Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?"

Dünyada Türkiye den başka üniversitelerinde kılık kıyafet yasağı olan ikinci bir ülke bulamazsınız.

Bu da demek oluyor ki dünya ülkeleri arasında Laikliği bizden iyi anlayan sözüm ona çağdaşlığı bizden daha iiyi yaşayan başka ülke yok muş

Yahu biz neymişizde haberimiz yok muş vayyyyy beeeeeee

Dünyada Türkiye den başka üniversitelerinde kılık kıyafet yasağı olan ikinci bir ülke bulamazsınız.

Bu da demek oluyor ki dünya ülkeleri arasında Laikliği bizden iyi anlayan sözüm ona çağdaşlığı bizden daha iiyi yaşayan başka ülke yok muş

Yahu biz neymişizde haberimiz yok muş vayyyyy beeeeeee

-sen hiç aç kalmadın galibaa aç ben 3 gün aç kaldım...ve kurtuluş savaşını aç perişanlık içinde veren şehit olan insanlarımızı daha iyi anlıyorum.askerdeyken katıldığım denetleme ve tatbikatlarda mücadele veren milletimin sıkıntısını kısmen de olsa yaşadım
-sen bu cumhuriyeti 30 kuponamı kurulduğunu sanıyorsunki diğer miletlere kıyaslıyorsun illa bir başka milletin modeli nimi taklit etmemiz lazım
-çağdaş olmak başka milletleri taklit etmek değildirrrr
-çağdaş olmak demek CUMHURİYETE inanmak ve onun kurallarına saygılı olmak demektir
-bu modelin eşi benzeri yoktur bu model Türk modelidir başkaları bizi taklit etsin
-sen bu ülkede yaşıyorsan bu kanunlara saygı göstereceksin .yok göstermeyeceksen arabistan orda avrupa orda seni tutan yok
-bu Cumhuriyet sahip siz değil ...bu cumhuriyet Atatürkün bize emanetidirrr..ona saygı göstereceksin...başka ülkelere benzetmeye kalkımıyacaksınn

-BİZ BUYUZ ,BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ

-sen hiç aç kalmadın galibaa aç ben 3 gün aç kaldım...ve kurtuluş savaşını aç perişanlık içinde veren şehit olan insanlarımızı daha iyi anlıyorum.askerdeyken katıldığım denetleme ve tatbikatlarda mücadele veren milletimin sıkıntısını kısmen de olsa yaşadım
-sen bu cumhuriyeti 30 kuponamı kurulduğunu sanıyorsunki diğer miletlere kıyaslıyorsun illa bir başka milletin modeli nimi taklit etmemiz lazım
-çağdaş olmak başka milletleri taklit etmek değildirrrr
-çağdaş olmak demek CUMHURİYETE inanmak ve onun kurallarına saygılı olmak demektir
-bu modelin eşi benzeri yoktur bu model Türk modelidir başkaları bizi taklit etsin
-sen bu ülkede yaşıyorsan bu kanunlara saygı göstereceksin .yok göstermeyeceksen arabistan orda avrupa orda seni tutan yok
-bu Cumhuriyet sahip siz değil ...bu cumhuriyet Atatürkün bize emanetidirrr..ona saygı göstereceksin...başka ülkelere benzetmeye kalkımıyacaksınn

-BİZ BUYUZ ,BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ

Arkadaşım madem alıntı yaptın ozamn sorduğum soruya cevap vermeni beklerdim.yoksa hikaye anlatmanı değil

-mesajı dikkatle okursan cevap içindee...

biz neymişşiz beeeaaaaahh alaylı bişekilde demişsinn-biz Atatürkçüyüz
-bizden başka laikliği daha iyi yaşayan ülke yokmuş dierek cumhuriyetimizi küçümser bi yaklaşım getirmişsin ..illa başka ülkelerdede aynısı olmak zorundamıkii bunun da cevabı varr
-kılık kıyafette ikinci bir ülke bulamazsınız dierek bi küçümseme içine girmişsin ..ilaa ikinci bir ülke de olmasımı lazımmkiii bunuda cevabı varrr hatta tekrarlıyayım mademm ...bu model TÜRK MODELİDİR

