbestsin, git!

Şundan adım gibi eminim, gittiğin yerde Türkiye'deki kadar bile saygı göremezsin. Çünkü o ecnebi toplumlarda senin gibi piyano çalan çok adam var. Burada az olduğundan kendini "Abdurrahman Çelebi", miletin geri kalanını da "eşşek" zannediyorsun.

Aslında sana Fatih Ürek'in dediği gibi demek lazım: Hadeee hadee hade... Sanatçıysan sanatını icra et. Gitmek istiyorsan git. Kim tutar seni.

Arkandan kaç tane insan çıkıp da "Gitme Fazıl sen bu ülkeye lazımsın. Bu ülke sensiz yaşayamaz" derki...

Egon yüksek olabilir ama bu sana millete hakaret etme yetkisi vermez.

Git dostum, git ve bu ülkeyi daha fazla karıştırma.

Allah aşkına git. Senin gibi "adının bile ücrasında yaşayan" bir piyanist bu topluma lazım değil. Gitmende bir mahsur yok. Vallahi git, yalvarıyorum git. Çünkü gittiğinde göreceğiz ki hiçbir şeyimiz eksilmemiş!

Böyle konuştuktan sonra eğer delikanlıysan gidersin. Ve bir daha arkana bakmazsın!

Son zamanlardaki "çeker giderim ha" çıkışın olmasaydı kim biliyordu seni.

Keşke bu çıkışı yapıp tanınmasaydın. Çünkü millet o zaman seni bir şey zannediyor olabilirdi. Ama artık tanıyorlar seni, kim olduğunu, adının bile ücrasında yaşayan bir asimle ruh olduğunu... İyi piyano çalıyormuş.

Eksik olsun canım bir piyanistimiz de olmayıversin. Git vallahi git. Arkandan ağlarsam namerdim. En ufak bir özlem duyarsam sana ve piyanonun tıngırtılarına, belki o zaman "geri dön" diyebilirim. Git, seni özleyeceğimizi hiç sanmıyorum. Hadi abicim, tren kalkıyor, daha ne bekliyorsun!

Nuh GÖNÜLTAŞ

Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Medya Kaşarları ile olan ilişkileri haberlere örnek oluyordu. KanalTürk e özel yaptığı müziğle tanımıştım. Başka pek bi özelliğini bilmem. Şimdi bütün Türkiye tanıyor.

""Hadi abicim, tren kalkıyor, daha ne bekliyorsun! ""

ben boyle trene binmem arkadaş...

adamlar bizi türk kimliğiyle değil istedikleri kimlikle kabul ediyolar...kalsın bole tren...

Fazıl Say denilen piyanistin Türk toplumunda bir karşılığı var mı?Müslüm Gürses kadar bile karşılığı yok.

İbrahim Tatlıses kadar karşılığı yok, Osman Yağmurdereli kadar karşılığı yok.

Böyle olmasına rağmen bu adam bu ülkede yaşamayacak mı?

Yaşayacak elbette.

Bana kalırsa Türkiye'ye piyanist de lazım. Ama o illa "Çeker giderim" diyorsa "çeker gider" yani. Kimse kimseyi tutamaz. Türkiye dışında bir ülkeyi daha yaşanır, daha saygın, daha güvenilir, sanatçıya daha saygılı buluyorsa oraya gidebilir.

Vatanını ve milletini sevmeyen bir adam sanatçı olsa ne olmasa ne!

Türkiye dışında tanınmış beş adamdan biriymiş!

Yalan! Türkiye beş adamlık bir ülke mi? Hem öyle olsa bile bunun Türk milletine ne faydası var?

Piyanistin birisin işte.

Kendini bulunmaz Bursa kumaşı sanıyorsun değil mi!

Ya Fazıl, şöyle düşünüyorum:

Türkiye'yi bir an için sensiz düşünelim. Yok olduğunu var sayalım. Türkiye'nin neyi eksilmiştir ha, söyle bana.

Sen kendini bu ülke için vazgeçilmez biri mi sanıyorsun!

Paris mezarlığı senin gibi kendini vazgeçilmez sanan insanlarla dolu.

Nerede karşılığın varsa oraya gitmekte serbestsin, git!

Şundan adım gibi eminim, gittiğin yerde Türkiye'deki kadar bile saygı göremezsin. Çünkü o ecnebi toplumlarda senin gibi piyano çalan çok adam var. Burada az olduğundan kendini "Abdurrahman Çelebi", miletin geri kalanını da "eşşek" zannediyorsun.

