Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

terörü bitirmenin yolu bu değlidir
AKP ye ve Tayyip Erdoğan a sempatim vardı ama artık midemi bulandırmaya başladılar

sempatin vardı yoktu o ayrı olay

peki söylermisin 30 yılıdr her türlü seçeneği deneyip te bitiremediğin terörü nasıl bitireceksin.
30 yıl hiç savaşmayıp da böyle olsa haklısın

söylermisin nasıl bitireceksin

Yemin ediyorum takım tutar gibi parti tutuyorsunuz. Lafa bak aynısını sana iade ederim. Tribünde değiliz. Biraz çıakrın at gözlüklerinizi görün gerçekleri.. Bugün dağın iti benim ülkemde milli kahraman gibi karşılanıyorsa bu Tayyip ve yardakçılarının işidir. Defolun Gidin...

Yürü git işine .deseler ki burda işkembeden sallayanlar gitsin PKK ile gönüllü savaşsın.fare gibi kaçacak delik ararsınız.

30 yıldır bitirememişsin birde konuşuyorsun.Daha doğrusu bilerek birmediler.

hah işte tam tahmin ettiğim gibi ağzına bulmuşsun bir emzik 30 yıldır terörü bitiremediler diye em dur onu bakalım ama soruya cevap vermek yok 2002 de terör sıfırdı diyoruz tısssss ses yok tayyip erdoğan iktidara geldikten sonra başladı diyoruz tııssssss yine ses yok anca varsa yoksa boş laf zaten akside mümkün değil ha bide atıp tutmuşun pkk ile savaş konusunda Ben 1991-1992 yılları arasında askerlik yaptım 71/4 devre terörün en azgın olduğu zamanlar askerlik yaptım hiçbirzamanda kaçmadım vatani görevimden tam zamanı geldiğinde olması gerektiği gibi gittim askere çok şükür şu an çağırsınlar askere herşeye rağmen gitmezsemde namussuz ve şerefsizim sakın sen beni o çok sevdiğin Tayyip in oğlu olacak şerefsizle karıştırmayasın hani askere gitmemek için çürük raporu alan şerefsizle

hah işte tam tahmin ettiğim gibi ağzına bulmuşsun bir emzik 30 yıldır terörü bitiremediler diye em dur onu bakalım ama soruya cevap vermek yok 2002 de terör sıfırdı diyoruz tısssss ses yok tayyip erdoğan iktidara geldikten sonra başladı diyoruz tııssssss yine ses yok anca varsa yoksa boş laf zaten akside mümkün değil ha bide atıp tutmuşun pkk ile savaş konusunda Ben 1991-1992 yılları arasında askerlik yaptım 71/4 devre terörün en azgın olduğu zamanlar askerlik yaptım hiçbirzamanda kaçmadım vatani görevimden tam zamanı geldiğinde olması gerektiği gibi gittim askere çok şükür şu an çağırsınlar askere herşeye rağmen gitmezsemde namussuz ve şerefsizim sakın sen beni o çok sevdiğin Tayyip in oğlu olacak şerefsizle karıştırmayasın hani askere gitmemek için çürük raporu alan şerefsizle

Terör sıfır mıydı.Ya siz hakkaten kafayı yediniz. Bunu söylemek için önce git interneti araştır.

Senin terör sfırıdı diye bahsettiğin yıllarda PKK, AVRUPANIN baskısıyla PKK sözde ateşkes ilan etti. Bu sürede yine avrupanın baskısıyla siyasallaşma sürecine girdi. Bunu berecermeyin cede tekrar silahlı mücadeleye döndü.

Bu haldeyken bile ülkede şehid olan askerlerimiz vardı.

