Fethullah’ı soruşturan savcı gözaltında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bozbey sen saçmalamıssın. Böyle bir insan dünya çapında okullar açmış Türk'ün adını her tarafa duyurmuş, sen daha bunu anlayamamışsın. Türkiye halkı bu konuda çok fedakarlık yapıyor. hepimiz için çalışıyorlar. savcıyla ilgili soruşturmaya gelince ne ilgisi var anlamak mümkün değil. adamın ergenekonla ilgisi varsa adalet önünde hesap verecektir elbet.

Arkadaşım sorulara cevap ver ! açık net olsun cevaplar ! fedakarlık demi vurma ! hükümete ve fetoya çatan ergenekoncu oluyo ne iş ?

kardeş öncelikle adam ülkesinde olunca ülkede yaygara koparan bir kesim var ve ülke bundan zarar görüyor doğrmu değil mi_? adam ülkesi zarar görmesin diye Türkiyeye gelmiyor,, ikinci olarak adam Peygamberimizi ve sahabeleri örnek almış ve hicret etmişş,, sahabeler zamanında ülkelerini, yurtlarını terk etmiş sade ve sadece Allah'ı ve dini insanlara anlatmak ve oralara ulaştırmak için.. bu kişi de günümüzde aynı işi yapıyor.. düşün onlarda insan ülkesinden binlerce km uzaklara açılan okullara gidiyor, sen hiç burkino faso die bi ülke dydn mu_? oralara bile gidiyor insanlar yeter ki Allah ın ismini oralardaki insanlara ulaştırayım hangi güç bunu yaptırabilir ki...para konusuna gelince de Anadoluda bu hizmete gönül vermiş, Allahın adını, İsm-i Celil'i dünyaya duyurmaya çalışan onlarca binlerce insan varrr bu paralar o kişilerin yaptığı yardımlarla karşılanıyorr.... şu bir gerçek ki Anadolu insanı artık tekrar uyanıyor ve şahlanıyor....

gitsin arabistanda yaşasın peygamberimizn yaşadığı yerlerde nede amerika ?

bozbey_54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1- şu hoca efendi madem çok temiz bi adam neden amerikada?
2- bu değirmenin suyu nerden geliyo ?
3- onu ajanlıkla suçlayan ortağı için katli vacip demiş ? bizzat fem hocaları söyledi, katledilmesine omu karar veriyo ?
4- ben fem öğrencisiydim bana 3000 tl fiyat çekerken arkadaşımı 1400 tl ye aldılar,eşitlik yok anlıyacağın...
5- elemanları çok temiz ama aralarında yavşak çok...

Azizim ben Hocaefendiyi savunacak değilim. Onun gibi muhterem bir insanı ancak tanıyınca, klişe sürü psikolojisine kapılmadan araştırınca tanıyabilirsiniz. bildikleriimi yazayım ...

1: Hocaefendi neden Amerikada olduğunu, kendi ağzından çok defa dile getiridi. Benim gibi çok internet bilmeyen bir adam bile kendi ağızından dinlemiş ise o yayın kanalları sizede açıktır. Birilerinden duymak yerine kendinden dinlemek, mimik ve davranışları ile kanaat getirrmek kendi adıma daha evla, sizede tavsiye ederim. Diyeceksiniz ki, önünde hiç engel madem yok niçin dönmüyor. Çok derini bilmememle birlikte, ülkem için diyor. Belki kendi öngörüsü ile ortaya koymadığı, kendine sakladığı bazı dini mülahazları da olabilir.

2: Buda çok klişe bir laf ama yazayım. Hocaefendinin tek geliri, emekli maaşı ve yazdığı kitapların neşir geliridir. Üzerine kayıtlı tek iğne yok. Bu değirmen dediğiniz eğer Dünya üzerinde yapılanlar ise, ismi çok da bilinmeyen Anadolulu işadamları ... Herşey onlar tarafından karşılanıyor.

3: Samimiyetle söylüyorum. Ne ortağını, nede böyle bir açıklmasını biliyorum. Size söyleyenlerden derinlemesine açıklama istemek size kalmış.

