Tanışma, Selamlaşma, Hal Hatır Sorma ve Cuma Tebrikleri

ehtiyara saygı kalmamış yaa ne banlaması:durdurun

edit: anaaa ben bağımlı olmuşum Allah başka şeylere bağımlılık yaptırmasın;)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

esselamun aleykum adım cihan 15 yaşındayım okuyorum daha doğrusu okumaya çalışıyorum :s siteye yeni üye oldum ve bu başlığı görünce hemen daldım içeri. inşallah kabul görür sizlerden biri olurum.

ديرتلي كول;3436318' Alıntı:
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

esselamun aleykum adım cihan 15 yaşındayım okuyorum daha doğrusu okumaya çalışıyorum :s siteye yeni üye oldum ve bu başlığı görünce hemen daldım içeri. inşallah kabul görür sizlerden biri olurum.

aleykum selam, okumak kadar güzeli yok yaş 30 olcak ben hala okuyorum:)

ŤêΧâŠ;3436289' Alıntı:
Ömer Lütfi Mete
Allahsız Müslümanlık herkese tavsiye ederim..

okumaya değer bir kitaba benziyor. biraz internetten baktım da... burada bulursam okuyayım.

kaç kişi gelmiş öyle. :saskin

hoşgeldiniz...

ŤêΧâŠ;3436344' Alıntı:
adaylıgını koysana sonsuzluga islam bölümüne, online süren yüksek.

eiffel aday zaten onun olması daha uygun olur.

ve bir daha en azından şimdilik bir yere aday olmam. en son aday olmaya kalktığım tarihlerde forum birbirine girdi şimdi yıkılır :durdurun

eiffel bir yolunu bulur yine hh ye gelir.

bilmem belki kurarım belli mi olur :durdurun

sonsuzluğa.net diye :hhdil :durdurun

Bir gün müslüman zor durumda kalırsan geç aynanın karşısına bak kendine inceden inceye , bırak sorunlarını orada kalsın, hayallerini bırak ,sıkıntılarını bırak, alışkanlıklarını bırak, soy kendini dünyalık namına ne varsa, bedenin giyinik ruhun soyunsun ayna karşısında,bak şimdi ne göreceksin aynada,
Belki cevabınız elbise içindeki bana bakan ben.Oysa size bakan artık siz değilsiniz ,siz siz olmaktan çıktınız artık karşınızda duran nurani varlık oldu.Keşkeler olmasa deriz ama bizi bizden ayıracak bir ayna olsaydı hayatımızdada,çirkinliklerimizi saf gözlerle görebilseydik.Bunu belki bir ayna yapamıyor ama sizler bunu yapabilirsiniz.
Tarfsız bir yargıç olmayı göze alıyorsanız işte size bir duruşma başlar bu bedende düşünen insan için davacı ben davacı ben yargıç ben savcı ben avukatım ben diyorsan buyur ayna karşısına,Ama rabbiniz huzurunda gibi herşeyi doğru söyleyeceğine yemin et,yaptıklarını bir bir dökebilirmisin gerkçeleriyle bilemiyorum ama.
Eger bunu göze alamıyorsan mahşerde kendini nasıl savunacaksın insan,Bilmem halin nice olacak ey ben ey benlik.Sıyrılmak su nefis kenesinden zor ama en azından kendine sami ol ey insan,herkeze söylediğin yalanalrı bari kendine söyleme ey insan.Aynan hakk aynası olsun ki doğruların aynada yanlışların aynanın dışında kalsın.

Mevlam hesab gününü müslüman kullarına kolaylaştır,Bizler senin kulların aciz ve günahkar senden merhamet bekleyen kullarız.Merhametini esrigemessin bu aciz kulalrdan inşallah

az önce biyerde okudum hoşuma gitti sizle paylaşmak istedim

insanların kendi egolarına yenik düştüğü bir dünyada yaşıyoruz. herkes kendi çıkarı için uğraşıyor malesef. böyle bir ortamda bir çok kişi kendisi dahil herkesi kandırma peşinde. aynalar bile çatlamış artık.

güzel bir yazı paylaştığın için sağol.

ellerimi kirletti bugün kelimeler
deli geceler savurdu rüzgârları
anılarım uçuştu
yaşlandım.
Kırmızı bir ikindi ardından hüznümü saldım gökyüzüne. Karanlık, tevazusunu göstererek kabul etti yine. Yine sardı tüm yalnızlığımı.
Kapımda şekerci çocuklar gibi ümit. İçeri alsam, gitmek ister mi...
Saatler bir gitarın tellerine dokunur gibi, dokunurken geceye, melodiler arasında gezindiğim tüm hayatlar ne kadar benzer...
Birazdan ezan okunur. Gün ışımaya can atarken kuşlar ötüşmeye başlar. Gözlerim yorgun düşer ve bu tatlı dirilişten mahrum kalır günüm. Gecenin parlak karanlığına bu kadar vurgun olmasam, ah olmasam...
Uyandığımda güneş keskin ışıklarıyla kamaştırır gözlerimi. Geceyi özlemek işten mi! Neyse, biraz suya bulanmalı. Toprağıma su katıp, ruhumu sıvamalı. Gün uzun, gün ağır gelir geceye vurgunluğuma.
Hayat, işte yine kalabalığa bulandı.
İşte ilk misafirim; bir kelebek, pencereme konan, titrek kanatlarında siyah halkalar... Bir günlük ömrüne binlerce göz... Zaman mı, bakışlar mı zenginlik? Kelebekler ölürken ağlar mı?
Ahhh... Zaman...
Bir çay içmeli namaz öncesi. Çok değil, bi kaç saat sonra kapıma dayanır Halil Amca. Ekmek, gazete, simit... Yaşlı gözlerimde çocuk tebessümü...
--Halil Amca, simidi unutmamışsın.
--Hiç unuturmuyum.
--Unutmazsın, sağ ol Halil Amca.
Ardından bakarım bi süre. Halil Amca unutmaz simidi. Geceye savurduğum tüm anılarımda çocukluğum, kahvaltıya gelir. Saklambaç oynarız ikindiye kadar. Ben saklanırım, o beni gece bulur.
Bir namaz kılmalı şimdi. Seher öncesi, kuşlar ötmeden, insanlar uyanmamışken... Secde renkli gecenin gidişine, secde ile veda buseleri kondurmalı.

birde bu beni çok etkiledi inşallah sıkmıyorumdur ortamı ama okursanız bana hak vereceksiniz

Geri