İlköğretimli dansöz ve striptizci!

kalıcı

New member




Bu kadarına pes! Fethiye'de özel bir eğlence gecesinde, 12 yaşındaki ilköğretim okulu 6. Sınıf öğrencisi dansöz, 14 yaşındaki başka bir çocuğu da striptizci olarak dans ettirildi.


FETULLAH DAĞLI, NİHAT ABACI , BURHAN KARADUMAN'ın haberi

Önce yerel sanatçılar çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Salı Pazarı Meydanı'nda dün akşam düzenlenen eğlence gecesinde yerel sanatçılar ve müzik grupları sahne aldı.

Saat ilerledikçe işin şekli değişti

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gösterilerin şekli değişti ve sahneye dansçı kızlar çıkmaya başladı. Saatler ilerledikçe yaş sınırının düştüğü gecede sahneye son olarak iki küçük kız dansçı olarak çıktı.

Seyirciler şoke oldu sahneye 12 yaşında dansöz çıktı

İzleyicilerin alkışlarını bıçak gibi kesen ve moralleri bozan olay sonrası sahnede dans etmeye başlayan 12 yaşındaki Binnur N. profesyonel dansöz kıyafetleri dans etti. 6.Sınıf öğrencisi olduğunu belirten Binnur N. sahne sonrası kendisine sorulan sorulara "İlk defa dans ediyorum. Yaptığım oryantal dans bence güzel oldu ve izleyenler beğendi" dedi.

14 yaşında erotik dans yapan Esra K.: Yaşıma uygun değil biliyorum

Küçük kızın ardından sahneye çıkan 14 yaşındaki diğer ilköğretim okulu öğrencisi Esra K. ise tabure üzerinde yaptığı striptiz şovuyla herkesi şaşkınlık içinde bıraktı. Geceye katılanların anlam veremedikleri gösteri yaklaşık beş dakika sürdü. Gösterisi sonrası Esra K da "İlköğretim okulu öğrencisiyim ve yaptığım modern dans. Yaşıma göre bu dansa uygun değilim ama annem ve babamdan izin aldım" dedi.

Gecenin organizatörü: Çalışmalarımız alkışlanıyor seneye daha iyisini yapacağız

Fethiye'den hiçbir protokol üyesinin katılmadığı gecede ilköğretim öğrencisi kızları sahneye çıkartarak dans ettiren gecenin organizatörü ise "Çalışmalarımız alkışlanıyor seneye daha iyisini yapacağız" dedi.

2006'da benzer bir skandal yaşanmıştı

Aralık 2006'da Antalya Kemer'de düzenlenen bir çocuk güzellik yarışmasında küçük yaştaki Türk kızını sahneye dansöz kıyafetiyle çıkartmışlardı. Bu olay tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmış ve olay hakkında soruşturma başlatılmıştı.

VALİ AHMET ALTIPARKAT: GEREKLİ SORUŞTURMAYI YAPARIZ

Fethiye'de yerel bir radyo kanalı tarafından düzenlenen gecede küçük yaşta kız çocuklarına dansöz kıyafeti giydirilmesi ve striptizci gibi dans ettirilmesi olayına valilik tarafından el konuldu.

Dün akşam Fethiye Salı Pazarı Meydanı'nda Tur Fm adlı yerel radyonun düzenlediği eğlencede 12 yaşındaki ilköğretim 6. Sınıf öğrencisi dansöz olarak, 14 yaşındaki başka bir ilköğretim öğrencisi de striptizci olarak dans ettirilmişti. Yaşanan kriz ile ilgili olarak Radyo Yetkilisi ve Organizatör, Saadet Ecehan "Bu sadece bir eğlence" diyerek kendini savundu.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise "Olayı araştırıyoruz ilgililer hakkında gerekli soruşturmayı yaparız" dedi.

Gecede dans eden ilköğretim öğrencilerinin ailelerinin de haberlerden ve olaylardan rahatsız oldukları öğrenildi.

BAKAN ÇUBUKÇU'DAN TEPKİ: ÇOCUKLAR, ÇOCUK KİMLİĞİNE UYGUN ŞEKİLDE KONUMLANDIRILMALI

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Fethiye'de küçük yaştaki ilköğretim çağındaki çocukların sahneye çıkartılarak eğlenilmesine tepki göstererek, bu olayı yadırgadığını açıkladı.

