Bu kadar islam alimi yazmışsın. Hepsi Avrupalılar dini bilimden ve siyasetten çıkarmadan önce yaşayan adamlar. Yani avrupalılar dini bilimden çıkarınca ilerlemişler ve uzak ara fark atmışlar. Bu da din ile bilimin yan yana yürüyemeyeceğinin zaten açık kanıtıdır.
Ne islamla ne musevilikle ne budizmle bilim olmaz.
Bilim en baştan doğmaya karşıdır.
Deneye ve gözleme dayanır.
Bilim Tanrıyı bile incelerken mutlak Tanrı vardır demez. Mutlak var olan insanların yüce bir yaradana inandıklarıdır.
Burada bilim felsefesi okumuş, bilimsel araştırma disiplini nedir bilen çok insan yok. Herkes ayet hadis yazar bol bol ama bilimsel disiplinlerden haberdar değildir kimse.
Yani Bilim tüm mutlak doğmaları yok sayar. Sadece gözlemleyebildiği, ölçebildiği, ispatlayabildiği konularda söz söyler. Ve bu disipline sahip bilim adamları yüzünden yarı iletkenler var. Bu yarı iletkenler ile bilgisayarlarınızdaki mikrochip mimarisi tasarlandı. O yüzden internet hızı arttı, daha kaliteli HD televizyon izleyebiliyor, görüntülü cep telefonu kullanabiliyorsunuz.
Bu saydığım ilerlemeleri bilim adamları gerçekleştirdi imamlar değil.
Kuran okuyarak ahlakınızı geliştirebilirsiniz teknolojiyi ve bilimi değil.
Son olarak şunu söyleyeyim yukarıdaki orta çağdan kalma bilim adamları arasına bizim islamcıların pek haz etmediği bir bilim adamını da ben ekleyeyim.
Adı İbn-i Haldun. Modern Sosyolojinin ilham kaynaklarından bir müslüman bilim adamı.
En önemli eseri Mukddime'de der ki
"bitkinin en gelişmişinden hayvanın en ilkeli doğar, hayvanın en gelişmişinden insanın en ilkeli doğar..."
Harun Yahya ekolünün 10 yıldır yalanlamak için milyon dolarlarca para harcadığı ve herkesin Darwin in evrim teorisi diye bildiği şeyi orta çağda bir islam bilgini söylüyor.
Ama islam ile bilim bu kadar yan yana gelir. Evrim teorisinden bahseden ibni haldun adam yerine konmaz. Çünkü skolastik kafa yapısına sahip bedeni bugünde kafası orta çağda yaşayanlar için bilim sadece dini ispat etmek için kullanılmalı.
Bilim hergün kuran ın yeni bir mucizesini keşfetsin diye çalışılmalı. Kızıldeniz de karışmayan tatlı su tuzlu su duvarı ya da evrenin genişlemesi gibi keşiflerin amacı okyanus bilimi ya da astrofizikte gelişme katetmek değil insanları allaha yaklaştırmaktır dimi?
Bu yüzden türbana karşıyım. Kafasını 3 saat açıp derse giremeyecek kadar saplantıyla, obsesif inananların bilim öğrenmesine zaten gerek yok. Kıt eğitim kaynaklarını boşa harcamayalım.
saygılar