Gerici türban darbesi

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..Medeni olmak eğer açmaksa bedeni.. desenize hayvanlar insanlardan daha medeni....

siz bu konuları actıkca yapacagım tek şey üstad m.Akif in mısralarını hatırlamak

bu da yeni moda haaaa "Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne "bu ne yaa kendinize nasıl da pay çıkarıyorsunuz
sen yaz biz gülelim

Atatürk: Kadınlarımız yüzlerini dünyaya göstersinler

Atatürk’ün türban hakkındaki görüşü:
“Kadınlarımız yüzlerini dünyaya göstersinler”

Şapka giyilmesine dair devrim kanunu Meclis’te görüşülmeden evvel Mustafa Kemal çıktığı yurt gezisinde, İnebolu’da şu konuşmayı yapar:
“Kadınlar hakkında, izin verilirse, bir iki kelime söyleyeceğim ve siz söylemek istediğimi kolaylıkla anlayacaksınız. Yolculuğum sırasında köylerde değil, özellikle kasaba ve şehirlerde kadın arkadaşlarımızın yüzlerini ve gözlerini çok kalın ve özenle kapatmakta olduklarını gördüm. Özellikle bu sıcak mevsimde bu tarzın kendileri için kesinlikle işkence ve sıkıntı yarattığını tahmin ediyorum.

“Erkek arkadaşlar, bu biraz bizim hodbinliğimiz eseridir. Fakat değerli arkadaşlar, kadınlarımız da bizim gibi kavrayışlı ve düşünceli insanlardır. Onlar yüzlerini dünyaya göstersinler. Ve gözleriyle dünyayı dikkatle izleyebilsinler. Bunda korkulacak bir şey yoktur.

“Arkadaşlar, korkmayınız, bu gidiş zorunludur. Bu zorunluluk bizi yüksek ve önemli bir sonuca ulaştırıyor. İsterseniz bildireyim ki, bu kadar yüksek ve önemli bir sonuca varmak için gerekirse, bazı kurbanlar da verelim.”

“Özgürlüğün Kaderi, Gericiliğin Elinde Oyuncak Haline Gelmek Değildir”

Şapka Kanunu’nun çıkışı çok tartışmalı olur. Şapka giyilmesine dair kanun teklifinin Anayasa’ya, insan haklarına ve kişi dokunulmazlığına aykırı bir zorlama olduğunu belirten Bursa Milletvekili Nurettin Paşa’ya karşı, Muş milletvekili İlyas Sami Bey şöyle konuşur:

“Devrim nedir, TBMM nedir, Nurettin Paşa bunlardan hiçbir şey anlamamıştır. Oysa devrim bir seldir, önüne geçenleri yıkar, devirir geçer, kimseyi bırakmaz.”

Konya Milletvekili Refik Bey, Nurettin Paşa’nın önergesinin masum olmadığını belirtir:

“Sivas’ta, Erzurum’da şurada burada bazı masumlar, sırf burada söylenen kışkırtıcı, gerici fikirlerin etkisiyle aldatılarak, kanunlara karşı hareket ederek suçlu duruma düşmüşler, mahkum olmuşlar, bunlardan bazıları idam bile edilmişlerdir. Nurettin Payı, amacını böyle elde etmiştir. Bunun yeri burası değildir, İstiklal Mahkemesi’dir, Necati’nin yanıdır.”

Adalet Bakanı Mahmut Esat ise, “Özgürlüğün kaderinin gericiliğin elinde oyuncak haline gelmek olmadığını” vurgular.

