ATATURK'e KARSI OLANLARA SORUYORUM:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ofoking

New member
Reaction score
0
ATATURK'e KARSI OLANLARA SORUYORUM:

ATATURK 1911'de Yuzbasi, 30 yasinda Tabur Komutani, Trablusgarp'ta Italyanlara karsi savasti.
30 yasinda sen ne yaptin?
ATATURK 1915'te Yarbay, 34 yasinda Tumen Komutani, Canakkale'de Ingilizlerle savasti

34 yasinda sen ne yaptin?

ATATURK 1916'da General, 35 yasinda Kolordu Komutani, Mus, Bitlis ve Van bolgelerini Rus'lardan temizledi.

35 yasinda sen ne yaptin?

ATATURK 1917'de Korgeneral, 36 Yasinda Ordu Komutani, Filistin cephesinde ordulariyla Ingilizlere karsi savasarak, Halep'in kuzeyinde, simdiki Misak-i milli hududuna kadar geri cekildi. Bu savaslarda Araplar dusmanla beraberdi.

36 yasinda sen ne yaptin?

ATATURK 1919'da 38 yasinda dusman isgali altindaki Istanbul'dan Samsun'a gecti.
Amasya mulakati, Erzurum ve Sivas kongrelerini yapti. ANKARA'ya geldi.

1920'de 39 yasinda. Turkiye Buyuk Millet Meclisini kurdu. Meclis Baskani secildi.

38 ve 39 yaslarinda sen ne yaptin?

ATATURK 1920'de 40 yasinda.
TBMM'nin istegi uzerine Ataturk'e Baskomutan gorevi verildi. Sakarya'ya kadar ilerleyip taarruza gecen Yunan ordusuna karsi savasti. Dusmanin taarruz umidini kirdi

40 yasinda sen ne yaptin?

ATATURK 1922'de Maresal.
41 yasinda Baskomutan olarak Yunan ordusuna taarruz etti. Dumlupinar Meydan savasinda dusmani yendi. Butun Anadolu topraklari dusmandan temizlendi

41 yasinda sen ne yaptin?

ATATURK 1923'te 42 yasinda Turkiye Cumhuriyetini kurdu
42 yasinda sen ne yaptin?

ATATURK 1924'ten 1928'e kadar, Cumhurbaskani olarak 47 yasina kadar suren donemde DEVRIMLERI yapti.

43 yasindan 47 yasina kadar sen ne yaptin?

atatürk e karşı vahdettini iyi biriymiş gibi savunanlar inşallah okurlar

dostum çoq güzel yazmışın, Atatürk e karşı olcak insanların Türk olduuna inanmıorum,
neler yaptııı zaten orta, cumhuriyetin baş mimarisidir,
ama Atatürkçü olmak din'e karşı olmak olmadıını bilmedikleri sürece bu tür tarışmalar sürer,
kii bu konuyu buraya açtın da klavye delikanlısı çoq çıkacaktır, böle ahkam kescekler çoq bulunur, terörist bol ortalıkta..

Atatürke karşı kim olacakki bu ülkede kime yazın sen bunu!

Knightmare' Alıntı:
atatürk e karşı vahdettini iyi biriymiş gibi savunanlar inşallah okurlar

vahdettin meselesine girmeyelim çünkü derin bir mevzu ben vahdettinin Ata'ya düşman olduğuna inanmıorum ve biçok olay var mesela bize hep kırık bandırma vapuru die tanıtılan vapur vahdettin'in bir yarış atı satılarak alınmış zamanın en iyi vapurlarından beri ve bu vapuru M.Kemal'e vermek için atını satıor ki osmanlıda at bir sultanın en büyük imgelerinden bi tanesidir bu ve bunun gibi olayları göz önüne almak lazım ufak bir olaydı bu daa niceleri var. . .

ewt ikiside birbiri arkasından kötü konuşuor ama bi düşünsene bir adam yeni rejim kurmaya çalışıor dieride etrafındakileri hayal kırıklığına uğratmamak . . . son nefesinde 'VATAN' dierek ölen bir insan bence hain sıfatıyla çok insafsızca bertaraf edilior ki bir çok tarihçi vahdettin'in hain olmadığı konus8unda hem fikir bence biraz araştırma yapıp öle yazmak gerekir ama benim İNANCIMA GÖRE ve ARAŞTIRDIKLARIMA GÖRE vahdettin mücadelenin ilk başında Ata'ya en çok yardım eden insanlardan birisi. . .