Bu kaladr büyük palavra atacağına git internette araştırma yap bakalım hangi dönem PKK sıfırlanmış

PKK nın yalaması Perinçek mi sıfırlattı yoksa akıl hocası ulsalcı Yalçın Küçük mü

bizahmet söylesene

Terör sıfır mıydı.Ya siz hakkaten kafayı yediniz. Bunu söylemek için önce git interneti araştır.

kısa bir süre AVRUPANIN baskısıyla PKK sözde ateşkes ilan etti. Bu sürede yine avrupanın baskısıyla siyasallaşma sürecine girdi. Bunu berecermeyin cede tekrar silahlı mücadele döndü. Bu haldeyken bile ülkede şehid olan askerlerimiz vardı.

Bu kaladr büyük palavra atacağına git internette araştırma yap bakalım hangi dönem PKK sıfırlanmış

PKK nın yalaması Perinçek mi sıfırlattı yoksa

VERDİĞİMİZ ŞEHİTLERİN YILLARA GÖRE SAYI DAĞILIMI
1999 - 203 ŞEHİT
2000 - 22 ŞEHİT(MHP İKTİDARININ İLK YILI)
2001 - 20 ŞEHİT
2002 - 6 ŞEHİT
2003 - 21 ŞEHİT(Tayyip şerefsizinin ilk yılı)
2004 - 73 ŞEHİT
2005 - 92 ŞEHİT
2006 - 121 ŞEHİT
2007’nin ilk 6 ayı – 112 ŞEHİT

:: Amasya Yeşilırmak Gazetesi :: Haber : MHP Milletvekili Adaylarından Basına Kahvaltı

bu kadar yetermi ayrıca sen perinçeğe kurban ol emi

Esas Hedef Apoyu Affetmek !!

Açılım gerilime dönüşüyor!..

“Açılım” gerçekleri açığa çıkıyor. AKP Milletvekili Türköne hanım ve eşi ağzındaki baklayı çıkarmaktan çekinen Hükümet’in fikrini açıkladılar... DTP’nin üslubu AKP’de ağız buldu... Teröristbaşı Öcalan affedilmeliymiş!..

Başbakan’ın ve AKP yetkililerinin geveleyip bir türlü dillendirmeye cesaret edemedikleri plan netleşiyor. Türköne familyasının Osmanlı tarzı “paşalık” örneğiyle ciddiyeti sulandırılsa da Öcalan terörün diğer elebaşlarıyla birlikte affedilecek, yurt dışına çıkartılacak!.. Terör anında bitecek!.. Modelin özü bu!.. Demokratikleşme, kültürel haklar, bölgesel özgürlükler, anayasada değişiklik, alfabeye yeni harflerin eklenmesi türünden talepler planın özünü gizlemeye yönelik dolgu maddesi... Gelişmeleri dikkatle izleyenler baştan beri yazdığım bu gerçeği görüyorlardır.

Muhalefet de durumun farkında. Barış ve “açılım” arasında sıkışıp, seçmen karşısında bedel ödememek için, R. T. Erdoğan’ı itirafa zorluyorlar. Foto-roman saçmalığında görüşme modelleri üretilmesinin nedeni bu. Çünkü dış destekli tezgâh iyi kurgulanmış! Barışa karşı çıkılabilir mi?!.. Ağzından “Apo’ya af” sözcüğü çıksa, R. T. Erdoğan’ın maskesini düşürecekler!.. Başbakan da her konuya kulp uyduruyor ama Öcalan’a af planından tek söz etmiyor. Tersine teröristbaşının “yol haritasını” bilmezden geliyor, devletin pazarlık yapmayacağını vurguluyor.

Oysa PKK üyelerinin Habur’a gelişi bile ciddi pazarlıkların kanıtıdır! Şamata arasında ayaküstü hukuk çiğneniyor! Ağır bir suç olan “terör örgütü üyeliği” soruşturulmuyor! Hâkimler pişmanlık yasasını uygulamıyor, PKK’lıların sorgulamada söylediklerini duymazdan geliyorlar!.. Ellerine tutuşturulan uydurma talep listesiyle Türk vatandaşı PKK’lılar “Sayın Öcalan’ın emrini yerine getirdiklerini, pişman olmadıklarını” söylüyorlar ama bir türlü beyanlarını zapta geçirtemiyorlar! Ciddi bir devlette olacak iş midir bu!?.. PKK’lıların Apo’nun emriyle dağdan indiklerini söylemeleri, affedilmesi planlanan teröristbaşının saldırı emirlerini de kendisinin verdiğini kanıtlamıyor mu?!..