4: Değerli kardeşim. Bende onların dershanesi ile üniversiteyi kazandım. Orası bir ticari müessese, isterse benim derecem gibi 2. yılımda hiç para almayabiliyorlar. Bildiğim kadarı ile bir kontejyanları var ve bu kontejyan hem ekonomik bazda hemde dersane ismini duyurucu bazda kullanılabiliyor. Ben bir ticarethane gibi işletildiğini biliyorum.

5: Bu ithamın yine çok ağır. : ) Ama şöyle diyeyim: Herkesi bir bilmek, bir sanmak, bir olduğuna inanmak biraz saflık olur. İnsan mükemmeliyete ancak belli safhaları aşarak ulaşır. Birileri bu müessede de, alt ve üst limit arasında yer tutmuş olabilir. Ama ben ferdi olan hiçbirşeyi genele ithaf etmem.

Bu mesajınız için teşekkürler. ;)

Diğer soruların cevabını hayır kurumunamı bağışladın arkadaşım ?
Peki ücretler konusunda adil davranmamaları doğrumu ?
farklı dine mensup öğrencilerde gidiyor o dersaneye, namaz kılmaya zorlamaları doğrumu ?

ben yine ozur dileyerek cevap vermeye calisayım...

ucretler konusunda evet adil davranmazlardı.. neden dersen cemberlitasta super bi yerde okurken... final dersaneleri 3000 tl alırken sen 1000 lira alırsan.. adam inan bunlar dandik yaa dio :S .. yani olay su .. kaliteli iş yapıosan hakkını almıyacakmısın ?... bence alacaksın..senden kotu dershane 3000 alıyosa sende al...

kendi icindeki dengesizlik diceksen eger ondada şöle bi durum söz konusu ...bursu var indirimi var bilmem nesi var.. o kadar incesini inan su an bende bilemiyorum...

farkli dine mensup arkadasa bizim danısmanımız derdi ki ..."Dimitri bu hafta kiliseye gitmezsen herkese senden çikolota..."
onu da kilise die zorlardı.. ( bu da kendi annesinin istegi ileydi...)

Cunki bize ögrettiler ki KORK ALLAHTAN KORKMAYANDAN derdi hocamız... sende öyle yetiş , böyle gör derdi....

Saygılar...

habur a gönderilen yargı yargılıyorsa bu kişiyi
sonucu zaten malumdur.Hükümet hemen birilerini görevlendirir merak etmeyin!!!

gitsin arabistanda yaşasın peygamberimizn yaşadığı yerlerde nede amerika ?

kardeş şuan dünyanın süper gücü amerika dimi, sen amerikada bişeyler başarabilirsen bütün dünyanın ilgisini o yöne çekebilirsin,, Peygamberimiz bile zamanında bizans ı hedef gstermiş neden_? çünkü ozamann süper gücüymüş, onu alırsan tüm dünyanın ilgisini çekeceğini biliyordu... ayrıca dediğim gibi hicret etmiş adam dini anlatmak için, neden müslüman olan bi yere gitsin ki_???

kardeş öncelikle adam ülkesinde olunca ülkede yaygara koparan bir kesim var ve ülke bundan zarar görüyor doğrmu değil mi_? adam ülkesi zarar görmesin diye Türkiyeye gelmiyor,, ikinci olarak adam Peygamberimizi ve sahabeleri örnek almış ve hicret etmişş,, sahabeler zamanında ülkelerini, yurtlarını terk etmiş sade ve sadece Allah'ı ve dini insanlara anlatmak ve oralara ulaştırmak için.. bu kişi de günümüzde aynı işi yapıyor.. düşün onlarda insan ülkesinden binlerce km uzaklara açılan okullara gidiyor, sen hiç burkino faso die bi ülke dydn mu_? oralara bile gidiyor insanlar yeter ki Allah ın ismini oralardaki insanlara ulaştırayım hangi güç bunu yaptırabilir ki...para konusuna gelince de Anadoluda bu hizmete gönül vermiş, Allahın adını, İsm-i Celil'i dünyaya duyurmaya çalışan onlarca binlerce insan varrr bu paralar o kişilerin yaptığı yardımlarla karşılanıyorr.... şu bir gerçek ki Anadolu insanı artık tekrar uyanıyor ve şahlanıyor....

