..::Gitar Dersleri::..

Hocadan ders almak bence pek iyi değil.

Gitar kolay bi enstruman.

Hocadan ders alınca tekniğin hocanınki gibi oluo. Kendin de öğrenebilirsin.

1:teknik evrenseldir
2:gitar dünyanın en zor enstrümanlarındandır ki bu resmi bir bilgidir
3:kendi öğrenen varsa bi görrüşelim
4:kolay gelsin
5:atakan canata - eskişehir anadolu güzel sanatlar/gitar öğretmeni

ya sayin hocalar ve arkadaslar...

istedigim bikac bilgiye ulastim sayenizde..ellerinize ve emeginize de saglik...

ama boyle parca parca olmuyor sanki...20 tane sayfa karistiriyorsam 1 sayfalik bilgi ise yarar, gerisi hep yorumlar satasmalar tesekkurler vs.

soyle bol resimli, gitari nasil tutacagindan tut da, notalari da parmaklarla nasil basildigini gosteren resimler filan koysaniz daha iyi olmaz mi..

bugune kadar ne videolar izledim ama resimdeki gibi olmuyor..
ders alacak vakit zaten yok.uni ogrencisiyiz.muh okuyoz.anamizi aglatiyorlar okulda...yaz tatilinde de hem calis hem yaz okulu, kursa vakit olmayanlara yapilabilecek guzel bi calisma nihayetinde daha iyi olmaz mi?

bol resimli bi calisma, yapabilecek arkadaslardan ve hocalarimizdan beklentimizdir kisaca...

bide bi soru..gitarimi alali 1 sene oldu.klasik gitar.telleri degistirmelimiyim?4uncu tel paslandi filan.ariza veriyor surekli akorlarda..ama niyeyse hep 4.tel..tabi 5 ve 6 da biraz paslaniyor gibi.bunlari temizleyecek bi alet, yada paslanmasini onleyecek bi malzeme filan varsa, tecrubeli kisiler bilirler..yardimlarinizi esirgemeyin yani...

saygilar..hurmetler..sevgiler...

hbagkale' Alıntı:
ya sayin hocalar ve arkadaslar...

istedigim bikac bilgiye ulastim sayenizde..ellerinize ve emeginize de saglik...

ama boyle parca parca olmuyor sanki...20 tane sayfa karistiriyorsam 1 sayfalik bilgi ise yarar, gerisi hep yorumlar satasmalar tesekkurler vs.

soyle bol resimli, gitari nasil tutacagindan tut da, notalari da parmaklarla nasil basildigini gosteren resimler filan koysaniz daha iyi olmaz mi..

bugune kadar ne videolar izledim ama resimdeki gibi olmuyor..
ders alacak vakit zaten yok.uni ogrencisiyiz.muh okuyoz.anamizi aglatiyorlar okulda...yaz tatilinde de hem calis hem yaz okulu, kursa vakit olmayanlara yapilabilecek guzel bi calisma nihayetinde daha iyi olmaz mi?

bol resimli bi calisma, yapabilecek arkadaslardan ve hocalarimizdan beklentimizdir kisaca...

bide bi soru..gitarimi alali 1 sene oldu.klasik gitar.telleri degistirmelimiyim?4uncu tel paslandi filan.ariza veriyor surekli akorlarda..ama niyeyse hep 4.tel..tabi 5 ve 6 da biraz paslaniyor gibi.bunlari temizleyecek bi alet, yada paslanmasini onleyecek bi malzeme filan varsa, tecrubeli kisiler bilirler..yardimlarinizi esirgemeyin yani...

saygilar..hurmetler..sevgiler...

doğru dersin ama çok zaman alacak bi iş o resim olayı..ben bi ara nasıl basılacağı ve tutulacağıyla alakalı resimler atmıştım sanırım görmüşsündür..onun dışında vakit oldukça atarız..4.tel yani re teli en çok kullanılan tel onun için çok eskir..klasikte yapılacak en iyi çözüm haftada bir tellerini iyi kolanyalı selpak mendille silmek olur ama klasik teli dediğin en fazla 6.ay ömrünü bitirir..bide değiştirirken tek tel alma takım al..ve d'addario marka tavsiye ederim..bazı elemanlar 20$ a falan iteklemeye çalışıyor araştır aslında 10 milyon tel..hatta ben kanka oldum gidegele,8e veriyo bana düşme para tuzağına sakın..
başkada başarılar, kolay gele..

tkncnt' Alıntı:
doğru dersin ama çok zaman alacak bi iş o resim olayı..ben bi ara nasıl basılacağı ve tutulacağıyla alakalı resimler atmıştım sanırım görmüşsündür..onun dışında vakit oldukça atarız..4.tel yani re teli en çok kullanılan tel onun için çok eskir..klasikte yapılacak en iyi çözüm haftada bir tellerini iyi kolanyalı selpak mendille silmek olur ama klasik teli dediğin en fazla 6.ay ömrünü bitirir..bide değiştirirken tek tel alma takım al..ve d'addario marka tavsiye ederim..bazı elemanlar 20$ a falan iteklemeye çalışıyor araştır aslında 10 milyon tel..hatta ben kanka oldum gidegele,8e veriyo bana düşme para tuzağına sakın..
başkada başarılar, kolay gele..

ne ayak yaws öle bi yazmışsın ki daa önce ağzın yanmış sanırım ben herkesin 15-20 kaat verdiği o teli 6 ytl ye alıorum işini bilceksin bu devirde :) gerçi sende 8e alıormuşsun pek fark yok ;)

arkadaşım...

