Kılıçdaroğlu ne kadar oy alır?

Ne kadar oy alıra verilecek her cevap afaki olur.

Kılıçdaroğlu sevenleri yükseltecek, karşıtları düşük gösterecektir.

En doğru cevap seçimde sandıkta verilir.

Bakalım katkısı ne olacak, az kaldı seçimlere.

Biraz bekleyelim.

Şu noktaya kadar yapılan karşıt yorumların yarısı dalga mahiyetinde olmuştur.
Balondur, carttır curttur gibi ayaklarla, bize birazda Melih Gökçek misali balon patlatma şovu yapıyormuş gibi geldiler.

Melih Gökçek sevdalısı sanırım bunlar. Bu kişilerin yarısı daha düne kadar Baykal'sız bir CHP daha iyi olurdu derken, yeni adamıda beğenmediler. Anladık ki bunların yetiştiriliği felsefe bu, CHP'siz bir hatta solsuz bir memleket daha iyi olurdu.

Yarısı senden benden daha ırkçı olmuş, alevi kürt ermeni diye adamı yargılıyor. Sanki kendileri safkan Türk. Sol iktidar olamaz diye laflayan kişilerede hayret ediyorum.

Bir özeleştiri yapmak gerekirse CHP sağ-sol gibi anlamsız kutuplaşmaların dışında kalan bir parti olmalı.

Onu bunu bilmem. Kemal Kılıçtaroğlu önümüzdeki 1 yılı gerçekten iyi değerlenidirir ve Başbakanla anlamsız laf dalaşlarına girmezse. CHP gerçekçi ekonomik, hizmet ve dış siyaset konularında muhalefetini iyi bir şekilde ortaya koyarsa ve akpnin icraatlarını iyi yansıtabilirse Türkiye'ye Kemal Kılıçtaroğlu gerçekten iddaalı olabilir.

Benim görüşümü soracak olursanız ki sanmıyorum. Baykal'dan daha başarılı bir seçim geçirecektir.

Şurası kesindir ki akp tek başına iktidar olmayı ancak rüyasında görür. Hiç şansı yoktur.
Kılıçtaroğlu başarılı siyasetine devam ederse 1. parti olmayı bırakır tek başına iktidar olmayı bile zorlar.

İddaa ediyorum, TEK BAŞINA İKTİDAR BİLE OLUR...

Saygılar...

kılıçdaroğlu değil kim gelirse gelsin chp nin kemik oyu değişmez....

Bu Kılıçdaroğlu ndan ben tam 3-4 defa aday olmayacağım sözünü duymştum ama doğan medyasından fırça yeyip "sen ne korkak adamsın biraz cesretli ol "benzeri azarları işitince aday olmaya karar verdi

demekki bu olsa olsa aydın doğanın menfaat bekciliğin yapacak

Ne kadar oy alıra verilecek her cevap afaki olur.

Kılıçdaroğlu sevenleri yükseltecek, karşıtları düşük gösterecektir.

En doğru cevap seçimde sandıkta verilir.

Bakalım katkısı ne olacak, az kaldı seçimlere.

Biraz bekleyelim.

tartışmasını bilen biri olduğunuzdan size cevap veriyorum

siz sanıyor musunuz ki %40 küsür kişi akplidir hayır akp çaresizlikten doğmuş düzmece bir partidir tamam daha sonra temellerini attı şu an kemik kadrosuna inerseniz %10 dur akp

şimdi sol borçlu olduğu partisine tamamen dönecektir zaten bunun sinyalleri de verildi ve ayrıca kürtler sola borcunu ödemek zorundadırlar evet tümü için borç diyorum onu yaşayanlar biliyordur ve bir önemli nokta da cumhuriyet sevdalı sağcılar ...

insanların inatları kılıçdaroğlunun yönetimi ile git gide kırılacaktır (çünkü karşısında durmak isteyenler sadece inatlarına tutunmaktadırlar başka bir şey değil)

