( Türkan Saylan'ı Kaybettik Tek Başlık )

Demezler mi Adam'a Dinciler Hacı Olunca Ulu Oluyorda Atatürkçü Kemalistler Olunca Böyle Eleştiriliyor.. Derler Yapsanda Derler Yapmasan'da Derler.. :goz:

Peki SormazLar mı İnsan'a Neden Bu Kadar YığınLa Konu Açıyorsunuz İLLa eLeştiri Yapmaya Teşvik Ediyorsunuz? Bir şey Diyincede Neden Yapmayın Günahtır, Siz NasıL MüsLümansınız V.s ZırvaLıyorsunuz? Diye...

Siz eğer ki Müslümanlıktan nasiplenmiş olsaydınız
Vefat etmiş ve hayatını bilime adamış bir insanın
arkasından böyle konuşmazdınız.
Allah bizlere bu insanlar vasıtası ile şifa dağıtıyor.
onlar seçilmiş aracılardır.Madem bu kadar öfkelisiniz
hasta olduğunuzda doktora gitmeyin bundan sonra.
Evinizde oturup Allahtan sizi iyileştirmesini dileyin.
Varmı böyle birşey?Şüphesiz ki Canı verende alacak olanda Allahtır.
Fakat Evde oturup dua etmekle hastalıklar iyileşivermez.
bunun için fizyolojik ve bilimsel etkenlere ihtiyaç vardır.
Hatta Kuran ı kerimde dünyada cennete gidecek 3 insan modeli bulunuyor.
1_İslamın ve İmanın şartlarını yerine getirenler
2_Dini Vatanı ve Milleti uğruna şehit düşenler.
3_Kendini insanlar için fazilet ve ilime adamış olanlar.
yani Cenab ı hak Cennete gidecek 3 insandan birinin hayatını insanların doğru şekilde gelişmesi için ilimle uğraşan seçilmiş aracılar olacağını buyurmuştur.
biz Allah nezninde neler olacağını bilemeyiz
Fakat Kuran ı kerimde açıkça bu insanların Allah katında değerinden bahsediliyor.

Cenâb-ı Hak, Peygamber Efendimiz'e ilmin dışında herhangi bir şeyi kendisine artırması için dua etmesini emretmemiştir. Çünkü ilim bitip tükenmeyen bir hazinedir.

"De ki: Ey Rabbim! İlmimi artır." Tâhâ sûresi (20), 114

Allah Teâlâ bu âyet-i kerîmede ilmi övmekte, kıymetini ve üstünlüğünü bize açıklamakta, cehâleti ise yermekte, onun bir noksanlık, bir eksiklik olduğunu haber vermektedir.

"De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Zümer sûresi (39), 9

İlim ile meşgul olan ve öğrendiklerinin gereğini yerine getiren âlimleri de üstün derecelere ve makamlara kavuşturur. Âyet-i kerîme ilmin ve âlimlerin fazileti konusunda açık delillerden biridir. Kur'ân-ı Kerîm'de gerek doğrudan gerekse muhtevâ ve mahiyet olarak ilmin fazileti ve âlimlerin üstünlüğü ile ilgili pek çok âyet vardır. Resûl-i Ekrem Efendimiz'in de ilimle ilgili yüzlerce hadisi bulunmaktadır.

"Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir." Mücâdele sûresi (58), 11

.....................
daha 100 ün üzerinde var buraya koyarsam canınız sıkılır bakmazsınız.

Bunlarda Peygamber efendimizden birkaç hadisi şerif;

"İlim öğrenmek en faziletli amellerden biridir"

"Cennete girmenin yollarından biri, ilim öğrenmektir; çünkü ilim insana hakkı ve bâtılı birbirinden ayırdedebilme vasfı kazandırır."

Umarım rahmetli prof.dr.Türkan saylan ın Arkasından konuşanların biraz olsun yüzleri kızarır.
Ve yine Umarım ki Allah ona rahmetini esirgemesin .Bu Yüce Türk Milletine ve Bu binlerce yatalak hasta insanlara yaptıklarının mükafatını Öbür dünyada misli misli alsın.

Türkiye Türkan Saylan'ı çok geç tanıdı, erken kaybetti. ( Keşke daha erken tanıyıp çok geç kaybetseydi )

Çok geç tanıdı derken, aslında geç tanımadı, yıllardır bu işin içindeydi ama halkımız bunu bilmiyordu, son dalgada evi basılınca hasta masum rolleri kesip millete aciz ve bakıma muhtaç görüntüsü verdi, halkımız da gördüğü herşeye inandığı için kadıncağıza(!) sahip çıktı ve bir nevi onu yüceltti.