la majör 7'linin yerini tarif edebilirsen sevinirim..
şimdiden teşekkür ederim.
ben daha acemiyim
:)

la majör 7 (tab yazayımda ordan çöz)

E-------0-------
B-------2-------
G-------0-------
D-------2-------
A-------0-------
E-------0-------

tab bilmiyosan açıklama: re ve si tellerinin 2.perdelerine basacaksın..

tkncnt' Alıntı:
1:teknik evrenseldir
2:gitar dünyanın en zor enstrümanlarındandır ki bu resmi bir bilgidir
3:kendi öğrenen varsa bi görrüşelim
4:kolay gelsin
5:atakan canata - eskişehir anadolu güzel sanatlar/gitar öğretmeni

Hocam öyle deme ama ya=)

1.Teknik evrenseldir diyosun, bana pek öyle gelmiyor. Yani insan kendi fiziki koşullarına göre teknikleri değiştirebilir, baştan yaratabilir: En büyük örneği de Dire Straits'dir diye düşünüyorum. Diz üstünde ve beş parmakla gitar çalarak daha ne yapılabilir ki?

2.Evet doğrudur belki de gitar zordur da ben öğrendim ya az buçuk kolay gelio sanırım.

3.Görüşemeyeceğin kendi öğrenenler listesi; SRV Jimi Hendrix, aklına gelebilecek bilimum blues gitaristleri. Görüşebileceğin: ben=))

4.Sana da.

5.benim ünvanım yok:D

atışmaya devam etmeyin demiştim! tekrar uyarıorum! aklı selim 2 insansınız durup dururken atışmayın ikinizin bilgisinede güvenioruz ama yakışmıor beyler ;)

Atışmak mı? Nerde? Biz atakanla gayet seviyeli olarak bilgi paylaşıyoruz aynı konu üzerinde kişisel yorumları sunmaktır bu.

Sanırım senin konuyu böyle anlaman bizim birbirimize takıldığımız sözlerden ve üsluplarımızdandır. Haklısın internette insanların söyledikleri yanlış anlaşılabiliyor.

Forum bir tartışma ve bilgi paylaşım platformu olduğuna göre, bilgilerimizi birbirimize aktarmamız (ve diğer arkadaşların bunlardan faydalanması) oldukça doğaldır.

Bu şu örnekte de bütün söylemek istediklerim özet halinde topluca bulunmaktadır.

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=117538

=)

ünvan vermek bazı şeyleri sen bilmiorsunki o şöle die bir uslüpla anlatmak nette kesinlikle bir tartışma ortamı örneğidir!

yaa arkadaşlar bendede bu aralar gitar merakı falan başladıda cok cekiniom cünkü müzik enstüramanlarıla falan bi alakam yok sadece dinleiiciiim ben =) (rap-rock-pop)bu merak daha yeni oldu
okuldada müzik dersine falanda sewmem bi tek hatırladıım notalar falan.
yani bu konuda kendimi baya geri hissediorum ama öle öğrenip amatör olarak kendimi eğlendircek şekilde calmak falan istiorum.
şimdi sorum size benim gibi pek böle şeylerle alakası olmaan bi kişi başarabilirmi we bu gitar işi zormudur
yani ne kadar zamanda orta derece calcak duruma falan gelirim
büük zaman harcamak gerekirmi
yol gösterirseniz sevinirim
bide gitar fiyatları falan ne kadardır bu aralar/kurs ücretleri
rezil olmam demi calamazsam=)

ya ne tartışma ortamı ne ünvan vermesi nooldu yaa 1 hafta kaybolduk neler olmuş..sevgili arkadaşlar eğer ki ünvan yazmam bu şekilde algılandıysa üzüldüm valla.. ki ukalalık saymayın ama ben bunun senelerce eğitimini aldım, çalışmadığım çalmadığım ne kanneci'si kaldı ne küçükay'ı kaldı ne yeprem'i kaldı..o, bu, şu kendi kendine öğrenmiş, falancaya gökten zembille inmiş beni bağlamaz..ben akademik eğitim aldım benim kitabımda yazanlar bunlardır..ayrıca ortada bişii yok bi geldim tartışma var benim olayım yok tartışmalarla falan..ve klasik gitarın tekniği evrenseldir..sıkıntı şurda ki; dinlerim severim sayılan elemanları ama benim her daim bahsettiğim klasik gitar çalımıdır..yoksa diz üstü, kulak arkası beni bağlamaz abiler..benim sözettiklerim asla değişmeyen teknik kurallarıdır..
kimseyle atışmak yada etiketle ezmeye çalışmak gibi dertlerim yoktur..
üzüldüğümü belirterek forumla olan bilgi alışverişimide bitirmiş bulunmaktayım..
sevgiler ve çalışanlara başarılar..

niye durmuş burası artık ses yok?

kardeş emeğine sağlık uğraşmışsın senden bi isteğim olsa naısl olur bilmem ama.. ritimler ve en önemlisi tartımlarla ilgili dökümanlar bulmama yardımcı olabilir misin acaba.. şimdiden teşekkürler..

kardeş emeğine sağlık uğraşmışsın senden bi isteğim olsa naısl olur bilmem ama.. ritimler ve en önemlisi tartımlarla ilgili dökümanlar bulmama yardımcı olabilir misin acaba.. şimdiden teşekkürler..

Geri