Genelkurmay'dan FLAŞ açıklama/////

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Genelkurmay'dan FLAŞ açıklama
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün karakoluna 3 Ekim 2008 tarihinde yapılan ve 17 askerin şehit düştüğü hain saldırıyla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı. Yürütülen soruşturma kapsamında herhangi bir eksikliğin saptanmadığı bildirildi.

2'nci Ordu Komutanlığı'nın yaptığı soruşturmanın sonuçlarını Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner basın mensuplarıyla paylaştı. Bayraktepe ve diğer bölgelere kuvvet tahsisi, ateş planları, sevk ve idarenin askeri esaslara uygun şekilde yapıldığını ve herhangi bir eksikliğin saptanmadığını dile getiren Orgeneral Koşaner, basında yer alan 'insansız hava aracı' görüntülerinin hiçbirinin Aktütün olayına ilişkin emare teşkil etmediğini belirtti.

Bayraktepe'de görevli birliklerin vazifelerini üstün bir cesaretle yerine getirerek canları pahasına mevzilerini savunduklarına dikkat çeken Koşaner, Bayraktepe'nin teröristlere terk edilmediğini vurguladı. Üs Komutanlığı tarafından bölgenin takviyesinin zamanında düşünülerek birliklerin risk altında Aktütün bölgesine indirildiğini ve Bayraktepe'de önemli bir aksaklık yaşanmadığını dile getiren Koşaner, "Bölücü terör örgütü açısından olayın adeta bir intihar saldırısı olduğu görüldü. Bölgede tertiplenme ve diğer konuların, askeri teknik ve taktiğe uygun olduğu görüldü. Bayraktepe olayı gibi taktik seviyede meydana gelen olayların değerlendirilmesi ancak görev başındaki askerlerce doğru şekilde yapılabilir. Terörle mücadele psikolojik bir savaş, süreç olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Vuku bulan şiddetli bir terör eylemi örgütün etkinliği olarak değerlendirilemez. Bu olaylar sağduyulu ve soğukkanlı değerlendirilmelidir. Ülkeyi sarsacak boyutlara taşınması örgütün istediğidir." diye konuştu.

Basında yer alan 'insansız hava aracı' görüntülerinin hiçbirinin Aktütün olayına ilişkin emare teşkil etmediğine dikkat çeken Koşaner, görüntülerin Kandil Dağı'ndan çekildiğini belirtti. 2 Ekim gününe ait olan görürüntülerdeki kişilerin terörist değil, Şemdinli'de boş olan bir köyde ekin yapan çiftçiler olduğunu dile getiren Organeral Koşaner, insansız hava aracının ABD'ye ait olduğunu belirterek, bu uçaktan alınan görüntülerin basına sızması ile ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti. Terörist eylemin karakol binasına yaklaşık bin 100 metre mesafedeki Bayraktepe'de emniyet kuvvetlerinin mevzilerine yapıldığını, karakol binasına ise isabetli olmayan havan atışlarının yapıldığını dile getiren Koşaner, eylemle ilgili istihbarat bilgileri hakkında kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici bazı yayınlar yapıldığını ifade etti.

Hakkari Üçüncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'nın 2 Ekim 2008 tarihli "35 teröristin 6 katırla Çukurca'ya geldiği ve diğer gruplarla birleşerek bölgedeki askeri birliklere eylem kararı aldıkları" duyumunun da Aktütün ile ilişkilendirilmek istendiğine dikkat çeken Orgeneral Koşaner, Çukurca'nın Aktütün'e kuş uçuşu mesafesinin 60 kilometre olduğunu belirterek Aktütün'e yönelik bir eylem için emare teşkil etmesinin de söz konusu olmadığını ifade etti.

http://www.habervaktim.com/haber/39491/genelkurmaydan_flas_aciklama.html

masala devam.

zaafiyet olmadan 17 şehit vermişiz bir de zaafiyet olsa demek ülkeyi teröriste bırakacaklar..

