herkes istediğini giyinir mi ?

ciddi bir işyerinde ve devlet dairelerinde mini etek ve düşük bel giyilmesi kesinlikle ve katıyen yasaktır. bazı şirketler var o bizi ilgilendirmiyo bazı şirketlerde var kara çarşavla takılıyo bumu medeniyet sence batılaşmadan bahsediyosunuz açıklığı ıraktada var çocuk yaşta hamile kalan yokmu piyasada gördüğünüz mankenlik ukalalarını sakın medeniyetle karıştırmayın medeniyet dendiği zaman mine etek gelmesin aklınıza
bak bunlarda analarımız
2h7dtzc.jpg
[/IMG]

irandada bu insanlara
yasak getiriyolar sence hangisi doğru salak bi tesettürlü kadın çıktı başı açıklara fahişelikle suçladı yobazlıktan başka sence bu ney ben sapına kadar türküm yöresel kıyafetler tabiki baş tacı ama kara çarşam değil arap kıyafeti benim hiç bir zaman yörösel kıyafetim olmadı olamazda sadece dar görüşlü insanlar bizleri araplarla karıştırıyor benim annemde kapalı ama bildiğimiz kapalı tesettürlü değil normal örtüyü önden bağlıyo kafasına dolamıyo
bak buda tesettürlü
644f4l.jpg
[/IMG]
sen buna baktığında ne görüyon yöresel kıyafetmi bu açıklara bakınca tarik oluyom diyen arkadaşlar baksın bakalım bu resme tarik olmuyolarmı ben bakınca off kıza bak diyom boya küpü olmuş gibi bu bir örnek değil sadace bunu gibi binlerce var kafa sarık kafa ama aşağılar maşallah daracık giymeler felen onlarmı bizim analarımız ben anlıyamadım baş tacı yöresel kıyafetlerimizi neylerle kıyaslıyonuz senin verdiğin resimler has ve has şaman kıyafetleri umarım şamanın ne olduğunu biliyosundur has ve has türk dini.o yüzden de açık kapalı kavgası yapcağınıza medeniyetle araplaşma arasındaki farkkı gör ve açıklığı bunlarla karıştırma miniliğide her şeyin fazlası zarar bende çevrevde çok aşırı açık görünce ayıplıyom ama çarşaflıda görünce hangi dönemde yaşıyonuz internet kullanıyonuz ama hala kendiniz gelişmemişsiniz biraz pay biçin gendinize ......bu konu uzar gider konu biraz karışık ama iş arasında yazıyorum o yüzden de bazı kelimeler karışmış ola bilir afola

konuyu saptırma ben bu konuda mahkeme salonunda kavulan yaşlı teyzeyi soruyorum istiyorsan ona cevap ver ilmiyorsan kalabalık yapıp yorum yapma

açmayı medeniyet

kapamayı cahillik sayanlar

yüzünden bu hallere geldik.

Herkes istedigi gibi giyinebiliodu bazilarinin kuyruk acisi olmadan once.
Mini etek serbest,dusuk bel serbest,kot serbest :] Hosunuza gidio dimi bunlarin serbestligi
Bıde ozendıgınız ulkelerin yasalarina ve yasamlarına bakalim.
1-Amerikada Is yerlerinde mini etek yasak,kot yasak
2-Liselerde diz altı etekler serbest,dız ustu yasak
3-Ingılterede butun devlet okullarında ve kolejlerınde dusuk bel pantolon yasak mını etek yasak.(Buraya bırcok daha devlet eklebılırımde sızın ılgılendıklerınız bunlar)

Pekı bunlar nıye yasaklanmıs,saglıksız oldugu ıcın ve artan soysuz ınsanlar ıcın,okulda dogum yapan 15 yasındakı veletler ıcın vs vs vs

Bız ne yapıyoruz peki??
AC AC AC AC AC AC

hll olsun diorum başka bişe demiorum süper yazmışsın kardeş..:)

türkler35 bak bunlar analarımız deyip bi resim bunlarda iran deyip 2 resim koymuşssun.ama yanıldığın bir şey var..bu resimdekilerin hepsi analarımız.

yani üstteki resimdeki giyimle alttaki resimdeki resimdeki giyim bence eş.

ikisi arasında ayrım yapmaya çalışanlar yüzünden ülke hergeçen gün bölünüyo zati.

