Allahü Ekber!.. Kahrolsun Bütün Bilimler!..

selim297

New member
ordan burdan okunan yazılara inanmak ne kadar doğru sizce, önyargı budur işte. her yazılanların doğru olduğuna inanmak istersek çook işimiz var arkadaşlar. bu yazının sahibinin amacı apaçık ortada...
 

aslıbaba

New member
çok güzel bir yazı:
islami kılıfla yaşanan sapıklığa bilim açıklama getirmiş ,bu yazıyı herkes okumalıdır.
 
herşeyi mantığa vuralım ilimle çözüyoruz ya kimseye yardım etmeyelem ne gerek var canım benim kazandığım parayı ben yerim niye başkasıyla paylaşıyım - otobüste hamile kadın var ayakta aman canım binmeseydi oda taksiye binseydi - namaz kılmaya ne gerek vakit kaybı onun yerine biraz daha satış yapıyım- hacca gitmek mi araba para kaptırmayalım onun yerine bodrumda tatile gidelim - oruç tutma canım ne gerek var bütün gün aç kalmaya en büyük enbessillik kazandığımı yer içer satarım yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı adam var ammaaan dışarı çıkmasaydı.kaybolan çocuk var sokak amaan annesi sahip çıksaydı.

bu mantıkla ne güzel toplum oluruz değil mi
 

CMuRDeR

New member
"İslam”ın şart dediği bu örtünme, lahana misali kat kat kundaklanma biçimine razı olmak"

Bu Bile Senın Dusuncelerının Nasıl Sapkın OIdugunu Gosterıyor ....
 

CMuRDeR

New member
Birsey Daha Var Acaba Neden "OnceVatan" In Actıgı Konulardan Hemen Sonra Mesaj Sayısı "1" İle "10" Arası Olanlar Ona Destek Mesajı Yazıp Duruyor ACABA?
 

SickDreTh

Altın Üye
edebinizle tartısmayı ogrenın!
Allah'ın ve Kutsal dınımızın adının gectıgı yerde nasıl olurda kufur edebılıyorsunuz!

syclambol hakettıgın cezayı goreceksın...

kenan usta sendende rıca edıyorum kufurlu bı mesajdan alıntı yapma lutfen..

 

€rd@ls10

Altın Üye
Ve uğursuz bir koro gibi bağırdı şeriatın cübbeli, türbanlı assolistleri, onların sesleriyle doldu her yer, camiden okullara kadar: "Allahü Ekber!.. Kahrolsun bilimler!.."



Neden kahrolsun? Çünkü bilim sizin din kuralı dediğiniz bazı şeylerin adını.....
.Ben dine karşıyım diyebilirsiniz ama dini kötüleyerek bi yere varamazsınız Örnegin ,Çoğu bilim adamı ve insan dinin bilime engel olduğunu ve bir yerde olamayacağını düşünür.
Bu belki diğer dinler için doğrudur.Örneğin hristiyanlıkta bilime karşı çıkılmış,
insanlar kitap okuyor diye yargılanmış ve diri diri yakılmıştır.
Bunun üzerine avrupa da bilim adamlarınca dine karşı bir düşmanlık ve karşı koyma görülmüş,kiliseye karşı bir savaş açılmiş,din bilim ve hayattan uzaklaştırılmıştır.Bu onlar için geçerli bir sebeptir.Peki bizler için de öyle mi olmalıdır?
Sizlere birkaç örnek vermek istiyorum.



  1. El-Kindi, Einstein'dan 1100 yıl önce 800 yılında, izafiyet teorisi ile uğraşır,
  2. Akşemseddin Pasteur ’dan 400 sene önce mikrobu bulmuştur.
  3. Ebul-Vefa Trigonometri’de tanjant,cotanjant,sekant,kosekant ’ı bulan büyük alimdir
  4. .Ebu Kamil Şü’ca Avrupaya matematiği öğretmiştir.
  5. Battani Trigonometrinin kaşifidir.
  6. İbn Firnas Wright kardeşlerden bin sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı gerçekleştirmiştir.
  7. İbni Sina eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitabı olarak okutmuştur.
    Tıbbın babasıdır. AVRUPA ya göre adı AVICENNA’dır.
  8. Piri Reis 400 sene önce bugünküne en yakın dünya haritasını çizmiştir
  9. Galile dünya dönüyor diye engizisyonda yargılanırken ondan yüzyıllarca önce Biruni dünyanın çevresini hsaplamış ve dönüşünü açıklamıştır.
Daha da çoğaltılabilir.....