Olan şehitlerimize olmuştur. Allah'tan(c.c.) rahmet ailelerine de sabır ve başsağlığı...

taraf gazetesine ve taraftarlarına kapak olsun
kolay geliyor dimi
elde kahve
sıcak ev
pc başında
asker düşmanları sizi...
boşbakanlarınıza istediğiniz saygının onda birini Genelkurmay Başkanına gösteremediniz dimi...
bakın bugünkü gazetelere
savunduğunuz ideolojinin başındaki adamların yeni foyaları ortaya çıkıyor
gün gelecek hepsinin hesabı sorulacaktır emin olun
o zaman kuyruğunuzu nereye kıstıracaksınız merak ediyorum
çarşıda pazarda herhangi bir yerden yanınızdan bir asker geçtiğinde
utanmadan yüzüne bakabiliyormusunuz?

taraf gazetesine ve taraftarlarına kapak olsun
kolay geliyor dimi
elde kahve
sıcak ev
pc başında
asker düşmanları sizi...
boşbakanlarınıza istediğiniz saygının onda birini Genelkurmay Başkanına gösteremediniz dimi...
bakın bugünkü gazetelere
savunduğunuz ideolojinin başındaki adamların yeni foyaları ortaya çıkıyor
gün gelecek hepsinin hesabı sorulacaktır emin olun
o zaman kuyruğunuzu nereye kıstıracaksınız merak ediyorum
çarşıda pazarda herhangi bir yerden yanınızdan bir asker geçtiğinde
utanmadan yüzüne bakabiliyormusunuz?

Yahu boşversene arkadaşım; ben bir ideoloji savunmuyorum, hiçbir yazımdada savunmadım. Ezberlemişsiniz askere muhalefet yapan şu görüşten, yok buna muhalefet yapan bu görüşten. Ben ne diye asker düşmanı olucağım, anlamadım? Zamanı gelince paşa paşa öyle kıvırmadan askerliğimi yaptım. Anlamadan, dinlemeden ezberlediğin bir kaç kelimeyi sıralamışsın arka arkaya...

Malesef İktidarın terörle ilgili olumsuz yanlarını göremeyenler çareyi TSK
üzerine atmaktadır.Bakın barzaniyle masaya oturanlar kimler...İktidar sahipleri
değilmi...Barzani kim.Kendi vatanına ihanet ederek ABD nin uşaklığına
soyunan vatan haini.Bu gün sözde kuzey ırakta yapılmak istenen ne...?
ABD nin çıkarları ne ? Bunlara cevabı olan var mııı ???

Terörle mücadelede zaafiyet vardır evet.
Ama bu askeri kaynaklı bir zaafiyet değildir.

Bu siyasi kaynaklı bir zaafiyettir.

Sen AB yalakalığı için askerin üst arama, araç arama yetkilerini elinden al. Dağ başındaki askeri şehirdeki savcının emir kulu yap.
Şemdinli de terör örgütü ile mücadele eden vatanperver Türk çocuklarını tutuklat arkalarında durma sözde demokrat kürt faşolarının önüne at.
Terör ile istihbarat ve yasa üstü gizli mücadeleleri açık et ve sustur.
Sen dağa çıkacaklarına meclise girsinler diyerek, hapisten çıkar meclise sok.
Sen Dağlıca baskınından sonra PKK ve Barzani ye gücünü gösterme git Patronun Bush'tan icazet alıp sonra istihbarat paylaşımı adı altında dağları taşları bombala.
Sen uyduruktan bir operasyon düzenleyip terör örgütünün ana kampını değil bir kaç konaklama kampına saldır halkın ağzını kapatmak için.

Sonra da islamcı ve liboş ahlaksızlar çıksınlar Askeri Suçlasınlar.

Eh be kardeşim sorarlar adama ülkeyi ekonomik krize sokan Ecevit PKK'yı da dağılma sürecine sokmuştu. Bu adamlar tekrar nasıl toparlandılar, nasıl parasal destek buldular, nasıl lojistik destek sağladılar. 5 sene sadece mayınlı tuzak kurup kaçarken şimdi nasıl oldu eskisinden büyük güçle saldırır hale geldiler? Buna hangi iktidar zemin hazırladı. Kimler çanak tuttu?