şimdi 1 soru daha hocam
1 okulun maliyetini düşünüyorum, yapılan okulların maliyetini düşünüyorum, anadoluda buğday para etmiyor diye ağlayan insanları düşünüyorum, çok mantıklı gelmiyor bana ama Allah bilir, Eğer Bi iş çıkarsa hesabı sorulacağı kuşkusuz zaten...

Birde ajan iddaları hakkında fikrin nedir ?

ayrıca dediğim gibi hicret etmiş adam dini anlatmak için, neden müslüman olan bi yere gitsin ki_???

yada şu mantalite yürütülebilir mi?

düşmanımın düşmanı benim dostumdur !!!

Azizim ben Hocaefendiyi savunacak değilim. Onun gibi muhterem bir insanı ancak tanıyınca, klişe sürü psikolojisine kapılmadan araştırınca tanıyabilirsiniz. bildikleriimi yazayım ...

1: Hocaefendi neden Amerikada olduğunu, kendi ağzından çok defa dile getiridi. Benim gibi çok internet bilmeyen bir adam bile kendi ağızından dinlemiş ise o yayın kanalları sizede açıktır. Birilerinden duymak yerine kendinden dinlemek, mimik ve davranışları ile kanaat getirrmek kendi adıma daha evla, sizede tavsiye ederim. Diyeceksiniz ki, önünde hiç engel madem yok niçin dönmüyor. Çok derini bilmememle birlikte, ülkem için diyor. Belki kendi öngörüsü ile ortaya koymadığı, kendine sakladığı bazı dini mülahazları da olabilir.

2: Buda çok klişe bir laf ama yazayım. Hocaefendinin tek geliri, emekli maaşı ve yazdığı kitapların neşir geliridir. Üzerine kayıtlı tek iğne yok. Bu değirmen dediğiniz eğer Dünya üzerinde yapılanlar ise, ismi çok da bilinmeyen Anadolulu işadamları ... Herşey onlar tarafından karşılanıyor.

3: Samimiyetle söylüyorum. Ne ortağını, nede böyle bir açıklmasını biliyorum. Size söyleyenlerden derinlemesine açıklama istemek size kalmış.

4: Değerli kardeşim. Bende onların dershanesi ile üniversiteyi kazandım. Orası bir ticari müessese, isterse benim derecem gibi 2. yılımda hiç para almayabiliyorlar. Bildiğim kadarı ile bir kontejyanları var ve bu kontejyan hem ekonomik bazda hemde dersane ismini duyurucu bazda kullanılabiliyor. Ben bir ticarethane gibi işletildiğini biliyorum.

5: Bu ithamın yine çok ağır. : ) Ama şöyle diyeyim: Herkesi bir bilmek, bir sanmak, bir olduğuna inanmak biraz saflık olur. İnsan mükemmeliyete ancak belli safhaları aşarak ulaşır. Birileri bu müessede de, alt ve üst limit arasında yer tutmuş olabilir. Ama ben ferdi olan hiçbirşeyi genele ithaf etmem.

Bu mesajınız için teşekkürler. ;)
Bilgiler için Sağ ol Ben teşekkür ederim... 5. maddem içlerindeki denğesiz insanlara hitaben, kötü bir anıdan dolayı...

şimdi 1 soru daha hocam
1 okulun maliyetini düşünüyorum, yapılan okulların maliyetini düşünüyorum, anadoluda buğday para etmiyor diye ağlayan insanları düşünüyorum, çok mantıklı gelmiyor bana ama Allah bilir, Eğer Bi iş çıkarsa hesabı sorulacağı kuşkusuz zaten...