-ayrıca mesajını alıntı yapmam demek senin soruna yanıt arayacağım anlamına gelmez bunada mecbur değilim
-alıntı yapmamın asıl gayesi kullandığın üslubun çok hafif olmasından kaynaklanıyor ve bu hafifliği Türk Milletini kastederek yaptıysanki öyle görünüyor çok acı bi durum ama başka bir millettensen bunu açıkla o zaman...

-çağdaşlığı kılık kıyafet yasağı yada kılık kıyafet serbestliği olarak düşünerek laikliğe muhalefet etmeye çalışıyorsun aklınca laiklik Cumhuriyetimizin Temelidir.illa dünyada ikinci bi örneğin olmasımı gerekirr dünya bizi taklit etsin ..

-Yahu biz neymişizde haberimiz yok muş vayyyyy beeeeeee...
(haberin yoksa haberimiz deme benim haberim yok dee başkalarınıda kendin gibi sanma)

ertu 29 sende bu karikatüre cevap ver bakalım

2lmnqxy.jpg

Türk Ulusunun Dinin,Bayragını,Vatanını Bütün manevi değerlerini Kendi Canını Hiçe sayarak Zamanın En Büyük Emperyalist Devletlerine ezdirmedi,sömürtmei,Manda ettirmedi.Türk Ulusu ATASINI TANIDIKÇA ONUN CEHALETLE VE EMPERYALİZMLE VERDİĞİ SAVAŞI ÖGRENDİKÇE KENDİ BENLİĞİNE DÖNECEKTİR.....ATATÜRK Diyor Ki :ARAP DAN UZAK DURUN...Neden:Hicaz,Yemen,Suveşi bilmeyen
ATA nın nedemek istediğini anlmaz,Hicaz Komutanı FAHRETTİN PAŞANIN NELER Çektiğini Bilmez.O FAHRETTİN PAŞA Kİ KUTSAL TOPRAKLARDA KUTSAL EMANETLERİ ÖLÜMÜNE KORUDU.İNGİLİZLER BÖLGEYE ARAPLAR SAYESİNDE YERLEŞMEYE BAŞLAYINCA KUTSAL EMANETLERİ arap MİLLETİNE BIRAK MADI VE İSTANBULA TAŞITTI....

.
.
.
.

-devlet işi nden ne anlıyoruz eceba ...benim mesajım saçma ve sen çok mantıklı açıklamalar yapıyorsun öylemiii
devlet işinden çay çorba yapmak olarak algılayıp bana yıkmaya çalışmışsın bu senin fantezin olsa gerek ben organizasyondan bahsediyorum sen çorbadan bahsedip benim üstüme atıyorsun ..laikliği devlet dairesinde soyunmak olarak anlamışsın eceba saçma olan ne mesajımı editliyerek daha anlaşılır bi hale getirdim devlet işini evcilik oynamak sanıyorsun galiba mesajından çıkan sonuç bu yada bize devlet işinin ne olduğunu anlat bizde öğrenelim
-senin okuluna-işine gitmen devlet işi değilmi..okula evinden çıkıp güven içinde nasıl gittiğini sanıyorsun gasp-hırsızlık-tecavüz e uğramadan okula gidebiliyorsan bu devlet işi değilmi..sana ilim öğretenler kendi başlarına Allah Rızası içinmi gelip seni eğitiyor meslek kazandırıyor dağdaki asker karda kışta 24 saat senin güvenliğin için nöbet tutmuyormu...bütün bu organizasyonlar kendi kendinemi oluyorr.açıklada öğrenelim devlet işi neymişşş