Avrupa Birliğine uyum yasaları çıkarıyormuş bu iktidar. Ulan özgürlükler beşiği amerika 2 gökdeleni yıkıldı diye ülkenin yarısını fişledi, metrosunda 2 bomba patlayan ingiltere de polise faşist ülkeden fazla yetkiler verildi. Sen polisinin yetkisini elinden al, askerini savcıdan hakimden izin olmadan kurşun sıkamaz hale getir. Ondan sonra da askeri zaafiyet var hata var de.

HATA siz ve sizin gibi islamcılar da kardeşim.. Hata AKP'nin seçmenindedir. Nasıl ekonomi iyi giderken bakın AKP Ekonomiyi düzeltti diyorsunuz ya, işte Terör hortladığında da sizin beceriksiz oylarınız yüzünden bu kadar şehit veriyoruz bunu da kabul edin.

İslamcılar ve Liboş Sorrosçular bir olmuş Askere saldırıyor...
Tayyip'in oğlu askerdan kaçıp Amerika'da yalaka burslarıyla okurken benim yüzbaşı arkadaşım, üsteğmen kardeşim kelle koltukta güney doğuda araziye çıkıyordu.
Benim subay astsubay kardeşim çoğu kez karısını götürmeden, çoluğunun çocuğunun yüzünü görmeden dağlarda geziyor.

Öyle dergahından emir alıp yabancı servislerin güdümünde çalışan 3-5 gazetenin işbirlikçileri de forumu sarmış maalesef. Buyrun hükümetiniz islamcı, ordu da emirlerinde. Amerikadan icazet almadan bir politika yürütün de görelim.
Fettoşunuz da amerika da, boşbakanlarınız da amerika da...
Demek cennete giden yok Amerika üzerinden geçiyor...

saygılar

bence en güzel sözü kara kuvvetleri söylemiştir... taraf ve onun savunucularına kapak olsun + remixtr arkadaş çok ötüyordu... terörist diye...bence gözlük al ve gözlük takıyorsan numaralarını büyüt çok inandırıcı gelmiyorsun çünkü.... çiftçiymiş arkadaşım çiftçi :D:D:D:D

Olayda sorumlu kişiler soruşturmayı yapmıştır.Ortada bir ihmalin olduğunu belirtseler, istifa etmek zorunda kalacaktılar.Aksi bir rapor düzenlenmesi beklenemezdi zaten. Yani "KÖRLER İLE SAĞIRLAR BİRBİRLERİNİ AĞIRLAR" şeklinde bir rapor olmuş.Genelkurmay'ın evet hata yaptığımızı tespit ettik demesini beklemek zaten safdillik olurdu.Böyle bir soruşturmanın yapılmasına ısrar da etmemek gerekiyordu

tsk tam olarak 3 maymunu oynuyor..biz görmedik..duymadık..ama 17 ana kuzusu şehıt verdik..zaafımız yokmuş..yesınler sizi...kafanızı kumdan çıkarıp bir etrafınıza bakın..ben özel arabamla 8 saatte buradan oraya yetişirdim ama bunlar helikopter ve uçakla yetişemiyorlar....

Gerçi nasıl yetişecekki .Düşünün ki bir çatışma 9 saat sürüyor.Tüm dünyanın haber oluyor ama Bizim hava Kuvvetleri komutanımız golf sefasında

utanmadan birde diyorki "Aktütüne ben mi gitseydim"

Tabiki gideceksin senin işin o.

tsk tam olarak 3 maymunu oynuyor..biz görmedik..duymadık..ama 17 ana kuzusu şehıt verdik..zaafımız yokmuş..yesınler sizi...kafanızı kumdan çıkarıp bir etrafınıza bakın..ben özel arabamla 8 saatte buradan oraya yetişirdim ama bunlar helikopter ve uçakla yetişemiyorlar....

Gerçi nasıl yetişecekki .Düşünün ki bir çatışma 9 saat sürüyor.Tüm dünyanın haber oluyor ama Bizim hava Kuvvetleri komutanımız golf sefasında

utanmadan birde diyorki "Aktütüne ben mi gitseydim"

Tabiki gideceksin senin işin o.

