Tanışma, Selamlaşma, Hal Hatır Sorma ve Cuma Tebrikleri

estagfurullah..
bizLerde sigara içiyoruz ama
Ramazanın ve özeLLikLe orucun güzeLLiği de budur
KaLben saLih bir niyetLe başLadın mı
Allahın sabrını vermeyeceği birşey yoktur

Orucun zaten amacı nefsi terbiyedir
BunLa iLgiLi güzeL de bir kıssa vardır payLaşırız inşallah

Allah razı oLsun güLüm
arada uğradın mı bir seLam iki keLam kafi fazLasında gözümüz yoktur
müsade Allahtan seLametLe gardaşım

ben hiç sigara denemedim:melek,inş sizlerde kurtulursunuz yakın zamanda.

Sigaramı :hhsigara

Harbidende hep o koyuyodu ama bu sene susuzlukta fena yapıcak gibi
Rabim sabrını verirde

o sabrı biz hakkıyla kullanabilecekmiyiz
Allah utandırmasın ben valla kendi adıma yarın ilk defa bu kadar uzun süre sigarasız kalıcam

aşırı asabiye bağlarım diyede tıısmıyo değilim işyerinde

Yarın akşam iftardan evvel buralara yazarsam anlayınki patrona saldırıp kovuldum:hhmanD

ديرتلي كول;3440339' Alıntı:
selamun aleykum allah ramazanda hepimize sabır verir inşallah ben cihan dün kendimi tanıtmıştım ama burası pek kalabalık değildi. tekrar söylemekte fayda var diye düşündüm

ve aleykum selam
hoş gelmişsin kardeş
Dünkü yazılarını okudum çok güzeldi Allah razı olsun.

_____________:melek

cihan hoşgeldin ikraa hadi sen ehtiyarsın okuyamadın benim gözlerim şaşı olcak bende okyamadım yaaa ne yazıyo cihan gerçekten bi dermisin;)

ديرتلي كول;3440398' Alıntı:
hoşbulduk. allah sağlık sıhat ve afiyet versin hepinize. bu mubarek ayda şeytan bağlanır ve vesvese veremez derler. bu konu hakkında detaylı bilgisi ve fikri olan varmı vaktiniz varsa dinlemek ve bunun üstüne sohbet etmek isterim

keşke öle olsa ama sanırım öle değil.kendi fikrim tabi bu.insan oruçluyken çok hassas olduğu için bence şeytana uymaya daha eğimli oluyor.yapmasa bile kötü şeyler aklına gelebiliyor.:melek

Cümleten Selamun Aleyküm ..

Hepinizin Ramazan ayı Mübarek oLsun .. NasıLsınız ?

ikra üstad sorunuzu yeni gördüm affedin. kullanıcı ismim dertli kul
sahranil hanımefendi bu konu hakkında şöyle bişey buldum diyorki tam anlamı ile etkisiz hale getirilmiyor ama tesir alanı kısaltılıyor

Seytanların zincire vuruldugu hadis-i serifte ifade buyuruluyor. Orada beyan buyurulan "merede"kelimesi, şeytanın bir sıfatıdır ve inatçılar, direnenler demektir. Demek ki, bütün şeytanlar değil, en inatçı şeytanlar bağlanmaktadır. Hadis-i Şerif'ten anlaşıldığına göre şeytan tamamen etkisiz hale getirilmiyor., büyükleri, en azılıları bağlansa bile diğerleri belli bir alanda icraatlarını devam ettiriyor. Eger insan, onların icraat alanına girmezse bir sey olmaz. Seytanlar ona yaklaşamaz. Mesela, barlar pavyonlar şeytanın kol gezdiği yerlerdir. İnsan buralara gider içki içer, eğlenir, kendinden geçer de, silahıyla bir adamı vurursa, "hani şeytanlar bağlanmıştı"diyemez. Şeytan, ölmüyor ramazanda, sadece sınırları daraltılıyor, tesir gücü azaltılıyor, faaliyet alanı küçültülüyor. İnsan da bu arada dikkatli olmalı, onun sahasına girmemeli ve ramazanda büyük bir ivme kazanarak, ramazan sonrası şeytanların her yanda avını kurup beklediği zamanlar için manevi gerilim elde etmeye çalışmalıdır.

ee gece ne tarz yemeyi tercih ediyorsunuz.ben sanırım kahvaltılık hafif takılcam.yemek çok yaptım ama yiyemem kötü yapar beni.

Geri