Yemek Tarifleri !

Kabak Tatlısı


M A L Z E M E L E R

1kg Köy kabağı
4-5 bardak şeker



H A Z I R L A N I Ş I

Kabak kapuz şeklinde dilim dilim kesilir alt kabukları soyulur, küp küp istenilen büyüklükte kesilir. Üzerine 4 yada 5 bardak şeker serpilir. Altı cok kısık ateşte şeker eriyip kabak şerbeti çekene kadar pişirilir.
NOT : Arzu edilirse üzerine fındık içi yada hindistan cevizi serpilir.
 
:))) ilkk defa
amaa aşkıma yppııyyrm
1 kilo süt
iki kaşık mısır unu
2 kaşık un
vanilya
1 yemek kaşığı margarin


hepsii ateşte pişirilir ve mikserle karıştırılır ve soğutulur

şerbetii:))=iki su bardağı su
su bardağı şeker
yarım limon ((kaynatılır)))
yaplışıııı
bir tepsiye etimekleri dizilir üzeriine şerbet((ılık))dökülür.üzerine soğutulmuş puding sürülür en üstüne kremşanti sürülür en son olark çan fıstığı hindistan cevizi serp soğuk servis yapıırrr......afiyet olsunn canım çok çekktii ====ablaaaaaaaaaaaaaaaaa:):)
 
:):):) SEVGİ TOPLARI :):):):

Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

8-10 kişilik

Gerekli malzeme:

2 yumurta o 250 gr margarin
3 su bardağı un o 1 su bardağı pudraşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi

Üzeri için:

1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:

Margarini oda ısısında yumuşatın.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarılara margarin ve pudraşeker ekleyip mikserle krem haline gelene kadar çırpın.

Un, kabartma tozu ve hindistancevizi ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.

Hamurların bir yüzünü sırasıyla yumurta akı ve hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.
 
Salata

Malzemeler :

5 adet patates
2 adet salatalik (yıkanmış ve soyulmamış)
3 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarimsak, dereotu, tuz


Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp, bir kaba rendeliyorsunuz, içine soyulmamış çiğ salatalıkları da rendeliyorsunuz. Daha sonra içine mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak, ve dereotunu koyup harmanlıyorsunuz. Uzerini dereotu ve pul biberle süsleyebilirsiniz.
Dikkat: Çok sulandırmdan yapıyorsunuz, salatayı dolapta birkaç saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

afiyet olsunnnn
 
birazda ben vereyım erkek eli ile hamur yuğurdum :)

.:Üzümlü Kurabiye:.

Malzemeler:
250 gr margarin
2 Su bardağı Şeker
4-5 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:
Yağ,şeker ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.Yumurtaları birer birer ilave edin.Üzüm ve cevizi de ekleyerek karıştırın.Hamur kabartma tozu
ve şekerli vanilin ile karıştırılmış unu ilave edip birlikte yoğurun.
Plastik folyoya sarıp,buzdolabina yarım saat bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparıp,tepsiye dizin.
175 C da ısıtılmış fırında 20-25 daika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.


.:Fındık Rüyası:.

Malzemeler:
200 gr çekilmiş fındık
250 gr pudra şekeri
8 yumurta akı

Hazırlanışı:
Bir kaba pudra şekeri ve kavrulup incecik dövülmüş fındığı koyup karıştırın.İçine yumurta aklarını ilave edip
bulamaç haline getirin.Bir tencereye alıp,orta ısılı ateşe oturtun.Tahta kaşıkla karıştırarak,koyulaşana dek pişirin.
Bir saat kadar dinlendirin.Elde ettiğiniz hamuru krema sıkıcı ile ya da kaşıkla yağlanmış tepsiye dizin.
160 C da ısıtılmış fırına sürün.35 dakika kadar pişirin.Tepside biraz soğuduktan sonra çıkarın.Bir fırın ızgarasının üzerine dizerek
soğumaya bırakın.


.:Elmalı Kurabiye:.

