Ramazanda Fitre ve Zekat toplama birliği

Allah razı olsun inşAllah kardeşler.Admin abilerimizinde yorumlarını bekliyoruz

selamun aleykum vr vb.

CHECHEN kardeşim öne sürdüğün bu çalışma çok güzel özellikle bu aya nazaran çok ta isabetli bir öneri olmuş.. Allah muhaffak etsin inş...

bende tüm kalbimle destekliyorum.. teklifin noktasında da :clap

Allah razı olsun .. bu nokta üzerinde yararlanacak kardeşlerde olacak ... çok güzel ..

çok pratik çok akıllıca bir calışma olacaktır inş...

ben kurduğun grubu da seni de güvenle destekliyorum ....

bu konularda böle duyarlı kardeşlerimizin olması da beni ayrıca sevindirdi... inş.

biz Allahın izniyle elimizden geleni yapacağız başarı ve sonuç Allah subhanuhu ve Tealadan dır... .. .. ..
................gebzeli arkadaşın..................

arkadaşlar güzel bir düşünce fakat fitrelerin ramazan bayramından önce verilmesi gerektiğini unutmayalım lütfen

saygılar

GerÇekTen faydaLı oLabiLir..yazdıĞın isimLer de GüveniLir ki$iLer...desTekLiy0rum...​

iyi bi fikir Desteklerim Dayi ++

güzel bi düşünce kimsenin iyi niyeti kötüye kullanacağını düşünmüyorum.benden tam destek.umarım ilgi olur.

Arkadaşlar yüksek ses çıkarabilmek için biraz daha desteğe ihtiyacımız var.infatuate çarşamba gününe kadar tavsiye etti beklememizi.Dark_Angelle görüşecekmiş.Olumlu sonuçlanacağına eminim=))

Destekğin devamını bekliyoruz...

Allah razı olsun kardeşim...Çok güzel bir düşünce...Küçük ve devamlı bir yardım bir seferlik büyük bir yardımdan daha güzel olur bence de...Elimziden geldiğince yardım yapmaya çalışalım inşallah..Allah razı olsun...İnşallah olur...

güzeL bi düsünce hayırlısıyla..

Kardeşler Kurul üyeleri seçildi kendilerininde onayı alındıktan ve Adminlerimizden onay çıktığı vakit sizlere sunacağım.Desteğiniz için Allah razı olsun Bu konu en son Çarşamba gecesi Saat 00:00 a kadar sizlere açık olacak.

-Şimdilik onaylayarak kurula girmeyi kabul eden üye kardeşlerimiz:

-Daywalkerr
-Crazboy_9999
-Angel_ina
-Swat_TR
-.:CHECHEN

Lütfen sizlere sunacağım üyeler hakkında olumsuz(kabul etmediğiniz) kişileri PM yoluyla BANA iletiniz.Kurulun sizlerin gözü önünde sağlam işler yapabilmesi için karşılıklı güven şart.Sizlerin bizlere güvenebileceğini umuyoruz.Şahsen benden yana çekingenliği olan varsa Lütfen PM yoluyla bana bildirsin.Onay çıktığı anda en geç Çarşamba gece yarısında sizlere "İslam ve İnsan" bölümünde açılan konumuzda tasarıyı sunacağız inşAllah.

Düşüncem Allahın izniyle birşeyler başardıktan sonra Yüce Ramazan bayramımızdan sonraDA hayır işlerini sürekli kılmak.Sürekli kılabildiğimiz takdirte Yardım toplamak için Forum Dışınada başvurulup daha çok kişi veya kişilerden yardım toparlayabilmek.Yani sadece Ramazana özel birşey yapmak değil.

Lütfen Desteklerinize devam edin ve Çevrenizdeki üyeleri bu Topice yönlendiriniz.

Şimdiden Yardımlarınız için teşekkür eder.Destek veren veya vermeyen kardeşlerimiz için Allahtan Razılık dilerim.

Selamunaleyküm.

Bu mübarek ayda gerçekleştirmek istediğiniz düşünceniz aslında yerinde ve sık sık gündemde tutulup devamlılığı saglanması gereken ince bir düşüncedir. Şüphesizki zaten Allah Kuran'da "ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi emretmiştir." (Bakara Suresi, 177)

Fakat hepimiz iyi biliyoruz ki sitemiz 400 bin den fazla kullanıcıyı bünyesinde barındıran büyük bir forumdur. Bu 400 bin kullanıcımızdan bazıları zaten bu ince düşüncenizi her daim benimsemiş ve imkanları el verdiği sürece belli aralıklarda ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan kardeşlerimizdir. Ülkemizde bulunan her vilayette durumları iyi olmayan yardıma muhtaç ihtiyaç sahipleri bulunmaktadır. Böle bir projeyi gönülden destekliyor olsamda, seçilicek olan 5 yada 10 kişinin ben yapılıcak yardımın ulaşacağı nokta olarak kısıtlı bir alanda kalıcağını düşünmekteyim. (örnek vermek gerekirse 5 arkadasında farklı vilayetlerden olduğunu varsayalım toplanacak yardımın ulaşacağı ihtiyac sahibi kişiler en fazla 5 farklı ilde belli kesimlerdeki ihtiyac sahipleri olucaktır. Halbuki bu yardıma katılmayı düşünen kardeşlerimizin 500 kişi olduğunu ve olanakları dahilinde kendi çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerine yapıcakları yardımları düşünelim, bu yardım çok daha fazla vilayetde, çok daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılıcaktır.)

