Kim demiş 'ATATÜRK dinsiz' diye

dindar veya değil seni ilgilendirir mi bu ?? Hem çok biliyosan önce sen doğru bi kaynaktan oku .. uLash sana gerekli cevabı vermiş saolsun ..

Sen eğer dindarsan bugün Atatürk ' ün sayesinde dindarsın ..

Atatürk olmasaydı başka bir dinde doğabilirdin ;) Tekrar söylüyorum .. Din , Allah ile kul arasındadır sanane bundan ??

Neyzen Tevfik ' den " Be hey dürzü " şiirini oku .. özetler sana ne demek istediğimi

bende sana MEHMET AKİF ERSOY'UN ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM şiirini okumanı hatta anlamaya çalışmanı tavsiye ederim ve o şiirin hangi dönemde neden yazıldığını araştırmanı

İngilizler mi ? 1. Dünya savaşında düşmanın olan ingilizlermi ? Tabi ki koymak ister üniversitelerine .. Alimmiş , neyin alimi sorabilir miyim ?? Ben o adamı alim değil insan olarak bile saymam ..

Benim İzinden yürüyeceğim 2 insan var bu dünyada .. Türklerin önderi Atatürk , İslam ' ın ve insanlığın öncüsü Hz.Muhammed (S.A.V) .. Gerisi neymi ?

Senin benim gibi insan .. + 1 tane özelliği yoktur benim için ...

İngilizler mi ? 1. Dünya savaşında düşmanın olan ingilizlermi ? Tabi ki koymak ister üniversitelerine .. Alimmiş , neyin alimi sorabilir miyim ?? Ben o adamı alim değil insan olarak bile saymam ..

Benim İzinden yürüyeceğim 2 insan var bu dünyada .. Türklerin önderi Atatürk , İslam ' ın ve insanlığın öncüsü Hz.Muhammed (S.A.V) .. Gerisi neymi ?

Senin benim gibi insan .. + 1 tane özelliği yoktur benim için ...

özelliği yokturda Atatürk neden onun yanında olmasını istemiş acaba ayrıca Saidi Nursinin Kürt meselesinin nasıl çözüleceği konusunda kitabıda bulunmaktadır böylesine zeki bir adamdır biraz hayatını araştırsan anlayacaksın ne sıkıntılar içinde neler yaşadığını
şunu da belirteyim ki Saidi Nursi hakkında bu yazdıklarım için beni Nurcu diye itham edersen çok yanılırsın çünkü ben hiçbir tarikata mensup değilim

mustafa kemal atatürk'ün din konusundaki düşünceleri ne olursa olsun. o , türk ve dünya tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük önderdir.türk toplumunun ilerlemesi için çalışmıştır.bu ülke için çok şey yapmak istemiş ne var ki ömrü yetmemiştir..atatürk bir liderdir, bunu bir kenara bırakalım, bizim şu anda hayatta olamamıza vesile olan bir önderdir,bizim için komutan kimliğiyle gönüllerimizde yer etmiştir. Atatürk ün din konusunda fazla bir hassasiyeti olmadığı bilinmektedir fakat din sadece ve sadece Allah ile insan arasında oluşan olgunlaşan yada inkar edilen bir olgudur.Kaldı ki Atatürk islamiyet hakkında en ufak bir kötü söz sarfetmemiştir,sadece herşeyi kendi içinde yaşamak istemiş ve doğru olanın bu olduğunu savunmuştur.atatürk, din ve inançlar üzerine düşüncelerini belirtmişir ama hiç bir zaman kendi inancı hakkında bir açıklama yapmamıştır. bir asker,bir devlet adamı olarak en doğrusunu yapmıştır. bir öndere yakışan da budur.

"efendiler!camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır.camiler Allah'a boyun eğmek, ona tapmakla birlikte din ve dünya için neler yapılmak gerektiğini düşünmek, yani işleri görüşmek için yapılmıştır."

