şarap konusunda konuyu uzatmak istemiyorum ama kötü olanı sizdendi demek bir çirkinliktir eğer bizdense bir tane hacı yok yani hepsi bizden o zaman . Zaten ne kadar pislik varsa sizdendir en güzel şeyler bizdendir mantığıyla bir yere varılmaz.
Osmanlı atasını redetmiştir atalarına layık olamamıştır kafirlerden yardım dilemiş kafirleri yüceltmişlerdir. vahdettinin ingilizlere olan mesajları buna bir örnektir.
Tarihte islam Halifeleri içinde ŞARAPÇILIĞI meşhur yezit islamı kirli emellerine alet etmiş olduğu bir gerçektir...
Ilk üc sirasina katiliyorum ve tesekkür buttonuna bastim katildigimdan.
Gerisinde fikir ve düsünce farkliligimiz var.
Mustafa Kemal, Sultan Vahiddüdin Hän´in hem sehzadeliginde ve hem de padisahliginda yaverligini yapmis bir Osmanli subayidir.
Kuvay i Milliyed.--Sadrazam, Mustafa Kemal pasayi padisaha götürmüs ve askerlerin istedigi insan olarak taktim etmistir. Sami Bey ve Harbiye Näziri Sakir Pasa, Mustafa Kemalin Cumhuriyetci oldugunu ve Hanedani devre disi birakabilecegini hatirlamislarsa da, Padisah önemli olaninin Hanedan degil vatan ve devlet oldugunu ifade etmistir.
Sultan Vahidüddin vatan haini degil, vatanin istklali icin tacini ve tahtini terk eden bir vatanperverdir. Bütün gayretlerine ragmen Istanbulu isgalden kurtaramayinca, Kuvay i Milliyeye de köstek olmamistir. Istanbulu terk ettikten sonra, Ingilizler ve Italyanlar, bütün gayretleriyle onun tasidigi hilafet sifatini Anadoludaki Kuvay i Milliye aleyhine kullanmak istemislerse de, Sultan Vahidüdin´in iman kuvveti ve vatan sevgisi buna mani olabilmistir.
Demek sevilmediyse, hain denildiysi, vatani, milleti icin tahtini birakip, Cumhuriyetin kurulmasina müsade etmis. Ayrica hilafet sifatini düsmanlara kullandirmamis. Bizde onun yolunda gidip devletimizde ve milletizde, topragimda anavatanimda zulümlere maruz kalarak sabredip Atatürke de sultanimiz Vahidüdin gibi saygi göterdigimizden ne hakkinca biz seviliyoruz nede hakkinca Atatürk seviliyor. Tek Atatürkü kullaniyorlar, malesef Atatürkü kullanipta Türkiyeme 100 seneden beri zarar verenlere karsi bir yasa daha cikartamadilar. Bu yüzden ne oldugunu bilmediklerimiz bizim her hücremize girip Atatürkün arkasinada saklanip bize yapmadiklari kalmadi. Bizde sabrettik, Allah´im biliyor. Cünkü bizim icin önemli olan Hanedanlik degil, vatan ve milletimizdir, onun icin elimizden geldigi kadar gücümüz yettigi kadar ne vatanimiza nede milletimize hainlik yaptik.
Islamda alkol yasaktir, hangi zamanda olursa olsun, bizim bilmediklerimiz varsa Allah bilir o günahi isleyen varsada hesabini verir. Tek ashabtan o günahi islemis olanlar varsa, Kuran ve hadislere bir etkisi olup, bana bilgi alkol helal diye gelmemistir.