“Öyle Meseleler Vardır ki, Milletler Tartışmaz, Yıldırımlar Saçarak Hükmünü Verir”

Rize Milletvekili Ekrem Bey çok daha sert konuşur:

“... Sizin bir Devrim Meclisi olmanızdan tereddüt ediyorum. Şimdiye kadar milletvekili olduktan sonra Meclis’te biricik önerge verme fırsatını Şapka Kanunu’na bulan Nurettin Paşa’yı burada sabırla dinlediniz. Arkadaşlar eğer siz bir Devrim Meclisi olsaydınız burada mali bir kanun tartışır gibi onunla tartışmayacak, o adamı söyletmeyecek ve derhal milletvekilliğinden çıkartacaktınız. Erzurum’da bir olay meydana geldi, birkaç kişi şapka giyilmesine karşı çıktı. İsyan oldu, bunlar ne oldular? Kışkırtıcıları asıldı fakat karşınızda bunu bilen ve yapan bir adam vardır. Bu, alenen şapka giyilmez, Şapka Kanunu olmaz diye, haliyle, diliyle, önergesiyle sizi teşvik ediyor. Siz bu fikirleri olgunlukla dinliyorsunuz. Bu asılan adamlar ile bunun arasındaki fark, onların cahil köylü, bunun okumuş paşa mı olmasıdır? Öyle meseleler vardır ki, milletler tartışmaz, fikir yürütmez, yıldırımlar saçarak hükmünü verir.”

sen biraz geriden geliosun ya da başka bi gezegendensin

geriden mi geliyorum başka bi gezegendemiyim sen 1 benimle düzgün konuşacaksın iki yorumuma yorumun bumudur? bunun konu ile alakası nedir Konunun yorumuna yorum yapacaksan alıntı yapıyorsan arkadaşım ben konuya örnek vererek yorum yapmışım sana sende neye dayanarak bunu yazdığını açıklarsın Siyaset Bölümünün ne olduğunu hala öğrenememişsin İki Burda Hangi yönetici olursa olsun yöneticilerle düzgün konuşmayı öğrenmelisin 3 hangi üye arkadaşın olursa olsun direk yorumuna yorum yazıp sen şusun busun diyemezsin oke şimdi benimle tartışmayı kesip konuya yorumuna devam edebilirsin...

Büke sana bu son uyarım arkadaşım üyelerin mesajlarına sen yaz biz gülelim ne biçim konuşuyorsun sen kendine gel arkadaşım.... Eğer böyle devam edersen forumda tartışma çıkarma sataşmadan banlanacaksın....

Diğer arkadaşlarımada uyarı konuya yorum yapın herkesin görüşüne saygılı olsun herkes sizlerle aynı görüşte olmayabilir...

Mülümanlığı Ve Onu Kirleten şeyleri Ve Laikliği öne Sürüp Onun üzerinden Siyaset Yaparsan Konuşurum Sende Aç Gözünü. Burda Yöneticisin Ama Emin Ol Hayat Babında Hiç Bir şey Bilmediğine Eminim Insan Bu Kadar çarpıtmaz Bir şeyi Sisate Gelince Siyaseti Senden Iyi Biliyorum Kafano Yorma Akdeniz ünivertisesi Siyasıbilimer 4 Sınıfını Okuyorum Emin Ol Senden Daha Bilgiliyim

Az Öncede Dedim. Türbanın Siyaset Haline Getirilmesi Halkın Karşı Karşıya Gelmesini İsteyen Kişilerin Hedefledikleri Bir Oyundur. Burada Bu Konuda Bile Birbirimize Girecek Hale Geldik. Herkesin Görüşü Kendine Ayittir. Bir İnsan Başı Örtülüde Olabilir, Örtüsüzde. O Kişinin Kendi Özgürlüğüdür. Bunca Yıldır Üniversitelerde Türban Yasaktı, Bu Güne Kadar Sorun Yoktu Ama Bu Gün Çıktı. Neden ? Az Öncede Dediğim Gibi Halkı 2'ye Ayırmak...

Tayyip çarşafı tüymek için taşıyor

Tayyip çarşafı tüymek için taşıyor

Baştürbancı beyaz çarşafla dolaştığını ilan etmiş. Ne zaman rejim tartışmaları alevlense, baştürbancıyı hep bir telaş alıyor. “Öfke bir hitabet sanatıdır” diyor ama öfkeyi adeta korkusunu saklama sanatı olarak kullanıyor.

Korku ve telaş suçluluk psikolojisinin ürünüdür. Anayasal laik düzene karşı gerici ve faşist bir darbe tertipliyorlar. Suçlarını biliyorlar. O yüzden korkuyorlar.

