osmanlıcaya tekrar dönülmesini istermisiniz?

osmanlıcaya tekrar dönülmesini istermisiniz?

• Kullanılan toplam oy
    129
Ya ben bu millete ne diyeyim.Adamlar elin Arabının alfabesinin Türklerin özbeöz milli alfabesi olduğunu söylüyor bu kadar da cahillik olmaz. Arkadaş Arapça ile Türkçe arasında herhangi bir bağ yoktur. Arapça Sami dil ailesinden Türkçe Altay dil ailesindendir. En ufak bir benzelikleri bile yok. Türkçe Arapçadan katbekat üstün bir dildir. Divanü Lügati't Türk' te Kaşkarlı Mahmut bunu defalarca dile getirmiştir. Kitabın önsözünü araştırıp da okuyan herkes görecektir bunu. Nedir anlamadığınız. Bu kadar da cahillik olmaz bu kadar da dar bakış olmaz. Türkiye'de Arap alfabesi bizim milli alfabemizdir diyen bir tane okuyan genç bile varsa ahı gitmiş vahı kalmış o yüce Türk Gençliği'nin.

Türkçe ye burda kimsenin bir şey dediği yok. Ayrıca Arapça'yı da elin Arabının dili olarak nitelendiremezsiniz ! Elin Arabının alfabesi dediğiniz o Arapça dili Yüce Kitabımız Kuran'ın alfabesi olarak seçilip Kitabımızın dili olmuştur. Dünya'nın en geniş dili Arapça'dır. Bunu da bilmiyorsanız bir araştırın derim. Arabistan'daki en büyük alim bile şuan Arapça hakkında her şeyi bilemez. Çünkü Arapça çok geniş bir ufka sahiptir.
Türkçe bizim kendi dilimizdir. Ama Türk alfabesi özbeöz bizim alfabemiz mi ?! Latin harflerini Atatürk mü icat etti ?! Türkçe kelimeler vs zaten Osmanlıca dilinde de aynıdır neredeyse hepsi. Farklı olan ALFABEDİR ! Alfabe de batının Latin alfabesidir. Birkaç harf farklıdır. Türkçe'nin ne kadar köklü, ne kadar güzel bir dil olduğu ayrı bir şey. Türkçe'mize bir şey diyen zaten yok ama Arapça da elin arabının dili olarak nitelendirilemez ! Biraz saygı lütfen ! ! ! O Dil bizim Yüce Kitabımız Kuran'ın Dilidir !

Osmanlıcayı komple alana kadar oradaki kullanmadığımız kelimeleri alsak daha iyi olur bence...Osmanlıca yazım ve okuma olarak çok zor,herkesin kendine göre bir el yazısı var,çözmesi çok zor oluyor tarih öğrencisiyim oradan biliyorum yani çok çekiyoruz....:)

Türkçe ye burda kimsenin bir şey dediği yok. Ayrıca Arapça'yı da elin Arabının dili olarak nitelendiremezsiniz ! Elin Arabının alfabesi dediğiniz o Arapça dili Yüce Kitabımız Kuran'ın alfabesi olarak seçilip Kitabımızın dili olmuştur. Dünya'nın en geniş dili Arapça'dır. Bunu da bilmiyorsanız bir araştırın derim. Arabistan'daki en büyük alim bile şuan Arapça hakkında her şeyi bilemez. Çünkü Arapça çok geniş bir ufka sahiptir.
Türkçe bizim kendi dilimizdir. Ama Türk alfabesi özbeöz bizim alfabemiz mi ?! Latin harflerini Atatürk mü icat etti ?! Türkçe kelimeler vs zaten Osmanlıca dilinde de aynıdır neredeyse hepsi. Farklı olan ALFABEDİR ! Alfabe de batının Latin alfabesidir. Birkaç harf farklıdır. Türkçe'nin ne kadar köklü, ne kadar güzel bir dil olduğu ayrı bir şey. Türkçe'mize bir şey diyen zaten yok ama Arapça da elin arabının dili olarak nitelendirilemez ! Biraz saygı lütfen ! ! ! O Dil bizim Yüce Kitabımız Kuran'ın Dilidir !

