Küçüq Ya$taqi Çocuga Yaptıqlarına Baqın...!

İslam bunu emretmiyor. konu ile ilgili bir yorum yapmak sitiyorum izninizle.
önce kuran ne diyor ona bakalım

maide\3: Her kim aşırı açlık durumunda çaresiz kalır da günaha eğilim maksadı olmaksızın, onlardan yemek zorunda olursa, elbette Allah, bağışlayandır, merhamet sahibidir.

madie\38: Hırsız erkek ile hırsız kadının irtikâb ettikleri suça bir karşılık ve Allah tarafından insanlara ibret verici bir ukubet olmak üzere ellerini kesiniz. Allah azîz ve hakimdir (mutlak galiptir, tam hüküm ve hikmet sahibidir).

madie\39: Böyle iken her kim de yaptığı zulmün ardından tevbe edip dürüstlüğe dönerse, Allah elbette tevbesini kabul eder, çünkü gerçekten Allah, bağışlayan ve merhamet edendir.

Ayetlerden de anlaşılacağı üzere, çaresiz kalıp harama el uzatanı allah affedeceğini söyler. ikinci bir mesele ise hırsızlık yapanın kadın ve erkek olduğu durumlarda cezayı hak ettiği söylenir. tabi bu cezayı uygulamak için önce o ülkede herkezin islamiyeti kavraması kabul etmesi lazımdır. yani islamiyetin cezasına razı olmalıdır ki yaptığı hatadan dolayı cezayı hak etsin. küçük bir çocuğun islamiyeti kabul etmesi veya etmemesi beklenmez.

hadisi eşriftede belirttiği gibi. "kuran 7 harf üzere nazil olmuştur. hangisi kolayınıza gelirse öyle okuyunuz"
yani kuranın manası bir değil 7 dir. bunu islam alimleride kabul etmişlerdir. yani benim kolayıma gelen kol kesmek değil tokat atmaktır diyebilirim. olay gayet açıktır. islamda piskopatlık yoktur. araplar bu işi bilmemektedirler. dikakt edilirse araplar kuranda olmayan hükümleri şeriata sokmuşlardır. "kadın taşlamak gibi" yani araplar kuranı kerimdeki hükümlere göre hareket etmezler. yahudilerin uydurduğu ama gerçek sanılan yalan yanlış hadis bilgilerine göre hareket ederler. burda bilinmesi gerek bişeyde yahudiler islamiyeti sevimsiz göstermek için 1400 yıldır organize olmuşlardır, bu bilgi kuranl- kerimde de verilmektedir.

not: insan bildiğinden mesuldur. hırsızlık yapanın kolunu kesin denildiği zaman kimse hırsızlık yapmayacağı için allahın burda caydırıcı bir güç olarak bu ayeti indirdiği barizdir. bunu bilmeyen birisinin ise bu hükümle yargılanması yanlıştır. önce eğitim sonra islamiyetin tüm kurallarını uygulamak. yani eski osmanlı padişahlarının dönemindeki gibi zekat verecek insan bile bırakmamak gerekir ki ondan sonra diğer hükümleri uygulamak hak olsun. tabi en doğrusunu allah bilir.

cahil herifler asıl o adamın kafayı gecirecen oradan

sanırım dersini almıştır

Selamün Aleyküm

Çok vahşet verici bir şey
tam bilmiyorum ama şeriatte böyle bir çocuk içinde aynı kural varmı...Ama zannetmiyorum
Anlayamadım....Şeriat dışı da yapıyor olabilirler ben kolu kesiyorlar diye duydum
EZİYORLAR değil !!!