Meclis’te kanunlaştırdıkları metinler Yüce Divan açısından paha biçilmez suç delilleri niteliğindedir. Önce partileri kapanacak, sonra da kendileri yargılanacaklar. Kaçış yok.

Sağcı politikacı korkak olur. Çünkü emperyalizmin ve sermayenin arkasındaki desteğinin biraz azaldığını hissedince adeta uçurumun kenarındaymış gibi hisseder kendini.

Uğruna ölünecek bir dava ve halk için mücadele eden devrimcilerden farkları budur.

Ölümden çok korkarlar ve hep bunu saklamak için tersinden propaganda yapmaya çalışırlar. Öteki dünyadan, ahiretten bahsederler.

Devrimcilerin en büyük korkusu ise vatan ve uluslarının yok olmasıdır. Kişisel bir davanın değil, milli bir davanın neferleridir. Örneğin Atatürk defalarca ölümle burun buruna gelmiş, boynunda idam fermanıyla İstiklâl Savaşı’nı yürütmüştür. Ama hiçbir zaman bunun propagandasını yapmamıştır. Hatta idam edileceği için en yakın arkadaşlarının etrafından uzaklaşmasını doğal karşılaşmış ve kimseyi Nutuk’ta bile bundan dolayı suçlamamıştı. Suçlamaları hep vatana ihanet veya kayıtsızlık temelindedir.

Sağcı ve gerici politikacılar hep Menderes’i örnek gösterir. “Bir bayramlık, bir idamlık gömlek” hikâyeleri anlatırlar. Ama Menderes ipe giderken etrafı saran pis kokuyu da unutturamazlar.

Laiklik düşmanı eylemlerinin muhtemel sonucu baştürbancıya hatırlatılınca Parti Meclis toplantısında yine benzer bir konuşma yapmış: “Biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık…”

Bunun üzerine Bülent Arınç başta olmak üzere tüm AKP’liler duygulanıp ağlamaya başlamış.

Bizi ise bir kahkaha bastı. Şundan dolayı…

İlk olarak AKP’lilerin türban zaferi ilan ettiği günde bile salya sümük ağlaması Cumhuriyet’in mirası ve gücü karşısında ne kadar aciz ve korkak olduklarını gösteriyor.

28 Şubat sürecinde “başörtümüz onurumuzdur” diyen mürtecileri hatırlıyoruz. Birkaç binle başlattıkları Cuma eylemleri birkaç on kişiye kadar düşmüştü. En sonunda “hüzünlü bir veda” başlıklı ağlamaklı bir bildiri dağıtıp kafalarına komik bir peruk takarak içeri girmişlerdi.

AKP’liler daha bugünden ağlamaya başladı.

İkincisi, baştürbancı çarşaftan bahsederken, Arınç ve AKP’lilerin zannettikleri gibi Menderes’e gönderme yapmıyor. Vahdettin’e öykünüyor. Biliyorsunuz beyaz kefen bezi veya idam gömleğinin anlamı başkadır, çarşafın anlamı başka.

Baştürbancı kızını türban meselesinden dolayı ABD’ye gönderdiğini söylüyor. Oğlunda mı türbanlı diye çok soruldu kendisine. Ama maksat şimdi belli oldu. Vahdettin gibi bir gün çarşafa bürünüp, Türkiye’den tüymeyi düşünüyorlar anlaşılan.

Önlemler şimdiden alınsın. Havaalanlarındaki tüm beyaz çarşaflılar denetlensin. “Olmaz, mahreme saygı” diyorlarsa bayan polisler görev yapabilir.

Aman yine de dikkat, çarşafın altından bir bıyıklı çıkabilir

yazar:Ali Özsoy

Sen çok Haklısın Kardeşim Herkez Senin Gibi Düşünse Ama Bu Forumda Resmen Türbanı Taş Devrinden Kalma Gibi Gösteriyolar

Diyorumya Birbirimize Girmekten Başka Bir Şey Değil. Biz Burada Çenemizi Ne Kadar Yorsakta Gerçekler Değişmeyecektir.