-adı milli eğitim kurumu devletin ahçısı ,devletin hademesi ,devletin eğitim görevlisi,devletin emniyet görevlisi okula gitmeniz için maaş almıyormuu...okula gitmen devlet işi değilmi .
- insanların okula güvence içinde gidebilmesi ve dini -siyasi baskılardan uzak tutabilmesi bir devlet işi değilde ne pekii evcilik mii oynuyoruz sen güven içinden evinden korkusuz çıkman için dağlarda o soğukta kaç asker nöbet tutuyorrr okulda üşümeyesin diee kaçton kömür yakılıyorr mikrop kapmayasın diee tertemiz ediliyorr bun lar devlet işi değildee insanlar keyfindenmii hizmet ediyor ..
-devlet işi ne bi açıklarmısınn onca organizasyon kendi kendinemi oluyorr ...devlet hiç bir siyasi ve dini baskı altıda olmaması gerek eğer bu baskı olursa iç huzursuzluğa neden olurrrr...

-.bennn devlet hastanesine gittiğimde filanca parti rozeti takmışş bir doktor istememm benn okuluma gittiğimdee dini kullanan insanları istemem ben otobüsüme bindiğimde sakallı cüppeli şoför görmek istememm ben sarık lı polis görmek istememm ben çarşaflı -türbanlı -cılbaplı öğretmen görmek istememm mini eteklide görmek istememm yani uç olann marjinal olan ne varsa istemem
-ben okulumda ne mescit isterim nede kilise isterim.ibadet edeceksen camiler var kiliseler var okuyacaksan okullar varr siyaset yapıcaksan siyasi partiler var.
-kimse kimsenin inancının baskısında kalmamalı ister siyasi isterse dini

(milli eğitimi dejenere ederek milli olmayan çeşit çeşit model model Atatük düşmanı gençler üretmesine neden olan siyasilerimizi burdan saygıyla anıyorum özellikle adnan menderese rahmet diliyorum)
- cumhuriyet Atatürkün emaneti laiklikte cumhuriyetin temelir ve buda anayasanın ilk dört maddesiyle sabit deiştirilemez maddesidirr.

-devlet demek kabile ,aşiret,ruhban okulu demek değildirr...benim vergilerimle gittiğin okulun kurallarına saygı göstereceksin .....kurallara saygı göstermek inançlarına uymuyorsa gitmeyeceksin kimse sana zorla oku demiyor yok illa okuyacağım diorsan kalleş arabın memlekinde oku o zamann kimse sana engel olmazz nerde istersen orda okuu ama burda okuyacaksan kurallara saygı göstereceksinki saygı göresin ..burası dini bi devlet değil laik bi devlettir...yüce Atatürk kadınlarımıza özgürlük vermiştir seçme seçilme hakkı vermiştirr hayvanlar gibi muammele görmesin diee Atatürk kadınlarımızı(eşimiz,anamız, bacımız) kara çarşaftan(cılbap) kurtarmıştır kılık kıyafet devrimiyle...
-

Arkadaşım, okul yaptırmak, devlet dairlerinde çalışmak vs vs devlet işidir... Ama devlet görevlisinin giyim tarzı devlet işi değildir... Bu kadar basit sorunun cevabı. Tıpkı devlet görevlisinin oruç tutması devlet işiyle alakasız olduğu gibi... Devlet göevliinin dini işnançları, uygulamaları kimseyi ilgilendirmez... Ona bakılırsa devlet görevlisinin evleneceği ki,şi de devlet işi olur senin mantığına göre...

Ayrıca o vergiyi bir tek vermiyorsun bay bencil!!! Başörtü yanlısı part,ilerin oy oranlarını toplarsan senden daha fazla insan var onlar da vergi veriyorlar...

Ayrıca okulun kurallarına saygılıyım ama ben kuralın değiştirilmesini istiyorum.

