osmanlıcaya tekrar dönülmesini istermisiniz?

osmanlıcaya tekrar dönülmesini istermisiniz?

• Kullanılan toplam oy
    129
Arapça'yı iyi bilen siz sayın arkadaşı bu konuları düşünüp de fikir beyan etmeden önce -bir Türk olduğunuz ve dilinize gerekli önemi verdiğinizi düşünerek- Türkçe'nin "T"sini büyük harfle yazmaya davet ediyorum. Türkçe kelimelerin yarısından fazlasının alıntı olduğunu söyleyen herhangi bilimsel bir kaynak gösterirseniz sevinirim.

"T" harfi Sadece gözümden kaçmış o yüzden küçük yazmışım.
Size ben bilimsel bir kaynak neyi göstereyim ki bir arapça gramer kitabı elinize alıp kelime çekimlerinden bir kaç örnek baksanız bile yeterli. Çok istiyorsanız size en basitinden bir örnek vereyim.
İhrac etmek kelimesi ( pek kullanılmamakta günümüzde ama Türkçede var ) İhraç Arapçada ehrace yuhricu ihracen olarak çekimlenir. İhracen kelimesi > Türkçede ihrac olarak kullanılmakta.

Atatürk yine merhametli davranmıs normalde baska devrimlerde hanedanın cogu oldurulur mesela fransız bolşevik .....

Bu konuda açıkçası bir yorum yapamayacağım. Bu konuda bir bilgim yok o yüzden hiçbir şey söyleyemem yanlış olur. Bunu araştıracağım. Ama eğer dünyada gerçekten böyle bir şey varsa akla mantığa sığmayan bir şey. Koskoca bir hanedan nasıl yok edilebilir.!?

Bu konuda açıkçası bir yorum yapamayacağım. Bu konuda bir bilgim yok o yüzden hiçbir şey söyleyemem yanlış olur. Bunu araştıracağım. Ama eğer dünyada gerçekten böyle bir şey varsa akla mantığa sığmayan bir şey. Koskoca bir hanedan nasıl yok edilebilir.!?

niye yok edilmesin bazen hanedanlar halk icin isgalcılerden beterdir fransız devriminde halk aclık ve sefaletten bıkıp ihtilal yapmıs kral vali kralice kim varsa giyotinle oldurmustur

"T" harfi Sadece gözümden kaçmış o yüzden küçük yazmışım.
Size ben bilimsel bir kaynak neyi göstereyim ki bir arapça gramer kitabı elinize alıp kelime çekimlerinden bir kaç örnek baksanız bile yeterli. Çok istiyorsanız size en basitinden bir örnek vereyim.
İhrac etmek kelimesi ( pek kullanılmamakta günümüzde ama Türkçede var ) İhraç Arapçada ehrace yuhricu ihracen olarak çekimlenir. İhracen kelimesi > Türkçede ihrac olarak kullanılmakta.

Siz hem çıkıp söylediklerim bilimsel şeylerdir diyorsunuz hem de bilimsel olduğunu ispatlayan örnek veremiyorsunuz. İhrac kelimesinin Türkçe'de kullanıması ne alaka onu anlamadım. Yani şunu mu demeye çalışıyorsunuz, bak İhraç kelimesi ve bunun gibi kelimeler Türkçe'de kullanılıyor o yüzden Türkçe kelimelerin yarısından fazlası alıntıdır. Sizden sadece şunu istiyorum,söylediğiniz sözlerin arkasında durun. Söylediğim şeyler bilimseldir sözünüzü lütfen ispatlayın. Merakımı maruz görün şimdiye kadar ders aldığım onlarca Türkoloji uzmanından hiçbiri sizin dediğiniz bilimsel olan ama ispatlayamadığınız şeyleri söylemedi.

Şanlı Türk tarihini atatürk tarihine sıkıştıracak kadar küçülmek , o tarihe o şan a ne kadar bir zulüm ne kadar bir hakarettir , Osmanlı deilmidir Türkü dünyaya tanıtan 600 sene bu şekilde hüküm süren , dünyaya adaleti insanlığı medeniyeti tanıtan .. Kısır döngü içerisinde dönüp duruyorsunuz , takip ettiğiniz kendi kuyruğunuz ama farkında deilsiniz ... Bu kadar nankörlük te artık yutulmaz , göz ardı edilemez .. Ne kadar inkar edilirse edilsin bu topraklar Osmanlı mirasıdır ...

niye yok edilmesin bazen hanedanlar halk icin isgalcılerden beterdir fransız devriminde halk aclık ve sefaletten bıkıp ihtilal yapmıs kral vali kralice kim varsa giyotinle oldurmustur

Halk ihtilal yaptığında zaten yönetime isyanından dolayı ihtilal yapmıştır. Onu anladım ama Osmanlı hanedanına yapılsaydı Mantıksızlık olurdu. Bilmiyorum kendi yorumum bu. Bu konuda araştırma yaptıktan sonra cevap versem daha iyi olur. Hala mantığım almıyor çünkü. Dünyada devrimlerde nasıl bir hanedan yok edilir. Soykırımdır bu. Fransız ihtilali değil ama onda halk haklıdır zaten.

Şanlı Türk tarihini atatürk tarihine sıkıştıracak kadar küçülmek , o tarihe o şan a ne kadar bir zulüm ne kadar bir hakarettir , Osmanlı deilmidir Türkü dünyaya tanıtan 600 sene bu şekilde hüküm süren , dünyaya adaleti insanlığı medeniyeti tanıtan .. Kısır döngü içerisinde dönüp duruyorsunuz , takip ettiğiniz kendi kuyruğunuz ama farkında deilsiniz ... Bu kadar nankörlük te artık yutulmaz , göz ardı edilemez .. Ne kadar inkar edilirse edilsin bu topraklar Osmanlı mirasıdır ...

Osmanlı tarihçileri Türk tarihini anlatırken Türklerin dünyadaki başlangıcını İslamiyetin kabulü olarak görürler ve Türk tarihini Hz. Peygamberimizin doğumuyla başlatırlar. Yani ondan önce kurulmuş bir Göktürk bir Uygur bir Asya ve Avrupa Hun devletini bir Avarları anlatmazlar, yok sayarlar. Söyle bakalım senin bakış açına göre kim nankör. 4000 yıllık Türk tarihi içinde sadece Osmanlıyı yüceltenler nankördür vesselam.

Halk ihtilal yaptığında zaten yönetime isyanından dolayı ihtilal yapmıştır. Onu anladım ama Osmanlı hanedanına yapılsaydı Mantıksızlık olurdu. Bilmiyorum kendi yorumum bu. Bu konuda araştırma yaptıktan sonra cevap versem daha iyi olur. Hala mantığım almıyor çünkü. Dünyada devrimlerde nasıl bir hanedan yok edilir. Soykırımdır bu. Fransız ihtilali değil ama onda halk haklıdır zaten.

Ya sizde hiç tarih bilgisi yok galiba. Fransız ihtilalinde halk haklıydı da Türk ihtilalinde haksız mıydı demek istyorsun? Ya bir de ciddiye almış konuşuyorum. Al bir Türk Tarihi kitabı her satırını ezberle:thumbdown:

Osmanlıyı yüceltmek nankörlükmüdür ? ayrıca türk tarihinin başlangıcını Osmanlı olarak belirtmemişimdir .. Kendiniz yazıp kendiniz oynuyorsunuz .. Huntürkleri Göktürkleri inkar da edilemez o ayrı bir nankörlüktür .. Benim burada vurgu yapmak istediğim nokta , hiç bir kimse hadisenin derinliklerine inmiyor , kimisi siyasi ideolojik fikirlerle yorum yapıyor , kimisi konu sırf kendine ters geldiği için laf sokma yorumlarına gidiyor , kimisi anlamadan bilmeden savunmas mekanizmasını devreye sokuyor ... Tarihi enine boyuna okuyupta adam gibi bi yorum yapabilecek Bi adam yokmu yav , bakınız kendimi savunmuyorum tarih bilgimiz o kadar köklü deil ama birilerinin de ideolojik yorum larını ayırt edecek kadar biliyoruz bişileri ..

Geçmişimizi öğrenebilmek için osmanlıca bilinse çok faydalı olur.neden çünkü 100 yıl öncesinde yazılan bir kitabı hangimiz okuyabiliyor.Bizim Millet olarak geçmişimiz 100 yıl kadar öncesine mi dayanıyor?

Osmanlıyı yüceltmek nankörlükmüdür ? ayrıca türk tarihinin başlangıcını Osmanlı olarak belirtmemişimdir .. Kendiniz yazıp kendiniz oynuyorsunuz .. Huntürkleri Göktürkleri inkar da edilemez o ayrı bir nankörlüktür .. Benim burada vurgu yapmak istediğim nokta , hiç bir kimse hadisenin derinliklerine inmiyor , kimisi siyasi ideolojik fikirlerle yorum yapıyor , kimisi konu sırf kendine ters geldiği için laf sokma yorumlarına gidiyor , kimisi anlamadan bilmeden savunmas mekanizmasını devreye sokuyor ... Tarihi enine boyuna okuyupta adam gibi bi yorum yapabilecek Bi adam yokmu yav , bakınız kendimi savunmuyorum tarih bilgimiz o kadar köklü deil ama birilerinin de ideolojik yorum larını ayırt edecek kadar biliyoruz bişileri ..

ardasım bizde kabul ediyoruz osmanlının bizim milletimiz devleti oldugunu ii zamanında super guc oldugunu ama sonucta osmanlının super guclugu 100 sene surdu sora gerileme yıkılma ensonunda kaldım anadoluda Ataturk olmasa kalcaz bi sivas bi samsunda :D sanlı sanlı ama hersey sanla sohretle olmuyor

"elma" yazısını "alma" mı yoksa "elma" mı diye düşünmekten yazıyı okuyamamak istemem. Latin alfabesi şuan anlaşılabilirliği en yüksek alfabe. Üstelik uzak doğu ve arap ülkeri dışında bütün dünyanın ortak alfabesi. Atatürk harf devrimi yaparak, icraatlerinden en büyüklerinden birini yapmıştır. Teklif edilmesinin bile "Atatürk karşıtlığından" cezalandırılması gerektiğinin kanaatindeyim

Osmanlıcanın ne olduğunu biliyomusun?Bişi bilmiyosan bare yazmadan önce araştırsaydın.Elma elmadır.Kelimelerin %90 ı aynıdır Osmanlıcada.Atalarımızın yüzyıllarca kullandığı alfabeden bahsediyoruz.Geçmişi ne zamana kadar inkar etmeyi düşünüyosunuz.Kendi öz alfabemiz varken batının alfabesini savunup istemek,istemeyenleride cezalandırma fikri gericilikten başka birşey değil.Bu fikir ancak senin gibilerden çıkar zaten..

Ya sizde hiç tarih bilgisi yok galiba. Fransız ihtilalinde halk haklıydı da Türk ihtilalinde haksız mıydı demek istyorsun? Ya bir de ciddiye almış konuşuyorum. Al bir Türk Tarihi kitabı her satırını ezberle:thumbdown:

Bilmiyorum dediğim konu Bir hanedanın katli ! Demek istediklerim de ortada ! İsteyen istediği şekilde anlar. Ayrıca bilmemek ayıp değil ! Başından beri söylüyorum neyi bilmediğimi, Kafama takılan şeyi. Ben sizinle ihtilalleri konusmadım. Bir hanedanın katlinin olması gerekiyor Atatürk yine merhametli davranmıs dediniz. Ben bu konu hakkında soru işaretleri taşıyorum Ve bu konu hakkında konustum !

Osmanlıcanın ne olduğunu biliyomusun?Bişi bilmiyosan bare yazmadan önce araştırsaydın.Elma elmadır.Kelimelerin %90 ı aynıdır Osmanlıcada.Atalarımızın yüzyıllarca kullandığı alfabeden bahsediyoruz.Geçmişi ne zamana kadar inkar etmeyi düşünüyosunuz.Kendi öz alfabemiz varken batının alfabesini savunup istemek,istemeyenleride cezalandırma fikri gericilikten başka birşey değil.Bu fikir ancak senin gibilerden çıkar zaten..

sen benim hakkımda ne biliyosun da bu kadar ön yargılı konuşabiliyosun. ben Atatürk' ün devrimlerinin devamını düşündüğümden bu şekilde konuşuyorum. Atatürk dememiş midir? Batının ilmi diye. eğer ilim doğu da olsaydı orayı gösterirdi. söyler misin bana Dünyanın en gelişmiş ülkeleri hangi alfabeyi kullanıyo.

osmanlıcayı inkar ettiğim de yok atalarımız yüzyıllardır kullanmış. ama öğrenme zorluğu sebebiyle latin alfabesine geçtik. maalesef bu devrimleri yediremeyenler hala var. onun için de yıllardır Türkiye gelişmekte olan ülke statüsünden çıkamıyor. böyle hiç bir yere varılmaz. Osmanlıcayı geri getirmeye çalışmak yerine ülkenin nasıl daha ileri seiyeye geleceğini düşünseniz bi faydanız dokunsa... ayrıca Osmanlıcaya geri dönmenin teklif edilmesinin cezalandırılmasını istemem de şu yüzden. Bu sadece onunla kalmayacaktır, Herşey için şeytan icadı denilen devire geri dönülmesinin de ilk basamağıdır. bunu düşünen onu da düşnür.

Yunus Emreyi okuyun yeter.1000 sene önce ne kadar saf bir dille yazmış.

Bak pastella yazılarının çoğu muhalefe taznladığım kadarı ile ukala agresif cins bir adamsın konu Osmanlıca gelsin mi gelmesin mi tutmuşsun 600 yıllık Osmanlı' dan Dünya'ya hükmünden adaletinden bahsediyorsun dil ile ne alakası var bunların

Bilmiyorum bu yorumumu kaç kişi okur .şimdi osmanlıca demek bir fiil arapça demektir evet arapça yazılması en kolay dildir çünkü bir cümleyi yazarken veya kelimeyi eliniz hiç kaldırmassınız.ama şöyle bir şey daha var.Arapça yazılar dendiğinde insanlar nerde görürse görsün kutsal sanıyor mesela çukulatanın arkasından içindekiler su şeker vs vs şeyler yazıyo bunu bilmeyende alıyo bunu öpüp kutsal sanıp başına koyuyo.işte mustafa kemal bunu görmüştür ve arapçayı kaldırmıştır.

Ya ben bu millete ne diyeyim.Adamlar elin Arabının alfabesinin Türklerin özbeöz milli alfabesi olduğunu söylüyor bu kadar da cahillik olmaz. Arkadaş Arapça ile Türkçe arasında herhangi bir bağ yoktur. Arapça Sami dil ailesinden Türkçe Altay dil ailesindendir. En ufak bir benzelikleri bile yok. Türkçe Arapçadan katbekat üstün bir dildir. Divanü Lügati't Türk' te Kaşkarlı Mahmut bunu defalarca dile getirmiştir. Kitabın önsözünü araştırıp da okuyan herkes görecektir bunu. Nedir anlamadığınız. Bu kadar da cahillik olmaz bu kadar da dar bakış olmaz. Türkiye'de Arap alfabesi bizim milli alfabemizdir diyen bir tane okuyan genç bile varsa ahı gitmiş vahı kalmış o yüce Türk Gençliği'nin.

Geri