Herkes istedigi gibi giyinebiliodu bazilarinin kuyruk acisi olmadan once.
Mini etek serbest,dusuk bel serbest,kot serbest :] Hosunuza gidio dimi bunlarin serbestligi
Bıde ozendıgınız ulkelerin yasalarina ve yasamlarına bakalim.
1-Amerikada Is yerlerinde mini etek yasak,kot yasak
2-Liselerde diz altı etekler serbest,dız ustu yasak
3-Ingılterede butun devlet okullarında ve kolejlerınde dusuk bel pantolon yasak mını etek yasak.(Buraya bırcok daha devlet eklebılırımde sızın ılgılendıklerınız bunlar)
Pekı bunlar nıye yasaklanmıs,saglıksız oldugu ıcın ve artan soysuz ınsanlar ıcın,okulda dogum yapan 15 yasındakı veletler ıcın vs vs vs
Bız ne yapıyoruz peki??
AC AC AC AC AC AC
Sizin genel düşüncenize göre ben karşı cephedenim. Bende fikirlerimi söyleyim o zaman;
Öncelikle o saydığınız 3 maddeyi geçen haftalarda aynı kelimelerle Rahmi Koç'ta söyledi. İş yeri ciddiyetinden bahsetti. O zaman birçok arkadaş özellikle bıyık konusunda söylediklerine karşı çıktı. Bugün söylediklerinizle Rahmi Koç aynı şeyleri söylemiyor musunuz ?
Bende yazdıklarınızın birçoğuna katılıyorum. Özellikle gençler çok sakil we açık-seçik kıyafetler giyiyorlar. "Benim çocuğum böyle giyinse ben ne derdim. Bu gençlerin anne-babaları yok mu" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Genç yaşta doğum yapmak gibi diğer birçok sosyal sorun ile sadece batı dewletleri değil bütün uluslar mücadele ediyorlar ama ne yazık ki başarılı değiller. Buna bir çözüm bulunabilmiş değil.
Bir eğitim yuwasında mini etek we kot gibi kıyafet yasaktır çünkü tek tip kıyafet/Üniforma kuralı wardır. Eğitim werilen gençlerin bir araya geldiği yerde cinsel içeriğin gençlerarasında mutlaka kontrol altında tutulması gerekir. Sadece giyim kuşama değil, dawranışlarına kadar dikkat edilmelidir.
Hatalınız olduğunuz nokta şudur, toplum içerisinde weya günlük hayatınızda isterseniz türban takmakta isterseniz kısacık mini etek giymekte serbestsiniz fakat kamusal alanlara girdiğinizde belirtilen kurallara uymakla yükümlüsünüz. Bu kurallar sadece dini bütün we muhafazakar insanları kapsamıyor. Herkesin kendince beğendiği we kamusal alanda da giymek istediği kıyafetler war fakat bunlara izin werilmiyor. AIHM'de buna yapılan itiraza ret etmiştir. Yani uygulamayı doğru bulmuştur.
İnsanlar sokakta karaçarşafla da dolaşmakta nasıl serbestlerse mini etek giymelerine de birşey söyleme hakkımız olmuyor. Bende bu tipaçık-saçık giyim tarzının hoş olmadığını düşünüyorum ama bu kişinin hakkıdır. Konuşmalarınızdaki alaycı ifadeler, belli başlı imalar yüzünden sizi nasıl yargılayamıyorsak, konuşma özgürlüğünüzü engelleyemiyorsak mini etek giymeyi de engelleyemeyiz. Temel haklar sizin konuşmanıza da genç bayanların çirkin bir şekilde mini etek giymelerine izin weriyor. Siz konuşmalarınızı bir adım öteye götürüp kişiye saldırı weya hakaret boyutuna getirirseniz weya mini etekli kızımız o kıyafetiyle okula gitmeye kalkarsa bu kanunlar çerçewesinde kabul görmeyecektir.
ya benim anlamadigim 1 konu var, tamam mini ettek serbest su serbest bu serbestde, bayanlar nekadar cok orasini burasini gostere biliyorsa okadar cok hoslarina gidiyor bu nasil 1 olay acaba. tabi herkez ayni deyil ama cogu genc kizlarimiz oyle yapiyorlar. erkekle konusurlar tarik ederler, ki erkekler kolaylikla tarik olabilirler ve ondan sonra yok erkek bana sulaniyor yok erkek sunu yapiyor bunu yapiyor. ya sen cok namuslusunda (affedersiniz) neden orani burani gostermeye calisiyorsunki. sonucda bizim kulturumuz hayat yasantilarimiz kimligimiz belli! bizler ne batiliyiz nede asyali bizler ayri 1 irkiz. zaten turkiyenin nufusu 70milyon bayanlar boyle devam ederse 10sene kalmaz 700milyon oluruz
Sokakta elinde 500 Lira gördüğümüz kişiyi öldürüp soymamız mı gerekir ?
Tahrik olmak suça sebep değildir. Kişinin yasal ehliyeti buna müsait değilse tedawi göreceği dewlet kurumları wardır. Bahsettiğiniz suçu işleyenlere sapık, suçun adına da sapkınlık deniyor. Sebep - sonuç ilişkisi açısından tamamen yanlış bir mantık. Hepimiz her ne sebeple olursa olsun tahrik olduğumuzda birşeyler yapsaydık insanlığın hali ne olurdu ?
İnsanların namusu weya namussuzlukları işlenen suç karşısında önemi yoktur. Aksi takdirde bir hayat kadınına tecawüz edilmesi söz konusu olamazdı weya bir hırsızdan birşeyini aldığınızda geri wermenize gerek kalmazdı. Adalet herkese eşittir. Kimseye ne fazla ne eksik dağıtılır adalet. Her hoşlanmadığımız durum için başkalarını suçlamak ne yazık ki işin kolayına kaçmak oluyor.
Üreme oranının bahsettiğiniz kesimde daha düşük olduğu, dini bütün we muhafazakar kesimde ise daha yüksek olması ayrı bir tezattır.