Keşke daha önce tanısaydık onu.

Başlarını açması için para teklif ettiği kızcağızları, kendi yurtlarına koymak ve yurtları fuhuş-siyaset yuvası yapmak için çevirdiği dolapları, başı kapalı kızları okullarda nasıl hedef haline getirdiklerini ve cumhuriyet mitingleri yapıp askere darbe daveti yapmalarını. Pkk'lılara verdiği bursları.

Vs. Vs.

Keşke daha önce tanısaydık bu kadını.

Kızım Sen 1 Tarikata Filan mi Uyesisin Dindarım Ayağına Yatıyorsun...Ölünün Arkadasında Dalga Geçercesine Konuşuyorsun....
Evet Süper Zamanlama....Geri Zihniyetli İnsanlarla Daha Falza Uğraşsın İstemedi Allah...

kaçtane kızın var benim kadar_? efendi oL adam akıLLı konu$ önce bn dindarım fLn demiyorum ya bunLarı nedren uyduruyosunuz mgeviL de bni tayyip hayranı yapıyo kendi kendine siz icinde buLunmadıgım $eyLeri niye bana maL etmeye çaLı$ıosunuz zaten icinde oLsam kendim söyLerim sizden cekinen sizin gibi oLsun :) sacmaLamayın hic bi yere üye fLn değiLim sizin gibi hic bi sayımda buLunmuyorum biz kaç kişiyiz diye sayıLıcak bi topLuLugum yok (= istediğim gibi konu$urum arkada$ım sanane sıra size geLince siz ana avrat sövüyosunuz bitane arkada$ baya çokLu aLıntı yapıp cevabınızı cok güzeL $ekiLde vermi$ nie ona ses çıkaramıyosunuz saygı bekLemeden önce saygıLı oLmayı ögrenin yok size saygı fLn hani dinime küfreden müsLüman oLsa... '' -- geri zihniyetLi insanLarLa dha fazLa ugra$masını istemediğinden değiL öbür tarafa baLe okuLu açıLacakmı$ ondan sebep dünyada baLeye en cok değer veren ki$iyi atamak istemi$Ler oraya yaa i$te böyLe (=

Allah rahmet eylesin Ulu bir çınar devrildi gitti benim talan ülkemdeki deforme toplumum önemsemz geyiğine işine gücüne bakar ama böyle insanlarda yavaşça gider ve bizde iyi insanlar kalmadı deriz korkakça...

~SiLenT ScЯeaM~;4317718' Alıntı:
Peki SormazLar mı İnsan'a Neden Bu Kadar YığınLa Konu Açıyorsunuz İLLa eLeştiri Yapmaya Teşvik Ediyorsunuz? Bir şey Diyincede Neden Yapmayın Günahtır, Siz NasıL MüsLümansınız V.s ZırvaLıyorsunuz? Diye...

peki sormazlar mı adam'a siz neden bu kadar çok muhalifsiniz..?? bi kere'de he demeyi öğrenin demezler mi.. gerçekler zor mu geliyor yoksa işinize mi gelmiyor :goz::goz::goz:

inanmam başka bir işi vardır önder sav ın dediği gibi " araplara para kaptırma " z

peki sormazlar mı adam'a siz neden bu kadar çok muhalifsiniz..?? bi kere'de he demeyi öğrenin demezler mi.. gerçekler zor mu geliyor yoksa işinize mi gelmiyor :goz::goz::goz:

Herkesin Görüşü FarkLıdır Kişi Sana MeLektir Bana ŞarLatan veya Tam Tersi Bunun MuhaLifLikLe veya Bi Başka ŞeyLe aLakası Yok.

Bu Konu Üstünde FazLa Durmak İstemiyorum Allah'tan Rahmet DiLiyorum KendiLerine,SevenLerinede Baş SağLığı Hadi SeLametLe...

“Evi basıldığında ağır hasta görüntüsü vermişti, tarikatlara söverken ise turp gibiydi” diye yalan düzenler...
“Konu Müslümanlık olunca hastalığını unutuyor” diyerek onu hedef gösterenler...
“Battaniyesini atıp konsere koştu” başlığıyla onu kendileriyle karıştırıp takiyeci ilan edenler...
Evini basıp 20 yıllık ajandalarını götürenler...
Din, her şeyden önce vicdansa...
Yürekleri hepten çöl olmadıysa...
Şeytan ruhlarını esir almadıysa...
Vicdan azabı çekerler mi?
Bir özür dilerler mi?

