Bilgisayarımda xp ve home premium var genellikle Vista ile çalışıyorum. Bugün vistada exe uzantılı bir dosyayı çalıştırmak istediğimde bu dosya türü tanınmıyor veya arşiv hatalı mesajını verdi. bundan önce exe uzantılı bir dosyayı winrar ile ilişkilendirip açmıştım. Çünkü o dosya bir arşiv dosyasıydı. acaba bundan sonra bütün .exe uzantılı dosyaları bu programla aç seçeneğimi işaretliydi. ondan sonra .exe uzantılı hiçbir dosya açılmıyor. Bunun ne demek olduğunu biliyormusunuz. Bütün programlar .exe olduğuna göre. Vistayı yeniden başlattığımda başlangıçta yükleyeceği bütün exe uzantılı dosyalar için bu mesaj geliyor ve hiçbir program çalışmıyor. böyle birşeyle ilk defa karşılaşıyorum. sistem geri yüklemeye ulaşamıyorum. bu dosya biçimi tanınmıyor. dosya türü seçeneklerine nasıl ulaşabilirim. XP de klasör seçeneklerinin içindeydi orada yok. regedit çalışmıyor (dosya türü tanınamadı) güvenli modda çalıştırdım aynı mesajlar geliyor. Birçok emek verdim vistayı yeniden kurmadan düzeltebilirmiyim
Sorunu tespit ettim. exe uzantılı dosyalar winrar ile ilişkilendirildiğinden hiçbir program dosyası açılmıyor. yanlışlıkla yapılan bu ilişkilendirmeyi nasıl iptal edebilirim. winrarın adını değiştirince mesaj değişti. Şimdi uygulama bulunamıyor diyor. Ama hala ilişkilendirmeyi kaldıramadığım için program dosyaları çalışmıyor. Klasör seçeneklerinde XP'deki gibi dosya türleri yok. Olsa exe uzantılı ilişlilendirmeyi kaldırınca düzelir sanırım. Şimdi exe uzantılı bir dosyayı sağ tıklayıp birlikte aç seçeneği geliyor ve program seç diyor. program dosyalarını hangi programla (yani dosyayla) ilişkilendirmeliyim doğru seçeneği bulursam çalışacak