Evet derseniz bu rezillikler olacak!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu DAHA KÖTÜ değil aysunnn..

Her ikisi de eşit oranda kötü.

Maddelere bakmadan sırf akp yaptı o zaman hayır demek de, maddelere bakmadan sırf benim partim yaptı diye evet demek de aynı oranda kötüdür.

bu oylama tayyip veya kemal oylaması değil, maddelerin oylaması.

Maddelere bakılır kötü ise hayır, iyi ise evet denir.

doğru olanı budur.

ne dersiniz?

Ben hayırcıların evetcilere oranla daha çok bilgisiz, sırf akp yaptı hayır diyelim düşüncesiyle bunu yaptıklarını düşünüyorum.

Çünkü yahu hangi maddeye hangi sebeple karşısınız deyince pek elle tutulur bir şey gösteremiyorlar.

Mesela bu arkadaşımız gibi.

Anayasa değişikliğinden bahsediyoruz arkadaş bana mustafa kemalden bahsediyor, bölünmekten bahsediyor.

Şimdi bu arkadaşa: Arkadaşım oylamaya sunulan maddelerden hangisinde mustafa kemal ilkelerini yok saymak var yazar mısın desem ne diycek?

hikaye anlatacak. Çünkü yok böyle bir şey.

Keşke ezbere sallamasa insanlar.
selamlar.

Akp'yi bu kadar savunduğuna göre kesin MAKARNA, KÖMÜR, BEYAZ EŞYA, İHALE, vb. Seçim hediyeleri almışsındır. Atatürk Cumhuriyetine her alanda saygısızlık yapan yine bu hükümettir. Senin Kardeşini Öldüren Caniler ve bunlarla iş birliği yapanlar Atatürk'e her halükarda karşıdırlar hala anlamadınmı. Habur'dan gelenler Senin benim yada başkasının kardeşini Toprağın Altına sokmadılarmı Hala Gözlerin Beynin Aklın Algılamıyorsa sen Yukarıda oyunu satanlardan olursun.

Arkadaşım AKP iktidari Mustafa kemal ve ilkelerini yok sayıyor, Bu ülke Kemal paşa tarafından kuruldu. Bunların amacı 1. Meşrutiyet Kanun-i Esasi gbi saçma ve sadece Azınlıkları kapsamaktadır. Amerikancı parti Sivil Darbe yapıldıtan sonra ülkede bölünecek tüm Türk Devletlerinde olduğu gibi Sakın Evet demeyin.

Kardeş Mustafa Kemal bu ülkeyi Büyük Türk Halkı ile birlikte kurdu. Ve MHP ve CHP bu Büyük Türk halkını yok sayıyor, Kategorize ediyor. Ben CHP ve MHP gibi nasıl HAYIR derim.

Bu Ülkenin bölübdüğü falan yok. İşkembeden sallamayın. Ülkeyi bölecek adamın Emdiği sütü burnundan getireceğim gibi Bu Ülkenin bölüneceğini söyleyenin hakkında da iyi demem.

bu DAHA KÖTÜ değil aysunnn..
Her ikisi de eşit oranda kötü.
Maddelere bakmadan sırf akp yaptı o zaman hayır demek de, maddelere bakmadan sırf benim partim yaptı diye evet demek de aynı oranda kötüdür.
bu oylama tayyip veya kemal oylaması değil, maddelerin oylaması.
Maddelere bakılır kötü ise hayır, iyi ise evet denir.
doğru olanı budur.
ne dersiniz?
Ben hayırcıların evetcilere oranla daha çok bilgisiz, sırf akp yaptı hayır diyelim düşüncesiyle bunu yaptıklarını düşünüyorum.
Çünkü yahu hangi maddeye hangi sebeple karşısınız deyince pek elle tutulur bir şey gösteremiyorlar.

ben gene daha kötü diyorum cünkü saymakla bitiremiyeceğim nedenlerden dolayı akp döneminde bu ülke bölünme korkusu yaşamaya başladı ve korkunun ecele faydası yok ülkeyi federasyona özerkliğe sürüklüyorlar .bunları gören bir kişi akp nin düşünce yapısını bilen bir kişi bunlardan ülkeye faydalı bişeyin cıkmayacağınıda bilir .o bakımdan maddelere bakmadan hayır diyenler bu nedenle daha iyidir maddelere bakmadım ama ben tayyibe verecem evet diyecem diyenlerden .tayyip kim ? peygambermi evliyamı ne ? kiimki bu adam buna bu kadar inanmışlar .bi makarna bi kömürmü bunu sağlayan .yoksa tüm imkanlar ile çizilen pembe tablolar atılan yalanlar ile kandırılmakmı bunun nedeni.kuran kursu yıkan hristiyanlara ayin yaptıran iktidar için papaz kıyafeti giyerim diyip giyen sözde müslüman kimliğimi bu bağlılığın nedeni ? allah gercekden ıslah etsin bizim milleti başka bişey demiyorum