Vahdettin'i vatan haini göstermek,
tarihe yapılmış olacak en büyük ihanettir,
kaynaklarda sınırlı kalmayın,
rica ediyorum çeşitli kaynaklara göz atın,
yeni milli eğitim müfredatında,
bu konu özellikle ele alındı
ve hainlik olarak adlandırılabilecek anlatımlar
değiştirilip,tarih oldugu gibi anlatıldı kitaplarda
..

arkadaşlar bir türk evladı atatürke düşman olmak lüksüne sahip değildir çünkü atamızın bizim üzerimizde hakkı da emeği de çoktur ama gel gelelim biz türk gençliği olarak atalarımızı yanlış tanıyoruz herkes bir ağızdan konuşup bizim aramızda kutuplaşma yaratmaya çalışıyo mesela kimileri 2. abdulhamite kızıl sultan diyo atatürkü çok seven kendilerini kemalist olarak tanıyan kesim 2. abdulhamiti kızıl ultan olarak tanımlıyo ve onu hain olarak görüyo ki bu lakabı o dönemdeki en büyük düşmanımız fransızlar takmıştır insanın düşmanın dilinden konuşması çok mu mantıklı ?? vahdettine gelirsek bi çok kaynakta atatürkün samsuna çıkması fikrini ortaya atan ve atatürkü anadol faliyetlerinde destekleyen kişi olduğu belirtilmektedir yalan söyleyen tarih utansın kitabını okumanızı tavisye ederim kendi tarimizi kendi kaynaklarımızdan öğrenelim düşmanlarımızın kaynaklarından değil !

ben bir türk evladı olarak atatürk ve silah arkadaşlarını her zaman rahmet nanarım.amma ona karsı cephe alanlar eminim ona her zaman beddua eetmekteler.atatürk olmasaydı,biz hepimiz şu angavur olmustuk a

Demiş ya Şair

Atatürk'e Laf Etme Küfretme Sebepsiz

O olmasaydı belki doğardın

Ananı bilirdinde Baban kimdi bilemezdin ŞEREFSİZ...

react0r' Alıntı:
Vahdettin'i vatan haini göstermek,
tarihe yapılmış olacak en büyük ihanettir,
kaynaklarda sınırlı kalmayın,
rica ediyorum çeşitli kaynaklara göz atın,
yeni milli eğitim müfredatında,
bu konu özellikle ele alındı
ve hainlik olarak adlandırılabilecek anlatımlar
değiştirilip,tarih oldugu gibi anlatıldı kitaplarda
..
Bence de Vahdettin bir vatan haini değildir. Mustafa Kemal'e de en çok yardımı dokunanlardan biriydi. Eğer vatan haini ve Mustafa Kemal'e düşman olsaydı Mustafa Kemal Istanbuldan dışarı çıkamazdı.

konu guzel sorularda guzel muhatapta belirtmissin eyvallah..peki hic soruyu tersten sormayi dusundunmu...!!!!

ataturke karsi olanlar zaten kendilerini bu sorulara muhatab kabul etmezler herif zaten iptal etmis ata yi kendince...karsidir o yuzdendirki o yaslarda onun yaptiklarini ornek edinmez...bu kisilerin kendilerine gorede dogal bir durumdur bu ayrica...nasilki atayi sahiplenmek dogal ise...onlara gorede karsi durmak dogal...hangimizin dogal durumu dogrudur bu zaten tartisiliyor yeri geldiginde atayi sevenler ve karsi duranlarla...forumlarda orda burda v.s

sonuc olarak bu sordugun sorular ataya karsi durusta olanlara karsi duruslarinin bir cevabi niteligindedir...bu sorularla karsi duruslugunun sona ermesini bekleyemezsin herhalde bu kisilerin...

o halde konumun basinda belirttigim sorunun ters sorulmasina gelelim...atayi gonulden sevenler olarak ozellikle genclerimiz asil olarak bu sorularin muhatablari degilmidirler...ve bu soruyu bu genclerimize yonelttigimizde ve kendilerini bu sorularin dogrultusunda sorguladiklarinda acaba gunluk yasamlarinda ne kadar ataya benziyorlar..ve ne kadar komutanca bir karakter sergileyip olaylara bakabiliyorlar ve ne kadar kendilerini bu noktada ve diger noktalarda gelistiriyorlar...bir türk evladi olarak ne kadar türk gibi yasayabiliyorlar..ve ne kadarimiz hayatlarimizi türk orf ve adetlerine gore tanzim ediyor...v.s v.s bunlari cogaltmak mumkun

fikrimce kimsede alinmasin biraz sozlerden ileri gitmiyoruz gibi geliyor bana...sozlerimizle yasantilar birbirini tutmuyor...soruyuda tersten ben soruyorum
ATATÜRK'Ü SEVENLERE SORUYORUM...sorular 1. sayfada ustte tekrar okuyabilirsiniz kendinizi direkt muhatab kabul ederek...saygiyla...

:eek: Simdi ben bu soruyu Hangi sekil sorcam kendime:eek: :eek:

Brujah' Alıntı:
Atatürke karşı kim olacakki bu ülkede kime yazın sen bunu!
bence yanlış düşünüyorsun... atatürke karş tahmin edebileceginden çok kişi var ama korkak oldukları için açığa çıkamıyorlar...

"vahdettin haini" ile konunun ne ilgisi var

bu güzel konuyu kirletmeyin,düşüncenizi başka uygun başlık varsa orada yazın!

Atamıza karşı olanlara cevabım

BE HEY DÜRZÜ!

Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?

Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet

Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.

mulocan59' Alıntı:
Bence de Vahdettin bir vatan haini değildir. Mustafa Kemal'e de en çok yardımı dokunanlardan biriydi. Eğer vatan haini ve Mustafa Kemal'e düşman olsaydı Mustafa Kemal Istanbuldan dışarı çıkamazdı.
Vahdettin koltuğunda oturup gt büyütürken Atatürk bu vatan için canını dişine taktı

bu bayrak kalktıkysa ataurke karsı olanlarda turklugumuze el uzatanlarda el bet bırgun hepsı cezasını cekecek NE MUTLU TURKUM DİYENE

daha 19 yaşındayım ATATÜRK 30 yaşında savaşlara başlamış

eee daha 11 yılım var :p kesin bişeyler yaparım

TÜRKİYE DE vatan hainliğine gelecek olursak

ben vahdettini tanımam etmem ...ama
TÜRKİYE'deki vatan hainliği kavramı bana göre şöyle

"DEVLETİ SOYUO SOĞANA ÇEVİREN HALKIN PARASINI ÇALAN HALKI İŞSİZ BIRAKAN VS.VS" millete reklam olur ün kazanır halk onu bağrına basar

"TÜRKİYE'DE GERÇEKLERİ SÖYLEYEN BAZI OLAYLARI GÜN IŞIĞINA ÇIKARTANLAR YA SUİKASTE KURBAN GİDER YA DA VATAN HAİNİ OLURLAR"....
halk suikaste gitti diye arkasından ağıtlar yakar ya da
vatan haini sayar aleyhine kampanyalar başlatır....

NOT:::ÖRNEKLENDİRME VERMEDİM SİYASETE GİREBİLME İHTİMALİ VAR DİYE...:::

kesinlikle muhteşem bir çalışma......... Atatürke karşı olanların ana babaları suçludur... ata karşıtı evlat yetiştirdikleri için ..... 3 evladım olsun istiyorum ATATÜRK e Sonsuz saygısı olan....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri