Günün sözü!!

benim en büyük silahım sözlerimdir sırtından vurmaz kalbinden vurur insanı,,,

Albert Einstein

Eğer bir adam marşla uyum içinde yürüyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır. kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. Emirle gelen kahramanlıktan, bilinçli ve bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nefret ediyorum. Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi...benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir.

İnsanları Tanımak İçin Tüm Gücünüzü Verin Ama Tüm Sevginizi Vermeyin, Onları Tanımaya Başladıkça Verdiğiniz Sevgiye Acıyacaksnız...

bekliyorum öyle bi vakitte gel ki vazgeçmek mümkün olmasın

Bir damlacık Sudan
nasıl yaratıldığını fark etmeli.
Anne karnına sığarken
dünyaya neden sığmadığını
Ve
...En sonunda bir metre karelik yere
nasıl sığmak zorunda kalacağını
Fark etmeli.

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür...

Seni diğerlerinden farksız kılmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada kendin olarak kalabilmek dünyanın en zor savaşını vermek demektir...

Gönül Lehçesinde Çok Söz Var Amma, Beyhûde Konuş Ki, Söz Alınmasın ...
Gönül Bahçesinde Çok Gül Var Amma, Dikeni Al Ki, Gül Şımarmasın !

H.z Mevlânâ ...

Kadın kapris yapıp alınganlaşıyorsa sorun yok:
Bir çözüm aradığını gösterir bunlar. Bil ki asıl sorun sustukları zaman başlar.

Demedim mi Demedim mi?
Gönül sana söylemedim mi
Bu bir rıza lokmasıdır
Yiyemezsin demedim mi?

İlahilerimizden güzel bir dörtlük

"Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür"

Unutma, Senin Küle Çevirdiğin Kalbe, Bir Başkası Üfleyip Yeniden Hayat Verir Aslında..

Seyahatta cam kenarı sanki yalnızların yeridir. Çünkü aslında orası, başını koyacak omuz bulamayanlar içindir..

sen ßir matematik eşitsizliğinde ßilinmeyensin anlaşıldı ,yalnız ßırakarak çözeceğim seni..

Ya Göründüğün Gibi Ol Yada Olduğun Gibi Görün !
H.z Mevlana ...

Geri