Senin düzeyin ne ordu yönetmeye yeter ne devlet yönetmeye.
Bir devlet zaaflarını ortaya koyan özür dileyen bir zavallı değildir. Bir ordu da asla zaafını, hatasını kabul etmez.
Sen de burada dövünür durursun, ordunun hatası olsa dahi bu kendi iç mekanizmalarında cezalandırılır, hatalılar geri göreve çağrılır bir daha da aktif noktalarda görevlendirilmez.

Ama senin gibilerin amacı üzüm yemek değil tekrar ediyorum bağcı dövmek.
Türk Genel Kurmay Başkanı çıksa hata ettik, yanlış strateji izledik dese Rumlar, Ermeniler, Kürt Faşolar kaba etlerine kına yakarken siz de mutlu olacaksınız eminim.

Şu askere laf söylediğiniz kadar ayrılıkçı kürtlere tavır koysanız size adam derdim belki ama tavrınız duruşunuz ne olduğunuzu kime hizmet ettiğiniz açıkça gösteriyor.

Senin zihniyetindeki adamlar için laik bir ordu ne yapsa hatalı, islamcı gruplar ne yapsa haklıdır.

O yüzden uzatmayacağım.

Ordu çıkıp evet hata yaptık dediğinde, millete maskara olan bir devletin vatandaşı olmak seni mutlu edecekse daha çok beklersin.

Senin gibiler mutlu mesut yaşayamasın diye yaşıyoruz bizler.

Psikolojik hareket yapıp ordunun ve vatandaşın moralini düşürmeye çalışan şerefsizlere her zaman yenilmeye mahkumdur.
Çünkü bu ülke ordu millettir.
Ne orduyu milletten ayırabilirsin ne milleti ordudan...

Bu ülkenin ordusundan önce milleti hatalıdır AKP gibi kürtperver fırkayı başa geçirdiği için.

Malesef İktidarın terörle ilgili olumsuz yanlarını göremeyenler çareyi TSK
üzerine atmaktadır.Bakın barzaniyle masaya oturanlar kimler...İktidar sahipleri
değilmi...Barzani kim.Kendi vatanına ihanet ederek ABD nin uşaklığına
soyunan vatan haini.Bu gün sözde kuzey ırakta yapılmak istenen ne...?
ABD nin çıkarları ne ? Bunlara cevabı olan var mııı ???

CEVABI olan elbette var.....ben....bu talabaniyi barzaniyi devlet olarak ilk tanıyan hangi hükümetse hangi başbakansa git önce ona sataş..sonuçta devletin bir kurumu ve memuru olan ordunun genelkurmayın ,işini yapmasını beklemek yada sorumluluklarını hatırlatmakta vatandaşın görevi değilmidir. illa hükümete yüklenmek doğruysa onun sorumluluğu elbette hesabını seçimlerde sorarız,barzaniyle görüşüyor diye çamur atılacaksa bak bugün çevik bir paşanın jitemle pkk arası ilk görüşmeyi yapan paşa olarak haberlerde geçiyor sen asıl buna cevap ara...

Terörle mücadelede zaafiyet vardır evet.
Ama bu askeri kaynaklı bir zaafiyet değildir.

Bu siyasi kaynaklı bir zaafiyettir.

Sen AB yalakalığı için askerin üst arama, araç arama yetkilerini elinden al. Dağ başındaki askeri şehirdeki savcının emir kulu yap.
Şemdinli de terör örgütü ile mücadele eden vatanperver Türk çocuklarını tutuklat arkalarında durma sözde demokrat kürt faşolarının önüne at.
Terör ile istihbarat ve yasa üstü gizli mücadeleleri açık et ve sustur.
Sen dağa çıkacaklarına meclise girsinler diyerek, hapisten çıkar meclise sok.
Sen Dağlıca baskınından sonra PKK ve Barzani ye gücünü gösterme git Patronun Bush'tan icazet alıp sonra istihbarat paylaşımı adı altında dağları taşları bombala.
Sen uyduruktan bir operasyon düzenleyip terör örgütünün ana kampını değil bir kaç konaklama kampına saldır halkın ağzını kapatmak için.

