desamo
New member
- Reaction score
- 0
OSMANLI hala birilerinin zoruna gitmekte , hala canları yakmakta
niye acep ?
adam gibi dini yaşattığı için mi ? sigara , alkol ,zina yasak diye mi ?
herkese adaletle hükmettiği için mi ? 250 gram için terfi tayin yapmadı diye mi ?
hala biçok gavur tohumunun bu zamana gelmesini sağladığı için mi ?(ki aramızda hala var böyleleri )
atatürkü bile yetiştiren o en zor zamanındaki OSMANLIDIR
cumhuriyetin tüm kurumları , o darbe gazıyla doldurduğunuz ordunun tüm kaynakları elinizde olsa da bi tane daha atatürk yetiştirebilme şansınız var mı ?
OSMANLININ bağrından kopup gelen bi adamı sanki cumhuriyet yetiştirmiş gibi lanse etmek nası bi ezikliktir ALLAH aşkına biri cevap versin ...
bugüne kadar OSMANLIYA söven kim varsa ya ermeniydi ya da yunandıacaba diğerleri kimden ???
senle gecmisimz oldugu icin senden baslayım sevgili tozkoparan basta osmanlı benim soyumdur sonucta bir turkum osmanlı benim zoruma gitmez ancak osmanlı milletiyle turk milleti arasında fark yoktur kimi milletler ayrılmıstır sonucta osmanlının kurucuları turkler kalmıstır ilk soruna geceyim osmanlı resmi olarak seriaat devletiydi ancak bunun yanında orfi hukukda vardı ve osmanlı sadece bikac padisah dısında 4 murat benim hatırladıgım oda sigara kahve icki insanları bir araya getirdigi icin siyasi konusmasınlar diyedir bunun yaında 4 murat zatanında sokakta 3 kisi dolasmak bile bir arastırma nedeniydi ve icki yasak deildi hatta meyhane ve kerhane (genel ev) yurutmelikleri wardı osmanlı avrupaya en cok sarap ihrat eden devlettir seninde bilecegin gbi her devlette olan bir rusvet silsilesi wardı hemde okadar buyuktuki bu is yoneticiler bu yontemle getirildiginden yonetim bile kotulesmistir ve osmanlı halkı cok zengin bir halkda degildir
obur sozun galba burda bana gavur tohumu diyosun herzamanki gibi acıkca soyleme yurekliligini sergileyemeyip arkadan laf atıyosun ama seninde bildigin gibi sevr ege bolgesini yunanlılara vermistir bu sevride osmanlı kabul etmistir yani kurtulus savası olmasa ben suanda yunan topragında olurdum ataturku yetistiren osmanlıdır ancak hanedanlıgı kaldıran yani osmanlıyı kaldıranda aynı insandır bir ataturk yetistirme sansımız yok cunku durumlar aynı degil ve yasamasıda zor osmanlının bagrından kopmus dedigin ataturkte gunluklerinde osmanlı sisteminin carpıklıgından eline guc gecerse anında bıcak gibi degistireceginden bahseder son olarak osmanlıya soven yok ama osmanlıda kendi hatalarından battı eger super olsaydı batmazdı bunuda aklınıza yazınız........
Arkadaşım eve Osmanlı mükemmel değildi ama şu var 7 cihana sevgiyi saygıyı hoşgörüyü oğreten onlardır istersen kanıtlarım elimde kaynaklar var kaynaksız konuşmayı sevmem kimsenin arkasından gıybet etme sonra çekersin acısını...
Yanlış değilsem geçen gün Fransız müzesinde Türklerin savaştaki başarısını anlatan bir anıt vardı ve altında bunu selamlamadan geçmeyin Eller bile Osmanlıyı tanıyor yani..
Ama şu var yeni Osmanlı daha doğrusu Türk-İslam birliği mükemmel olacak Allah Teala'nın buyruğu taa Musa(as) dan beri bugun ogüne yaklaştığımız gün...
Cüzi irade dışı her şey Allah(cc) nündür daha dikkatli konuşmanı tavsiye ederim kardeşim....
ve hiç birbirinizi kırmaya atanıza gıybete gerek yok bu olacak birkaç kişi olmaz olmayacak demesiyle Allah ın bize verdiği vaadinden vazgeçmez inşaAllah...
Selametle...
osmanlı duzenli orduyu avrupada uygulayan ilk devletlerdendir ve guclu donemlerde cok guclu bir ordusu wardır ancak osmanlı ordusu duraklama ve gerileme donemlerinde kendinde 3 kat az rus ordusana baklan savasların 7 kat az ordularada yenilmistir bu yenilende osmanlı ordusudur ama canakkaleyide yenmistir ama sunu unutmayalım osmanlı cokmustur ve ordusuda son zamanlarda berbat durumdadır cephanesi eski az askerleri beslenemeyen surekli savasan bitkin bir ordu