Günün sözü!!

Bilmediğin bir konuda susmasını bilirsen bildiğin her konuda söz senindir (Furkan EMRE)

Kurtar Sevdamı Yaßancı GöLgeLerden

TutuşSun Tüm HücreLerim; YanSın Yaßancı DüşLerim…

Sonra ParÇa ParÇa aRınSın ßu ßeden YaLancı SevinçLerden

Kanım oLuk oLuk akSın...Ve SuSkunLuğa ßürünmüş DiLimin Yapamadığını YapSın…

Af DiLesin Raß’den…

Şüheda İslâm

Bir bilgin der ki:

"Ben büyüklerimden iki cümle öğrendim ve onlar bana yetti.

Birincisi: Zaman öyle bir kılıçtır ki, sen onu hayırlı meşguliyetlerde kullanmazsan o seni hayırsız işler yaptırarak yaralamaya başlar.

İkincisi:Eğer sen nefsini güzel bir işle meşgul etmezsen nefsin seni kötü bir şeyle meşgul eder. Çünkü boş insan kötü şey düşünür.Hayatın hep olumsuz taraflarını görür. Hayata karamsar bakar.Umutsuzdur, coşkusuzdur."

Alma mazlumun "ah"ını çıkar aheste aheste. ( Demişler.)

Aradan yüzyıl geçtikten sonra hiç bir uyanış mutLu oLamaz. Bu yüzden uyuyan güzeLi yüzyıL sonra öpmek hiç bir işe yaramaz ...

2 Şey

İki şey çözüm getirir:

1- Tebessüm
2- Sükut

İki şeyin değeri kaybedilince anlaşılır:

1- Anne
2- Baba

İki şey geri alınmaz:

1- Geçen zaman
2- Söylenen söz

İki şey ulaşmaya değerdir:

1- Sevgi
2- Bilgi

İki şey "hayatta önemli olan her şey" içindir:

1- Nefes alabilmek

2- Nefes verebilmek

Şefkat
“Gönül almaya bak; güçsüzlere hizmet et! Zayıfları, gönlü kırıkları koru! Onlar öyle kimselerdir ki, fânîlerden müstağnî olarak yaşarlar ve dünyevî olarak da hiçbir gelirleri yoktur. Bununla beraber, onların birçokları tam bir kalp huzûru, tevâzû ve mahfiyet içinde bulunurlar. Böyle ilâhî bir define olan kimseleri ara, bul ve onlara hizmeti nimet bil!”
alıntı
32.jpg

Bir kişiyi tanımak istiyorsanız önce ailesiyle başlayın. Bir aile kişinin aynasınıdır ... (Furkan EMRE)

çocuk oLsam yeniden... bir tek düştüğüm için acısa içim... kaLbim; çok koştuğum için çarpsa sadece...

Bugün 1 Nisan Dünya Pislik yapma günü

Pisliğe Pislikle cevap verin ;))

''Nasıl istiyorsan öyle yaşa,fakat bilki birgün mutlaka öleceksin...

Kimi seversen sev ama,unutmaki birgün ondan ayrılacaksın...

Bildiğin gibi davran..!

Lakin şuda herzaman hatırında olsun,her yaptığının karşılığını mutlaka göreceksin...''

Geri