Malzemeler:
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı yoğurt
1,5 Çay bardağı pudra şekeri
250 gr Margarin
1 Paket şekerli vanilin
İç Malzeme:
3 Adet rendelenmiş Elma
3 Yemek kaşığı toz şeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Tarçın

Hazırlanışı:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp,soğumaya bırakın.
Yoğurt,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,1 bardak pudra şekeri,kabartma tozu,şekerli vanilin ve un ile hamur yapın.
Merdaneyle 0.5 cm kalınlığında yuvarlak açarak üçgenler şeklinde kesin.Geniş kenarına önceden rendelenip,şeker ve tarçınla pişirilmiş
ve cevizle karıştırılmış elma koyup yuvarlayarak kapatın.175 C dercede ısıtışmış fırında 15-25 dakika
hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine yarım pudra şekeri serpin.

.:Nişastalı Kurabiye:.

Malzemeler:
250 gr margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket şekerli vanlin
1 Paket hamur kabartma tozu
4,5 Su bardağı mısır nişastası
1-1,5 çay bardağı un

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini,pudra şekeri ile iyice ezin.Üzerine iki yumurta şekerli vanilin,mısır nişastası
un ve hamur kabartma tozu ile iyice karıştırıp hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizin.175 C dercede
ısıtılmış fırında 30-40 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpin.

.:Çiçek Bisküvi:.

Malzemeler:
125 gr Margarin
1 Su bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
Yarım çay bardağı ince dövülmüş fındık
1 paket Şekerli Vanilin
1 paket Hamur kabartma tozu
2-2,5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kakao

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini pudra şekeri ile ezin.Bir yumurtanın sarısı,
ince dövülmüş fındık,şekerli vanilin,hamur kabartma tozu ve un ile hamur yapın.Bu hamurdan
yumurta büyüklüğünde parça alıp bir çay kaşığı kakao ile iyice yoğurun.Diğer hamuru 3-4 mm
kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesin.Kakaolu hamurdan aldığınız yuvarlak parçaları yuvarlak
hamurların tam ortasına koyarak bastırın,kenarlarına çırpılmış yumurta akı sürerek fındık kırığı ile
süsleyin.175 C derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
 
birazda ben vereyım erkek eli ile hamur yuğurdum :)

.:Üzümlü Kurabiye:.

Malzemeler:
250 gr margarin
2 Su bardağı Şeker
4-5 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:
Yağ,şeker ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.Yumurtaları birer birer ilave edin.Üzüm ve cevizi de ekleyerek karıştırın.Hamur kabartma tozu
ve şekerli vanilin ile karıştırılmış unu ilave edip birlikte yoğurun.
Plastik folyoya sarıp,buzdolabina yarım saat bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparıp,tepsiye dizin.
175 C da ısıtılmış fırında 20-25 daika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.


.:Fındık Rüyası:.

Malzemeler:
200 gr çekilmiş fındık
250 gr pudra şekeri
8 yumurta akı

Hazırlanışı:
Bir kaba pudra şekeri ve kavrulup incecik dövülmüş fındığı koyup karıştırın.İçine yumurta aklarını ilave edip
bulamaç haline getirin.Bir tencereye alıp,orta ısılı ateşe oturtun.Tahta kaşıkla karıştırarak,koyulaşana dek pişirin.
Bir saat kadar dinlendirin.Elde ettiğiniz hamuru krema sıkıcı ile ya da kaşıkla yağlanmış tepsiye dizin.
160 C da ısıtılmış fırına sürün.35 dakika kadar pişirin.Tepside biraz soğuduktan sonra çıkarın.Bir fırın ızgarasının üzerine dizerek
soğumaya bırakın.


.:Elmalı Kurabiye:.

Malzemeler:
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı yoğurt
1,5 Çay bardağı pudra şekeri
250 gr Margarin
1 Paket şekerli vanilin
İç Malzeme:
3 Adet rendelenmiş Elma
3 Yemek kaşığı toz şeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Tarçın

Hazırlanışı:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp,soğumaya bırakın.
Yoğurt,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,1 bardak pudra şekeri,kabartma tozu,şekerli vanilin ve un ile hamur yapın.
Merdaneyle 0.5 cm kalınlığında yuvarlak açarak üçgenler şeklinde kesin.Geniş kenarına önceden rendelenip,şeker ve tarçınla pişirilmiş
ve cevizle karıştırılmış elma koyup yuvarlayarak kapatın.175 C dercede ısıtışmış fırında 15-25 dakika
hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine yarım pudra şekeri serpin.

.:Nişastalı Kurabiye:.

Malzemeler:
250 gr margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket şekerli vanlin
1 Paket hamur kabartma tozu
4,5 Su bardağı mısır nişastası
1-1,5 çay bardağı un

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini,pudra şekeri ile iyice ezin.Üzerine iki yumurta şekerli vanilin,mısır nişastası
un ve hamur kabartma tozu ile iyice karıştırıp hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizin.175 C dercede
ısıtılmış fırında 30-40 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpin.

.:Çiçek Bisküvi:.

Malzemeler:
125 gr Margarin
1 Su bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
Yarım çay bardağı ince dövülmüş fındık
1 paket Şekerli Vanilin
1 paket Hamur kabartma tozu
2-2,5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kakao

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini pudra şekeri ile ezin.Bir yumurtanın sarısı,
ince dövülmüş fındık,şekerli vanilin,hamur kabartma tozu ve un ile hamur yapın.Bu hamurdan
yumurta büyüklüğünde parça alıp bir çay kaşığı kakao ile iyice yoğurun.Diğer hamuru 3-4 mm
kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesin.Kakaolu hamurdan aldığınız yuvarlak parçaları yuvarlak
hamurların tam ortasına koyarak bastırın,kenarlarına çırpılmış yumurta akı sürerek fındık kırığı ile
süsleyin.175 C derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
 
ah ulan bi denicem öle bi o pastadan yapayımda tabe acemi şansıya inşallah ii olur begenırlerde anneme taş çıkarırım:D:D
 


Kolay Kumpir

Malzemeler:
- 1 kg patates,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- ½ kutu krema,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 adet sosis,
- 1 kase mısır,
- 1 kase konserve bezelye,
- ½ kangal sucuk,
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
- Tuz, karabiber,
- Mayonez, ketçap.

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp, soyup rendeleyin. Sıcakken tereyağ, ince doğranmış kırmızı biber ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kremayı döküp kaplayın. Sucuk ve sosisi ince doğrayın. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi karıştırıp kremanın üzerine ekleyin. Kaşar peyniri serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Mayonez ve ketçapla servis yapın.





MercimekLi Köfte

Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek,
- 1.5 su bardağı ince bulgur,
- 3 adet kuru soğan,
- 3-4 kaşık margarin,
- 2-3 çay kaşığı kırmızı biber,
- 2-3 çay kaşığı karabiber,
- 2-3 çay kaşığı kimyon,
- Yarım demet dereotu ve maydanoz,
- 6-7 dal yeşil soğan,
- 1 kaşık salça,
- Servis için yeşil salata.

Yapılışı:
Soğan rendelenip yağla kavrulur. Taze soğan, dereotu, maydanoz temizlenip ince doğranır. Mercimek ayıklanıp, 3-4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur. Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu ilave edilip karıştırılır. Küçük koza şeklinde köfteler yapılır. Tabağa dizilir. Yeşil salata ile servis yapılır.

Afiyet olsun.




Fileminyon

Malzemeler:


- 6 dilim bonfile,
- 6 dilim tost ekmeği,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 4 adet domates,
- 1 adet soğan,
- 2 adet çarliston biber,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 250 gr mantar,
- 6 dilim çedar peyniri,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 1 çay bardağı zeytinyağ.

Yapılışı:
Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın. 1 su bardağı suda salçayı eritip kekik ve tuzotu katın. Fırın tepsisine ekmekleri dizin. Etleri de aynı yağda kızartın. Ekmeklerin üzerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Margarinde kavurup ince doğranmış biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Kıyılmış mantarları ve unu ilave edin. İyice karıştırıp pişirin. Bu sosu etlerin üzerine dökün. Üzerlerini peynir dilimleri ile kaplayın. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.


Afiyet olsun.
 



Çikolatalı Kup

Malzemeler:
- 1/2 poşet Otacı Diet Life
Çikolatalı Brunch,
- 1 poşet Otacı Diet Life Plus,
- 3 su bardağı yağsız süt,
- 4 yemek kaşığı esmer şeker,
- 4 yemek kaşığı kuru üzüm,
- 10-15 adet kayısı.