şimdi satacak yeri kalmayan iktidarın halkı ne ile besliyebileceğini merak ediyorum saadet gibi kumbara oluşturması da zor görünüyor hayırlısı

tartışmasını bilen biri olduğunuzdan size cevap veriyorum

siz sanıyor musunuz ki %40 küsür kişi akplidir hayır akp çaresizlikten doğmuş düzmece bir partidir tamam daha sonra temellerini attı şu an kemik kadrosuna inerseniz %10 dur akp

şimdi sol borçlu olduğu partisine tamamen dönecektir zaten bunun sinyalleri de verildi ve ayrıca kürtler sola borcunu ödemek zorundadırlar evet tümü için borç diyorum onu yaşayanlar biliyordur ve bir önemli nokta da cumhuriyet sevdalı sağcılar ...

insanların inatları kılıçdaroğlunun yönetimi ile git gide kırılacaktır (çünkü karşısında durmak isteyenler sadece inatlarına tutunmaktadırlar başka bir şey değil)

şimdi satacak yeri kalmayan iktidarın halkı ne ile besliyebileceğini merak ediyorum saadet gibi kumbara oluşturması da zor görünüyor hayırlısı

Eğer beni akpli sanarak yazdıysanız yanılıyorsunuz, ben akpli değilim:)

Ben en iyi cevabın (yani kim ne oy alır sorusuna) sandıkta verileceğini söylüyorum.

Anketler vs. bunlar hikayedir, anketler büyük çoğunlukla yönlendirme amaçlıdır, parayı verirsiniz önde çıkarsınız.

yanılmayan tek anket: SANDIK

Sol konusuna gelirsek:

Sol halkın inancıyla uğraşmaktan vazgeçmezse, halkın inancıyla barışmazsa bu ülkede tek başına iktidar olamaz.

Başörtüsü deyince kırmızı görmüş boğalar gibi anayasa mahkemesine koşan bir partiye, zihniyete bu ülke tek başına iktidar vermez.

Halkıyla, halkın inancıyla barışırsa o zaman farklı şeyler olur bu ülkede.

Akpye düzmece parti diyorsunuz, bu daha kötü.... düzmece bir parti iki dönemdir tek başına iktidar oluyor, ama cumhuriyetle yaşıt parti perişan halde.

Sol oturup düşünmeli.

biz nerde hata yapıyoruz ki düzmece parti bile tek başına iktidar oluyor biz olamıyoruz diye.

(şahsım ile ilgili yazınız için teşekkür ederim)

Bu ergenekoncu basının şişrimesine bakmayın bunlar hep böyledir

2007 seçimleri öncesin de de Cumhuriyet Mitinglerini abartıp aynı şekilde sunmuşlardı hemen ardın yapılan seçimde %47 lik tokadı yediler suratlarına yine benzer bir sonuş olacak yine moraracalar çünkü alışkınlar morarmaya

Eğer beni akpli sanarak yazdıysanız yanılıyorsunuz, ben akpli değilim:)

Ben en iyi cevabın (yani kim ne oy alır sorusuna) sandıkta verileceğini söylüyorum.

Anketler vs. bunlar hikayedir, anketler büyük çoğunlukla yönlendirme amaçlıdır, parayı verirsiniz önde çıkarsınız.

yanılmayan tek anket: SANDIK

Sol konusuna gelirsek:

Sol halkın inancıyla uğraşmaktan vazgeçmezse, halkın inancıyla barışmazsa bu ülkede tek başına iktidar olamaz.

Başörtüsü deyince kırmızı görmüş boğalar gibi anayasa mahkemesine koşan bir partiye, zihniyete bu ülke tek başına iktidar vermez.

Halkıyla, halkın inancıyla barışırsa o zaman farklı şeyler olur bu ülkede.

Akpye düzmece parti diyorsunuz, bu daha kötü.... düzmece bir parti iki dönemdir tek başına iktidar oluyor, ama cumhuriyetle yaşıt parti perişan halde.

Sol oturup düşünmeli.

biz nerde hata yapıyoruz ki düzmece parti bile tek başına iktidar oluyor biz olamıyoruz diye.