Terör örgütü üyeliğinin cezası yasalarımızda çok ağırdır! Çatışmalara katılmak veya katılmamak kıstas değildir! Gazetevatan.com yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu örgüt üyeliği iddiasıyla beş aydır tutuklu! Ergenekon tutukluları örgüt üyeliği iddiasından hapisteler! Elbette suçlular affedilebilir ama ortada henüz TBMM’den çıkmış bir af yok!..

Açıkçası niyetin iyi olması yetmez! Hukuk kurallarının gözardı edilmesi, yararlı sonuçlar sağlayacak düşüncesiyle yasa dışına çıkılması, devleti eritir! Muhalefetin dışında TSK’nın da bu garip “açılım” girişimlerinden rahatsız olduğu açıkça görülüyor. Asker daha önce son PKK’lıya kadar terörle mücadelenin süreceğini, yani kendi üslubuyla hükümetin aklındaki özel affa karşı olduğunu açıklamıştı. Son MGK toplantısının mesajı TSK’nın yaklaşımını değiştirmediğini kanıtlıyor! Demek ki, hükümetle TSK arasında en hafif deyimle bir uyumsuzluk söz konusudur. Uyumsuzluğun sürmesinin ciddi sıkıntılar yaratması kaçınılmazdır!.. Ahmet Türk’ün abartıya kaçılmamasına ilişkin uyarısı bu gerçeğe dayanıyor!..

Nitekim sınırdan muzaffer kahramanlar edasıyla geçişleri alkışlanan PKK üyelerinin merkezi olan Kandil üzerinde jetler uçmayı sürdürmüştür. Barış şöleni mi, zafer sevinci mi belli olmayan kutlamalar yapılırken, PKK teröristleri havan atışıyla bir askerimizi yaralamıştır. Gerçekte tam sıkışmışken PKK’ya taviz verilmesi, sırtını ranta dayamış terörü bitiremez! Sınırlarımızın Batılıların çizdikleri haritalarla belirlenmesine karşı çıkmak, dostluğun da gereğidir!

Devletteki çelişkiler vatandaşları da etkiliyor! Terör mücadelesinde canı pahasına görev yapanların anılarına duyulan saygı, vatandaşı Hükümetin PKK karşısında aldığı pasif tavra giderek daha çok isyan ettirecektir! Gerilim yaygınlaşmadan -ki PKK’nın ve savunucularının beklentisi budur- önlem alınmalıdır!..

Kaynak

VERDİĞİMİZ ŞEHİTLERİN YILLARA GÖRE SAYI DAĞILIMI
1999 - 203 ŞEHİT
2000 - 22 ŞEHİT(MHP İKTİDARININ İLK YILI)
2001 - 20 ŞEHİT
2002 - 6 ŞEHİT
2003 - 21 ŞEHİTTayyip şerefsizinin ilk yılı)
2004 - 73 ŞEHİT
2005 - 92 ŞEHİT
2006 - 121 ŞEHİT
2007’nin ilk 6 ayı – 112 ŞEHİT

:: Amasya Yeşilırmak Gazetesi :: Haber : MHP Milletvekili Adaylarından Basına Kahvaltı

eeee şimdi bu tabloya bakarak nerde sıfır diyecez.Bize analiz etsene.

yahu bırak da sen benim yazımı oku tekrar orda açıkladım herşeyi.