Birde Diğer Arkadaşlar: Kırıcı Olmadan Sadece Görüşümüzü Belirtsek, Sert Tepkiler Göstermesek Bu Bizim En Güzel Medeniliğimiz Olacaktır. Birbirimize Girmeyelim. Kişiler Amaçlarına Ulaşmasınlar.

arkadaşalar kimin nerde ne kadar bilgisi olduğunu ölçme amacında değiliz sadece isteğimiz tartışma medenice hakaretsiz temiz biçimde kimse kırılmadan herkes görüşünü yorumunu yazsın kargta teşekkür ederim en güzel örnek sensin arkadaşım

bu da yeni moda haaaa "Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne "bu ne yaa kendinize nasıl da pay çıkarıyorsunuz
sen yaz biz gülelim

ben kendime pay cıkarmıyorum asıl seni gibi dusunenler icin yazmış üstadımız..sen kendine pay cıkarsan iyi edersin ....

Taliban medresesi

Üniversiteleri yok edip,
Taliban medresesi kuracaklar

Bugün üniversiteler hedefte. Çünkü yobaz cephe üniversiteleri ele geçirilemeyen son kale olarak görüyor.

Gerçekten de haklılar. Cumhuriyet’in ele geçirilemeyen iki kalesi kaldı. Biri Türk Silahlı Kuvvetleri diğeri ise Cumhuriyet üniversiteleri...

Yargı gericiliğe ve faşizme karşı direniyor. Ama faşist kadrolaşmayla yakında orayı ele geçirebileceklerini düşünüyorlar.

Ama bu kadrolaşmanın önündeki en büyük engel, üniversitelerin özellikle 28 Şubat’tan sonra laik bir anlayışla silkinmesi ve gericiliği geçici de olsa püskürtmesidir.

Şimdi birkaç koldan üniversitelere saldırılıyor. Bu sene karar yılı olacak. Üniversite düşecek mi, ayakta mı kalacak?

Türban eğer üniversiteye girerse Cumhuriyet’in bayrağını burçlardan indirip gericiliğin kara sancağını dikecekler. Kimileri üç beş türbanlı kızın ne yapabileceğini soruyor. Bu büyük bir aldatmacadır.

10 bin kişilik bir kampusta 100 tane türbanlı bile orayı Şeriatın gösteri alanı haline getirmeye yeter. 100 kişilik aynı üniformayı giymiş, tarikat hiyerarşisine uyan, arkasında iktidar ve sermaye gücünü almış milis kuvveti, değil 10 bin kişiyi, 100 bin kişiyi bile sindirir. İnanın o 100 kişi bir yıl içinde 10 kat artacaktır. Kapanmamak çok büyük bir cesaret işi olacaktır.

İş tabii türbanla bitmeyecek. Bu sene İmam Hatiplileri üniversitelere sokacaklar. Hukuk ve Kamu Yönetimi bölümlerine doluşan İmam Hatipliler, çoktan İmam Cumhuriyeti’ne dönüştürülen AKP bürokrasisi için yeni faşist kadrolar olarak yetişecek.

Tek engel kalıyor. O da direnecek bazı Atatürkçü rektörler ve öğretim üyeleri. Sorun değil. Abdullah Gül zaten son birkaç aydır bu meseleyi çözmeye başladı. Rektörleri Cumhurbaşkanı atıyor. Çok değil 2 yıl sonra ilahiyatçı veya tarikatçı olmayan tek bir rektör kalmayacak. Atatürkçü hocalar ve hatta bırakın Atatürkçü olmayı, tarikatçı olmayı başaramayan sıradan öğretim üyeleri bile kapı önüne konacak.

Böylelikle 150 yıldır kin besledikleri çağdaş yüksek öğrenim kurumları yok edilmiş olacak. Amaçları medreseler kurmak ve Afganistan’daki gibi köle zihniyetli medrese öğrencisi Talibanlar yetiştirmek.

İlköğretim ve ortaöğretim zaten ellerinde… Üniversiteler düşünce laik Cumhuriyet düşecek. Kavganın şiddeti ve yobaz faşistlerin ısrarcılığı buradan kaynaklanıyor.