Devlet bakını Nimet Çubukçu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncelikle çocukların, gerçekten çocuk kimliklerine uygun şekilde konumlandırılmaları, çocuk kimliklerine uygun gösterilerde bulunmaları çok önemli. Bir kere bunları hem yadırgıyorum, hem de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü çok küçük yaşta bir kız çocuğunun belli gösterilerde yetişkinmiş gibi kullanılması, belli mesajları verecek görüntüler içerisinde kullanılması her şeyden önce bu konuda hastalık sahibi olanlar üzerinde de olumsuz bir etki yaratıyor. O yüzden mümkün olduğu kadar çocuklarımız, kız veya erkek çocuklarımızı, onları çocuk kimliklerine uygun konumda çocuk kimliklerine uygun şekilde konumlandırmak gerekiyor. Bu aslında bir tiyatro sahnesinde aldığı rol gereği bir erkek çocuğun bir sigara içmesi görüntüsü de aynıdır. Çocuk, çocuk olarak konumlandırılmalı ve bu tür obje algısı oluşturacak, tutumlardan kesinlikle kaçınmak gerekir. Her şeyden önce bu çocuklarımıza zara veriyor" dedi.

Bu arada, devlet bakanı Nimet Çubukçu, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgiler aldı.

İHA

Laik bir ülkede bunlarin olmasi normal derler simdi
....................................................................................
Çocuklara 'dansöz kostümüne soruşturma

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 12 ve 14 yaşındaki çocukların, ''dansöz ve dansçı kostümleri'' ile yarıştırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fethiye ilçesinde, bir radyo tarafından düzenlenen dans yarışmasında, ilköğretim okulu öğrencileri, 12 yaşındaki B.N. ile 14 yaşındaki E.K'nin dansöz kıyafeti ve dansçı kostümleri ile yarışma kapsamında dans ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, AA muhabirine Fethiye ilçesinde özel bir radyo tarafından düzenlenen gecede, 2 ilköğretim okulu öğrencisinin dans ettirildiği iddiasının Fethiye Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda emniyet ekiplerince araştırıldığına işaret etti. Altıparmak, ''Olayı bir okul veya kamu kurumu düzenlememiş, organizeyi yapan bir şahıs. Bu süreçte, kararı verecek olan savcılık. Savcılık, emniyetin incelemesinin ardından dava açabilir veya gerek duymaz. Polis, olayla ilgili incelemesini sürdürüyor'' dedi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de olayın duyulmasının ardından Fethiye Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Fethiye Emniyet Müdürlüğünce inceleme başlatıldığını belirterek, ''Yapılan soruşturma sonucunda olay aydınlığa kavuşacak, bu aşamada yorum yapmak doğru olmaz'' dedi.

AA
 

M_Ce

New member
yani arkadaşım kızın orda açık saçık olması mı sorun yoksa okula gitmesi gerekirken yaşına müsait olmayan durumlarda bulunup ilerde psikolojik sorunlar yaşaması ve başkalarına kötü örnek olması mı? Ne biçim bir ülke yaa... hemen sen laikcisin sen irticacısın kavgaya başlayın.
 

algoritmaA

New member
@mcelebi03 arkadaşımında dediği gibi olayı laikci yada ocu bucu tartışmasına çevirmeden yapılan şeyi kınamak en iyisi olur...bu yaştaki çocuklara boyle şeyler yaptırmak ve daha iyisinide yapıcaz demek hangi akla hizmet gerçekten bilmiyorum...bunca güzel şeyler dururken boyle şeyler yapılmasıda ayrı bir konu...sadece Allah sonumuzu hayırlı kılsın diyorum..paylaşım için sağolsın..
 

digiklan

New member
Saçma sapan bir şey.
Çocuk yaştaki erkek çocukları da kız çocukları da çocuk kimliğine uygun organizasyonlarda görev almalı.
Ailelerin büyük hatası.
Ben kızıma asla dansöz kıyafeti giydirmezdim.
 

rottenzon

New member
yani arkadaşım kızın orda açık saçık olması mı sorun yoksa okula gitmesi gerekirken yaşına müsait olmayan durumlarda bulunup ilerde psikolojik sorunlar yaşaması ve başkalarına kötü örnek olması mı? Ne biçim bir ülke yaa... hemen sen laikcisin sen irticacısın kavgaya başlayın.
aynen katılıyorum konuya güzel yaklaşmışsın
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
işte bizim aydınlarımızın çağdaşlıktan anladığı ve yaptırmak istediği bu böyle çağdaşlığa tükürüyüm...
 

digiklan

New member
@VoyVoy
ya sen aydın diye kime denir bilmiyorsun. ya da aydınları suçlayarak cahillere prim sağlamaya çalışıyorsun.
Aydınlar kişisel özgürlükler konusunda ve ahlak konusunda seninle aynı fikirde olmayabilir.
Ama konu çocuklar olunca tartışma götürmez gerçekler vardır.

O çocuklar sadece ailelerinin tapulu malı değildir. Çocuklar devlet güvencesi altındadır. Ve aileler çocukları istedikleri her türlü radikal tavır ile yönetmemelidirler. Devlet bu işe müdahale etmelidir.