Atatürk

Atatürkün dini olsa nolur olmasa nolur? siz onun sayesinde dininizi bukadar rahat yaşıyorsunuz ve onun sayesinde inanç özgürlüğünüzü kazandınız . Atatürk olmasaydı belki bir yahudi belki bir hristiyan doğacaktınız geçin bu işleri, neticedir önemli olan. Ayrıca gercekten de atatürk imanlı bir insandı.
kendi günlüklerinde de yazdığı üzere her fırsat bulduğunda eve hafız çağırtıp kuran okuturdu. aynı zamanda elmalı hamdı yazır tefsirini de yaptırdı ..aynı zamanda laik, cumhuriyetçi, güzel ahlaklı, insan gibi bir insandı...

din gerekli bir kurumdur. dinsiz ulusların devamına olanak yoktur. yalnız şurası var ki; din, allah ile kul arasındaki bağlılıktır.. Atatürk ..

dindar veya değil seni ilgilendirir mi bu ?? Hem çok biliyosan önce sen doğru bi kaynaktan oku .. uLash sana gerekli cevabı vermiş saolsun ..

Sen eğer dindarsan bugün Atatürk ' ün sayesinde dindarsın ..

Atatürk olmasaydı başka bir dinde doğabilirdin ;) Tekrar söylüyorum .. Din , Allah ile kul arasındadır sanane bundan ??

Neyzen Tevfik ' den " Be hey dürzü " şiirini oku .. özetler sana ne demek istediğimi

"ulash" ve "time2win" kesinlikle yanlış bir düşünce zaten onu oaya gönderen Allah bir kul tek başına hiçbir şey başaramaz.Allah diyor ki"Ben istemeden siz isteyemezsiniz"
Önce o istiyor sonra Atatürk.Yani Atatürkümüzün sayesinde değil Allah'ın sayesinde dinimizi yaşıyoruz gözünüzü seveyim en nefret ettiğim şeydir bir insanı ilahlaştırmak.
Atatürk sadece vesile oldu.Doğrusu budur.Mesela dünyaya 1000 defa gelse gene aynı şeyi yapar farkında olmaksızın.Yani en nihayetinde o da bir kul aciz ne yapabilir ki bizim gibi Allah(cc) stemese değil mi?Bununla ildgili ayetler var yani verebilirim.Firavunu hatırla.
Ben ilahım diyen aslında çok aciz olduğunu farkında olmayan firavunu sonrada denizler altında kalıp şu an halen var olan firavunu.
Demek istediğim Atatürk sayesinde değil bizi yaradan sayesinde Allah onu vesile etti sadece onu değil tabi diğer atalarımızı da.
ve Atatürk samimi bir dindardır daha önce Atatürk söylev ve demeçerini yayınlamıştım...

Şimdi herkes Atürk ten bahsediyor yok o olmasaydı din yaşanmazdı filan eee ben size sorim o zaman bir futbol takımında 11 kişi oynar forvet golünü atar takımı kurtardı olur ama derine inip biraz düşünüldüğü zaman bunun kalecesi var defansı var ortasahası var kimse bunları gol olunca görmez irdelemez sonuçta kalede kaleci olmasa gol yersiniz defans olmasa top kesemessiniz, ortasaha olmasa top forvete nasıl ulaşacak(teşbih de hata olduysa affola), bugün kü gençlerin veya onu geçtim Türk toprağının üzerinde kaç kişi Çanakkale şehitlerimizin ölüm yıldönümünü biliyor(18 Mart) bişe oluyor laiklik deniliyor hop Anıtkabir e şimdi size sorim bu ülkeyi tek Atatürk mü kurtardı hayır ama onun stratejik zekası ve önder vasıfları onu yüceltti ama insanlarımız onu ilahlaştırdı geri planda kalan birçok şey göz ardı edildi bana Atatürk olmasaydın sen olmazdın din yaşanmazdı geçin bunları artık geçmişi değiştireremeyiz sadece Atatürk olarak incelemek çok yanlış bu olay ve derken Atatürk ve Şehitlerimiz deyin!!!

@GemaR

Haklısın, sana birşey demiyorum ama şöyle düşün birde .. Bugün bu vatan toprağı işgal altında olsa idi hala kim sana özgürce yaşatacaktı ki dinini ? Hangi Hristiyan ülke bu özgürlüğü verecekti sana ? Bir Mahallede 2 cami varsa 3 kilise de olabilirdi .. Yani sözün özü dediğinde haklısın lafım yok amma Atatürk ün burdaki payı inkar edilemez .. Ayrıca daha önce bu forumdamı bilemiyorum bir yerde söylemiştim .. Atatürk ' ü putlaştırmıyorum .. Gerektiği kadar değeri ve savunmasını yapıyorum .. Neden savunuyorum ? Türk evladı olduğu için , yoksa bir akrabalığım da yok yani

@DarkCod3r

Aslında ikinizde hemen hemen aynı şeyden bahsediyorsunuz ama şöyle düşünün bi .. Çekirdeği olmayan hücre , beyni olmayan insan vs vs örnekler çoğaltılabilir .. Yani düşünce ve yönetim kısmı olmayan bi olgu .. Ne yapabilir tek başına ?

"ulash" ve "time2win" kesinlikle yanlış bir düşünce zaten onu oaya gönderen Allah bir kul tek başına hiçbir şey başaramaz.Allah diyor ki"Ben istemeden siz isteyemezsiniz"
Önce o istiyor sonra Atatürk.Yani Atatürkümüzün sayesinde değil Allah'ın sayesinde dinimizi yaşıyoruz gözünüzü seveyim en nefret ettiğim şeydir bir insanı ilahlaştırmak.
Atatürk sadece vesile oldu.Doğrusu budur.Mesela dünyaya 1000 defa gelse gene aynı şeyi yapar farkında olmaksızın.Yani en nihayetinde o da bir kul aciz ne yapabilir ki bizim gibi Allah(cc) stemese değil mi?Bununla ildgili ayetler var yani verebilirim.Firavunu hatırla.
Ben ilahım diyen aslında çok aciz olduğunu farkında olmayan firavunu sonrada denizler altında kalıp şu an halen var olan firavunu.
Demek istediğim Atatürk sayesinde değil bizi yaradan sayesinde Allah onu vesile etti sadece onu değil tabi diğer atalarımızı da.
ve Atatürk samimi bir dindardır daha önce Atatürk söylev ve demeçerini yayınlamıştım...

İnsanımız mustafa kemal olmasaydı da anasından çıkacak, ama anneannesinin, babaannesinin eşlerinden şüphe edecekti .eğerki atatürk olmasaydı kim osmanlıdaki dağılmış halkı birleştirecekti ? müthiş dehasıyla ve stratejileriyle komutayı ele almasaydı, halkın içindeki o vatan sevgisini etkileyici diliyle ve üslubuyla ortaya çıkarmasaydı bu gün o çok mühim gördüğünüz değerler var olacakmıydı ?. duyarmıydık o zaman 7 tepeden ezanı ? adımız ali ,ahmet ,ayşe olurmuydu? abuk sabuk fikirlerinizi bu günkü gibi dile getirebilirmiydiniz ? bölmeye çalıştıkları bi ülke bile olmazdı..
Madem atatürk bunları Allah.cc sayesinde yaptı o zaman bu düşmanlıklar ve karşı cıkmalar neden ? Burda kimse ilahlaştırılmıyor arkadaşım burda konuşulan şey bir ülkeyi kurtaran beyin .. Oda allahını kitabını biliyor merak etme , sonucta hepimiz musluman cocuklarıyız hepimizin efendisi hz muhammed yaratıcısı allah .. Ama kurtarıcısı ataturk ..

@DarkCod3r

Aslında ikinizde hemen hemen aynı şeyden bahsediyorsunuz ama şöyle düşünün bi .. Çekirdeği olmayan hücre , beyni olmayan insan vs vs örnekler çoğaltılabilir .. Yani düşünce ve yönetim kısmı olmayan bi olgu .. Ne yapabilir tek başına ?

doğrudur ana beyin birleştirici güç Atatürk dü ama birtek Atatürk şöyle yaptı böyle yaptı diyen çok günümüzde sanki birtek o başarmış herşeyi etmiş gibi etrafa benim gibi açıklama yapanları dar kafalı buluyor biz sevmiyormuyuz Atatürk ü canı gönülden ama ne kadar acıdır ki Çanakkale de yatan şehitlerimizi kaç Türk evladı anıyor sayıyor ölüm yıldaönmümünü biliyor ama Atatürk olunca işin rrengi farkılaşıyor dediğin gibi örnek çok ama işte çekirdek ana beyin o bunun yanında ribozomu var e.r si var vs. vs. herneyse bi çekirdekten meydana gelmiyor bi hücrede bi hücre bi çekirdeği olmasa da olmaz organelleri olmasa da olmaz sadece Atatürk le bu ülkeyi sınırlandırmak yanlış bana kimse gelip diyemez o olmasaydı sen olmazdın yanlış Atatürk ve Şehitlerimiz olmasaydı bu ülke olmazdı teş. ederim, saygılarla

@GemaR

Haklısın, sana birşey demiyorum ama şöyle düşün birde .. Bugün bu vatan toprağı işgal altında olsa idi hala kim sana özgürce yaşatacaktı ki dinini ? Hangi Hristiyan ülke bu özgürlüğü verecekti sana ? Bir Mahallede 2 cami varsa 3 kilise de olabilirdi .. Yani sözün özü dediğinde haklısın lafım yok amma Atatürk ün burdaki payı inkar edilemez .. Ayrıca daha önce bu forumdamı bilemiyorum bir yerde söylemiştim .. Atatürk ' ü putlaştırmıyorum .. Gerektiği kadar değeri ve savunmasını yapıyorum .. Neden savunuyorum ? Türk evladı olduğu için , yoksa bir akrabalığım da yok yani

@DarkCod3r

Evet haklısın ama şu var sence şöyle bir etraafına bak milyar senedir yaratıyor Rabbimiz sence Atatürk'ten başkasını yapamazmıydı cevap tabiki.Ama Allah öyle uygun bulmuş.
Bizde mutluyuz yani bundan yiğitlerin yiğidi aslanların aslanı Gazi'mizi elbet çok seveceğiz.
En çok huşuma giden ttaraflarından bitanesi hazır cevap olmasıdır.Yani sakın yanlış anlaşılmasın bende Atatürk'ü seviyorum.

Sanırım bu ne dediğimi anlatır...

95286513.png

Evet haklısın ama şu var sence şöyle bir etraafına bak milyar senedir yaratıyor Rabbimiz sence Atatürk'ten başkasını yapamazmıydı cevap tabiki.Ama Allah öyle uygun bulmuş.
Bizde mutluyuz yani bundan yiğitlerin yiğidi aslanların aslanı Gazi'mizi elbet çok seveceğiz.
En çok huşuma giden ttaraflarından bitanesi hazır cevap olmasıdır.Yani sakın yanlış anlaşılmasın bende Atatürk'ü seviyorum.

Sanırım bu ne dediğimi anlatır...

Sende benim gibisin hem allahını biliyorsun hem liderini ikisini birbirine karıştırmıyorsun sana hiç bir şekilde lafım yok bilesin .. Yorumlarını severek okuyorum dostum ...

kurtuldukta bi halt oldu sanki hepiniz açsınız hala mustafayı tartışıyosunuz almanya üzerine bombalar yedi kalktı ayağa geliştirdi kendini biz savaşta kazandık ama geri kalan bütün hayatımızda kaybediyoruz

ne mutluyuz türküz diyoruz yoksa happy turkey derdik :)

Sende benim gibisin hem allahını biliyorsun hem liderini ikisini birbirine karıştırmıyorsun sana hiç bir şekilde lafım yok bilesin .. Yorumlarını severek okuyorum dostum ...

EyvaAllah...

kurtuldukta bi halt oldu sanki hepiniz açsınız hala mustafayı tartışıyosunuz almanya üzerine bombalar yedi kalktı ayağa geliştirdi kendini biz savaşta kazandık ama geri kalan bütün hayatımızda kaybediyoruz

ne mutluyuz türküz diyoruz yoksa happy turkey derdik :)

O senin karamsarlığın be kardeş ben öyle görmüyorum tam tersine AB düşüşte TC yükselişte.Sen 2014 te gör ekonomik kriz bitince bak bakalım Türkler nasıl bir nimetle nimetlenecek....

EyvaAllah...

O senin karamsarlığın be kardeş ben öyle görmüyorum tam tersine AB düşüşte TC yükselişte.Sen 2014 te gör ekonomik kriz bitince bak bakalım Türkler nasıl bir nimetle nimetlenecek....

evet orası öle kardeş yükselişteyiz gerçekten bende böle düşünüyorum
ALLAH yardımcımız olsun

Yorumlarınız için teşekkürler GemaR ve DarkCod3r :) Kahvaltıdaydım geç oldu kusra bakmayın .. Yorumlarınızla insan olduğunuzu belli ediyorsunuz :) Yaratıcısı olan Allah(C.C)'ı , Efendisi olan Hz.Muhammed '(S.A.V) i , Milli Kurtarıcısı ve önderi olan Atatürk ' ü ayrı ayrı , yerli yerinde tanıyorsunuz biz gibi :) Yorumlar için tekrar Teşekkürler ..

Selametle ...

Ya kusura Bakmayın da Çok gereksiz bi konu bu. Ata' mızın Dindar olup olmaması kimseyi bağlamaz. Bu ülke için yaptıklarıyla Övünelim, İlkelerinin peşinden gidelim. gerisini boşverin.

Amin Kardeşim...
Sırtımızdaki kamburları atsak tam olacak ki az kaldı baksana herkes çıra gibi tutuşuyor.

Vallaha herşey o kadar hassas bir dengede lehimize gelişiyo ki tek korkum bu dengenin sabitleşememesi ve bozulması.bi yandan vatandaşı tahrik eden içerden hainler,bir yandan onların destekçileri dışardaki tilki ruhlar.aslında tam zamanında gerçekleşti herşey onlar tam düşüşteyken atılımlarımız başladı iyi ve güzel şeylere bu kadar yaklaşmışken düşüşüşe geçersek tam bir buhrana saplanıp kalıcam şahsen

yaw şimdide onumu gündem yapacaklar Atatürk olmasaydı...neler olurdu onları konussunlar...

Ben de bi örnek veriyim TBMM nin açılışını Kuran-Kerim le açılmasını M.Kemal Atatürk İstemiştir.

Aslında şimdide öyle olması gerekiyo ama bazıları laiklik diye bişeylerden bahsediliyo o zaman da vardı laiklik...

Yorumlarınız için teşekkürler GemaR ve DarkCod3r :) Kahvaltıdaydım geç oldu kusra bakmayın .. Yorumlarınızla insan olduğunuzu belli ediyorsunuz :) Yaratıcısı olan Allah(C.C)'ı , Efendisi olan Hz.Muhammed '(S.A.V) i , Milli Kurtarıcısı ve önderi olan Atatürk ' ü ayrı ayrı , yerli yerinde tanıyorsunuz biz gibi :) Yorumlar için tekrar Teşekkürler ..

Selametle ...

burda bana taş var galiba:001_smile: neyse kardeş hakkını helal et

Geri