Çikolatalı Kup
Malzemeler:
- 1/2 poşet Otacı Diet Life
Çikolatalı Brunch,
- 1 poşet Otacı Diet Life Plus,
- 3 su bardağı yağsız süt,
- 4 yemek kaşığı esmer şeker,
- 4 yemek kaşığı kuru üzüm,
- 10-15 adet kayısı.
Yapılışı:
Sütü ısıtıp, içine şekeri ilave edin. Havanda ufaladığınız Çikolatalı Brunch ile Diet Life Plus'ı ekleyip, karıştırın. Kuru kayısıları dörde bölün ve üzümlerle birlikte karışıma ekleyin. Kup bardaklarına koyup soğutun. Üzerlerini Çikolatalı Brunch ve meyve ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Zetyinyağli Karnibahar
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 6 diş sarımsak,
- ½ limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- ½ demet dereotu,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay bardağı zeytinyağ.
Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın. Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin. Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.
Akdeniz Usulu Makarna
Malzemeler:
- 1 paket domatesli makarna,
- 8-10 adet mantar,
- 1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,
- 1 adet soğan+3 diş sarmısak,
- 2 adet sivribiber+1 adet kırmızı biber,
- 2 adet domates,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 1 yemek kaşığı fesleğen ve kekik,
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Tuz.
Yapılışı:
Makarnayı kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Mantar, zeytin, kırmızı biber ve sivribiberleri ince kıyın. Soğan ve sarmısağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan, sarmısak ve biberleri hafif kavurun. Mantar ve zeytinleri ilave edin. Domatesleri katın. Nişastayı üzerine serpip tuzunu ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos döküp kekik ve fesleğen serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Örgülü Makarna
Malzemeler:
- 1/2 paket boncuk makarna,
- 3 adet sosis,
- 1 çay fincanı konserve bezelye,
- 1 adet havuç,
- 2 çorba kaşığı antep fıstığı,
- 3 çorba kaşığı tereyağ,
- 1 tablet etsu,
- 4 adet milföy hamuru,
- Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatın. Etsu tabletini atıp makarnaları ekleyin. Haşlanınca süzün. Havucu haşlayıp küçük doğrayın. Sosisleri ince dilimleyin. Tereyağı kızdırıp sosisleri, bezelyeleri, havuçları ekleyip çevirin. Makarnayı ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını merdane ile inceltip, 1 parmak eninde şeritler kesin. Yuvarlak fırın kaplarını yağlayın. Şerit halindeki hamurları kafes oluşturacak şekilde dizin. Hamur boşluklarına antep fıstığı koyun. Makarnalı karışımı üzerine koyup, şeritleri makarnanın üzerine kapatın.
Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce ters çevirin.
NişastaLı kurabiye
Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 3 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 750 gr nişasta,
- 4 yemek kaşığı un.
Yapılışı:
Yağ ile şekeri çırpın sonra yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, kabartma tozu ve alabildiği kadar nişastayı da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Yağlı fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde koparıp dizin. Fazla pembeleşmeden çıkarın.
Afiyet olsun.
Ayvali Rulo
Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 6 su bardağı un
İç Malzemeler:
- 2 iri ayva,
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 6 yemek kaşığı toz şeker.
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın. Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. İçine 2 yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Rulo şeklinde kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın. Sıcakken pudra şekerine bulayın.servis tabağınaalıp üzerine kalan şekeri ekleyin.
Afiyet olsun.
Soslu Mezgit
Malzemeler:
- 6 adet mezgit fileto,
- 4 yemek kaşığı un,
- 4 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 kase cips,
- 1.5 su bardağı sıvı yağ.
Sos İçin:
- 8 yemek kaşığı mayonez,
- 4 yemek kaşığı krema,
- ½ demet dereotu,
- 1 limon suyu,
- 1 top salata,
- 1 adet havuç.
Yapılışı:
Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri bu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sosu için kıyılmış dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı karıştırın. Havuçları ince doğrayın.
Salataların içine sos koyup balıklarla servis yapın.