(şahsım ile ilgili yazınız için teşekkür ederim)

hayır ben sizi bir partiye ait etmedim huyum değil
evet tabi ki gerçeği gösterecek olan sandıktır

benim söylemek istediğim %40 küsür oranında oy akp tarafından kademe kademe mi alındı hayır bir anda gelen bir şeydi neden? çünkü o dönemde alternatif yoktu...

sol halkın inancı ile neden uğraşsın bunu söyleyerek solun inançlarını görmezden geliyorsunuz kimse inancı yüzünden hor görülmedi bu dikta yönetimde bile (birkaç densizi saymıyorum) başörtüsü ya da diğer inanç konularına gelince molla rejiminin etkisinden korunmak içindi iran çok kısa sürede bu rejimin etkisine girmiştir bunu inançlara saldırı olarak göremezsiniz çünkü bugün iranda inançlılar zor durumda

düzmece parti dememide eğer siyaseti yakın takip ediyorsanız biliyorsunuzdur
şöyle bakın olaya aktif bir kürt partisi geldi akp oyları azaldı aktif bir milliyetçi parti gelirse akp oyları azalır aktif bir sol akp yi mahveder şimdi daha net olmuştur umarım

sol oturup düşünde ve bence çok güzel karar verdi

sol halkın inancı ile neden uğraşsın bunu söyleyerek solun inançlarını görmezden geliyorsunuz kimse inancı yüzünden hor görülmedi bu dikta yönetimde bile (birkaç densizi saymıyorum) başörtüsü ya da diğer inanç konularına gelince molla rejiminin etkisinden korunmak içindi iran çok kısa sürede bu rejimin etkisine girmiştir bunu inançlara saldırı olarak göremezsiniz çünkü bugün iranda inançlılar zor durumda

Yapmayın lütfen.

Hem kimse inancı yüzünden hor görümedi diyorsun hem hemen peşinden başörtüsü iran vs. diyorsun.

yahu yapmayın.

Başörtüsü bu topraklarda bin kusur yıldır var.

ne iranı? ne molla rejimi?

Bugün bu ülkede binlerce genç kız üniversiteye gidemiyor.

Sırf chpnin bu abuk subuk başörtüsü düşmanlığı yüzünden.

Bu kafayla devam ederse dediğim gibi iktidar yüzü göremez chp ve sol.

Önce halkın inancıyla barışacak.

Başörtüsü bu halkın inancıdır, siz inanmayabilirsiniz, tam tersine de inanabilirsiniz ama karşınızdaki insanın inancına saygı duymadıktan sonra bırakın solcu olmayı insan bile olamazsınız.

Bu yeryüzünün her yerinde böyledir.

İnsanın inanacına saygı duyacaksınız.

(şahsınız değil zihniyetedir hitabım)

düzmece parti dememide eğer siyaseti yakın takip ediyorsanız biliyorsunuzdur
şöyle bakın olaya aktif bir kürt partisi geldi akp oyları azaldı aktif bir milliyetçi parti gelirse akp oyları azalır aktif bir sol akp yi mahveder şimdi daha net olmuştur umarım

Aktif bir sol değil, halkla barışık bir sol olursa tamam derim olabilir.

ama istediği kadar aktif olsun halkın inancıyla barışık olmayan sol hiç bir şey yapamaz, akp aksine daha güçlenir.

Aktif diyorsunuz cumhuriyet mitingleri neydi? aktif değilmiydi o zaman?

Sonuç ne oldu?

hayal kırıklığı.

niye?

cumhuriyet mitingi diyorsunuz halkın inancıyla alay ediyorsunuz,başörtüsüne karşı çıkıyorsunuz.

olmaz dostum olmaz.

Halkın inancıyla barışık olmayan hiç bir siyasi oluşum iktidar olamaz.

sol oturup düşünde ve bence çok güzel karar verdi

Bakalım hemen peşin bi şey diyemem.

Ne yapacaklar?

CHp eski chp olacaksa geçmiş olsun.. siyaseti değiştireceklerse halka ineceklerse olabilir.

Yapmayın lütfen.