Allah'ı Var Mı Acaba Bunları Yapan'ın Yoksa Sahte Allahçı mı Bunlar :goz:

yıllardır yaptıkları bu değilmi zaten
bu saf masum halkı
dindar gözükerek
oyunu çaldılar
elindekini avucundakini çaldılar
hatta ve hatta dernek kurup yardım paralarını ve hayır dualarını bile çaldılar
ve bunlar müslüman bunlar dindar
hadi ordan
herkesi kandırabilirler
bu halkı defalarca kandırdılar yinede kandırabilirler
allahı nasıl kandıracaklar

doğru olmayan bir konu hakkında doğrudur demek kimin hayat ahlakına sığar....
muhaliflik duruma göre değişir.....

Ya Allah..

Mg_Evil (nicki yanlış yazmış olabilirim ) bir şey istemeden önce karşındakine o istediğin şeyi yap ..
Ondan sonra iste..

Sen ''he'' de , biz de ''he'' diyelim..

Lakin kadıncağız öldü .. hala onun arkasından eleştiri yapmaya zorluyorsunuz adamı ..

Yani sokaktan biri geçse .. ben hacı oldum dese... Allah kabul etsin diyeceğim ..

Aynen buna da öyle diyeceğim ..

Hadi be o kadar başörtülüyü bundan mı anasını avradını ağlattı demeyeceğim..

Allah kabul etsin..

Siz eğer ki Müslümanlıktan nasiplenmiş olsaydınız
Vefat etmiş ve hayatını bilime adamış bir insanın
arkasından böyle konuşmazdınız.
Allah bizlere bu insanlar vasıtası ile şifa dağıtıyor.
onlar seçilmiş aracılardır.Madem bu kadar öfkelisiniz
hasta olduğunuzda doktora gitmeyin bundan sonra.
Evinizde oturup Allahtan sizi iyileştirmesini dileyin.
Varmı böyle birşey?Şüphesiz ki Canı verende alacak olanda Allahtır.
Fakat Evde oturup dua etmekle hastalıklar iyileşivermez.
bunun için fizyolojik ve bilimsel etkenlere ihtiyaç vardır.
Hatta Kuran ı kerimde dünyada cennete gidecek 3 insan modeli bulunuyor.
1_İslamın ve İmanın şartlarını yerine getirenler
2_Dini Vatanı ve Milleti uğruna şehit düşenler.
3_Kendini insanlar için fazilet ve ilime adamış olanlar.
yani Cenab ı hak Cennete gidecek 3 insandan birinin hayatını insanların doğru şekilde gelişmesi için ilimle uğraşan seçilmiş aracılar olacağını buyurmuştur.
biz Allah nezninde neler olacağını bilemeyiz
Fakat Kuran ı kerimde açıkça bu insanların Allah katında değerinden bahsediliyor.

Cenâb-ı Hak, Peygamber Efendimiz'e ilmin dışında herhangi bir şeyi kendisine artırması için dua etmesini emretmemiştir. Çünkü ilim bitip tükenmeyen bir hazinedir.

"De ki: Ey Rabbim! İlmimi artır." Tâhâ sûresi (20), 114

Allah Teâlâ bu âyet-i kerîmede ilmi övmekte, kıymetini ve üstünlüğünü bize açıklamakta, cehâleti ise yermekte, onun bir noksanlık, bir eksiklik olduğunu haber vermektedir.

"De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Zümer sûresi (39), 9

İlim ile meşgul olan ve öğrendiklerinin gereğini yerine getiren âlimleri de üstün derecelere ve makamlara kavuşturur. Âyet-i kerîme ilmin ve âlimlerin fazileti konusunda açık delillerden biridir. Kur'ân-ı Kerîm'de gerek doğrudan gerekse muhtevâ ve mahiyet olarak ilmin fazileti ve âlimlerin üstünlüğü ile ilgili pek çok âyet vardır. Resûl-i Ekrem Efendimiz'in de ilimle ilgili yüzlerce hadisi bulunmaktadır.

"Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir." Mücâdele sûresi (58), 11

.....................
daha 100 ün üzerinde var buraya koyarsam canınız sıkılır bakmazsınız.

