arkadaşlar vista update de net framework 3.5 service pack indirmede sorun yaşıyorum devamlı hata veriyor hiç bir sitede yardım bulamadım kendim indirmeye çalıştıklarım zaten yüklü olduğunu söylüyo o hatadan sonra bi daha güncelleştirme yapamadım hata code 80240016 belki daha fazla yardımcı olabilirsiniz ilgilirinize şimdiden teşekkürler bunu konu olarakta açmıştım inşallah burda cevaplanır..
Windows Update 80240016 hatası
Bu hatayı düzeltmek için, bir sistem programını durdurmanız ve yeniden başlatmanız gerekir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1.Varsa açık Windows Update veya Microsoft Update pencerelerini kapatın.
2.Başlat'ı tıklatın ve ardından Komut İstemi yazın.
3.Sonuç listesinde, Komut İstemi'ni sağ tıklatın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
4.Komut İstemi penceresine, aşağıdaki komutları yazın. Her komuttan sonra ENTER tuşuna basın:
net stop wuauserv
net start wuauserv
5.Komut istemi penceresini kapatmak için Exit yazıp ENTER tuşuna basın.
6.Windows Update'i yeniden çalıştırın.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, Microsoft Update Çözüm Merkezi web sitesine giderek hata kodu hakkında daha fazla bilgi arayın veya e-postayla destek isteyin.
Teknik bilgi
80240016 hatası, Windows Update'in kullanıcı belirtecine erişemediğini gösterir. Kullanıcı belirteci, her seferinde oturum açmanız gerekmeden Windows Update'in sizin adınıza bilgisayarda değişiklik yapmasına olanak sağlayan temel kimlik bilgilerini içerir. Bu hata, bilgisayarınızı yeniden başlatmadan uzun süre boyunca çalıştırıyorsanız, belirtecin süresi dolduğunda gerçekleşebilir. Ayrıca, arka planda Otomatik Güncelleştirme çalıştırılırken ön planda Windows Update çalıştırıldığında da gerçekleşebilir.
Otomatik Güncelleştirme hizmetinin başlatılması ve durdurulması, hizmeti sıfırlar ve belirteci yeniden alır.
Bunun geçerli olduğu hata kodları:
•WindowsUpdate_80240016
•0x80240016
•80240016