( Türkan Saylan'ı Kaybettik Tek Başlık )

kendi söylediklerinden biliyorum:)İşte kanıtı;

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hacca ilk defa gidişi ile ilgili hatıralarını bizzat kendisinden aktaralım:

1968 senesinde, Kestanepazarı'nda bulunuyordum. Hacca gidememek, Ravza-i Tahire'ye yüz sürememek benim için hicranların en ızdırap vericisiydi. O güne kadar niceleri hacca giderken hep onları gıpta ile seyretmiş ve bazen de tanıdıklarımın eline bir nâme tutuşturup bunu parmaklıkların arasından içeriye atmasını söylemiştim. Çünkü dayanamayacağım ölçüde özlemiştim. Ama imkanım olmadığı için de gidemiyordum. İçim cayır cayır yanıyordu. bazen kalbim duracak hale geliyordu. Hasretimi bir iki satırlık mektupla dile getirmeye çalışıyor ve Allah Resulü'nün hayatta olacağı mülâhazasıyla mektubumu ona gönderiyordum. Belki bana bir vesile eli uzanır ve beni de huzuruna kabul eder, diye ümitleniyordum.

O sene, şimdi ismini hatırlayamayacağım talebelerden biri (Büyük ihtimalle İbrahim Çalışkan olabilir) bana: "Hocam hacca gitmeyi düşünmüyor musunuz?" dedi. Yarama öyle bir tuz basmıştı ki dayanılacak gibi değildi. "Ben kim, oraları kim?" dedim ve ağlayarak sınıfı terkettim. Müdür odasında başımı masaya dayadım ve duygularımı masanın camına döktüm. Zaten camın altında Ravza-i Tahire'ye ait çeşitli resimler bulunuyordu. Ben de hicranımı doğrudan oraya anlatıyordum.

Aradan kaç saat geçti bilmiyorum. Bildiğim ve hatırladığım göz yaşlarımın bir türlü dinmek bilmeyişiydi. Ben bu vaziyette otururken idareci arkadaşlardan biri içeriye girdi ve "Hocam, sizi telefondan istiyorlar" dedi. "Kim" diye sordum. "Galiba Lütfi Doğan" cevabını verdi. Lütfi Doğan o sırada Diyanet İşleri Reis Muaviniydi. Reisliğe o vekalet ediyordu. Hemen telefona koştum. Karşıda hakikaten Lütfi Doğan vardı ve o tatlı, yumuşak sesiyle bana hitaben şöyle diyordu:

"Arkadaşlarla kararlaştırdık, bu sene, hacıların durumunu kontrol için Diyanet adına üç kişiyi hacca göndereceğiz. Biri Denizli Müftüsü İbrahim Değirmenci, İkincisi Eskişehir Müftüsü Ahmet Baltacı, üçüncüsü de siz."

Hemen Ankara'ya gidip muameleleri tamamladım. Orada anladım ki, bu mizanseni Yaşar Hocaefendi (Tunagür) hazırlamış. Ona da çok dua ettim.
http://tr.fgulen.com/content/view/16707/13/

Yani hac parasını kendisi vermemiş.....Her hacca giden müslümanlığın ehliyetini mi alıyor..Gitse ne olur,gitmese ne olur..?Gerçek bir müslüman,müslüman bir ülkede hareket gösterir.Hem de Abd karşıtı olarak..
.

Gene teşekküre bastım ..

Yav kardeşim ..

İnsanların hacc'ından sana ne !!!!!

Sen gidiyorsan git ...

Gitmedin diye laf söylerlerse o zaman gerekilen cevabını ver..

Türkan Saylan'ın hacc görevi ile Fethullah Gülen'in hacc görevinden sana ne !

Allah'ım yav..

Kendisi de para verebilir vermeyebilir ..

Verecek durumdaysa farzdır..

ama bu hacc yapmadığı manasına gelmiyor..

Ki başımıza hoca kesildin

Tövbe YaRabbim.

Gene teşekküre bastım ..

Yav kardeşim ..

İnsanların hacc'ından sana ne !!!!!

Sen gidiyorsan git ...

Gitmedin diye laf söylerlerse o zaman gerekilen cevabını ver..

Türkan Saylan'ın hacc görevi ile Fethullah Gülen'in hacc görevinden sana ne !

Allah'ım yav..

Kendisi de para verebilir vermeyebilir ..

Verecek durumdaysa farzdır..

ama bu hacc yapmadığı manasına gelmiyor..

Ki başımıza hoca kesildin

Tövbe YaRabbim.

Kimsenin takdirine teşekkürüne ihtiyacım yok çok şükür.Fethullah gülenin hacı olmasından bize ne ise Türkan hocanın neye inanıp inanmadığındanda size ne?o halde neden rahmetli hocamızın cenaze namazının kılınıp kılınmayacağını bile tartışma konusu yapma cüretini gösterebiliyorsunuz.

Geri