Artık şu "kanunlara uyalım" mantığında mesajları bırakalım komik oluyor... Kanuna uymak ayrıdır, kanunun değişmesi gerektiğini söylemek ayrı şeydir...

Devlet işi kamu yararına yapılan hizmettir ve bu hizmeti görenin özel hayatıyla ya da işe gelirken giyim tarzıyla bir alakası yoktur sevgili kendisini çok bilgili sanıp başkalarını bilgisizlikle suçlayan arkadaşım!

Ayrıca konunun ruhban okuluyla ne ilgisi var güldürme beni :D Başörtü takmakla ruhban olunmaz, ruhbanlığın başka bir sürü özelliği olduğu gibi, Papa başörtü takmıyor o ruhban değil mi???

Dini inancı yerine getirmek ruhbanlık değildir. Ruhbanlık din konusunda vaaz vermekle, din adamlığı yapmakla ilgilidir ve başörtü takanlar da sadece başörtü takmakla hoca olmadığına göre senin mantıksızlığın bir kez daha ortaya dökülüyor...

Devlet işine okula ,işe gelinen kıyafet olarak algılamaya devam et sen... Biraz okursan böyle olmadığını anlarsın :victory

İşte türbanın siyasi simge olduğunun kanıtı!

22 Temmuz seçimlerinin galibi AKP ve ip davasından kavgalı oldukları MHP taban dayanışması içine girdiler.Sağ'ın en güçlü iki partisinin bu dayanışmasının tabanı dine dayanıyor.Aynı gerici kafalar ister adları MHP olsun ister AKP.

3 Kasım'da yüzde 35,22 temmuz'da ise yüzde 47 oy oranı ile iktidar olan AKP, Türk milletini çok güzel kullanıyor.Bir hedeflerin vardı.
Adım adım,sabırla üstüne gittiler ve başarılı oluyorlar.

1950-60 arasın iktidarından sonra gerileme dönemine giren Türkiye üst üste gelen sağ hükümetler ile iyici sarsıldı ve en büyük yumruğu da AKP indirdi.

En başından beri ister adı Fazilet ister Refah ister Selamet olsun gene aynıydılar.Hedefleri laik Atatürk Cumhuriyeti yerine bir İslam Cumhuriyeti kurmaktı.Türk halkı öteden beri inançlarına sahip çıkan bir halktı,dini sömürüye açıktı.Bunu fırsat bilen ahlak bekçileri;Selametler,Ülkücüler,Erbakanlar herşeyi kullandılar.

Şimdi ise bu saydıklarımdan kopan bir grup Türkiye'yi adım adım İslam Cumhuriyeti olmaya itiyor.

Türban...Birşey bu kadar küçültülemez bence.Başörtüsü ve o şey farklıdır.Biri dinin gerekliliğidir,masumdur,saftır.Diğeri siyasi simgedir,sıkmabaştır,modern başörtüsü değil siyasi bir araçtır.Lütfen artık kendimize gelelim,bir bakın AKP iktidarından önce bu türban denen şey ortalıkta ne kadar vardı şimdi ne kadar.AKP döneminde ülkede Müslümanların sayısı mı arttı,hayır! Oylar % 15 arttı mı,evet! İşte türbanın siyasi simge olduğunun kanıtı!

Dünyanın hiç bir ülkesinde uygulanmayan bu zorba yasak anlaşılan birileri bağırıp çığırsada darbe tamtamları çalsada kalkacak.Okadarrrrrrr

Dünyanın hiç bir ülkesinde uygulanmayan bu zorba yasak anlaşılan birileri bağırıp çığırsada darbe tamtamları çalsada kalkacak.Okadarrrrrrr

Türk Silahlı Kuvvetleri bigün kötü giden bu türkiyeye dur diyecek.Atatürk ilke ve İnkilaplarını koruyan bu kurum sizin gibi düşünenlerin haddinden gelir:clap

Cumhuriyet sözlük anlamıyla
Halkın istediği yönetimi kendi seçebilme hakkının bulunması demektir
Halkın seçimine saygı duymayıp Orduyu halka karşıymış gibi göstermek en büyük Cumhuriyet düşmanlığı olsa gerek..!!
Sonrada Cumhuriyetimize sahip çıkalım.
Siz daha Cumhuriyetin ne olduğunu kavrayamamışsınız..!!

Cumhuriyet sözlük anlamıyla
Halkın istediği yönetimi kendi seçebilme hakkının bulunması demektir
Halkın seçimine saygı duymayıp Orduyu halka karşıymış gibi göstermek en büyük Cumhuriyet düşmanlığı olsa gerek..!!
Sonrada Cumhuriyetimize sahip çıkalım.
Siz daha Cumhuriyetin ne olduğunu kavrayamamışsınız..!!

senin bahsettiğin cumhuriyet iranda canım. burası türkiye cumhuriyeti. halk eğer çağ dışı bir yönetim şekli istiyorsa o zaman bazı dinamikler devreye elbette girer. ha bizim bunu askere bırakmamız asıl yanlış olandır ama 80 den sonra kapatılan sendikalar ve sivil toplum kuruluşları olmadan başka da seçeneğimiz yok.

yani demem o ki hayallerde dolanmayın arkadaşım :goz:

Başörtüsü(senin deyiminle türban olsun hadi :victory) ancak takan kişinin niyetini ispatlamanla siyasi simge olabilir... Eh yazdıklaırnda kimsenin içinden geçirdiği niyetle ilgili bir şey yoktu... Partiler halkın dinini sömürüyormuş falan yazıyor... E ne alaka... :durdurun

senin bahsettiğin cumhuriyet iranda canım. burası türkiye cumhuriyeti. halk eğer çağ dışı bir yönetim şekli istiyorsa o zaman bazı dinamikler devreye elbette girer. ha bizim bunu askere bırakmamız asıl yanlış olandır ama 80 den sonra kapatılan sendikalar ve sivil toplum kuruluşları olmadan başka da seçeneğimiz yok.

yani demem o ki hayallerde dolanmayın arkadaşım :goz:

Arkadaşın yazısında Cumhuriyet halkın istediği yönetimi seçmesi yazıyor. İsteyen güçlü bir yönetim halkın başına zorbalıkla geçince Cumhuriyet mi oluyor yoksa? .. Ben seçiliyor diye biliyordum. Boşuna hayallere kapılmışım. Seçmek seçilmek, belirli haklara sahip olmak ne alaka yani değil mi :clap

Cumhuriyet, hükümet başkanının, kamu tüzel kişiliğini temsil eden bir heyet tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir. Egemenlik hakkının belli bir kişi veya aileye ait olduğu oligarşi kavramının zıddıdır. Aynı zamanda geniş anlamda yönetim biçimini ifade eder ki, bu da devletin organlarının seçimle işbaşına gelmesidir...

Bundan daha fazla bir manası yoktur... 1982 Anayasasındaki Cumhuriyet tanımına göreyse Cumhuriyet başka ilkeleri de kapsayacak bir biçimde ele alınmıştır... Bunlar Demokratik, insan haklarına saygılı, laik, hukuk devleti gibi ilkelerdir. Bu ilkelerin hepsinin değeri birbirine eşittir. Yani laik olmak için demokratiklik terkedilmeyeceği gibi tersi de sözkonusu değildir...

Laiklik ise din kurallarının kişilere dayatılmaması, herkesin özgürce dinini seçip yaşayabilmesi, dini ayrımcılık yapılmaması ve belirli bir dine tolerans tanınmaması demektir.