Birde ajan iddaları hakkında fikrin nedir ?

ya mutlaka ki farklı bişeyler varsa hesabı sorulacaktır ahirette en şiddetli bi şekilde çünkü sonuçta Allah adına yapılıyordeniyore onca şey, ben de bu kadar şeyi nerden biliyorumm ben Afyon da hem okuyorum hem çalısıyorum kendim özel evde kalıyorum ve çalıştığım yerin sahibi bu cemaate ihtiyaç olduğunda hiç düşünmeden Allahın rızasını gözeterek veriyor,, ki böyle onlarca yüzlerce esnaf var insanlar para veremiyorsa ürettiği yiyeceklerden veriyor 2 kazandıysa 1 ini veriyor, gerçekten bn bile akıl erdiremiyordum başlarda ya nasıl oluyor diye ama biraz inceleyince ön yargısız görebiliyorsun bazı şeyleri,
ajan iddialarına gelince de öyle bişey olsaydı sence bu kadar açıktan olurmuydu, ülkesinde olurdu ve ne yapacaksa gizliden yapardı aleni bi şekilde yapmazdıı.. bnce o iddalar bu konuda araştrmadan veya karşı grüşte olanların yaptığı bilinçli suçlamalar.. hani bi söz var ya çamur at izi kalsın.. bn derim kii önce 2 taraflı araştırmak lazım bazı şeyleri sadece tek tarafa yönelerek söylenenlere hemen inanmamak lazımm,, bn derim ki bnim dediklerimi de direk kabullen me kendin de araştır, zaten bu yüzden bu hallerdeyiz ya ne söylense araştıramadan kabul ediyoruzz doğrmu değil mi araştırmıyoruzz, başkalarının doğrularını veya yanlışlarını olduğu gibi kabulleniyoruz..

ben yine ozur dileyerek cevap vermeye calisayım...

ucretler konusunda evet adil davranmazlardı.. neden dersen cemberlitasta super bi yerde okurken... final dersaneleri 3000 tl alırken sen 1000 lira alırsan.. adam inan bunlar dandik yaa dio :S .. yani olay su .. kaliteli iş yapıosan hakkını almıyacakmısın ?... bence alacaksın..senden kotu dershane 3000 alıyosa sende al...

kendi icindeki dengesizlik diceksen eger ondada şöle bi durum söz konusu ...bursu var indirimi var bilmem nesi var.. o kadar incesini inan su an bende bilemiyorum...

farkli dine mensup arkadasa bizim danısmanımız derdi ki ..."Dimitri bu hafta kiliseye gitmezsen herkese senden çikolota..."
onu da kilise die zorlardı.. ( bu da kendi annesinin istegi ileydi...)

Cunki bize ögrettiler ki KORK ALLAHTAN KORKMAYANDAN derdi hocamız... sende öyle yetiş , böyle gör derdi....

Saygılar...

Demekki Heryerde aynı olmayan bir yapılanmaları var, ama ücret konusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum cevaplar için teşekküler...

ya mutlaka ki farklı bişeyler varsa hesabı sorulacaktır ahirette en şiddetli bi şekilde çünkü sonuçta Allah adına yapılıyordeniyore onca şey, ben de bu kadar şeyi nerden biliyorumm ben Afyon da hem okuyorum hem çalısıyorum kendim özel evde kalıyorum ve çalıştığım yerin sahibi bu cemaate ihtiyaç olduğunda hiç düşünmeden Allahın rızasını gözeterek veriyor,, ki böyle onlarca yüzlerce esnaf var insanlar para veremiyorsa ürettiği yiyeceklerden veriyor 2 kazandıysa 1 ini veriyor, gerçekten bn bile akıl erdiremiyordum başlarda ya nasıl oluyor diye ama biraz inceleyince ön yargısız görebiliyorsun bazı şeyleri,
ajan iddialarına gelince de öyle bişey olsaydı sence bu kadar açıktan olurmuydu, ülkesinde olurdu ve ne yapacaksa gizliden yapardı aleni bi şekilde yapmazdıı.. bnce o iddalar bu konuda araştrmadan veya karşı grüşte olanların yaptığı bilinçli suçlamalar.. hani bi söz var ya çamur at izi kalsın.. bn derim kii önce 2 taraflı araştırmak lazım bazı şeyleri sadece tek tarafa yönelerek söylenenlere hemen inanmamak lazımm,, bn derim ki bnim dediklerimi de direk kabullen me kendin de araştır, zaten bu yüzden bu hallerdeyiz ya ne söylense araştıramadan kabul ediyoruzz doğrmu değil mi araştırmıyoruzz, başkalarının doğrularını veya yanlışlarını olduğu gibi kabulleniyoruz..

Araştırmama durumu var doğru ancak yine kişisel Görüşümü bildiriyorum, fetullah gülenin Statüsü ve dindar kesim tarafından sevilmesi, onun için şüphe edilmesini engellememeli, yani ben mesela seviyorum adamı ona toz konduramadığım için araştırmıyorum, ondan şüphe etmiyorum, buda yanlış bi durum, Kendim bu konuda derinlemesine objektif bi araştırma yapmaya çalışıyorum, sonuçları paylaşıcam...

(Hikmet ÇETİNKAYA,12.03.2008,Cumhuriyet)

Fethullah Gülen , Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök 'e mektup yazıp, The Economist dergisinde çıkan değerlendirme yazısına değinerek şöyle demiş:

"Bana peygamber demişler hâşâ!"

ABD 'nin Büyük Ortadoğu Projesi' nin bir ayağında olan Fethullah Gülen on yıldır ABD 'de yaşıyor...

90 ülkede 500 okul...

Irak 'ın kuzeyinde okullar, bir hastane ve üniversite kurma hazırlığı...

Pensilvanya' da "Altın Nesil" villalarında müritleriyle yaşayan Fethullah, BOP'un Türkiye ayağında önemli bir görev üstlendi; AKP 'nin Güneydoğu 'da güçlenmesi için yoğun çaba harcadı, Kurban Bayramı'nda Fethullahçılar Diyarbakır 'dan Siirt 'e dek kapı kapı dolaşıp gıda paketi dağıttı ...

Fethullahçıların ünlü "Abant Plaftormu" bu kez 28-29 Mart 'ta Diyarbakır 'da yapılacak...

Fethullahçılar, İlhan Selçuk'un deyişiyle, artık küresel bir güce dönüştü...

Şaka değil, 7-8 milyar doları bulan sermaye onların yönetiminde bugün...

Serdar Akinan , Akşam gazetesindeki köşesinde bir soru yöneltmişti Fethullah'a:

"Fethullah Gülen, eli kanlı katil Dick Cheney ' ye adam yolladı mı, yollamadı mı?"

Turkish Cultural Center Başkanı Recep Özkan, Dick Cheney ' nin özel danışmanı Christopher Haave 'yle New York 'ta (ocak ayının son haftası) baş başa bir görüşme yapmıştı...

Sky TV 'nin Genel Yayın Yönetmeni olan Akinan'a Fethullahçılar dört koldan saldırıp hakaret etmeye başladılar:

"Gazeteci değil, kendi nefsinin ajanı!"

Bazı okurlar sordular:

"Fethullahçı okullar Rusya 'da niçin kapatılıyor?"

Fethullahçıların Rusya'da Serhat, Eflak, Toros, Tolerans ve Ufuk gibi dernekleri bulunuyor...

Görevini Medvedev 'e devretmeye hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Putin , Fethullahçı derneklerin CIA 'yla işbirliği yapıp birlikte istihbarat çalışmalarında bulunduklarını açıkladı birkaç kez...

Okullar, adlarını saydığım dernekler ya da vakıfların...

Saha-Yakut, Buryatya, Başkurdistan, Dağıstan, Karaçay-Çerkesk , Tuva ve Hakasya gibi büyük bölümü Türk asıllı ve Müslümanların oluşturduğu Rusya'ya bağlı özerk cumhuriyetlerde de Fethullahçı okullar kapatıldı...

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Fethullahçı okulların "aşırı dinci" eğitim verdiklerini, CIA 'yla işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

FSB Başkanı Nikolay Putruşev, 1990'lı yılların başlarında kurulan Fethullahçı okulların Moskova 'dan Kafkasya ve Sibirya 'ya dek geniş bölgede eğitim verdiğini belirtip şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda Moskova' da bir, St. Petersburg 'da iki Türk okulu var. Bunlar çok sıkı denetleniyor. Sibirya Yakut-Saha Cumhuriyeti' nde eğitim veren okul yönetimi Fethullahçılardan alındı. "

Rusya her fırsatta Fethullah Gülen'den duyduğu rahatsızlığı Türkiye'ye iletiyor...