Akp'yi bu kadar savunduğuna göre kesin MAKARNA, KÖMÜR, BEYAZ EŞYA, İHALE, vb. Seçim hediyeleri almışsındır. Atatürk Cumhuriyetine her alanda saygısızlık yapan yine bu hükümettir. Senin Kardeşini Öldüren Caniler ve bunlarla iş birliği yapanlar Atatürk'e her halükarda karşıdırlar hala anlamadınmı. Habur'dan gelenler Senin benim yada başkasının kardeşini Toprağın Altına sokmadılarmı Hala Gözlerin Beynin Aklın Algılamıyorsa sen Yukarıda oyunu satanlardan olursun.

al işte bir hayırcı kafa!!!

yazımda akpyi savunmak nerede?

referanduma sunulan maddeler belli mi?

Belli.

Sen de diyorsun ki mustafa kemal ilkelerin vs.vs edecekler.

Ben de sana diyorum ki hangi maddede var buyur bu maddeyi yaz!!!

Konumuz akp değil,konumuz akpnin başka zaman neler yaptığı değil.

Konumuz anayasa değişikliği.

Anayasa devamlıdır türkiye cumhuriyet olduğu sürece anayasamız olacaktır ama akp yarın defolur gider.

Eğer yazabilyorsanız anayasa maddeleriyle ilgili yazın.

Açıkcası hangi maddelere karşısınız sorusunu soranlara verdiğim yanıta evetçilerden tatminkar bir açılama çıkmıyor.
Bu tarz bir tartışma olabilse keşke ama biz bu maddelere karşıyız deyince duvar olup susuyorlar.

Ben siyaset adamlarının doğru sözlerini doğru zamanda gördüğüm zaman bunu kullanırım o sözünü desteklerim ama senin gibi genel başkanının yaptığı beyinsizce davranışı alkışlamam...Doğruyu görmeye çalışanlardanım... Yanlışı doğru şeklinde görenlerden deil.. Bunu da herkes yapamıyor tabi... Siyaset birikimi gerek.. Anlıyorum Seni..Daha siyasetten anlamadığın olayı hala siyasi parti kıvamına dökmenden belli... Ben diyorum anayasa sen diyorsun yaş kayısı ile kuru kayısı eşit olacak mı...

He birde çok şükür zamanında PKK'nın başlarının avukatlğını yapıp idamdan kurtaran genel başkanım yok... Öyle olacağına ne yidüğüm belirsiz olsun razıyım...

Burası babanın çiftliği değil! Adabını ve üslubunu bilerek konuş. Benim de söylemek istediğim o kadar şey var ki ama uygun lisanla söylüyorum hepsini.

Evet diyecem...

Darbeyi heveslenenlerin kursağıında bırakacam...

Evet Diyecem...

CHP yandaşı HSYK'yı asıl olması gerekn adil düzene getiecem...

Evet Diyecem... Evet Diyecem... Evet Diyecem...

Bütün maddeleri pokuyupta anladığım için EVET diyeceğim...

Hayırlısıyla gidip oyumu EVETe basacağım ki...

Darbecilerin olmasın diye Egemenlik kayıtsız şartsız MİLLETİN olsun...

Peki hayır desem hangi rezillikler olacak biri bunu da yazsa ya arada hangisi daha ılıman sa ona veririz oyumuzu

Evet diyecem...

Darbeyi heveslenenlerin kursağıında bırakacam...

Evet Diyecem...

CHP yandaşı HSYK'yı asıl olması gerekn adil düzene getiecem...

Evet Diyecem... Evet Diyecem... Evet Diyecem...

Bütün maddeleri pokuyupta anladığım için EVET diyeceğim...

Hayırlısıyla gidip oyumu EVETe basacağım ki...

Darbecilerin olmasın diye Egemenlik kayıtsız şartsız MİLLETİN olsun...