Zehra Kardeşim bu konu Osmanlıca mı Türk, yoksa Latin alfabesi mi Türk tartışması değil. elbetteki Yüce kitabımızın Alfabesini kimse inkar etmiyo ama konu "osmanlıcaya tekrar dönülsün m?" Buna evet mi diyorsun? şuan yaşayacağımız zorlukları düşünsene. sen de eminim hayır diyeceksin. Konu amacından saptı gitti. konuyuaçan arkadaş da bu sonucu düşünerek mi açtı konuyu bilmiyorum. Bırakın da kürtçe tartışmaları varken henüz o halledilememişken bir de bununla yormayalım kafamızı. isteyen yine osmanlıca okur, yazar. ama resmi Alfabemiz evrensel alfabe olan latin alfabesinde kalsa kime ne zararı var günaha mı giriyoruz? Ki şöyle bişey daha var Araplar bile bütün ticari yazışmalarını Latin alfabeyle yapıyolar. tartışmanın manası yok. birileri çok şey bilir dil hakkında birileri hiç bişey bilmez ama mantıklı düşününce hayatı zorlaştırmanın ne manası var ki?

Başka hiçbir derdi yokmuş gibi bu ülkenin...bilmeyenler arkadaşlara söylüyorum osmanlıca sadece bir yazı dilidir,sadece yazarken kullanılır konuşurken değil.Oyumuda "hayır kesinlikle istemem" olarak kullandım.

Zehra Kardeşim bu konu Osmanlıca mı Türk, yoksa Latin alfabesi mi Türk tartışması değil. elbetteki Yüce kitabımızın Alfabesini kimse inkar etmiyo ama konu "osmanlıcaya tekrar dönülsün m?" Buna evet mi diyorsun? şuan yaşayacağımız zorlukları düşünsene. sen de eminim hayır diyeceksin. Konu amacından saptı gitti. konuyuaçan arkadaş da bu sonucu düşünerek mi açtı konuyu bilmiyorum. Bırakın da kürtçe tartışmaları varken henüz o halledilememişken bir de bununla yormayalım kafamızı. isteyen yine osmanlıca okur, yazar. ama resmi Alfabemiz evrensel alfabe olan latin alfabesinde kalsa kime ne zararı var günaha mı giriyoruz? Ki şöyle bişey daha var Araplar bile bütün ticari yazışmalarını Latin alfabeyle yapıyolar. tartışmanın manası yok. birileri çok şey bilir dil hakkında birileri hiç bişey bilmez ama mantıklı düşününce hayatı zorlaştırmanın ne manası var ki?

Muhammed Arkadasım bu anket zaten gereksiz bir anket bence de. Çünkü bu devirde Osmanlıca'ya dönülmesi ve Arapça alfabesi kullanılması ZATEN İmkansız ! Bu konu TBMM'de gündeme gelse neler olur hayal edebiliyor musunuz ?! Bu anket zaten olağan bir olay değil. Ben sadece diğer arkadaşa cevap için söyledim çünkü arkadaş Arapça'ya elin arabının alfabesi dedi.
Ve gerçekten gereksiz yerlere gidiyor bu anket.

Başka hiçbir derdi yokmuş gibi bu ülkenin...bilmeyenler arkadaşlara söylüyorum osmanlıca sadece bir yazı dilidir,sadece yazarken kullanılır konuşurken değil.Oyumuda "hayır kesinlikle istemem" olarak kullandım.

Arkadaşın dediği yanında eklediğimi bir daha dile getiriyorum osmanlıca yazı olarak kullanılması yerine orada unutulmuş kelimelerimiz alınmalıdır...

Osmanlıcanın ne olduğunu biliyomusun?Bişi bilmiyosan bare yazmadan önce araştırsaydın.Elma elmadır.Kelimelerin %90 ı aynıdır Osmanlıcada.Atalarımızın yüzyıllarca kullandığı alfabeden bahsediyoruz.Geçmişi ne zamana kadar inkar etmeyi düşünüyosunuz.Kendi öz alfabemiz varken batının alfabesini savunup istemek,istemeyenleride cezalandırma fikri gericilikten başka birşey değil.Bu fikir ancak senin gibilerden çıkar zaten..

kardeş çok haklısın geçmişini silen insanlar gelecekten birşey ummasın
şu zamanda beğenmediğiniz osmanlının eserleri ayakta duruyor ve okutuluyor biraz tarih okuyun boş boş konuşmadan önce

zaten böyle ciddi anketlere gelince saçma sapan olur demi

Bizden başka hiçbir millet yoktur ki milli şairinin kitaplarını sözlerini anlayamasın
okuyamasın!!!
Tarihini bilmesin var mı dahası!!!