Sonra da islamcı ve liboş ahlaksızlar çıksınlar Askeri Suçlasınlar.

Eh be kardeşim sorarlar adama ülkeyi ekonomik krize sokan Ecevit PKK'yı da dağılma sürecine sokmuştu. Bu adamlar tekrar nasıl toparlandılar, nasıl parasal destek buldular, nasıl lojistik destek sağladılar. 5 sene sadece mayınlı tuzak kurup kaçarken şimdi nasıl oldu eskisinden büyük güçle saldırır hale geldiler? Buna hangi iktidar zemin hazırladı. Kimler çanak tuttu?

Avrupa Birliğine uyum yasaları çıkarıyormuş bu iktidar. Ulan özgürlükler beşiği amerika 2 gökdeleni yıkıldı diye ülkenin yarısını fişledi, metrosunda 2 bomba patlayan ingiltere de polise faşist ülkeden fazla yetkiler verildi. Sen polisinin yetkisini elinden al, askerini savcıdan hakimden izin olmadan kurşun sıkamaz hale getir. Ondan sonra da askeri zaafiyet var hata var de.

HATA siz ve sizin gibi islamcılar da kardeşim.. Hata AKP'nin seçmenindedir. Nasıl ekonomi iyi giderken bakın AKP Ekonomiyi düzeltti diyorsunuz ya, işte Terör hortladığında da sizin beceriksiz oylarınız yüzünden bu kadar şehit veriyoruz bunu da kabul edin.

İslamcılar ve Liboş Sorrosçular bir olmuş Askere saldırıyor...
Tayyip'in oğlu askerdan kaçıp Amerika'da yalaka burslarıyla okurken benim yüzbaşı arkadaşım, üsteğmen kardeşim kelle koltukta güney doğuda araziye çıkıyordu.
Benim subay astsubay kardeşim çoğu kez karısını götürmeden, çoluğunun çocuğunun yüzünü görmeden dağlarda geziyor.

Öyle dergahından emir alıp yabancı servislerin güdümünde çalışan 3-5 gazetenin işbirlikçileri de forumu sarmış maalesef. Buyrun hükümetiniz islamcı, ordu da emirlerinde. Amerikadan icazet almadan bir politika yürütün de görelim.
Fettoşunuz da amerika da, boşbakanlarınız da amerika da...
Demek cennete giden yok Amerika üzerinden geçiyor...

saygılar

benim yüzbaşım benim üsteğmenim dediğin arkadaşlardan bazılarıda bizim memleketten ama bak ne diyorlar::: biz olağanüstü nezaman oylanmaya kalksa arada anlaşır birbirimize bir gece taciz ateşi açar sanki terör tekrar hortlamış saydırırdık ve ertesi gün oylama olağanüstü ve çelik güç meclisten geçerdi ...diyor..yani bugünün ergenekonu ozamanda işini yapıyordu..yani abd yanlısı abd nin hesabına ozaman da açlışılıyordu. sen buna cevap ver ordan edebini aşan saldırıda bulunma...terbiyeni takın oy veren vermeyen bütün bir islamcı yada müslümanı kötüleyemessin..haddini bil.

Zafiyet vardır,hatta zafiyetten öte şeyler vardır ,Sorumlularıda İktidar sahibi ve hala bugüne
kadar yapılan yanlışları göremeyen,görmek istemeyenlerdir.

TSK terörislerle silahlı mücadele veriyor.Peki terörle kim mücadele edecek ,,,DEVLET edecek...
hani nerde mücadele, ne yapılıyor.Bunlara cevabı olmayanlar şehitlerimiz üzerinden siyaset
yapmasın.Hele sululuk hiç yapmasın...

benim yüzbaşım benim üsteğmenim dediğin arkadaşlardan bazılarıda bizim memleketten ama bak ne diyorlar::: biz olağanüstü nezaman oylanmaya kalksa arada anlaşır birbirimize bir gece taciz ateşi açar sanki terör tekrar hortlamış saydırırdık ve ertesi gün oylama olağanüstü ve çelik güç meclisten geçerdi ...diyor..yani bugünün ergenekonu ozamanda işini yapıyordu..yani abd yanlısı abd nin hesabına ozaman da açlışılıyordu. sen buna cevap ver ordan edebini aşan saldırıda bulunma...terbiyeni takın oy veren vermeyen bütün bir islamcı yada müslümanı kötüleyemessin..haddini bil.