Evet dediğiniz zaman Hükümet yanlısı olmak ZORUNDA olan bir HSYK nız olacak.
Hiç bir hükümet yargılanamayacak.
Evet Dediğiniz zaman iktidar tarafından oluşturulmuş bir seçim kuruluna evet diyeceksiniz ki bu demokrasinin ölümüdür.

Evet Dediğiniz zaman YAŞ kararlarının sadece bir kısmını Yargıya açan bir anayasaya evet demiş olacaksınız.
12 Eylül darbesini yapanların yargılanması muallakta olacak.
Bunları anlayarak evet diyorsan ne mutlu.
En azından neye evet dediğini biliyorsun.
Ama bence kararını gözden geçir.

Evet Dediğiniz zaman iktidar tarafından oluşturulmuş bir seçim kuruluna evet diyeceksiniz ki bu demokrasinin ölümüdür.

Evet Dediğiniz zaman YAŞ kararlarının sadece bir kısmını Yargıya açan bir anayasaya evet demiş olacaksınız.

Madde 159 / Yeni Hali

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, mahkemelerin bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kurulur ve görev yapar.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yirmi iki asıl ve oniki yedek üyeden oluşur; üç daire halinde çalışır.

Kurulun Başkanı Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kurulun tabiî üyesidir. Kurulun, dört asıl üyesi, nitelikleri kanunda belirtilen; yükseköğretim kurumlarının hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında görev yapan öğretim üyeleri, üst kademe yöneticileri ile avukatlar arasından Cumhurbaşkanınca, üç asıl ve üç yedek üyesi Yargıtay üyeleri arasından Yargıtay Genel Kurulunca, iki asıl ve iki yedek üyesi Danıştay üyeleri arasından Danıştay Genel Kurulunca, bir asıl ve bir yedek üyesi Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulunca kendi üyeleri arasından, yedi asıl ve dört yedek üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından adlî yargı hâkim ve savcılarınca, üç asıl ve iki yedek üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından idarî yargı hâkim ve savcılarınca, dört yıl için seçilir. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Kurul üyeliği seçimi, üyelerin görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde yapılır. Cumhurbaşkanı tarafından seçilen üyelerin görev süreleri dolmadan Kurul üyeliğinin boşalması durumunda, boşalmayı takip eden altmış gün içinde, yeni üyelerin seçimi yapılır. Diğer üyeliklerin boşalması halinde, asıl üyenin yedeği tarafından kalan süre tamamlanır.

Yargıtay, Danıştay ve Türkiye Adalet Akademisi genel kurullarından seçilecek Kurul üyeliği için her üyenin, birinci sınıf adlî ve idarî yargı hâkim ve savcıları arasından seçilecek Kurul üyeliği için her hâkim ve savcının; ancak bir aday için oy kullanacağı seçimlerde, en fazla oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilir. Bu seçimler her dönem için bir defada ve gizli oyla yapılır.

Kurulun, Adalet Bakanı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı dışındaki asıl üyeleri, görevlerinin devamı süresince; kanunda belirlenenler dışında başka bir görev alamazlar veya Kurul tarafından başka bir göreve atanamaz ve seçilemezler.

Kurulun yönetimi ve temsili Kurul Başkanına aittir. Kurul Başkanı dairelerin çalışmalarına katılamaz. Kurul, kendi üyeleri arasından daire başkanlarını ve daire başkanlarından birini de başkanvekili olarak seçer. Başkan, yetkilerinden bir kısmını başkanvekiline devredebilir.

Kurul, adlî ve idarî yargı hâkim ve savcılarını mesleğe kabul etme, atama ve nakletme, geçici yetki verme, yükselme ve birinci sınıfa ayırma, kadro dağıtma, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar verme, disiplin cezası verme, görevden uzaklaştırma işlemlerini yapar; Adalet Bakanlığının, bir mahkemenin kaldırılması veya yargı çevresinin değiştirilmesi konusundaki tekliflerini karara bağlar; ayrıca, Anayasa ve kanunlarla verilen diğer görevleri yerine getirir.

Hâkim ve savcıların görevlerini; kanun, tüzük, yönetmeliklere ve genelgelere (hâkimler için idarî nitelikteki genelgelere) uygun olarak yapıp yapmadıklarını denetleme; görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri, ilgili dairenin teklifi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanının oluru ile Kurul müfettişlerine yaptırılır. Soruşturma ve inceleme işlemleri, hakkında soruşturma ve inceleme yapılacak olandan daha kıdemli hâkim veya savcı eliyle de yaptırılabilir.

