Teşekkür ödüllü genel kültür oyunumuz başladı

ee soru nerde?

nese ben soriyim bari paradoks un tam anlamı nedir?

kısaca kısırdöngü Denilebilir . şimdi yazmaya kalksam uzun hikaye valla.

piramit içindeki göz nedir ?

Bir dolarlık ABD banknotlarının üzerinde, bazı ilginç işaretler yer alır. Doların bir yüzünün iki tarafında iki ayrı daire, dairelerin içinde de iki ayrı şekil vardır. Şeklin birisi, bir pençesinde oklar, diğer pençesinde zeytin dalı tutan bir kartaldır. Kartalın tepesinde yıldızlar bulunur. Diğer dairenin içinde ise tepe kısmı, içine bir göz oturtulmuş olan bir üçgenle tamamlanan bir piramit yer alır.

Kimileri bunları doların üstüne konmuş rastgele şekiller olarak algılayabilir. Oysa bu işaretler, dolara has şekiller değildir. Bu işaretler, "Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyük Mührü"dür, ABD'nin resmi sembolüdür. İki daire, mührün iki yüzünü oluşturur. Mührün üzerinde böylesine ayrıntılı bir şekilde durmamızın nedeni, mührün bazı önemli mesajlar içermesidir. ABD'nin "dünyanın ilk masonik ve de Kabalist cumhuriyeti" olduğunu gördük. Bu iki özellik, ABD'nin Büyük Mührü'ne de yansıtılmıştır.

böle araştırdım 10 yaşındaım bilmiodum ama öğrendim.

alttaki 1920-1923

BİRAS UZUN AMA
İstanbul Üniversitesi Sultan 2.Abdülmecid zamanında Darulfunun-u Osmaniye adını alır.Yıl 1870...Fakat bu üniversite 2 yıl sonra kapanmış,daha sonra Sultan 2.Abdülhamit döneminde 1900 yıllarında Darulfunun-u Şahane (imparatorluk üniversitesi) adını alır.2.Meşrutiyetten sonra adı İstanbul Darulfünun olur.En son Cumhuriyet döneminde İstanbul Üniversitesi adını 1933 yılında alır.İlk defa Sultan 2.Mahmut döneminde üniversitenin Tıp bölümü açılmıştır. Kurulan Tıbb-i Şahane'nin(tıp fakültesi):D İLK PADİŞAH KİMDİR?

ertuğrul gazi
türkiye klonlama yöntemiyle elde edilen koyunun adı nedir?

kırmızı-beyaz

m.ö. kaç yılında Lidya ( Türkiye) ilk para sikkesi kullanıldı?

m.ö 700 yilinda Lidya ( Türkiye) ilk para sikkesi kullanıldı

Pascal Nouma hangi takima o meshur areketini yapti :p ?

Bu soru ne kadar genel küLtür oLur tartışıLır ama Cevabı Beşiktaş =)

KamışLardan iLk sandaLı hangi devlet yapmıştır ?
GoogLeye bakmayın çünkü çıkmıyır :)

yapsa yapsa afrikalılar yapar :D

testi kebabı hangi yöreye aittir

Yozgattı galiba

Gesi baglari ve yarim istanbulu meskenmi tuttun adli kayseri türkülerini
derleyen halk müzigi sanatcisi ve saz ustasi kimdir?

muzaffer sarısözen olması lazım

dünyanın en hızlı uçan kuşu hangisidir?

Dünya’daki en hızlı uçan kuş kartaldır.

Mardin' in Neyi meşhurdur neyleri ?

VaLLa Sende Çok Zor Soruyosun Sayın Hocam=)

Atatürk'ün Kasettiği Yalnızca Bir Deyimdir.Ama AsıL Kastettiği Yinede Egedir.Yunanistana Ait OLan Bu TanımLamayı Redetmek Adına BöyLe Demiştir.

VaLLa Sende Çok Zor Soruyosun Sayın Hocam=)

Atatürk'ün Kasettiği Yalnızca Bir Deyimdir.Ama AsıL Kastettiği Yinede Egedir.Yunanistana Ait OLan Bu TanımLamayı Redetmek Adına BöyLe Demiştir.

=) yok yav zor değil ama cevap da bu değil =)
hem de soru yazmamışsın =)

=) yok yav zor değil ama cevap da bu değil =)
hem de soru yazmamışsın =)

Doğrusunu Başkası Yazsın O Zaman Ben BiLmiyorum. Başka Cevap=(

feryall Hocam Hem Kendi Sorunuzun Hemde Benim Sorumun Cevabını Verirseniz Bizi BiLgiLendsirmiş OLursunuz=)

İLk Türk Tiyatro Oyunu Hangisidir?

tabi ki=) ilk türk tiyatrosunun 18 yylarda oldugunu biliyorum vakayi acibe:saskin: diye ama tam emin değilim

benım sorumun cevabı ise dunya literaturunde ege denizi marmara denizi die isimler yoktur bizim ege diye nitelendirdigimiz deniz literaturde akdenızdir =) marmaranın bir bölümü de akdeniz olarak diger bölümü ise karadeniz olarak gecer =)

ne soralım hımmm
tarihten soralım yine
ekber ve erşed sistemı ne zaman gelmiştir ve kim getirmiştir ?

Geri