Bunların hepsi müslümandı ve o devirdeki avrupanın yüzyıllarca ilerisindeydi.Buda gösterir ki islamiyet hiçbir zaman bilime engel olmamış aksine teşvik etmiştir.
İlk kelimesi bile OKU olan bir din için nasıl bilime karşı diyebiliriz ki.Gerçek bir müslüman herzaman okumak ve araştırmakla mükelleftir ve bilime karşı olamaz.,
Atıp tutmakla iftiralarla nereye varacaksınız.
 

digiklan

New member
Bu kadar islam alimi yazmışsın. Hepsi Avrupalılar dini bilimden ve siyasetten çıkarmadan önce yaşayan adamlar. Yani avrupalılar dini bilimden çıkarınca ilerlemişler ve uzak ara fark atmışlar. Bu da din ile bilimin yan yana yürüyemeyeceğinin zaten açık kanıtıdır.
Ne islamla ne musevilikle ne budizmle bilim olmaz.
Bilim en baştan doğmaya karşıdır.
Deneye ve gözleme dayanır.

Bilim Tanrıyı bile incelerken mutlak Tanrı vardır demez. Mutlak var olan insanların yüce bir yaradana inandıklarıdır.
Burada bilim felsefesi okumuş, bilimsel araştırma disiplini nedir bilen çok insan yok. Herkes ayet hadis yazar bol bol ama bilimsel disiplinlerden haberdar değildir kimse.

Yani Bilim tüm mutlak doğmaları yok sayar. Sadece gözlemleyebildiği, ölçebildiği, ispatlayabildiği konularda söz söyler. Ve bu disipline sahip bilim adamları yüzünden yarı iletkenler var. Bu yarı iletkenler ile bilgisayarlarınızdaki mikrochip mimarisi tasarlandı. O yüzden internet hızı arttı, daha kaliteli HD televizyon izleyebiliyor, görüntülü cep telefonu kullanabiliyorsunuz.
Bu saydığım ilerlemeleri bilim adamları gerçekleştirdi imamlar değil.
Kuran okuyarak ahlakınızı geliştirebilirsiniz teknolojiyi ve bilimi değil.

Son olarak şunu söyleyeyim yukarıdaki orta çağdan kalma bilim adamları arasına bizim islamcıların pek haz etmediği bir bilim adamını da ben ekleyeyim.
Adı İbn-i Haldun. Modern Sosyolojinin ilham kaynaklarından bir müslüman bilim adamı.
En önemli eseri Mukddime'de der ki
"bitkinin en gelişmişinden hayvanın en ilkeli doğar, hayvanın en gelişmişinden insanın en ilkeli doğar..."
Harun Yahya ekolünün 10 yıldır yalanlamak için milyon dolarlarca para harcadığı ve herkesin Darwin in evrim teorisi diye bildiği şeyi orta çağda bir islam bilgini söylüyor.

Ama islam ile bilim bu kadar yan yana gelir. Evrim teorisinden bahseden ibni haldun adam yerine konmaz. Çünkü skolastik kafa yapısına sahip bedeni bugünde kafası orta çağda yaşayanlar için bilim sadece dini ispat etmek için kullanılmalı.
Bilim hergün kuran ın yeni bir mucizesini keşfetsin diye çalışılmalı. Kızıldeniz de karışmayan tatlı su tuzlu su duvarı ya da evrenin genişlemesi gibi keşiflerin amacı okyanus bilimi ya da astrofizikte gelişme katetmek değil insanları allaha yaklaştırmaktır dimi?