bırakalım da herkes kardeşce yaşasın.istediği resime girebilir üsttekinede alttakine de

yahu zaten mini etek düşük pantolon baktığını zaman hem ahlaki açıdan hem fisziksel açıdan zararlı ama illa giymek isteyen varsa bunu adabıyla da giyebilir. düşük bel pantalon mu giymek istiyosun?üstüne uzun bişey giy ki örtsün, mini etek mi giymek istiyosun?altına tayt tarzı bişeyler geçir en azından daha adamakıllı olur, çare çok aslında ama işine gelene..

herkesin kendi tercihi dostum bence istediğini giyer istediğini takar tabi belli yerlerde

başımızda iran gibi devlet olsaydı o zaman görürdüm sıkıyosa giyinsinler zaten bu devirde hiç namus haysiyet kalmadı

kendimizi acındırdık mı

aynısını devamlı yaparak acındırmıyorsunuz artık güldürüyorsunuz.

eger geleneksel kıyafet diyorsan git orta asyadaki Türkleri örnek göster, arap kıyafetini giyen Türkler yerine

ama işinize geldigi gibi davranmak konusu var ortada :eek:ha

Biz biz olmaktan çıkmak için neler yapıyoruz neler.Allah muhafaza..........

Deist ateist yorumlarını mesaj yazmak doğru değil bence.

aynısını devamlı yaparak acındırmıyorsunuz artık güldürüyorsunuz.

eger geleneksel kıyafet diyorsan git orta asyadaki Türkleri örnek göster, arap kıyafetini giyen Türkler yerine

ama işinize geldigi gibi davranmak konusu var ortada :eek:ha

kimse ne orta asyaya nede araba özeniyor anadolu insanın kendine has giyimi vardır ama sen bunu bilmezsin ancak boş boş konuşursun asıl ben sana gülüyorum ki kendi kültürünü bilmeyecek kadar zavallısın bu resimler kültür bakanlığının resmi sitesinden alındı çok bilmişlik yapma bilmiyorsan kalabalık yapma saçma sapan konuşup komedyenlik şovları yapma

gıtmıs basını kapatan ama normalde defıleye cıkan manken resmı koymus
ust tarafada Ataturk'un ozamankı devlet ılerı gelenlerının eslerı ve bazı yakın cevresındekı ınsanları koymus,gelmıs burda lak lak edıyo

SEN KENDINI KANDIR ASLAN KENDINI
BIZ ATATURK'UDE BILIYORUZ,MUSTAFA KEMAL'IDE

GELENEKSEL GİYİM - KUŞAM

şu yukarda gördüğünüz nur yüzlü anayı başına taktığı bez yüzünden mahkemeye almıyorum diyenlere
doktor nezaretinden kovan kişiler

Arkadaşım atladığın nokta var. O bez yüzünden mahkemeye almamazlık etmiyolar. Hakim savcı avukat olamazsın diyorlar. Devletten hizmet alana değil hizmeti verene karışıyorlar ki bu da en doğalı. Her dinden mensup olan simgesini yada gereğini yapıyorum diyip öyle giyinirse sen düpe düz yahudi olduğunu anladığın bir hakimin seni yargılamasını istermisin hemen cingarı kopartırsın...

Verdiğin geleneksel giyim kuşam demişsin avatıran ne güzel fesi koymuşsun... Hadi arkadaşım bırak bule jeanleri converslerini şapkalarını...
Ne gerek var.

Hatta dur Adem Ve Havvadan gelmiyormuyuz. En geneleksel giyim ağaç yaprakları haydi herkes kendi yaprağını bulsun...

Arkadaşım Çağın adamı olmak gerek yoksa yapraklara kadar genekselleştiririz olayı

buda sorumu şimdi yaw tabiki giyer iş olsun diye tartışma konusu açmayın

Arkadaşım atladığın nokta var. O bez yüzünden mahkemeye almamazlık etmiyolar. Hakim savcı avukat olamazsın diyorlar. Devletten hizmet alana değil hizmeti verene karışıyorlar ki bu da en doğalı. Her dinden mensup olan simgesini yada gereğini yapıyorum diyip öyle giyinirse sen düpe düz yahudi olduğunu anladığın bir hakimin seni yargılamasını istermisin hemen cingarı kopartırsın...

Verdiğin geleneksel giyim kuşam demişsin avatıran ne güzel fesi koymuşsun... Hadi arkadaşım bırak bule jeanleri converslerini şapkalarını...
Ne gerek var.