Vladimir Putin, Türkmenistan ve Özbekistan 'da yapılan askeri darbe girişimlerinde ve birçok ülkedeki iç karışıklıklarda Fethullah Gülen'in parmağı olduğunu öne sürüyor...

Moskova, Fethullah Gülen'in müritlerini 2000 yılından beri yakından izliyor
...

Fethullahçılar eski Marksist döneklerle, liboşlarla, faşistlerle el eledir ...

Fethullah Gülen Türkiye'ye döner mi?

Henüz çok erken!..

Biraz bekler, gelişmeleri izler!..

Türkiye'de 2 bin 500 dershanenin 2 bini Fethullahçıların elinde, 1500'e yakın özel okulun üçte ikisi Fethullahçıların yönetiminde...

Devletin duyarlı kurum ve kuruluşlarında Fethullahçılar bulunmuyor mu?

ABD emperyalizminin buyruğunda olan Fethullahçılar bugün her yerde soluk alıp veriyorlar...

Washington 'dan Ankara 'ya; Londra' dan Moskova' ya dek içeride ve dışarıda ABD'nin buyruğunu yerine getiriyorlar...

Fethullah peygamber değil , hâşâ!..

BOP 'un Türkiye ayağı, ABD emperyalizminin İslamcı kanadı!..

Ne dersiniz?

Araştırmama durumu var doğru ancak yine kişisel Görüşümü bildiriyorum, fetullah gülenin Statüsü ve dindar kesim tarafından sevilmesi, onun için şüphe edilmesini engellememeli, yani ben mesela seviyorum adamı ona toz konduramadığım için araştırmıyorum, ondan şüphe etmiyorum, buda yanlış bi durum, Kendim bu konuda derinlemesine objektif bi araştırma yapmaya çalışıyorum, sonuçları paylaşıcam...

ya tabiki de bnm de dediğim o işte kim olursa olsun araştırmalıyızz her söylenene inandığımız için, araştırmadığımız için bugün biyerlere gelemiyoruz ki, ama araştırma da hakkını vermeliyiz yani dediğin gibi objektif olabilmeliyiz... sonuçlarını paylaşırsann bizde bilmediğimiz bilgiler edinmiş oluruz belkii şimdiden sağoll...

wallahi ne yiyip ne içtiği konusnda bi yorum getiremeyeceğim, nasıl geçindiği konusunda da çünkü yanına gitmedim hiç nedesem yalan olur ve bilmediğim bi konuda da yorum getirmek istememm,, ancak şunu belirteyim ki islam tüm dünyada biliniyor demişsin ya sence islamı nasıl biliyorlar_? bn söyleyeyim istersen islamı terörle bağdaştırıyorlar, halbuki islam bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir der... işte islam hakkındaki bu yanlış kanıları yıkmaya çalışıyorlar.. gerçek islamı yaşantıyla ve gerçekleriyle ulaştırmaya çalışıyorlar insanlara,,

bak kardeş sende risaleleri okumamşsın;
risalelerin bir çok yerinde cihad ele alınır.Yukarıda anlattığın durumla tezat teşkil etmez mi?

Ayrıca;
madem ki ümmetçiliği savunan bir anlayışınız var.Bu islami terör denen şiddeti desdekleyenler gerçekten müslüman mı? Biz bu müslümanlarla birlik olmaya,önder olmaya çalışıyoruz?
Dağdaki itlerin arasındada ,ovadakilerin arasındada namaz kılanlar var.

Şu işi bir izah ediverin hoca efendinin gözünden de aydınlanalım şu karanlık gecede.

bak kardeş sende risaleleri okumamşsın;
risalelerin bir çok yerinde cihad ele alınır.Yukarıda anlattığın durumla tezat teşkil etmez mi?

Ayrıca;
madem ki ümmetçiliği savunan bir anlayışınız var.Bu islami terör denen şiddeti desdekleyenler gerçekten müslüman mı? Biz bu müslümanlarla birlik olmaya,önder olmaya çalışıyoruz?
Dağdaki itlerin arasındada ,ovadakilerin arasındada namaz kılanlar var.

