Bu mübarek ayda gerçekleştirmek istediğiniz düşünceniz aslında yerinde ve sık sık gündemde tutulup devamlılığı saglanması gereken ince bir düşüncedir. Şüphesizki zaten Allah Kuran'da "ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi emretmiştir." (Bakara Suresi, 177)
Fakat hepimiz iyi biliyoruz ki sitemiz 400 bin den fazla kullanıcıyı bünyesinde barındıran büyük bir forumdur. Bu 400 bin kullanıcımızdan bazıları zaten bu ince düşüncenizi her daim benimsemiş ve imkanları el verdiği sürece belli aralıklarda ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan kardeşlerimizdir. Ülkemizde bulunan her vilayette durumları iyi olmayan yardıma muhtaç ihtiyaç sahipleri bulunmaktadır. Böle bir projeyi gönülden destekliyor olsamda, seçilicek olan 5 yada 10 kişinin ben yapılıcak yardımın ulaşacağı nokta olarak kısıtlı bir alanda kalıcağını düşünmekteyim. (örnek vermek gerekirse 5 arkadasında farklı vilayetlerden olduğunu varsayalım toplanacak yardımın ulaşacağı ihtiyac sahibi kişiler en fazla 5 farklı ilde belli kesimlerdeki ihtiyac sahipleri olucaktır. Halbuki bu yardıma katılmayı düşünen kardeşlerimizin 500 kişi olduğunu ve olanakları dahilinde kendi çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerine yapıcakları yardımları düşünelim, bu yardım çok daha fazla vilayetde, çok daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılıcaktır.)
Şunuda bizler biliyoruz ki ne kadar iyinetli ve dürüstte olunsa bu projede, içlerinde fesat olan, kendi yapabileği çıkar haraketlerini sizlerinde yapabileceğini düşünecek olan, sizleri bu mübarek günlerde kırıcak,üzücek ve sizlerin yanlış anlaşılmanızı sağlıycak yorumlarda bulunucak kişilerde çıkıcaktır. Her nekadar bizler bu projenın ihtiyac sahiplerine ulaştıgını bilicek olsakta burda sizleri bizleri yeterı kadar tanımayan kişilerin aklında neden bir soru işareti bırakalım ki?
Açıkcası ben yukarıda bahsettiğim gibi böle bir projenin sınırlı sayıda ve sınırlı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını ve mübarek ayda siz değerli kardeşlerimin bazı kendini bilmezler yüzünden töhmet altında kalmanızı istemiyorum. Umarım beni ve anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır.