LosTCorpsE
New member
- Reaction score
- 0
nede güzel sölemişin kardeşimifrit' Alıntı:Allah (cc) herseyi bilir, bu nedenle bizim gelecekte yapacagimiz seylerin belli olmamasi gibi bir sey soz konusu degil, hersey belli.
sorunlunun dedigi herkes kendi kaderini belirler olayi ise soyle
takwimlerde gunes tutulmasinin ne zaman olacagi gunu saati hatta dakkasi ile bellidir, orda yazdigi gibi gunes tutulmasi o an gerceklesir ama
gunes tutulmasi takwimde yazdigi icin olmaz, gunes tutulacagi icin takwimde yazilidir
biz kaderimizde yazdigi icin birseyleri yapmayiz, biz yapacagimiz icin kaderimizde yazilidir
bazı arkadaşların şöle bi düşüncesi war sanırım kaderimiz baştan yazılmıştır ve hayatımız ona göre ilerler ve gelişir. Olaylar gelişmeler nolursa olsun sonuç aynıdır değişmez. belki de tam olarak ifade edemediler....
-Eğer böyle olsaydı ne ibadetin nede işlenen sevabın bi değeri olurmuydu. niye kascanki kendini sen baştan planlanmış bi hayatı yaşamak için dünyaya gelmişin ve onu yaşayacan, kasmaya ne gerek war demi derdim eğer ben de böyle düşünseydim....
Kader bizim yaşayacağımız olayların en başından Allah tarafından belirlenmesi değildir! Allah tarafından bilinmesidir! Aslında ifrit bunu çok güzel açıklamış ben uzatıyorum işte
-ayrıca kaderin kimi olaylarda var olup kimi olaylarda olmaması gibi bişey anlamsız. Bu olaylarda kaderin var olup olamıyacağı neye göre belli olacakki. hayat somut bişey değilki belli sınırlar çizebilelim ve şöyle olaylar kaderdendir şöyle olaylar kaderden değildir diyebilelim.
-Allah'ın varlığına inanmayan birisinin bu konudaki düşüncelerini sorgulamakla uğraşmam ama arkadaşlar eğer Allah'a inanıyorsanız;
1-Kadere iman, iman esaslarındandır, inanmamak insanın inancını sarsar, zedeler!
2-Eğer kader, hayatımızın en baştan belirlenmesi olsaydı, Allah insanların hayatını baştan çizseydi, o zaman nerde kalırdı Allahın sonsuz adaleti??? (böyle bi düşünce inanan biri için kabul edilemez!)
bu kadar uzatmış olmam garip gelir belki ama büyük bi kesim bu konuda yanlış bilgi sahibi. yanlış anlaşılmasın derdim kimsenin inancına karışmak değil sadece doğruyu anlatabilmek. yine de bu konuyu internetten dini kaynaklardan(sağlam kaynaklar) öğrenebilirsiniz. çok deil, 10 dakkanızı alır