Bu yüzden türbana karşıyım. Kafasını 3 saat açıp derse giremeyecek kadar saplantıyla, obsesif inananların bilim öğrenmesine zaten gerek yok. Kıt eğitim kaynaklarını boşa harcamayalım.

saygılar
 

€rd@ls10

Altın Üye
Bu kadar islam alimi yazmışsın. Hepsi Avrupalılar dini bilimden ve siyasetten çıkarmadan önce yaşayan adamlar. Yani avrupalılar dini bilimden çıkarınca ilerlemişler ve uzak ara fark atmışlar. Bu da din ile bilimin yan yana yürüyemeyeceğinin zaten açık kanıtıdır.......
digiklan kardeşim söylediklerine tam olarak katılamıyorum.Örnegin Kur'an 1500 sene önce petrolün varlığını haber vermiş.Dünyanın yuvarlak olduğunu söylemiş.Bir zamanlar dünya yuvarlak diyenlerin kellelerini koparmışlarmıydı .Kur' an evrenin nasıl ve kaç gün içinde yaratıldığını,hatta yeryüzünde daha dün bulunan elementlerin varlığını 1500 yıl önce vermiş ..örnekler çogaltılabilir mesele şu.Biz dinimize sadece inanç.ibadet ve itikat yönünden bakıyoruz.Halbuki din hem maddeyi hem de maneviyatı da kapsar....Bilmem kısaca anlatabildim mi?
 

SickDreTh

Altın Üye
LOOPUSED küfür içeren mesajlardan alıntı yapma lütfen..
 

bbxvv

New member
İnsanların düşüncelerini bozmak için yapılan saçma sapan bir yazı. Dini konular inanılmaz saptırılmış. Sonunda da nereye geldiği belli. Kurbanın ne kadar insani bir olay olduğunu düşünemeyecek ve bu olayı kötüleyen insana öyle bişey derdim ki .....
 

LOOPUSED

Altın Üye
LOOPUSED küfür içeren mesajlardan alıntı yapma lütfen..
tşkr ederim ama zaten alıntım o küfürlü kelimeye kadar gelmedi sadece ondan önceki kelimelere değinerek aşağılamasına engel olmak istyedim farkındasınızdır.ama bu konu zaten tahriğe matuf.konuda yazmamayı kendim için elzem görüyorum çünkü dayanamam..):bu hava yumuşamaz .ben girersem..en iyisi uzak durayım..:)
 
öncevatanın dinine saldırmak diye adını değiştirsin bence bu vatandaş en azından görevi açık seçik anlaşılır karqa gitti bu geldi
 

olimpiyat

New member
bu tip tahrik edici konular açıpta sonna " eleştirilmeyi hazmetmelisiniz" diemessiniz tamam sizin bi inancınız olmayabilir hatta inançsızlığı inanç görebilirsiniz ama şunu bilin siz şu anda islamiyeti eleştirmiyor ona inananları rencide ediyor aşağılıyorsunuz ve bu forumda bu şekilde aşağılamalara insanların inançlarının küçük görülmesine devam edilmesine göz yumucaksa adminler ... bu forum kayebdektir. umarım yapılan hatadan bir an önce dönülür ... ha bunlar yazılmış ha bana küfretmiş ne farkı var ana avrat küfredince banlıyosunuz adam inanların inançlarını dolasıyla kendilerini al aşağı ediyo neden sesiniz çıkmıyo??
 

gukuli

Banned
bu tip tahrik edici konular açıpta sonna " eleştirilmeyi hazmetmelisiniz" diemessiniz tamam sizin bi inancınız olmayabilir hatta inançsızlığı inanç görebilirsiniz ama şunu bilin siz şu anda islamiyeti eleştirmiyor ona inananları rencide ediyor aşağılıyorsunuz ve bu forumda bu şekilde aşağılamalara insanların inançlarının küçük görülmesine devam edilmesine göz yumucaksa adminler ... bu forum kayebdektir. umarım yapılan hatadan bir an önce dönülür ... ha bunlar yazılmış ha bana küfretmiş ne farkı var ana avrat küfredince banlıyosunuz adam inanların inançlarını dolasıyla kendilerini al aşağı ediyo neden sesiniz çıkmıyo??
demogoji acitasyon örneği .senin inancıncın kutsalda bizimki lahanamı?
 

HTML

Üst