Hatta dur Adem Ve Havvadan gelmiyormuyuz. En geneleksel giyim ağaç yaprakları haydi herkes kendi yaprağını bulsun...

Arkadaşım Çağın adamı olmak gerek yoksa yapraklara kadar genekselleştiririz olayı

mahkemeye almayanı da gördük devlet hastenesine almayan doktoruda gördük biraz gazete okursan öğrenirsin ama bunu senden beklemiyorum.anadolunun %90 böyle başı kapalı şalvarlı erkek ve kadın dolu ama sen onuda bilmiyorsundur bilseydin böyle konuşmazdın eyyy ahali 2008 den bahsediyorum anadolu hala şalvar giyiyo başınızı kaldırın televizyondan türkiyenin gerçeklerini görün

sevgili arkadaşlarım bırakalım bu giyinme merakını kim nasıl giyinirse giyinsin. insanların düşünceleri hal ve hareketleri konuşmaları işte önemli olanlar bunlardır. bu saydıklarım güzel olursa geri kalan herşeyde güzel olur. bizene biri poposunu açmış yada karaçarşaf giyinmiş. önce düşüncelerimizi düzeltelim. kamusal alanlara nasıl (okullar, belediyeler, tapu daireleri, ssk, ) mini etekle giriliyorsa başörtülüde girilsin.

başımızda iran gibi devlet olsaydı o zaman görürdüm sıkıyosa giyinsinler zaten bu devirde hiç namus haysiyet kalmadı

Ama İran değiliz, iyi ki değiliz.

Müslümanım diyen adam Müslüman gibi giyinmek durumundadır.Yani avret mahallerini kapatmakla mükelleftir.Bu kadınlar ve erkekler için bellidir.Hiç lamı cimi yoktur.Ayrıca bu örtünme işini GAYRI MÜSLİMLERE BENZEMEDEN YAPMAK da dini bir vecibedir.
Yani isteyen istediğini yapardan ziyade Müslüman ferd dininin öngördüğü şekilde giyinir esasını ön plana sermek gerekir kanaatindeyim.

Laiklik tanımını hatırlatırım. Kaldı ki bu ülkede müslüman olmayan watandaşlarımızda war. Nasıl ki kara çarşaf ile sokakta gezmek serbest ise mini etek gibi diğer kıyafetlerde serbest olmalı. Mahalle baskısı denen şey insanları kısıtlamamalı. Kendi inancınızı başkalarına dayatma hakkınız yok.

sevgili arkadaşlarım bırakalım bu giyinme merakını kim nasıl giyinirse giyinsin. insanların düşünceleri hal ve hareketleri konuşmaları işte önemli olanlar bunlardır. bu saydıklarım güzel olursa geri kalan herşeyde güzel olur. bizene biri poposunu açmış yada karaçarşaf giyinmiş. önce düşüncelerimizi düzeltelim. kamusal alanlara nasıl (okullar, belediyeler, tapu daireleri, ssk, ) mini etekle giriliyorsa başörtülüde girilsin.

Tebrik ederim. En azından aklı selim insanlarda war. Fikirlerinize katılıyorum. Başka insanların giydiklerine yasaklamalar getirilmemeli. Bir kısım insanların diğerleri üzerinde baskı kurarak rejimi we yönetim anlayışını değiştirme çabası içinde olduğunu gözardı edemeyiz.
Bende kamu alanlarının herkese açık olmasını tercih ederim ama örneğin eğitim alan öğrencilerin sahtecilik şüphesi nedeniyle türbanı almıyoruz denirse saygı duyarım. Nasıl ki askerdeyken sakalımızı kestiysek kılık-kıyafet kuralına da uymak zorundayız. Sakal kuralı yüzünden orduewlerine giremiyorum ama çıkıp haksızlık diye bağırmıyorum.

iyi o zaman.
hadi iran olalım,bizde de baş örtüsü varmış onlarda da ,tarzın motifin ne önemi varki.ve poz verelim.
peynir deyiiiin :D
yalnız nefis kötülüğünden takılan bizimkimiydi onlarınkimiydi orası hakkında lütfen aydınlatın.
hani 5 tane aldı 6 ya bakmasın kapanınnnnnn diye.
zaten geri kalanını sayfalardır tartışıyoruz tekrarlamama gerenk yok.
2e65uvm.jpg

ben bu resimdeki sahneleri her gün görüyorum arap ülkelerinde çarşafın siyah yada renklisini.
kalbe zaten fesat düştümü koli bandıyla sarmalasan nafile.

Geri