Şu işi bir izah ediverin hoca efendinin gözünden de aydınlanalım şu karanlık gecede.

hoca efendinin gözünden izah edememm ama kabul edersen kendi bildiklerimden izah edeyim bn sende hoca efendinin gözünden araştırıver bizahmet,, islamda cihat vardırr evet ama bu cihat illaki savaş yoluyla mı olmalı sence_? islam da savaş son çare olarak geçer ve haktır,, islamı tehdit eden bir unsur varsa ve sen onu başka yollarla bertaraf edememişsen ozaman Allah yolunda savaşmak gerekir islamın emride budur.. ama islamı anlatmak da bi nevi cihattır, ilmi cihattır bence, sana bir olay anlatayım sen ondan sonra kendin karar ver islam adına bişeyler yapanlar müslüman mı değil mi_?
hangi savaş olduğunu hatrlamıyorum bedir veya uhud savaşı oalbilir, hz Ali efendimiz bir müşriki yere düşürmüş kılıcını kaldırmış ve tam öldürecek ken Allah ve Peygamber düşmanını adam hz Alinin yüzüne tükürmüş ve hz Ali adamı öldürmeyip bırakmış,, şaşıran müşrik sormuş sen bni öldürmek üzereydin ama bn sana türkürünce bıraktın bunun sebebi nedir_?? hz Ali ben seni Allahın dini için öldürecektim ancak sen bana tükürünce içimde sana karşı kin oluştu ve seni öldürseydim kinimden dolayı öldürecektim yani cinayet işleyecektim... inceliği görebiliyormusun şimdi sen söyle bakalım onlarca masum isnanı öldüren ve bunu din adına yapıyoruz dienler sence müslüman olabilir mi_?

Nedir bu kadar ortamın bu kadar geriLmesi =)

Feto kim ya? Sevmesenizde sayqı duyucaksınız arkadasLar buranın Forum oLduqunu unutmayın.! FetuLLah GüLen yazıcaksınız arkadasLar eger iLLa yazıcaksınız...

2Li tartısmaLara geLince;
ortada hiç bişi yok 2Li atısmaLar var... böyLe forumun huzurunu kacırıyorsunuz arkadasLar.. konu kapanmasa hakaretLer küfürLer havada ucucak...

bir dahakinde uyarı yerine hiç çekinmeden ceza yaptırımı oLucaqını beLirtmek istiyorum ve
forum ve böLüm kurallarını tekrar okuyunuz...

konu acıktır...

Atatürk düşmanı hiç kimseye saygı duyamam bu yüzden ceza alacaksam da alırım

1- şu hoca efendi madem çok temiz bi adam neden amerikada?
2- bu değirmenin suyu nerden geliyo ?
3- onu ajanlıkla suçlayan ortağı için katli vacip demiş ? bizzat fem hocaları söyledi, katledilmesine omu karar veriyo ?
4- ben fem öğrencisiydim bana 3000 tl fiyat çekerken arkadaşımı 1400 tl ye aldılar,eşitlik yok anlıyacağın...

1- Destekleyen ve karşısında olan o kadar fazla adam var ki, ülke biraz karışmasın diye Amerika'da, ülkesinden uzakta sürgün hayatı yaşıyor.

2- Zaman'ın tirajı, nt kitap evi, 81 ilde bilmem kaç dershanesi, basım evleri, kitapları vs. yeterli kaynağı sağlar sanıyorum.

3- Hocaların işgüzarlığıdır. Gayet hoşgörülü bir insandır kendisi, kimseyi katletmek için ferman çıkartmaz. Hadi hocaların işgüzarlığı olmasın, öyle bir kelime ağzından dökülse, diğer adam sabah çıkmaz.

4- Fem'de okumuş veya okumakta olan tanıdıkları vasıtasıyla gelenlere, evlerinde kalanlara gayet iyi indirimlerde bulunurlar, doğrudur.

Fetullah Gülen hakkında 5-6 farklı kaynaktan, farklı görüşlerdeki insanlardan birşeyler okudum. İnanın, insan akla yatkın olanı seçmekten yanaysa, sadece kulaktan dolma bilgilerle hareket etmekten yana değilse, çok şey öğrenebiliyor. Deneyin derim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri