Dostum merhaba,
Dün forumda bir sorum olmuştu ancak kimseden bir cevap gelmedi. Belki senin bir önerin olabilir.
Arkadaşlar,
HP Notebooke a Vista Ultimate kurdum crack yükledim ancak daha sonra Vstaldr is compressed. Press Ctrl+Alt+Del .... hatası geliyor ve siyah ekranda kalıyor.
Vista disketi ile açıp, komut sayfasına girip, C: compress /u vstaldr yapmayı denedim ancak "compress" in tanınmayan bir komut olduğunu bilgisi geliyor. Expand için de aynı cevabı aldım. Disket ile "Geri yükle" ve "onar" şeklinde de denedim ancak sonuç alamıyorum.
Velhasıl henüz PC kapalı. Formatlamak istemiyorum. Formatlamadan çözüm önerebilecek kimse var mıdır acaba?
Şimdiden Teşekkürler.
hatanın kaynağı crack yaptığın program bir bios emilatörü ise vista boot loader ı işlemez hale getirmiş .... mbr yi onararak bunu belki düzelte bilrisin ... 2-3 yolu var vista dvd ni takıp onarım seçeneklerini görmen burada full sistem onarımı startup onarımı felem seçmen denemen yada :
xp cd sini tak sistemi bununla boot edep ve illk pencerede kuruma geçmeden r tuşuna bas seçeneğini görünce R ye basıp onarım konsülüne geç..Kullanıcı adı istiyecek şifre verdiyse şifreni girip entera basıyorsun şifre vermediysen direk enter a basıp etkinleştiriyorsun.
Sonra fixmbr c: yazıp enter a basıyorsun.
Uyarıyı onaylayıp işlemi bitiriyorsun.
exit yazıp enter a bastığında pc yeniden başlıyor ve sorun bitmiş oluyor.
/FixMbr seçeneği, sistem bölümüne Windows Vista ile uyumlu bir MBR yazar. Bu seçenek varolan bölüm tablosunun üzerine yazmaz. Bu seçeneği, MBR bozulması sorunlarını gidermeniz veya standart olmayan bir kodu MBR'den kaldırmanız gerekiyorsa kullanın.
/FixBoot
/FixBoot seçeneği, Windows Vista ile uyumlu bir önyükleme kesimi kullanarak sistem bölümüne yeni bir önyükleme kesimi yazar. Bu seçeneği, aşağıdaki durumlardan biri doğruysa kullanın:• Önyükleme kesimi standart olmayan bir Windows Vista önyükleme kesimiyle değiştirilmiştir.
• Önyükleme kesimi bozulmuştur.
• Windows Vista'nın ardından daha eski bir Windows işletim sistemi yüklenmiştir. Bu senaryoda, bilgisayar Windows Önyükleme Yöneticisi (Bootmgr.exe) yerine Windows NT Yükleyicisi (NTLDR) kullanılarak başlatılır.
NTLDR Eğer xp kullanıyorsan vistayla birlikte mecburen olması gereken dosyadır...
ayrıva vista dvd si ilede dos geçip :
expand bootmgr temp
attrib bootmgr -s -r -h
del bootmgr
ren temp bootmgr
attrib bootmgr -a +s +r +h
açıklama
expand bootmgr temp ( bootmgr dosyasi sıkıştırılmış ise çıkartır )
attrib bootmgr -s -r -h ( bootmgr dosyasinin özniteliklerini arşiv , sistem , yazılabilirlik , gizli olarak degiştir )
del bootmgr ( bootmgr dosyasini sil )
ren temp bootmgr ( temp dosyasinin adini bootmgr olarak degiştir )
attrib bootmgr -a +s +r +h ( bootmgr dosyasinin özniteliklerini arşiv , sistem , yazılabilirlik , gizli olarak degiştir )
yani burada sizde bootmgr dosyasinin sıkıştırılmış oldugunu söylüyor expand yaparak çıkartıyoruz ve çıkartıgımız sıkıştırılmış olanı önce özniteliklerini kaldırıyor ve siliyoruz sonra temp adinda cikarttigimizi tekrar ren komutu ile adini bootmgr yapiyoruz...
sonra sisteme restart atin.