Başörtü serbest olunca bu bahsettiğimiz şeylerden hiçbiri engellenmeyecek hatta, bir inancın serbestliği sonunda tanınmış olacaktır. Bu inancı uygulamayanların üstünlüğü sözkonusudur şuan. Okullarda bu inancı uygulamayanlar rahatsız olabilir "belki" diye bir inancı(başörtü inancı) uygulayanların uygulaması yasaklanmıştır. Bu ise adaletsizdir ve "inanmamaya" öncelik tanımaktır. Şuanki durumda başörtüsüne inanmayan ya da bu inancını yerine getirmeyenler üstün tutulup, bunu yerine getirenler kısıtlanmaktadır. Oysa ki bu laikliğin bir şeye inanmak/inanamamak, uygulamak/uygulamamak konusunda tanıdığı eşitliği bozmaktadır.

Ama tabii sana göre demokrasi birini üstün tutup, rahatlatma, diğerine yasaklar getirmek olunca, demorkasinin uygulanması hayal oluyor haklısın. Boşuna hayaller kurmayalım, biz im hakkımız yokki demokrasiye falan, sadece belirli kesimin hakkı var. Biz gidelim istersen İran'A?

Lutfen kısısel atsımalar yol acıcak cumlelerden kacınınız

tabii...zaten zamanın da Demirel de başı kapalı oğrencilere Arabistan a gitsin demişti...o zaman nerdeydi bu sivil toplum kuruluşları bilmem neler.....

Kardeşim insanların siyasi amaçlarda kullanıldığı bu kadar açık gösterilmez ki, yapıyorsun bari kimsenin haberi olmasın.

Kusura bakmayın bunlar başörtüsünün üzerine ampül resmide koydurur. Dini sadece kendilerininmiş gibi kullanmaları yanlış.

Bu Halk Ozgurlukten Yana Turkıye Cumhurıyetı O Kadar Basıt Degıl Halk Ne ıstıyorsa O Olur Eger Halka Ragmen Bırılerı Bıseylere Karsı Cıkıyorsa Ulkeyı Terkedebılırler

Bu Halk Ozgurlukten Yana Turkıye Cumhurıyetı O Kadar Basıt Degıl Halk Ne ıstıyorsa O Olur Eger Halka Ragmen Bırılerı Bıseylere Karsı Cıkıyorsa Ulkeyı Terkedebılırler

-halk 70 lerde 80 lerde birbirinin kanını içmek istiyordu önce yakın tarihte neler olduğunu ve halkın neler istediğini öğren sonra gel halktan bahset..halkın istediği olsamıydııı o zaman millet birbirini yesemiydi...

halkı eğitmek milletine faydalı hale getirmek devletin işi ama devleti siyasi oyuncağa çevirmişler birbirine düşman bi halk yetişmesine neden olmuşlarr daha da ileri gidip milleti daha uç kutuplara ayıracak yasalar peşinde koşuyorlar demokrasi adına özgürlük adına

burası Türkiye Cumhuriyeti dir ..Alis harikalar diyarı değill..halk istiyormuş ta efendim şeriatı getirelim halk istiyo kominizme bi baksaktıı bi denesekti halk istioo efendimm eyalet olsunmuş....halk kupon toplamaya alıştı 30 kupona cumhuriyet kuruluyor sanıyorr galibaa

--bu cumhuriyet şehitlerimizin emanetidir . cumhuriyetimize saygı duymayan nankör hödüklere istedikleri demokrasi ve özgürlük elbet fazlasıyla verileceğinden şüphem yok yeterki biraz daha sınırları zorlasınlarr...

-halk adına konuşmadan önce halkın birbirini yediği günleri araştır öğren sonra gel bize halka rağmen karşı çıkan varsa terkedebilirler dee ...

insanların başını ortmesinin şeriatla ne alakası var anlamak mumkun değil.kişi sokak da başı kapalı gezerken bi şey olmuyo da ıniversiteye gidince mi şeriatçı oluyor..

ki kaldı ki insanları dış gorunuşune gore yargılamak , onları çağ dışılıkla suçlama hakkını bazılarına kim veriyor..

Geri