Bunlarda Peygamber efendimizden birkaç hadisi şerif;

"İlim öğrenmek en faziletli amellerden biridir"

"Cennete girmenin yollarından biri, ilim öğrenmektir; çünkü ilim insana hakkı ve bâtılı birbirinden ayırdedebilme vasfı kazandırır."

Umarım rahmetli prof.dr.Türkan saylan ın Arkasından konuşanların biraz olsun yüzleri kızarır.
Ve yine Umarım ki Allah ona rahmetini esirgemesin .Bu Yüce Türk Milletine ve Bu binlerce yatalak hasta insanlara yaptıklarının mükafatını Öbür dünyada misli misli alsın.

Kur'an-ı Kerim'in tüm ayetlerini sıralamışın da..

Aceb inanıyor musun inanmıyor musun sormadan edemiyor insan bunu ..

~SiLenT ScЯeaM~;4318011' Alıntı:
Herkesin Görüşü FarkLıdır Kişi Sana MeLektir Bana ŞarLatan veya Tam Tersi Bunun MuhaLifLikLe veya Bi Başka ŞeyLe aLakası Yok.

Bu Konu Üstünde FazLa Durmak İstemiyorum Allah'tan Rahmet DiLiyorum KendiLerine,SevenLerinede Baş SağLığı Hadi SeLametLe...

Dur Bence... Şarlatan... Çok Güzel Bi Eğilim Değil mi... Hangi Tarikat Hangi Şeh Şıh.. Çıktı Doğuda Ki Fakir Kızları Okutttu... Onuda Geçtim... Dünyada Bi hastalığı Yenmeyi Başardı...

doğru olmayan bir konu hakkında doğrudur demek kimin hayat ahlakına sığar....
muhaliflik duruma göre değişir.....

Doğru olmayan konu hangisi merak ettim cidden... Türkan Saylanın Hacılığı mı... Yoksa Hayatta Olduğu Sırada Yaptığı Akıl Almaz İş mi..

Ya Allah..

Mg_Evil (nicki yanlış yazmış olabilirim ) bir şey istemeden önce karşındakine o istediğin şeyi yap ..
Ondan sonra iste..

Sen ''he'' de , biz de ''he'' diyelim..

Lakin kadıncağız öldü .. hala onun arkasından eleştiri yapmaya zorluyorsunuz adamı ..

Yani sokaktan biri geçse .. ben hacı oldum dese... Allah kabul etsin diyeceğim ..

Aynen buna da öyle diyeceğim ..

Hadi be o kadar başörtülüyü bundan mı anasını avradını ağlattı demeyeceğim..

Allah kabul etsin..

Senin Durumun... Sen bana sağ tarafımı dön bende sana sol tarafımı döneyim gibi oldu seninkisi...

Kim Başörtülünün Anasını Avradını Ağlattı.. Aç Tv Gör Bakalım Cenaze'de Türbanlılarda yok mu... Görmeden İş Yapıyorsanız En Çok Buna Kızıyorum...

Ondan Sonra Arkadaşım Bilmediğin Konuda Yorum Yapma O zmana... Yaran'ı kaşıya kaşıya Yara'yı kurtaramazsın Bunu Bil :goz:

yıllardır yaptıkları bu değilmi zaten
bu saf masum halkı
dindar gözükerek
oyunu çaldılar
elindekini avucundakini çaldılar
hatta ve hatta dernek kurup yardım paralarını ve hayır dualarını bile çaldılar
ve bunlar müslüman bunlar dindar
hadi ordan
herkesi kandırabilirler
bu halkı defalarca kandırdılar yinede kandırabilirler
allahı nasıl kandıracaklar

Bu Tanım Bana AKP ve onun yan kuruluşları Hatta ve hatta Tarikat cemaat Tanımı Gibi Geldi... :goz::goz:

Dur Bence... Şarlatan... Çok Güzel Bi Eğilim Değil mi... Hangi Tarikat Hangi Şeh Şıh.. Çıktı Doğuda Ki Fakir Kızları Okutttu... Onuda Geçtim... Dünyada Bi hastalığı Yenmeyi Başardı...

Doğru olmayan konu hangisi merak ettim cidden... Türkan Saylanın Hacılığı mı... Yoksa Hayatta Olduğu Sırada Yaptığı Akıl Almaz İş mi..

Senin Durumun... Sen bana sağ tarafımı dön bende sana sol tarafımı döneyim gibi oldu seninkisi...