Saygılar....

kesin bi ibnelik yapmıştır yoksa ceza çok büyük ufacık piç baksana:D

abi gözlerim doldu ya :( yaf abi medeniyetsizlik diorum ben bunu yapanlara ve hep diicem ve bunlar insan olamas.. lan burda baklava hırsızlığı yapan küçüklere en fasla hapis cezası vermiolar mı? a.q insan cahil, medeniyetsiz olmamalı siz ne istionus küçücük zavallı çocuktan.. çocuk daha miniminnacık aklı bişii ermiicek yaşta!! a.q tepem attı a.q allah belalarınıs versin yaf cehennem korkusu olmicak warya bunların topunu toplar işkencenin allahını yapardım ben bunlara ah bütün iş duygusallığımda aşırı duygusalım ki allah beni böle yaratmasa içimdekileri dışarı cehennem korkusu olmadan da çıkarırdım!!..

tmm kötü bişi yapmış ama bukadar acımasız b, ceza olmamalı

çocuğun yüzündeki korkuya bak ya içm acıdı ne yapmış olabilir ki bu çocuk en fazla bakkaldan ekmek çalmıştır ayıptır yaa insanlık namına bişi kalmamış

Bence ceza güzel ama o yaştaki bir çocuğa uygunmu bilemiyorum :eek:
Birde böyle bir ceza o çocuğa zorla yaptıranlara uygulanması gerkirdi bence

iyi olmus bir daha zorla yaptırsalar bile yapmaz böle olmalı işte

kimse şeriatten bahsetmesin bole şeylerde allahınızı severseniz.bunun dinle imanla bi alakası yok

arap ülkelerinde adamların harama yaklaşmaya bi tarafı yemiyor. onlarda bizim ülkeye gelip karıları içkileri götürüp kumarını oynuyor sonrada ülkesine dönüyor. Cezadan korktukları için değil, Allah'tan korktukları için suç işlememeleri gerekir insanların

maide\3: Her kim aşırı açlık durumunda çaresiz kalır da günaha eğilim maksadı olmaksızın, onlardan yemek zorunda olursa, elbette Allah, bağışlayandır, merhamet sahibidir.

burada bahsedilen
kan içme domuz eti yeme hakkındadır (ek bilgi yanlış anlaşılmaması için,hırsızlık herdurumda yasaklanmıştır)

Bu bacaksız sabiye yapmak kolay tasvip etmiyorum bunu.:mad:
Acaba büyük hırsızlara ve hırsızlıklara ne yapıyorlar daha doğrusu yapabiliyorlarmı bu önemli bence

arkadaşlar gözünüzü seveyim şu i...lere hak vermiin!! a.q şeriat meriat diip geçmeyin hemen bunları yapanda vicdan insanlık olamas anladınısmı a.q ben bu insanların walla sinir tepemde bu sabahtan beri hala etkisindeyim ben bu olayın ya allah belalarını versin bunların! abi bu tür insanlar cahillerin önde gidenleri, medeniyetsiz yaratıklar a.q warya bi katil olsam bu gibi insanları toplardım paramparça ederdim allahıma kitabıma diorıum bunlar bunu hakedio şerefsiz haysiyetsizler ....!!! a.q daha yorum yapmıcam katil olup çıkcam yoksa a.q by!

bu insanlık dışı müslümanlıkla alakası yok inanın tüylerim ürperdi

yaw sacmalamayın mıllet bıraz real dusunun allah askına yaa parmak kadar cocuga yapılırmı bu yaw hangı ınsan yapar bunu bı solesın bana ya bunu yapana kadar o cocugu o yoldan uzaklasdırıp egıtseler ya bu adılıktır baska bıse degıl kı :(

bana kalsa türkiye de kapkaçın hırsızlığın kökünü kuruturum.. Kimsenin götü yemez.. Millet azdı iiice.. Doğu tarafındaki olayları bilmeyen yoktur..

Yapacaksın tek kişilik bir cezaevi..
İkinci kişimi geldi.. Sallandıracaksın içerdeki.. Yeni geleni koyacaksın..
üçüncümü geldi sallandır içerdekini onu koy..
Bizim bu millet başka türlü iflah olmaz..
Yakala tık içeri 7 yıl yatsın.. Çıksın 2. ay yine senin benim karıma kızıma tecavüz edip yine girsin.. düzene bak.. Çözüme bak..

Geri