Şunuda bizler biliyoruz ki ne kadar iyinetli ve dürüstte olunsa bu projede, içlerinde fesat olan, kendi yapabileği çıkar haraketlerini sizlerinde yapabileceğini düşünecek olan, sizleri bu mübarek günlerde kırıcak,üzücek ve sizlerin yanlış anlaşılmanızı sağlıycak yorumlarda bulunucak kişilerde çıkıcaktır. Her nekadar bizler bu projenın ihtiyac sahiplerine ulaştıgını bilicek olsakta burda sizleri bizleri yeterı kadar tanımayan kişilerin aklında neden bir soru işareti bırakalım ki?

Açıkcası ben yukarıda bahsettiğim gibi böle bir projenin sınırlı sayıda ve sınırlı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını ve mübarek ayda siz değerli kardeşlerimin bazı kendini bilmezler yüzünden töhmet altında kalmanızı istemiyorum. Umarım beni ve anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır.

Yardimlari kucuk ve devamli tutarak daha genis bir kitleye ulasabilirsiniz. 400 binden fazla uyenizin sadece %10'u her ay ortalama bir paket sigara parasi bagislasa eminim yuzlerce kisiye yardim edebirsiniz. Seffaf bir yapilanma ve herkesin rahatca ulasabilecegi belgeler sayesinde ,yardimlarin dogru kisilere, dogru miktarlarda ulastigini gosterebilirsiniz. En kotu ihtimal, bir fon kurup, gelen yardimlari TSK,COCUK ESIRGEME KURUMU, MILLI EGITIM BAKANLIGI vb. kurumlara aktarabilirsiniz. 5 ,10 yada sadece 1 kisinin hayatini olumlu yonde degistirebilmek bence hic yoktan daha iyi. birde o kisi yada kisilerin yerinde oldugunu dusunursen.

Sevligi Dark:
Öncelikle gönülden desteğin için teşekkür ederim ardından bu konu için endileşdiğin için.Bu önemsediğini gösterir.
Fakat benim üzerinde durduğum bir kaç nokta varki çalışmalarımızın ana noktasına inecek olanda bu.Sahtekarlık durumlarına karşın hukuksal önlemler alacağız ve bize başvuran kişilerdende gerekli belgeler elbette istenekcektir.Artık günümüzde Belediyeden taleple kişi veya kişilerin yıllık vergi durumlarına ve çalışma durumlarına göre maddi bilgi edinebilmektedir.Amacımız farklı vilayetlerden bu konunun üzerine durup ramazan bayramından sonrada bunu sürdürebilmek.Bi yerden başlamak gerekiyor ve küçük işlerden..
Bahsettiğimiz kuruldaki arkadaşlarımız çeşitli görevlere getirilecek ve herkezin üzerinde durması gereken yükümlülükler olacaktır.Bu uyarıları zaten kendilerine PM yoluyla ilettim.
Örneğin kurulda seçilecek olan kimseler banka işleriyle uğraşırken diğer kişiler ise belediye,emniyet işleriyle uğraşacak bu şekilde bireylerin sırtındaki yük hafilemiş olacak.Birşeyler yapmaya başladıktan sonra bu kurulu genişletmeyi düşünmekte ve biraz daha ileri gidildikten sonra çeşitli yollarla duyurular(Web sitesi vs..) yaparak ve ihtiyaçların kimlere ve nasıl gönderildiğini belgeleyerek sunmayı düşünüyoruz.
Banka işlerini interaktif bankacılık yoluyla çözme peşindeyiz.Bu şekilde kontrolü ve ispatı kolay olabilir.Kurula katılacak diğer arkadaşlarla bu konuyu konuşmak için çok erken belkide ama benim düşüncem bir süre sonra forumun dışına taşmak.Misalen herkez kendi vilayetinde (isteyen) yardım toplayabilip hesaba yatırabilecek.Bunu yapmayı kabul edecek olan başka üyelerde almayı düşünüyorum sonradan.Bize güvendiğinizi biliyorum ve bize (forum halkı olarak) destek+birde şans vermelisiniz diye düşünüyorum.Yapılan her bir bağış belgelerle sunulacaktır.Kurulun yaptığı işlerin genişlemesi için zamana ihtiyacımız olabilir ama şuanda tek hedef Oruç fitre fidye ve zekatları toplamak.
Dolandırıcılık,sahtekarlık olaylarına karşın hukuksal önlemler almayı hedeflemekteyiz.Bunun için bir takip sistemi hazırlamayı düşünüyorum ve HALA bu konu üzerinde çalışıyorum.

Butür işlerde dikkat çok ama çok önemli.Sürekli gözü açık ve dikkatli olmamız gerektiğinin farkındayız.Ve hukuksal önlemleri almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum.Dediğim gibi Forum yöneticilerinden onay çıkması halinde kurul toplanıp çalışmalara başlayacaktır ve gelişmeler forum halkına adım adım aktarılacaktır.

Lütfen sadece siz değil forumdaki tüm kardeşlerimizin kafasına takılan problemleri aktarmasını rica ediyorum.

Saygılarım...

Selamunaleyküm

SEVGILI CHECHEN Ben ve benim gibi yurt disinda yasayan arkadaslarimim maddi destek disinda yapabilecekleri fazla birsey yok. Sizlerden tek istedigimiz yardimlarin dogru yerlerde kullanilmasi. HERSEYIN HAYIRLISI KAL SAGLICAKLA

inşAllah kardeşim.Seninde takiplerin için Allah razı olur inşAllah.En kısa zamanda hazır duruma gelmeyi umuyoruz.

Geri