Kim Başörtülünün Anasını Avradını Ağlattı.. Aç Tv Gör Bakalım Cenaze'de Türbanlılarda yok mu... Görmeden İş Yapıyorsanız En Çok Buna Kızıyorum...

Ondan Sonra Arkadaşım Bilmediğin Konuda Yorum Yapma O zmana... Yaran'ı kaşıya kaşıya Yara'yı kurtaramazsın Bunu Bil :goz:

Doğru diyorsun biraderim..

1938 Senesinden sonra ben başa geçtim ve artık önüme hangi başörtülü hangi imam hatipli çıktıysa karşıma hemen kovuverdim ..

Doğru diyorsun..Senin dediklerinin de bir manası olmalı ..

Başörtülü bir kadın Saylan'ın cenazesine gidemeyecek diye bir kural mı var ? [ Tıpkı Chp'nin çarşaf açılımı yapamaması diye bir kural olmaması gibi ]

Kendi yaram .. Türk ulusunun ( Beyaz Türkler hariç ) yarasıdır..

Ve hala kanamaktadır..

Burada da bazı Atatürkçülerin (!) [ buradan kastım yaşadığım şehir ] şehir temsilcisi .. o bir Hristiyan olsaydı azizeydi diyor ...

Azize bile ilan ettik ..

Ama biz hala nedense Kur'an' Kerim'le Türkan Saylan'ı korumaya çalışıyoruz (!)

Araştırdın mı :D

Tarikat lideri değil de cemaat lideri olsa olmaz mı ?

Fethullah Gülen gibi ..

Daha önceki dediklerinizi de söyleyeceksiniz bu adam Amerikancı diyeceksiniz..

Yav bu adam olmasa dünyanın Türkçe'den de haberi olmayacak bu kadar ..

Dünyada bir hastalığı yenmeyi başaran hımm bir düşünelim..

Hz.Bediüzzaman mesela..

O da sonradan ölmüştür..
Türkan Saylan'ın durumu ..

Gerçi habire bu kadar debelenen kim ..

onun yarası daha derin demek ki ...

Sen de müslümansın dimi şimdi?

Herkes fanidir. Kimse baki değildir. İnsanların vefat etmesi ilahi adaletse;
Sen yaşa sonsuzadet ki o dediğin adalet yerini bulsun. Hadi bakalım
O da cebini doldurabilirdi. O zaman severdin. deve diken ilişkisi.

Allah sen ve senin gibilerin cezasını verir inşallah.

Allah sen ve senin gibilerin deme ..

Kim cezayı hakkediyorsa ona versin ne kadarsa cezası..

Burada bile taraflı olduğunuz çok aşikar.

innalillahi veinna ileyhi raciun.
Allahtan geldik,Allaha döneceğiz.(bakara 156)

kilitlensin artık bu konu ölülere ve hele böylesine iyi insanların arkasından bu laflar söylenmez söyleyenede insan denmez ....

Bu Allah'ı ve Müslümanlığı çok sevenler yorumlarıyla Ne kadar Allah ne kadar Müslüman Sever olduklarını öle bir gösteriyor ki Gözlerim Yaşarıyor..

Yazıık Yazıık.. Sizin de Arkanızdan Konuşulur Merak Etmeyin Sizin Böyle Yorumlarınızla..

Bi İnsan özellikle de Bi Kadın..

Önce Doktorluğuyla Binlerce İnsan Kurtarıyor.

Sonra Onbinlerce Kızı Okutuyor,Eğitiyor,Yuva Açıyor..

Ne Dini YA !!

Müslüman Olsa Ne olur.. Hristiyan Yahudi hatta Ateist olsa ne olur??

Bunun dinle ne alakası var..

Yok şeriata laf etmiş yok şunu demiş yok bunu yapmış...

Doğru Sölediği İçin Bugün Arkasından 10binler yürüdü.. "Türkiye Laiktir Laik Kalıcak" Dediler..

Yok Ölmeden Önce Türban takmış.. Yazık ya.. Kanser Bi insan Kemoterapiden sonra takmak zorunda.. zalim insanlar..

Yazık Diyorum..

Sizleri Gördükçe İçim Kararıyor..

Ama Türkan Saylan'ın ışığı heryeri aydınlatıyor...

Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılınan ve bu cenaze namazı NTV den canlı yayınlanan ve Zincirlikuyu Mezarlığına gömülenzat-ı muhteremler: Sabetayisttir; Der sayın Yalçın KÜÇÜK hocam...

Geri