Hem kimse inancı yüzünden hor görümedi diyorsun hem hemen peşinden başörtüsü iran vs. diyorsun.

yahu yapmayın.

Başörtüsü bu topraklarda bin kusur yıldır var.

ne iranı? ne molla rejimi?

Bugün bu ülkede binlerce genç kız üniversiteye gidemiyor.

Sırf chpnin bu abuk subuk başörtüsü düşmanlığı yüzünden.

Bu kafayla devam ederse dediğim gibi iktidar yüzü göremez chp ve sol.

Önce halkın inancıyla barışacak.

Başörtüsü bu halkın inancıdır, siz inanmayabilirsiniz, tam tersine de inanabilirsiniz ama karşınızdaki insanın inancına saygı duymadıktan sonra bırakın solcu olmayı insan bile olamazsınız.

Bu yeryüzünün her yerinde böyledir.

İnsanın inanacına saygı duyacaksınız.

(şahsınız değil zihniyetedir hitabım)

ama hala tek yönden düşünüyorsunuz diyorsunuz ki abd beyaz vücutlar için krem satmak zorunda hala başkalarının inançlarını görmezden geliyorsunuz bu mu demokratik yaklaşım evet insanların inancına saygı duyacaksınız bende her zaman bu varolan dikta zihniyete karşıyımdır eğer ülkemizde daha bunlar yerine oturmamışsa yani herkes birbirine saygıyı ön planda tutamıyorsa nasıl başa geçenin ya da bir inancın hükmünün sürmesi gerektiğini nasıl söyleyebiliriz

Aktif bir sol değil, halkla barışık bir sol olursa tamam derim olabilir.

ama istediği kadar aktif olsun halkın inancıyla barışık olmayan sol hiç bir şey yapamaz, akp aksine daha güçlenir.

Aktif diyorsunuz cumhuriyet mitingleri neydi? aktif değilmiydi o zaman?

Sonuç ne oldu?

hayal kırıklığı.

niye?

cumhuriyet mitingi diyorsunuz halkın inancıyla alay ediyorsunuz,başörtüsüne karşı çıkıyorsunuz.

olmaz dostum olmaz.

Halkın inancıyla barışık olmayan hiç bir siyasi oluşum iktidar olamaz.

aktif soldan kastım zaten bağırıp çağıranlar değildir halka inen halkın sorunlarını dinleyen

Bakalım hemen peşin bi şey diyemem.

Ne yapacaklar?

CHp eski chp olacaksa geçmiş olsun.. siyaseti değiştireceklerse halka ineceklerse olabilir.

ve kılıçdaroğlu içinde bunları söyleyebilir elimizi vicdanımıza koyarsak
ülkedeki ikiliğe son verip halkın sorunlarına eğilmiştir
erdoğanın nutuklarından çok kılıçdaroğlunun halkla kaynaşmasını izledik
dediğim gibi artık tek sorun insanların inatlarını kırıp gerçeği görmelidir

Hayırlısı olsun be dostum, bekleyelim, ama kılıçdaroğluna müthiş bel bağladınız bunun sonunda hayal kırıklığına uğramak da var, buna da hazır olun derim ben.

Genel başkanlık ayrıdır sade milletvekilliği ayrıdır.

Hayırlısı olsun be dostum, bekleyelim, ama kılıçdaroğluna müthiş bel bağladınız bunun sonunda hayal kırıklığına uğramak da var, buna da hazır olun derim ben.

teşekkür ediyorum işte herşeye rağmen böyle dost kalabilmek önemlisi

benim umut bağladığım yegane gerçek insan 7sinde ne ise 70inde o dur kolay kolay birisini savunmam aslında ama bu insan dürüst
genel başkanlığına da gelince bunu da halk tayin eder desteğini esirgemezse desteğini alacaktır
tekrar teşekkür ederim muhabbet için ...

CHP'li Ateş'ten ağır sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş canlı yayında ağır konuştu.

