Günün sözü!!

Bin kapıdan, yüz bin kaleden içeri girebilirsin de, küçücük bir gönülden içeri giremezsin…
(Hz. Ali)

Hata yapmaktan korkmak, ilerlemenin ölümüdür. Alfred North Whitehead

Para herşeyi yapar diyen adam, para için herşeyi yapan adamdır.

Benjamin Franklin

nsanlar gider şarkıları kalır
şarkılar var uzun
yüzyıllar dolanır
şarkılar var kısa
söylendiği yerde kalır
şarkılar var benim şarkılarım
söyletmezler içimde kalır.

AZİZ NESİN

Oysa; Utanırdı burnunu göstermekten sütninem,
Kızımın gösterdiği kefen bezine mahrem. (N.Fazıl)

Düşümde aşk ile karşılaştım .. İnsanı arıyordu. Uyandım, insan ile
karşılaştım .. Aşkı arıyordu .. (özdemir asaf)

ehlikeyfe keyif verir kahvenin kaynaması... eşşeği baştan çıkarır sıpanın oynaması.

Kimileri "Seviyorum" Der, Çünkü Ezberlemiştir. Kimileri Diyemez, Çünkü Gerçekten Sevmiş ' tir.

hayat__n_hatr__n___k__rmak.jpg

bu gece hüzün demlemekten vazgeçtim
hadi bi kahve ısmarla bana
bir gülüşünün kırk yıllık hatrı kalsın bende..

Bülbül şahine der ki:
İkimiz de kuş olduğumuz halde sen padişahın sarayındasın ben ise bahçenin dikenliğindeyim. Sen kuşları avlayıp yersin padişahın yanında değer kazanır muradına erersin. Kuşların sultanı olursun. Ben ise günü güne eklerim her gece sabaha kadar gülün açılmasını beklerim. Ben uyumadan o açmaz uyanınca açılmış görürüm. Açıldığını görememmuradıma eremem. Diken arasında muratsız ağlarım yüreğimi dağlarım.

Şahin şöyle cevap verir:
Ben bin murat alırım ama birini söylemem. Sen bir murat almadan bin söylersin. Susan murat alır öten muratsız kalır.

Güzellik gözdedir,nesnede değil...Bir şeyi güzel gösteren istektir ,aşktır. İsteksiz bakışa güzel de çirkin görünür.Bu yüzden Leyla'yı sen başka görürsün …! Mecnun başka görür….!
O halde güzele kendi aşksız gözünle bakmayı bırak, Mecnun'un tutuşmuş gözleriyle bak.
(Hz. Mevlana)

Dügünlerde yanına gelip seni dürterek "sıra sana geldi" diyen yaslılardan sıkıldıysan sende aynısını cenazelerde onlara yap.....

Tebeşirle
çizilmiş bir seksek oyunu kadar uçucu bir çizgisi var hayatın..
Farkında
olmadan basıyorsun çizgiye kızıyorlar anında..

''YANDIN'' diye
atılıyorsun oyun dışına.
Çizginin öbür tarafı intihardır..

Öyleyse
yaşamak, intiharın kenarında kıyısında, belkide...

Tam eşiğinde zıplayıp
durup, zaman zaman ayaklarını boşluğa sarkıtmak pahasına
oynamak,oynamak,hiç yanmayacakmışsın gibi oynamaktır....

Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz ... (yunus emre)

Geri