Ben nasıl 6 yaşındaki çocuğun başına türbanı takıp ilahi söyletilmesine karşıysam, başka bir çocuğun da dansöz kıyafeti giymesine, cinsel temalı dans ve kavramlar ile aynı noktada bulunmasına da karşıyım.

Ama size göre aydın olmak ahlaksız olmaktır. Çünkü sizin dünya görüşünüze sahip olmayan herkesi ahlaksız sanıyorsunuz.

Bu işin laikliği dindarlığı ateistliği komünistliği olmaz. Çocuk yaşta bir çocuğun erkeklere meze edilmesine kimse onay vermez. Dansözlük diğer dans türlerinden farklı olarak içinde en ağır cinsel mesajları barındıran dans türlerindendir. Ve çocuk yaşta bir kıza bunu yaptırmak tek kelime ile suç olamlıdır. Ama siz de laikler her türlü ahlaksızlığa onay verir, laiklerinve aydınların özgürlükçü düşünceleri tüm ahlaksızlıkları kabul eder demogojisi yapmayın artık.

Çünkü iş ahlaksızlığa gelirse laikler içinde ahlaksızların oranı neyse islamcılar arasında da odur. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bu ülkede AKP'ye oy verenler içinde ne kadar ahlaksız varsa CHP'ye oy verenler içinde de o kadar ahlaksız var.

O yüzden bu tarz ahlak problemlerini senin senin siyasi görüşüne benim siyasi görüşüme göre değil elini koyacağın vicdanına göre tartışmak daha doğru olur.

saygılar
 

Leke

Altın Üye
18 yaşını geçtikten sonra ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar Ama yaşı küçük Kişilerin bu tür olaylarda olması yakışıksız .
Bunu ilk başta anne-babalarına sormak lazım neden böyle bir işe izin verdikleri için .
 

kalıcı

New member
18 yaşını geçtikten sonra ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar Ama yaşı küçük Kişilerin bu tür olaylarda olması yakışıksız .
Bunu ilk başta anne-babalarına sormak lazım neden böyle bir işe izin verdikleri için .
18 yasini gecmis biri olsalar bile buna kesinlikle izin vermezdim,Ayip Günah be..
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
@VoyVoy


Ama size göre aydın olmak ahlaksız olmaktır. Çünkü sizin dünya görüşünüze sahip olmayan herkesi ahlaksız sanıyorsunuz.
Bize göre aydın olmak ahlaksız olmak değildir,ama malesef bizim kendini aydın diye tanımlayan şahısların düşünceleri ve fikirleri böyle düşünmemize sebep oluyo ama elbette birkaç kişi böyle düşünyo diye tüm aydınları suçlamak yanlış olur fakat bu olay dansöz değilde namaz olayı olsaydı ortalık karışırdı bakın bu olay çok kalmıycak gündemde söylemek istediğim bu.

Ayrıca kimse benim dünya görüşüme uymak zorunda değil ahlaklıdır ahlaksızdır bu beni hiç ilgilendirmez sonuçta her koyun kendi bacağından asılır...
 

SAHRANİL

Altın Üye
allahım yuh yanii...yazık onun anasına babasına izin vermişler birde
 

kalıcı

New member
Çocuklara 'dansöz kostümüne soruşturma

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 12 ve 14 yaşındaki çocukların, ''dansöz ve dansçı kostümleri'' ile yarıştırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fethiye ilçesinde, bir radyo tarafından düzenlenen dans yarışmasında, ilköğretim okulu öğrencileri, 12 yaşındaki B.N. ile 14 yaşındaki E.K'nin dansöz kıyafeti ve dansçı kostümleri ile yarışma kapsamında dans ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, AA muhabirine Fethiye ilçesinde özel bir radyo tarafından düzenlenen gecede, 2 ilköğretim okulu öğrencisinin dans ettirildiği iddiasının Fethiye Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda emniyet ekiplerince araştırıldığına işaret etti. Altıparmak, ''Olayı bir okul veya kamu kurumu düzenlememiş, organizeyi yapan bir şahıs. Bu süreçte, kararı verecek olan savcılık. Savcılık, emniyetin incelemesinin ardından dava açabilir veya gerek duymaz. Polis, olayla ilgili incelemesini sürdürüyor'' dedi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de olayın duyulmasının ardından Fethiye Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Fethiye Emniyet Müdürlüğünce inceleme başlatıldığını belirterek, ''Yapılan soruşturma sonucunda olay aydınlığa kavuşacak, bu aşamada yorum yapmak doğru olmaz'' dedi.

AA
 

T

Banned
Çocukların bisuçu yok onlara bu kıyafeti layık gören ailelerin ve sistem denilen kokuşmuşluğun ayıbı
 

HTML

Üst