Ben istemem ama su anki latin alfabesinin Orkhun alfabesiyle degistrilmesini isterdim, okunusu ve konusmasi tabiki ayni duracaktir

Yunanlilarin, ermenilerin, gürcistanlilarin, israillerin falan filan hepsinin kendine öz alfabesi var, bizim neden olmasin?

Osmanlıcaya dönülmesinden kastedilen eski arap alfabesi galiba, ama bu başlık yanlış duruma düşüyor o zaman.

O şekilde düşünürsek, günümüzde eski alfabeye dönülmesinin bir anlamı yok, hele AB'ye girmeye çalışırken, ancak yine de eski alfabe tamamen rafa kalkmamalıydı. Eskinin izini silmeye çalışırken tarihini bir yabancının gözüyle gören, bir anlamda köksüz bir nesil çıktı meydana. Eskisini tarihini okuyamayan, anlayamayan bir nesil.. Bu hiçbir zaman olmamalıydı ve bu yanlıştan dönülmesi için, eski yazının da zorunlu veya seçmeli, ilköğretimde ya da orta öğretimde farketmez, verilmesi gerekiyor.

Osmanlıcaya dönülmesinden kastedilen eski arap alfabesi galiba, ama bu başlık yanlış duruma düşüyor o zaman.

O şekilde düşünürsek, günümüzde eski alfabeye dönülmesinin bir anlamı yok, hele AB'ye girmeye çalışırken, ancak yine de eski alfabe tamamen rafa kalkmamalıydı. Eskinin izini silmeye çalışırken tarihini bir yabancının gözüyle gören, bir anlamda köksüz bir nesil çıktı meydana. Eskisini tarihini okuyamayan, anlayamayan bir nesil.. Bu hiçbir zaman olmamalıydı ve bu yanlıştan dönülmesi için, eski yazının da zorunlu veya seçmeli, ilköğretimde ya da orta öğretimde farketmez, verilmesi gerekiyor.

Sayın arkadaşım o zaman Osmanlıca kullanılmaya başlandığında da Göktürk ve Uygur alfabesi ve yazısı dikkate alınmalıydı ama hiç göz önüne bile alınmadı o ne olacak. Üstelik Göktürk ve Uygur yazısı ve alfabesi öz be öz bizim iken Arap alfabesinin kültür, tarih ve filoloji bakımından bizimle uzaktan yakından alakası yok. Bir tarafı düşünürken öteki tarafı sanki çöpe atıyorsunuz.

bu memlekette daha 3 senedir tl'den altı sıfırı atamayan,hesaplarken kitlenip kalan,doğru düzgün iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir ton adam varken ne osmanlıcası..komik olmayın

konuyu açan ya osmanlıcayı bilmiyor yada başka şeylerin derdinde. muhtemelen her ikisde geçerli.

osmanlıca yani saray dili. saray çevrsinin konuştuğu resmi yazışmalarda kullanılan dil. ve dünyada tek örneği olarak halkından farklı kullanılan, halkına yani anadolu Türkçesine yabancılaşmış bir dil. neden osmalıcayı isteyelim ki?

Bu Anketin yapılması bile saçma bence düşünün bi kere 70 milyon insan bir günde cahil olacak her şeyden bi haber arkadaşlar tarihi tekerrür etmemnin lüzumu yok zaten harf devrimi de zamanında bir hataydı Atatürk ün kendiside bunu kabul etmişti ama batılılaşmak adınada yapılması gerekiyor demişti .Şimdi nerden böyle bir fikir çıktı ortaya ben bunu merak ediyorum

Ben osmanlıca yazmayı biliyorum.Aynen türkçedeki gibi yazılıyor arapça gibi gibi fakat okutucu harfleri var o kadar.Tarihimizi iyi biliyoruz sahip çıkıyoruz çok şükür.Atamda bunu isterdi şuanda bu alfabe bilim teknoloji alanında bizi cok yardımcı oluyor.Bunu düşünmek bizim çağdaş olma yolunda hatadır diye düşünüyorum.Ne zaman zirvede yol alırız o zaman düşünülür.

Geri