Kurulun meslekten çıkarma cezasına ilişkin olanlar dışındaki kararlarına karşı yargı mercilerine başvurulamaz.

Kurula bağlı Genel Sekreterlik kurulur. Genel Sekreter, birinci sınıf hâkim ve savcılardan Kurulun teklif ettiği üç aday arasından Kurul Başkanı tarafından atanır. Kurul müfettişleri ile Kurulda geçici veya sürekli olarak çalıştırılacak hâkim ve savcıları, muvafakatlerini alarak atama yetkisi Kurula aittir.

Adalet Bakanlığının merkez, bağlı ve ilgili kuruluşlarında geçici veya sürekli olarak çalıştırılacak hâkim ve savcılar ile adalet müfettişlerini ve hâkim ve savcı mesleğinden olan iç denetçileri, muvafakatlerini alarak atama yetkisi Adalet Bakanına aittir.

Kurul üyelerinin seçimi, dairelerin oluşumu ve işbölümü, Kurulun ve dairelerin görevleri, toplantı ve karar yeter sayıları, çalışma usul ve esasları, dairelerin karar ve işlemlerine karşı yapılacak itirazlar ve bunların incelenmesi usulü ile Genel Sekreterliğin kuruluş ve görevleri kanunla düzenlenir.”

güldürmeyiniz üstadım beni lütfen...

12 EYLÜL darbeisini yaparak ülkemi yıllarca geriye götüren zihniyet bugün övüne övüne ortalıkta geziyorlar...

Yargılanıyorlarmı ki şimdi EVET oyu çıksada muaallakta olacak...

bak oku niçin Hayır dedğiini bir kez daha düşün...

Başbakan istiyor diye kimse EVET vermiyor, Demokrasi çığlıkları atan sizler niçin bu anayasa değiikliğine Hayır çığırtkanlıkları attığınızı emin olun siz bile bilmiyorsunuz...

Çünkü yükselne bir Ak partinin karşısında muhalefetliği bile beceremiyorsunuz...

Açıkcası hangi maddelere karşısınız sorusunu soranlara verdiğim yanıta evetçilerden tatminkar bir açılama çıkmıyor.
Bu tarz bir tartışma olabilse keşke ama biz bu maddelere karşıyız deyince duvar olup susuyorlar.

cevap mı verdiniz?

Yeniden alıntılar mısınız? ben göremedim kusura bakmayın.

Hangi maddeye hangi sebeple karşısınız, buyrun aktarın.

Nasıl yargılanamaycak arkadaşım, bana biraz izah etsene?

hükümetin suçu varsa kim engel olacak bu yargılamaya?

Ne alaka seçim kuruluyla?

Bu referandumda yüksek seçim kuruluyla ilgili bir değişiklik var mı?

Ezbere yazıyorsunuz.

lafa bakın, bir kısmı yargıya açılıyormuş.

Yahu şu an yaş kararlarının hiç birisi yargıya açık değil.

Hayır derseniz yaş kararları tümden yargı dışı olmaya devam edecek, tutmuşsunuz bir kısmı açılıyor diyorsunuz yahu!

12 eylülcülerin yargılanmasının önündeki anayasa maddesi kaldırılıyor biz de buna evet diyoruz.

kenan paşa yargılanır mı bilemem, türkiyede onu yargılamaya cesaret edecek, dava açacak birileri çıkar mı bilemem.

Ama biz evet diyerek onun yargılanmasının yolunu açıyoruz, gerisi hukukculara kalıyor.

Biz hayır dersek hukukcuların önü de kapalı oluyor.

Evetcilerin hayırcılardan çok daha fazla anlayarak evet dediklerini düşünüyorum.

Sizin yukardaki yazınızı okuduktan sonra bu kanaatim daha kesin oldu.

Güzel Yazı..

‎"Bitaraf Olan, Bertaraf Olur" ..

HAYIR Bizim Tarafımız Belli Recep Bey !

Sebahattin Önkibar'ın musluğu / hortumu kesilecek !