Bu önümüzdeki bir yıl çok hayati. Eğer faşist darbe engellenmezse Türkiye’nin bir değil birkaç kuşağı yok edilecek. Bu aynı zamanda Türkiye’nin de yok olması demektir

YAZAR:Ali Özsoy

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..Medeni olmak eğer açmaksa bedeni.. desenize hayvanlar insanlardan daha medeni....

siz bu konuları actıkca yapacagım tek şey üstad m.Akif in mısralarını hatırlamak

Kardeş burda rezil olan kim ki böyle bir şiiri buraya taşıdın senin bacına sulanan mı var kii böyle bir şiir yazdın?bacına rezillik yapanlara şiir mi yazıyorsun?
bak kardeş ne bacına ne anana sulanan yada başka bir rezillik yapan kimse yok burda, ne bacınla nede başka bir yakınınla ilgili kimsenin yaptığı bir rezillik yokken kime tükürsende acıyorsun tükürüğüne???....

Allah'ın emirlerine uymayı sen nasıl gericilik olarak görürüsün bende Atatürkü seviyorum ama Atatürkün laiklik anlayışını siz kendineze göre yorumluyor ve söylemlerinize bakarsak Atatürkü Allahtan daha büyük görüyorsunuz(haşa). Sana ahirette laikliği soracaklar merak etme...

Allah'ın emirlerine uymayı sen nasıl gericilik olarak görürüsün bende Atatürkü seviyorum ama Atatürkün laiklik anlayışını siz kendineze göre yorumluyor ve söylemlerinize bakarsak Atatürkü Allahtan daha büyük görüyorsunuz(haşa). Sana ahirette laikliği soracaklar merak etme...

kardeş Allahı neye benzetiyorsunkii böyle emirlerinden bahsediyorsun..

biz Atatürkü Allah tan üstün yada büyük görmedik bunu nerden çıkardın ama sen Allahı komutana benzeterek küçültüğünün farkında değilsin...

yorum yapmadan önce konuyu okuyalım lütfen
böyle iftiralar atarak böyle saldırılar yaparak
medeni olunmaz

lütfen medeni olalım .....(tek dişi kalmış canavar olun demiyorum medeni olun diyorum)

biz Atatürkü Allah tan üstün yada büyük görmedik bunu nerden çıkardın ama sen Allahı komutana benzeterek küçültüğünün farkında değilsin...

medeni olunmaz

lütfen medeni olalım .....(tek dişi kalmış canavar olun demiyorum medeni olun diyorum)

o kadar saçma konuştuğunun farkında olmaman gerçekten çok ilginç karqta :)
darbeden bahsetmişsin ama asıl postal sesini duymak isteyen sizlersiniz baksana emir ve yasakların sadece komutanlara ait olduğunu sanıyorsun.komutanda insandır o da kuldur kul!

bu cümleye zaten söyleyebileceğim hiçbirşey yok :durdurun

hem medeni ol demiş hem tek dişi canavar olma.

ne güzel demiş Mehmet Akif İstiklal Marşımızda ;

''Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar''

medeni olunmaz

Ben Allahı bizim yaratıcımız olarak kabul ediyorum ve okumamız ve iman etmemiz için bizlere Kuran' ı gönderdi. Allahın göndermiş olduğu bu kitaptada yazıyor bu emirler..

Eğer iman etmiyorsan ve bu emirlere uymak istemiyorsan başkalarının imanına da karışma. Sen kime tapıyorsun ? Herhalde sizin oralara Kuran gelmedi ?? Okumanı tavsiye ederim... Bu işler onun bunun demesiyle olmuyor...

Hiçbir halkın geri gitme hakkı yoktur!

Atatürk’ün Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt:
Hiçbir halkın geri gitme hakkı yoktur!

Mahmut Esat Bozkurt, İstanbul Üniversitesi’nde verdiği derslerde hiçbir halkın geri gitmeyi isteme hakkı olmadığını şöyle anlatıyordu:

Egemenlik haklarına dayanarak bir milletin gerileme, geri gitme hakkı yoktur.

Çünkü geriler, ilerilere nispetle birer kötülüktür. Hayat gerilerde değil, ilerdedir.

Hayat kötülüklerde değil, ilerilerde, iyiliklerdedir. Gerilerde ölüm vardır.

Bir millet öleceğim diyemez. Yaşama ve yaşatma ilerilerdedir. Bir milletin yaşama ve yaşatma hakkı vardır. Bir millet yaşayacağım diyebilir.

Cumhuriyetten hilafete, saltanata, krallığa inmek şöyle dursun, meşrutiyete bile dönmek bir milletin hakkı olamaz.

Çünkü böyle bir durumda millet, kendi egemenliğinden kısmen olsun feragat etmektedir.

Amaç, egemenlikten kısmen feragat değil, egemenliği her yönden tamamen elde etmektir.

Biz, Cumhuriyeti bile bunların ilerisidir diye benimsemiş bulunuyoruz.

Eğer insan haklarını ve ulus egemenliğini Cumhuriyetten fazla gerçekleştiren bir rejim keşfedilecek olursa bizim onu kabule hazır olduğumuza şüphe yoktur.

Hatırlarda kalmaya değer ki, modern demokratik anlayışa göre halk iradesi, ulus egemenliği bölünemez, egemenliği kısmen veya tamamen kaybeden milletler hürriyetlerinden vazgeçmişler demektir.

Halbuki modern anlayışa göre insanlar hürriyetlerinden tamamen değil, kısmen bile vazgeçemezler.

Bir ferdin, bir milletin ‘Ben hür olmayacağım, esir olacağım’ demek hakkı yoktur.

Bir ferdin, bir milletin yalnız ve ancak ‘ben hür olacağım’ demek hakkı vardır.

Akla şöyle bir soru gelebilir:

İnsanlar ve milletler kendilerine ait olan hakları istedikleri gibi kullanamazlar mı?

Kullanırlar fakat bu kullanma bir şartla mümkündür. İleriye, yükselmeye, yaşamaya doğru…

Bu haklar geriye doğru, ölüme doğru asla kullanılamaz.

Hem bir neslin, gelecek nesiller üstünde doğru tasarruf hakkı nasıl kabul edilebilir?

Bir nesil, gelecek nesiller üzerinde fenalığa doğru nasıl hükmedebilir?

Nasıl olur da bir nesil, gelecek nesillere bir esaret mirası bırakabilir?

Ben Allahı bizim yaratıcımız olarak kabul ediyorum ve okumamız ve iman etmemiz için bizlere Kuran' ı gönderdi. Allahın göndermiş olduğu bu kitaptada yazıyor bu emirler..

Eğer iman etmiyorsan ve bu emirlere uymak istemiyorsan başkalarının imanına da karışma. Sen kime tapıyorsun ? Herhalde sizin oralara Kuran gelmedi ?? Okumanı tavsiye ederim... Bu işler onun bunun demesiyle olmuyor...

pekii madem öyle bulsana şu emirleri hangi emir bu ?
öyle bir yaklaşım içine girdinki Kuranı Kerim Emir komuta el kitabı gibi oldu

kanıtla o zaman bahsettiğin emiri ve bu emire bizim gericilik dediğimizi

hem hayra bile geçersin ama böyle beleşten yorumlar iftiralar atarak bir yere varmazsın..

tekrarlıyorum hangi emir vardıda biz ona gericilik dedik ???

konuda hiç bir değişiklik yapmıyacağım buna inan çünkü bize kanıtlamanı istiyorum

kanıtla bize Atatürkü Allahtan daha büyük gördüğümüzü

ama kanıtlayacağından şüphem var çünkü boş beleş saldırıyorsun iftira ediyorsun hak yiyorsun...

kopyala yapıştır kopyala yapıştır :sigara:

karqta asıl insanın fikirlerini anlamaya çalışmayan gericidir biliyor musun?

belirli bir süre önceye kadar Başörtüsüyle giriliyordu çok mu gerideydik ?

şimdi başları açılınca mı ileri gittik ?

hayır efendim halt etmişsiniz!

sonra da tükürüğe acıyınca laf ediyorsun da gerçekten öyle bir haliniz var :goz:

Şu copy yaptığın sitenin adresini verse bi ne varsa yapıştırayımda artık bu tip konular bitsin ne dersin ha :D ?

Geri