Edebi Adabı Terbiyeyi senden öğrenmeyeceğim kardeşim. Evelallah hepsi bizde fazlasıyla mevcut.
Yazdığım cümleleri öznelerine yüklemlerine tümleçlerine ayır tekrar tekrar oku. Seçmenlere hata yapıyorlar, beceriksizce oy kullanıyorlar ifadelerinden daha fazla ne demişim. Eğer arapça okumaktan Türkçe yi unuttuysan yardımcı da olurum. Ama yukarıdaki samimi ifadelerde bir tane hakaret bul bir daha girmem bu foruma.

Ha sen bu seçmenin şahane oy kullandığını çok bilinçli ve doğru seçimler yaptığnı söylüyorsan sorarlar adama neden ekonomik kriz diye, AB diye, terör diye kıvranıyoruz.

Sonuç şudur.
AKP ve islamcılr çok şahane insanlardır hiç hata yapmazlar.
Deniz Feneri, Hüseyin Üzmez gibi vakalar tamamen uydurma iftiradır.
Ülkedeki her güzel şeyin kaynağı islamcılardır, kötü giden herşeyi de ergenekoncular yapmıştır.
Madem bu ergenekoncular bu kadar güçlü baskıcı terör yarabilen adamlar islamcılar nasıl bu kadar güçlenebiliyor iktidara gelebiliyor.

İslamcılar kürtleri ümmetçilik altında ülkeye bağlamaya çalışırken din kardeşi sandığınız adamlar düyarbakırda hakkari de van da kime taş atıyor bir düşünün
Şeytan taşlamıyorlar herhalde.

Sizin ümmetçi anlayışınız ortaçağda kalmış siyasetin en ilkel araçlarından biridir.
Bu devirde kimse dini için milli devlet anlayışından vazgeçmez.
O yüzden bu islamcı ümmetçi ayaklarla orduyu yıpratalım ayağından vazgeçin.

Son olarak bazı arkadaşlar bu askerin hatası meselesindeki alt metni okuyamamışlardır ben açık açık yazayım.

ASKER HATALIDIR DİYEN İSLAMCILAR !!!ASLINDA!!! DİYORLAR Kİ:
-ORDU 17 ŞEHİT KONUSUNDA HATALIDIR. TIPKI BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA, TIPKI LAİK CUMHURİYET KONUSUNDA HATALI OLDUĞU GİBİ. İMAM HATİPLİLERİ SUBAY YAPMADIĞINDA NASIL HATALI İSE DAĞLICA!DA DA ÖYLE HATALIDIR

ASKER HATALIDIR DİYEN LİBOŞLAR !!!ASLINDA!!! DİYORLAR Kİ:
-ORDU 17 ŞEHİT KONUSUNDA HATALIDIR. TIPKI MERKEZİ ÜNİTER DEVLETİ SAVUNURKEN HATALI OLDUĞU GİBİ. KÜRTLERE ÖZERKLİK FEDERASYON HATTA DEVLET VERMEYEREK ABD NİN BÜYÜK ORTADOĞU PLANINA TAŞ KOYDUĞUNDA HATALI OLDUĞU KADAR HATALIDIR.

Şimdi liboş ve islamcı ittifak orduya neden hatalı diyor anlamıştır pek çok arkadaş.
Dağlıca da kaybedilen 17 canın onlar için önemi yok. Onlar için önemli olan bir şekilde askerin hatalı olduğunu ispat edip milletin gönlündeki yerini sarsabilmek.

Sonra da burada edeb adab dersi verirler hocalarım.

saygılar

Geri