O sırada sizin musluk/hortum gitmesin. İyi kollayın birbirinizi bence..

maddeleri incelemeden evet de desek hayır da desek yanlış olur. ben bu maddelerde ülke için zararlı bir şey göremiyorum. bu değişiklik maddelerini kendi partiniz getirmiş olarak inceleyin bir de. kim yaptığı önemli değil bence ne yaptığı önemli. yükselen ülkemizin önündeki engelleri aşmak zorundayız. 20- 30 yıllık anayasa değişmeli artık....

Benim yaşadığım ülkede laikliğin odağı olmuş bir partinin yaptığı yasa ile yaşamak istemiyorum. Ne olduklarının farkında olmayacak kadar da kör değilim. Aynı zamanda kimse kimseye evet ya da hayır dedirtecek değil karar açık ama birileri çıkıp evet çığırtkanlığı hemde faşistçe aynı şekilde demokrasinin gereği doğrultusunda diğer partiler de hayır çığırtkanlığı yapıyorlar. Diğer partilerin amacı belli daha çok oy alabilmek. Bana birisi söylesin AKP'nin gerçekten bu yasaları millet için değiştirdiğini ve bu yasalarda millet için ekstra yarar sağlayacak ne var bir Allah'ın kulu açıklasın bizde öğrenelim. Ama televizyonlara bakın birisi çıkıp tartışma programı yapıp yasaları tartışabiliyor mu hayır? millet uyanmasın maksat. Bunu göremeyecek kadar da kör değilim.

Benim sevdiklerim acı çekti sizin sevdikleriniz acı çekmemiş olabilir yada bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünceniz olabilir ama bana dokunmazsa oğluma akrabama sevdiklerime dokunur.
Hala bunlarla uğraşmakta olan HarunYahya için
Adnan Menderes
Turgut Özal
Fetullah Gülen
Necmettin Erbakan
Muhsin Yazıcıoğlu
Alparslan Türkeş
Gaffar Okkan
daha aklıma gelmeyen isimler için intikam alıcam Allah izin verirse isterse buna vesile olacak şeytan olsun.

İsteyen almaz ahirete bırakır ama ben bunları bile bile hayır veripte onca insanın günahını alamam ben peygamber değilim...

bu yorum bana garip geldi. aceba biri hariç diğer vefat eden liderlerin ne alakası var akp ile? bu anayasa ile intikam alınmaz. bu söylemlerle yalnız duygu sömürüsü yapılır. parti bazında bir olay yoktur ortada. iktidarda chp olsaydı fark eden bir şey olmayacaktı. darbe anayasasını zaten hiç kimse sevmemiştir. mevzu o değil. bir tek o madde iptal edilse(yargının kararının partiye bağlanması, mahkemeye siyaset girmesi sebebiyle güvenin kalmama tehlikesi) anayasaya ülkenin tamamına yakını evet diyecekti.

AK Partiye güvenmemek elde değildir. güvenememek çok normal bir durumdur.

bkz. >>> ..:: akyalanlar.com ::.. "Yanlışın en tehlikelisi doğruya en yakın olanıdır.."

maddeleri incelemeden evet de desek hayır da desek yanlış olur. ben bu maddelerde ülke için zararlı bir şey göremiyorum. bu değişiklik maddelerini kendi partiniz getirmiş olarak inceleyin bir de. kim yaptığı önemli değil bence ne yaptığı önemli. yükselen ülkemizin önündeki engelleri aşmak zorundayız. 20- 30 yıllık anayasa değişmeli artık....
HSYK ile ilgili değişiklik hükümeti yargılayacak yüce divanı hükümetin seçmesini sağlıyor.
Sonuç Zanlıya kendini yargılayacak heyeti seçme özgürlüğü.
Buna zararsız diyeceğini zannetmiyorum.
YSK ya atama yapılasını sağlayan madde hükümete seçimleri yönlendirme gücü veeriyor
Buna tehlikesiz zararsız diyemezssin.
Sözde Yaş kararları yargıya açılıyor ama Emekliye ayırma kararları açılmıyor hakkaniyet bunun neresinde.
Vergi kaçakçılarının ve zanlıların yurt dışına elini kolunu sallayarak çıkmasını sağlayacak maddenin nesi zararsız?

Bunları düşün.
Sence sorun yoksa bastığın mührün vebalini kabulleneceksen en doğrusunu tabi sen bilirsin.
Mühür o gün sende olacak ama zanlılar 1er 1er yurt dışına kaçarken bu nasıl oldu diye sorma bunu sen sağlamış olacaksın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri