osmanlıcaya tekrar dönülmesini istermisiniz?

osmanlıcaya tekrar dönülmesini istermisiniz?

• Kullanılan toplam oy
    129
"elma" yazısını "alma" mı yoksa "elma" mı diye düşünmekten yazıyı okuyamamak istemem. Latin alfabesi şuan anlaşılabilirliği en yüksek alfabe. Üstelik uzak doğu ve arap ülkeri dışında bütün dünyanın ortak alfabesi. Atatürk harf devrimi yaparak, icraatlerinden en büyüklerinden birini yapmıştır. Teklif edilmesinin bile "Atatürk karşıtlığından" cezalandırılması gerektiğinin kanaatindeyim

Hayır istemem. Bu şekilde iyi

"elma" yazısını "alma" mı yoksa "elma" mı diye düşünmekten yazıyı okuyamamak istemem. Latin alfabesi şuan anlaşılabilirliği en yüksek alfabe. Üstelik uzak doğu ve arap ülkeri dışında bütün dünyanın ortak alfabesi. Atatürk harf devrimi yaparak, icraatlerinden en büyüklerinden birini yapmıştır. Teklif edilmesinin bile "Atatürk karşıtlığından" cezalandırılması gerektiğinin kanaatindeyim

dostum katılmıyorum sana senin dediğinden şu anlaşılıyor atatürkte osmanlı karşıtımıydı
sonuçta atalarımızın uzun süre kullanmış olduğu bir dil ve yazıdır osmanlıca
osmanlıcadada elma yine elmadır bütün harfler osmanlıcadada mevcuttur fazlasıyla birgivi kardeş iyi bir anket konusu değinmişsin ayrıca ceza konusuda senin şahsi düşüncen kendine ait bir sitede cezalandırırsın bu tür konularda

dostum kendi kafana göre yorum yapma neyin karşıtıymışız ? bizim amacımız elimizden geldiğince foruma yararlı olmak başka bir düşüncemiz yok

Tutki istedik nasıl geri dondüreceksin abrakadabra diyerek mi ? : )

Ben size karşıtsınız demedim ki.
Atatürk' ün devrimlerine karşı gelenler için konuşuyorum. şu bir gerçek ki; Latin alfabesi sayesinde hayat çok kolay, o yüzden gelmiştir.

daha ne denilebilir ki...

Osmanlıca şu an kullandıgımız dilin en saf halidir .. Türkçe nin etkilenmediği etkisi altına girmediği dil kalmadı , arapça , farsça ve son yıllarda ingilizce ağırlıklı türkçemi kaldı Allahınızı severseniz biraz samimi olun yaptıgınız yorumlarda ..

alıntı türkçemizde bulunan yabancı diller alın
Almanca 98
Korece 1
Arapça 6467
Latince 78
Arnavutça 1
Macarca 9
Bulgarca 19
Moğolca 4
Ermenice 24
Norveç 2
Farsça 1359
Portekizce 3
Fince 2
Rumca 400
Fransızca 5253
Rusça 44
İbranice 7
Slavca 24
İngilizce 485
Soğdca 24
İspanyolca 33
Yunanca 48
İtalyanca 89
Japonca 9
Toplam 14 bin
Hangi kelime hangi dilden?
ARAPÇA: Cumhuriyet, halk, devlet, hukuk, hürriyet, adalet, milliyet, vatan, şehit, akıl, aile, ahlak
FRANSIZCA: Laik, sosyal, çevik, bürokrasi, televizyon, radyo, terör, abajur.
FARSÇA: Zengin, aferin, bahçe, bülbül, can, canan, abdest.
İTALYANCA: Politika, gazete, alaturka, banka, çapa, çimento, fabrika.
İNGİLİZCE: Bot, cips, futbol, hostes, e-mail, kariyer, lobi, linç.
RUMCA: Avlu, bezelye, domates, fener, zoka, çerez.
ALMANCA: Dekan, filinta, kuruş, otopark, şalter, vokal, panzer.
KORECE: Tekvando.
ARNAVUTÇA: Plaçka

dostum kendi kafana göre yorum yapma neyin karşıtıymışız ? bizim amacımız elimizden geldiğince foruma yararlı olmak başka bir düşüncemiz yok

foruma nasıl yardımcı oluyosun böyle saçma sapan konular açarak mı ? osmanlı zamanında bile türkçe konuşuluyordu sarayda bunu bilmiyomusunda saçma sapan konular açıyosun osmınlıca diye bişey yok dostum

yahu kardeş türkçemiz ne kadar bozulmuş nasıl temizlenecek bu kadar kelime tdk uyuyor galiba biraz çalışsalar

foruma nasıl yardımcı oluyosun böyle saçma sapan konular açarak mı ? osmanlı zamanında bile türkçe konuşuluyordu sarayda bunu bilmiyomusunda saçma sapan konular açıyosun osmınlıca diye bişey yok dostum

biraz tarih bilgin olsa asıl kendi yazdığının saçma olduğu kanaatine varırdın yoktuda bizmi icat ettik biraz akıllı olunya

Gayet güzel bir anket olmuş kardeşim .. Başarılarının devamını diliyoruz ..

Allah razı olsun kardeş saol bazılarının yarası var herhalde farklı yönlere çekiyorlar ama bizim amacımız farklı bizi anlayan dostlarımızdan Allah razı olsun

osmanlıca diye bişey yokmu sana dicek lafım yok yuh

osmanlıca dediğiniz sade alfabe herhalde değilmi ?

latin alfabesi yerine arapça ii de buna ne gerek varki ne güzel latin alfabesi warken ?

Farklı fikirler caydırıcı güçler çıkabilir , söz konusu devlet ise gerisi teferruattır , unutmaki muhtaç olduğun kudret damarlarındaki müslüman kanında mevcuttur .. Allah yar ve yardımcınız olsun

zamanında yapıLan ani değişikLik üLkedeki binLerce miLyonLarca okuyanı cahiL bırakmıştır ancak çok gerekLiydi.. Çünkü arapçanın kuLLanıLdığı üLkeLer çok geri kaLmıştı iLimde Batı aLmış başını giderken ve haLa üstünLük onLardayken Latin ALfabesi kuLLanıLması şarttır..

zamanında yapıLan ani değişikLik üLkedeki binLerce miLyonLarca okuyanı cahiL bırakmıştır ancak çok gerekLiydi.. Çünkü arapçanın kuLLanıLdığı üLkeLer çok geri kaLmıştı iLimde Batı aLmış başını giderken ve haLa üstünLük onLardayken Latin ALfabesi kuLLanıLması şarttır..

anlatmaya çalıştığım da buydu. Osmanlıcayı kimsenin inkar ettiği yok. ayrıca tutup da osmanlıcayla müslümanlığı bağdaştırmak da ne oluyo. osmanlıca eski türkçedir. Alfabesi arap alfabesidir. Okunuşu ve yazılışı çok zordur.

bence dilin degişmesi lazım osmanlıcamı olur yoksa başka bişimi bilmem bildigim türkçe don lastigi gibi

Geri