İstifasından sonra Deniz Baykal'ın genel başkanlığa geri dönmesi için yürütülen kampanyanın öncülerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in Haberturk TV canlı yayınında kurultayla ilgili söylediği sözler şoke etti. Yılmaz Ateş, "Kurultay alçakça bir ortamda yapılıyor" derken, hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı da sert sözlerle eleştirdi. Başbakan'ı karnından konuşmakla suçlayan Ateş, Deniz Baykal liderliğinde iktidara yürüyen CHP'nin önünün bir komployla kesildiğini ifade etti.

CHP'li Ateş'ten ağır sözler - Hürriyet

Kılıçdaroğlu genel başkan seçilde ama yılmaz ateş'in ateş etmesi devam ediyor:)

Bakalım kılıçdaroğluna rahat çalışma ortamı verecek mi muhalif kesim.

İşi zor.

Buraya yazıyorum bu ülkedeki baş örtüsü sorununu da kemal kılıçdaroğlu çözer

çünkü bunun çözülmemesinden bir menfaati yok ...

bunun çözülmemesinden kim menfaat sağlıyorsa o bu olanların sebebidir.
Recep Bey " Velev ki siyasi simge" diyerek olayı insanların vicdanı ihtiyaçları yerine kendi çıkarına kullanmıştır.

Buraya yazıyorum bu ülkedeki baş örtüsü sorununu da kemal kılıçdaroğlu çözer

çünkü bunun çözülmemesinden bir menfaati yok ...

bunun çözülmemesinden kim menfaat sağlıyorsa o bu olanların sebebidir.
Recep Bey " Velev ki siyasi simge" diyerek olayı insanların vicdanı ihtiyaçları yerine kendi çıkarına kullanmıştır.

eğer bunu yaparsa ben de chp karşıtı bir insan olarak kılıçdaroğlunu ayakta alkışlarım.

Fakat çözülmemesinden bir menfaati yok lafına katılmam, çünkü bu ülkede başörtüsü yasağından en çok YASAKÇILAR menfaatlanmaktadırlar.

Bunu Atatürkçülük adı altında yaptıklarını, laiklik için yaptıklarını söyleyenler siyasi menfaat sağlamıyorlar mı?

Bu yasak kalkarsa öbür taraf kadar bunların da ellerinden bu koz alınmış olur.

Kılıçdaroğlu şahıs olarak istermi bilemiyorum ama istese bile chp içindeki laikçi, yasakçı yobazların buna engel olacaklarını düşünüyorum.

Böyle siz biz diye havaya girmişsiniz de o halde "size" bir sorum olacak nacizane. Erdoğan AKP'lidir, olmak zorundadır bu sayede misal oğluna gemicik, işadamları sayesinde burslu okul, damadına gazete televizyon, yardakçılarına mücevher şirketleri vesayre aldı. 1.2 trilyon malvarlığıyla en zengin 10 başbakan arasında.

Şimdi dürüst olarak cevapla, cebinde kaç TL var ?

Böyle siz biz diye havaya girmişsiniz de o halde "size" bir sorum olacak nacizane. Erdoğan AKP'lidir, olmak zorundadır bu sayede misal oğluna gemicik, işadamları sayesinde burslu okul, damadına gazete televizyon, yardakçılarına mücevher şirketleri vesayre aldı. 1.2 trilyon malvarlığıyla en zengin 10 başbakan arasında.

Şimdi dürüst olarak cevapla, cebinde kaç TL var ?

Bana ne akpden:)

Bu soruyu bana niye soruyorsunuz ki? kılıçdaroğlu ile, chp ile ilgili en küçük bir eleştiri yapanı (hatta benim bu alıntı yaptığınız yazımda eleştiri de yok,sadece hayal kırıklığına uğramayın demişim::) hemen akpli sanıyorsunuz:)

Herhangi bir AKPli arkadaşa soruyorum o halde. Cebinde parası yokken, siz biz diye böbürlenen, sandığa gömecez diyip elalem havuzlu villalarda otururken kendisi gecekonduda oturup tezahürat yapan arkadaşlar gerçekten AKP'yi mi tutuyor yoksa egolarını mı ?

Geri