Aslında sana Fatih Ürek'in dediği gibi demek lazım: Hadeee hadee hade... Sanatçıysan sanatını icra et. Gitmek istiyorsan git. Kim tutar seni.

Arkandan kaç tane insan çıkıp da "Gitme Fazıl sen bu ülkeye lazımsın. Bu ülke sensiz yaşayamaz" derki...

Egon yüksek olabilir ama bu sana millete hakaret etme yetkisi vermez.

Git dostum, git ve bu ülkeyi daha fazla karıştırma.

Allah aşkına git. Senin gibi "adının bile ücrasında yaşayan" bir piyanist bu topluma lazım değil. Gitmende bir mahsur yok. Vallahi git, yalvarıyorum git. Çünkü gittiğinde göreceğiz ki hiçbir şeyimiz eksilmemiş!

Böyle konuştuktan sonra eğer delikanlıysan gidersin. Ve bir daha arkana bakmazsın!

Son zamanlardaki "çeker giderim ha" çıkışın olmasaydı kim biliyordu seni.

Keşke bu çıkışı yapıp tanınmasaydın. Çünkü millet o zaman seni bir şey zannediyor olabilirdi. Ama artık tanıyorlar seni, kim olduğunu, adının bile ücrasında yaşayan bir asimle ruh olduğunu... İyi piyano çalıyormuş.

Eksik olsun canım bir piyanistimiz de olmayıversin. Git vallahi git. Arkandan ağlarsam namerdim. En ufak bir özlem duyarsam sana ve piyanonun tıngırtılarına, belki o zaman "geri dön" diyebilirim. Git, seni özleyeceğimizi hiç sanmıyorum. Hadi abicim, tren kalkıyor, daha ne bekliyorsun!

Nuh GÖNÜLTAŞ

-nuh gönültaş adlı şahsiyettin yazısından anlaşılacağı üzre seviyesi genelev çalışanlarıyla yakın düzeydee....malum genelev çalışanlarının düzeyleri çok yüksektirr...

-ama bence tren bööle bii vatan hainini taşımamalı ,çıplak ayakla gitmeli

-kalkan trenlere nuh gönültaş gibi değerli zatlar binmelii hemde en baş vagona (vıp)...

Kendini yazar sanıp,bir şeyler karalayan içi boşların karalamalarını bir madahmış sanıp ciddiye alan ve Fazıl Say gibi gerçek sanatçıların düşüncelerini sadece begenmedigi için kovmaya kalkanlar,Fatih Ürek,İbrahim Tatlıses,Bülent Ersoy gibi dejenere kaşarlarla al gülüm ver gülüm sahte dünyalarında mutlu olurlar inşaallah...

Fazıl Say bencil ce konuyşmuş. Onun bu ülkede yaşama hakkı varsa hor gördüğü diğer insanlarında bu ülkede yaşama hakkı vardır. Neymiş Türk pasaportu taşıdığı için başka ülkelerde vize sıkıntısı çekiyormuş. Bi kere Türk olduğu için gurur duymalı.Atalarımız Türk olduğu için nice sıkıntılar çekmiş hatta canlarını feda etmekten kaçınmamış. Ama bu sanatçı? yaşadığı vatanını beğenmiyor. Bu vatan daha nice Fazıl Saylar çıkarır. Adam kendini üstün tabakada görüyor.

yahu adam dünyaca ünlü piyanist. ne reklamından bahsediyosunuz? :slap
fazıl say'ı da bu duruma geritmek bizim ayıbımızdır. adam sanki sanatçı şımarıklığıyla "bu ülke bana göre değil" falan diyo. kendince tehlikeli gördüğü durum hakkında yorum yapıyor. "tehlike yok" falan demek de boşuna çünkü eğer yoksa bile varolduğu fikrini destekleyen çok örnek var.

