Ramazanda Fitre ve Zekat toplama birliği

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
Selamunaleyküm.
Arkadaşlar düşündümki forumda ramazan+ramazandan 15 gün sonrasında bir grup oluşturup(Grup bireylerini sizlerin seçme şartıyla)forum üyelerinden vermek isteyen tutmadığı Oruç sayısınca vermesi zorunlu olan fitreleri toplayıp yardıma ihtiyacı olan öğrenci kardeşlerimiz arasında paylaştıralım.
Bir günlük tutulmayan oruç'un fitre borcu 5 ytl'dir.
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=318616

Bu konuyla ilgili (eğer onay çıkarsa) bir gün içerisinde oy vererek grup bireyleri seçilsin.Ve toplanan fitre ve fidye toplamına başvuracak kardeşlerimiz bu gruba başvursun.Eğer he derseniz sizlere bir kaç aday göstermek istiyorum.Birey olarak tanıdığım ve KENDİ ADIMA güvendiğim isimler:

-Daywalkerr
-innuendo
-Crazyboy_9999
-Kendimide aday göstererek.

Birkaç tanede kız kardeşimizle birlikte(onaylarını alarak,yukardaki isimler dahil) bir kurul oluşturmayı ve Dinimize uygun biçimde paylaştırmayı sunuyorum.Bu süreç ramazan ayı ve 15 gün sonrasını kapsamakta olucak.

İsteyen vermediği oruç günlerinin sayısınca (5) ytl isteyen daha fazla verebilir.
Eğer onay çıkarsa aynı gün sadece bir kaç saat sonra bir tasarı yazıp sizlere sunabilirm(diğer kardeşlerimle ortak hazırlayacağım)

Bizlere güvenebileceğinizi umuyorum.Ve cevabınızı bekliyorum

Allahın Dinine yardım ederseniz,Allahta size yardım eder..!!

güzeL biR düşünCe.. destekLerim..

gerçekten hoş bir düşünce,herkezin yardımda bulunmasını isterim,destekliyoruz....

Allah razı olsun inşAllah kardeşler.İnşAllah destek devam eder.Bekliyoruz..

desteklerim usta görev verilirsede memnuniyetle yaparız =)
allah senden razı olsun =)....
da bu iyi niyeti istismar edenlerin olmasından korkuyorum

Yardimlarin bir havuzda toplanmasi ve ihtiyac sahiplerine dagitilmasi cok daha mantikli.Aylik meblaglar halinde en az 1 yil surekli yardim yapabilirim. Bu tur garanti yardimlar duzenli butce olusturmanizi saglar. Binlerce kisinin 1 yil boyunca her ay sadece bir paket sigara parasi bagisladigini dusunun. Gelismeleri takip edecegim. Simdiden herkese tesekkurler.

biz yardim ederiz herzaman ama bu yardımları suistımar etmek isteyenler olmas inş. duşuncen guzel desteklerım ben şahsen

Kardeşler destek için Allah razı olsun inşAllah.
En başta 444555 in düşündüğü gibi Havuz sistemini bende düşünüyorum fakat öncelikle yöneticilerimizden onay çıkmalı.Suistimar olayına gelincede onay çıktığı vakit kurul toplanır buna göre toplantı yapılır diye düşünüyorum.Öncelikli olarak forumdan onay çıkmalı sadece yöneticilerden değil.Lütfen bu konuyu forumda tanıdığınız insanlara iletiniz.Daha çok görülmeli.Her Dakika zaman kaybediyoruz.

gerçekten çok güzel bi düşünce, eğer onay görürse tabikide desteklerim; Allahın werdiği sağlık we sabırla orucumu tutuorum çok şükür fakat yinede zorda kalan arkadaşlarımıza ramazan wesilesiyle yardımcı olmayı isterim ..

chechen böle bi konu başlattığın için tşkler ayrıca bu konularda oldukça duyarlı olduğunu gördüğüm 444555 arkadaşımızada tşkler tekrar ..

elbette desteklerim. bu organizasyonun sadece ramazan ayı boyunca değil de sürekli olması daha iyi olacaktır. ne de olsa yardıma ihtiyacı olan bir çok kardeşimiz var. ama bir sorun olabilir. yardım edilen kişilerin gerçekten yardıma ihtiyaç duyup duymadıklarının tespiti ve bu gelirin sürekliliği. sürekli olarak yardım toplanabilecek mi?

verdiğin isimlere her zaman için güvenebileceğim isimler. umarım hayata geçirilebilir. allah yardımcınız olsun.

Allah Razı 0lsun kardeşim...Çok güzel düşünce...Elimizden geldiğince yardımcı oluruz inşallah.Ben kendi şahsıma fikrini de saydığın isimlerin görevlendirilmesini de destekliyorum...

Benden Tam Destek Ayrıntıları Bekliyoruz

mantıkLı destekleyebılırım.
bu arda ogrencıye fıkre zekatda gecmekde bılgınıze

Evet ALp kardeşim geçmektedir.
Dediğim gibi konu kabul edilirse sizleri daha ayrıntılı bilgilendirmek için bir taslak oluşturacağız.Öğrencilerin tespiti içinde aklımda olan güvenli olduğunu düşündüğüm birkaç yol var.Onları sizlere sunacağım inşAllah.
Desteğin artmasını umuyorum.Allah razı olsun hepinizden inşAllah=)

Geri