Yapılışı:
Sütü ısıtıp, içine şekeri ilave edin. Havanda ufaladığınız Çikolatalı Brunch ile Diet Life Plus'ı ekleyip, karıştırın. Kuru kayısıları dörde bölün ve üzümlerle birlikte karışıma ekleyin. Kup bardaklarına koyup soğutun. Üzerlerini Çikolatalı Brunch ve meyve ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.




Zetyinyağli Karnibahar
Malzemeler:


- 1 adet orta boy karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 6 diş sarımsak,
- ½ limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- ½ demet dereotu,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay bardağı zeytinyağ.





Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın. Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin. Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.




Akdeniz Usulu Makarna

Malzemeler:
- 1 paket domatesli makarna,
- 8-10 adet mantar,
- 1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,
- 1 adet soğan+3 diş sarmısak,
- 2 adet sivribiber+1 adet kırmızı biber,
- 2 adet domates,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 1 yemek kaşığı fesleğen ve kekik,
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Tuz.


Yapılışı:
Makarnayı kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Mantar, zeytin, kırmızı biber ve sivribiberleri ince kıyın. Soğan ve sarmısağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan, sarmısak ve biberleri hafif kavurun. Mantar ve zeytinleri ilave edin. Domatesleri katın. Nişastayı üzerine serpip tuzunu ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos döküp kekik ve fesleğen serpip servis yapın.

Afiyet olsun.




Örgülü Makarna

Malzemeler:


- 1/2 paket boncuk makarna,
- 3 adet sosis,
- 1 çay fincanı konserve bezelye,
- 1 adet havuç,
- 2 çorba kaşığı antep fıstığı,
- 3 çorba kaşığı tereyağ,
- 1 tablet etsu,
- 4 adet milföy hamuru,
- Tuz, karabiber.


Yapılışı:
Tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatın. Etsu tabletini atıp makarnaları ekleyin. Haşlanınca süzün. Havucu haşlayıp küçük doğrayın. Sosisleri ince dilimleyin. Tereyağı kızdırıp sosisleri, bezelyeleri, havuçları ekleyip çevirin. Makarnayı ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını merdane ile inceltip, 1 parmak eninde şeritler kesin. Yuvarlak fırın kaplarını yağlayın. Şerit halindeki hamurları kafes oluşturacak şekilde dizin. Hamur boşluklarına antep fıstığı koyun. Makarnalı karışımı üzerine koyup, şeritleri makarnanın üzerine kapatın.
Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce ters çevirin.




NişastaLı kurabiye

Malzemeler:

- 250 gr margarin,
- 3 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 750 gr nişasta,
- 4 yemek kaşığı un.


Yapılışı:
Yağ ile şekeri çırpın sonra yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, kabartma tozu ve alabildiği kadar nişastayı da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Yağlı fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde koparıp dizin. Fazla pembeleşmeden çıkarın.

Afiyet olsun.




Ayvali Rulo

Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 6 su bardağı un

İç Malzemeler:
- 2 iri ayva,
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 6 yemek kaşığı toz şeker.



Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın. Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. İçine 2 yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Rulo şeklinde kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın. Sıcakken pudra şekerine bulayın.servis tabağınaalıp üzerine kalan şekeri ekleyin.

Afiyet olsun.





Soslu Mezgit

Malzemeler:
- 6 adet mezgit fileto,
- 4 yemek kaşığı un,
- 4 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 kase cips,
- 1.5 su bardağı sıvı yağ.

Sos İçin:
- 8 yemek kaşığı mayonez,
- 4 yemek kaşığı krema,
- ½ demet dereotu,
- 1 limon suyu,
- 1 top salata,
- 1 adet havuç.


Yapılışı:
Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri bu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sosu için kıyılmış dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı karıştırın. Havuçları ince doğrayın.
Salataların içine sos koyup balıklarla servis yapın.
 
Oruk kebabı



Oruk kebabı

KAÇ KİŞİLİK: 4-6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
700 gr orta yağlı kıyma
500 gr köftelik simit (ince bulgur)
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
2 pide
Tuz, kuru nane, karabiber
Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.

* Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.

* Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.

Afiyet oLsun :cool:
 
Et YemekLeri

ET YEMEK TARİFLERİ KARIŞMASIN DİYE AYRI AYRI YAZACAM

Yemek Adı : Ali Nazik
Mutfak : Türk

MALZEMELER
200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.

AFİYET OLSUN !
 
Acı Soslu Sığır Bonfile


Kullanılan Malzemeler : her biri yaklaşık 150 gr.lık 4 dilim sığır filetosu
2 diş sarmısak
100 gr yeşil zeytin
1/2 acı kırmızı biber
100 gr çok küçük doğranmış domates
1/2 su bardağı kırmızı şarap
zeytinyağı
tuz

Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : 4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.
 
Arnavut Ciğeri


Kullanılan Malzemeler : 1 koyun karaciğeri
½ bardak un
1 bardak sıvı yağ
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
2 soğan
1 demet maydanoz
tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin.

Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Ciğerin yanında servis yapın.
 
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi


Kullanılan Malzemeler : 2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
kimyon
karabiber
tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.

Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
 
Avcı Usulü Kuzu Bacağı


Kullanılan Malzemeler : 4 adet kuzu incik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
12 adet arpacık soğanı
2 adet çarliston biber
2 adet domates
tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Öncelikle sıvı yağı tavaya alın. Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın. Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. Unun rengi değişene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye aktarın. Et yumuşayana dek pişirin.

Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
 
Aşkın Doruğu


Kullanılan Malzemeler : 2 soğan
2 havuç
1 kereviz
1 sap pırasa
1,2 kg patates
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
2 et suyu tableti
1 defne yaprağı
1,3 kg dana fileto
500 gr süt kreması
rendelenmiş limon kabuğu
tuz
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.

Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.
 
Beğendili Kuzu


Kullanılan Malzemeler : Beğendisi için:
3-4 adet bostan patlıcanı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Eti için:
150 grinceuzun kesilmiş kuzu eti
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuzkarabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyup ezin. Bir tencerede unu ve yağı kavurup, sütü ekleyin. Bu sosu patlıcanları ekleyip iyice ezdikten sonra 10 dk. kadar pişirin. Bir tavada etler suyunu çekene dek kavurun, soğanı,salçayı, unu ve yağı koyun. Bir çay bardağı kadar sıcak suyla birlikte pişirin. Patlıcanın üzerine kavurduğunuz kuzu etini koyup servis yapın.
 
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana


Kullanılan Malzemeler : yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,
560 gram dana bonfile

sos malzemesi:
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 kahve fincanı estragon sirkesi
2 çorba kaşığı su
4 adet yumurta sarısı
500 gram tereyağı
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış estragon
bir miktar tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın. Sirke az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın. İçine tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin. Çırpma teliyle karıştırın.

Kabın altına sıcak su koyun. Yumurta iyice kabarıp koyulaşıncaya kadar pişirmeden çırpın. Daha sonra kabı sıcak sudan çıkararak, ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip süzdürün. İçine kıyılmış estragon ilave edin.

Dana bonfileyi 8 parça madalyon şeklinde ızgarada pişirin. Servis tabağına iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun. Sıcak sıcak servis yapın.

Not: Estragon bir çeşit adaçayı. Yapraklarının sirkede bekletilmesiyle ise estragon sirkesi yapılıyor. Türkiye'de ise yabancı ürünler satan bazı şarküteriler dışında bulunması oldukça zor.
 
Bezelyeli Kuzu Şiş


Kullanılan Malzemeler : 150gr. sultani bezelye
400gr. kuzu filetosu
2 adet limon
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
10 adet kiraz domates
tuz,karabiber
Yemeğin Mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın.
Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın. Bu parçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48 parçaya ayırın.

Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dövün. Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamına getirin. Karışımı bir tencereye boşaltın. Eti ilave edip, karışıma bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın.

Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı açık kalacak şekilde sarın. Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla dizin. Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.
 
Biberli Kuzu Kızartma


Kullanılan Malzemeler : 500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5
Tarifi : Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.
 
Geri
Üst