Gidene dur diyemem Giden Gider zaTeen..
sevene sevme demem seven sever zaTenn...

doĞu$ mu söyLüyodu bu $arkıyı ne = Pp

Tak sepeTi koLuna herkes kendi yoLuna peeehh :durdurun​

Beyler,bu Memleketİ Mustafa Kmal Laİk Bİr Ulus Olarak Kurdu Kendİnİ Bİlmez BİrkaÇ Densİzİn SÖzlerİyle Bu Vatani İrtİcacilara Teslİm Etmeyİz Gİdecek Varsa Malezya,cezayİr,İran UÇak Bİletlerİ Benden

UluÖnder AtatÜrkÜn AÇtiĞi Yolda,mutlu GÜnlerİn Uzakta OlmadiĞinin Bİlİncİ İle TÜm Dost Ve ArkadaŞlarimin Yenİ Yilini Kutlar BariŞ İÇİnde Olmalarini Dİlerİm

Elimde olsaydı Fazıl saya dünyadaki tüm kara parçalarına:adalara,adacıklara vs kara toplaklarına,ülkelere girmesini yasaklardım TEK BİR ÜLKE haricinde....

Ermenistan...

Cehennemin dibine kadar yolun var.

Herkez Kendİnce Yorum YapmiŞ Hatta Memlekette Sadece Fazil Say Var Gerİsİ SiĞir Çobani Dİyebİlecek Kadar Tabİ Bu KİŞİler Bİle Kendİsİne Okuyucu Buluyor Hatta Yazisi Kopyalanip Buralara Kadar TaŞiniyor

giden gider kardesim. al pianonuda git..

anlamıyorum ya biz müslümanız evelden beri zaten.seçimlerden sonra
akp mı bizi müslüman yaptı.

gemiyi önce fareler terkeder lafı vardı.
yerinde olurmu acaba.

çek git kardeşim çok meraklıysan gitmeye
senn gibiler ihtiyacı yok bu memleketin çok şükür

giden gider kardesim. al pianonuda git..

anlamıyorum ya biz müslümanız evelden beri zaten.seçimlerden sonra
akp mı bizi müslüman yaptı.

gemiyi önce fareler terkeder lafı vardı.
yerinde olurmu acaba.

farelerin büyüğü neydi sıçan mı..:D:D onlarada sıra gelecek..önden fareler gitsin hele :victorybi..:victory

adam diyor ki islamcılar kazandı bu nedemek ya ülkenin %99 müslüman degil mi simdi asırı islamcı falan laflarını duyarım bazı üylerden islamın asırısı ılımlısı olmaz islam 4 4lük bir dindir ayrıca fazıl saylar orhan pamuklar bunlar türkiye zarar verenler degil mi..... bi dil uzatmadıkları o klamıstı(bakan eşleri) zaten onada el attılar işallah bunun gibi düşünen herkes giderde vatanımız güzel günler yasar.....
Ağzına sağlık kardesim allah senden razı olsun. Böyle düşünen insanlara ihtiyacımız yok bizim .

Fazıl SAY'a cevap

Sanatçı olmak uçta olmak, farklı görmek vb. Hususları gerektirir. Farklılık kesinlikle genelden ötede ve halk denen kesimin kendini ifade ediş şeklinin renklenmiş hali olan kültüre aykırı olmak zorundadır. Fazıl SAY’da bunu yaptı. Hani farklı olmak adına bir şeyler yapmış olmak için.

Bu ülkede kadınlığın(evrensel anlamda kanılığın) en feci, en acı şekilde aşağılanışının göstergesi türban meselesi dedikleri vakadır. Erkek hegemonyası kadını beyin, duygu, gerçek anlamda var olmaktan çıkartıp nesnel bir obje olarak gördüğünün en derin kanıtıdır. Kardeşim size ne. Kim ne takarsa takar.

Düşünceye bak ''karı böyle olmamalı'', ''benim anamda eşarp takardı böylemi takardı'' falan filan. Ya var mı böyle bir şey benim anam tanga giymezdi ama senini karın kızın giyiyor. Benim karım kızım senin anan gibi örtünmek zorunda ise senini karın kızında anamın paçalı donundan giymeli.

Panik yok...! 1970, 1980 kominizim geldi hadi kalkın dövek sövek dediler de ne oldu Demokrasi, Cumhuriyet yerinde. Bir miktar radikal oluşumlar olmuş, var ve olacakta. Kominizim de, şeriatı da, bölücülüğü de destekleyen var. Ama bu ülkenin istihbarat organları, polisi, jandarması vb. var. O azınlıkla bunlar uğraşır ve yok eder.

Halkı hassaslaştırmanın manası ne.

Demokrasi bu fazıl say bunu diyecek, bizde(ben ve benim gibi düşünenler.) karşı duruşumuzu saygı çerçevesi içinde dilimizin ve sesimizin el verdiğince dile getireceğiz.

Geri