ve de saoru sordum bir iktane onlara cevap ver

kusura bakma eğer hala anlamdıysan bu benim değil senin sorunun benden sana tavsiye elinden geldiğince fosfor tüketmeye bak yardımcı olur sorununa

eeee şimdi bu tabloya bakarak nerde sıfır diyecez.Bize analiz etsene.

yahu bırak da sen benim yazımı oku tekrar orda açıkladım herşeyi.

ve de saoru sordum bir iktane onlara cevap ver

Kardeşim,Tayyib'in Neresi Doğru Ki Sen Ona Dalkavukluk-Avukatlık Yapıyorsun.Ülkenin Nasıl Sömürüldüğünü,Elden Gittiğini,Özelleştirmelerle Saman altından Satıldığını Göremeyecek Kadar Gözlerin Kör mü? Biraz Gerçekçi Ol !!!

kusura bakma eğer hala anlamdıysan bu benim değil senin sorunun benden sana tavsiye elinden geldiğince fosfor tüketmeye bak yardımcı olur sorununa

Mesajını düzeltmeden önce sen Perinçe ğe kurban ol demiştin.

Bak şimdi sana Perinçekin kim olduğunu göstereyim

10-8.jpg

2-14.jpg

2CAC1YSCX.jpg

4-13.jpg

7-10.jpg

78440.jpg

gg.jpg

ocalan-ilsever1.jpg

re15.jpg

Pardon sadece Perinçeğin değil Sözde büyük ulsalcı ve Aponun akıl hocası Yalçın Küçük de var hatta Ferit ilsever de . sen tanırsın onu.

Adamlar her ay düzenli fikir alışverişinde bulunuyorlar. Tüm kadro ordalar.

Şimdi ise kalkmış bana milliyetciik ayaklarına yatıyrolar

Allah ın izni ile büyük lider Erdoğan bu sorunu da çözüp bu belayı ülkemizden söküp atacak

büyük lider mi:confused1:..benim bildigimi lider kendi çıkarlarını gözetmeksizin ona verilen liderlik ünvanını en iyi şekilde yapmaya çalışandır..bu bahsettigin büyük lider naaptı ülkesi için 7(YEDİ)YILDIR..imf yi mi def etti ülkeden(sokaklarında alenen fuhuş ve uyuşturucu pazarlıgı yapılan brezilya bile imf belasından kurtuldu..biz??)iç anadolu da çiftçiyi koruyup tarımı mı canlandırdı...dogu anadoluda fabrikalar kurup iş imkanlarımı yarattı..borsa yı takip et biraz(oyna demiyom)sadece takip et bak bakalım yabancı sermayenin oranına düşün bakalım onlar bi anda parasını cektiginde dımdızlak nasıl kalacagına..banka sektörü bi ulkenin bel kemigi omuriligidir..bankalarımıza kımlerin sahip oldugunu benden daha iyi biliyosundur..neyse bunları zaten defalarca duymuş okumuş ama inanmamış biri olarak sana yineden yazdım ve son sözüm..LİDER KİMDİR BİLİYOMUSUN...CENGİZ HAN DIR...FATİH SULTAN MEHMET DİR...KANUNİ SULTAN SÜLEYMANDIR VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜR..(VERDİGİM ORNEKLERDE Kİ TÜM LİDERLERİ HALA DÜNYA SAYGI İLE ANMAKTADIR)SENİN LİDER DEDİGİN AMERİKA NIN İSRAİL İN AB NİN ROCCOSUNU YALAYAN KİŞİ DE ANILMAK TADIR..AMA YAPTIKLARI İLE ANILARI İLE DEGİL..BİLMEM ANLATABILDİM Mİ???

ben geçmişe takılmam ona takılacak olduktan sonra kimsenin insan içine çıkmaması lazım senin beğenmediğin adam İsviçre de aslanlar gibi ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır dedimi demedimi senin bop başkanın naptı peki azerbaycanı çiğnemek uğruna gitti ermenilere yalaklandı önce bir kendi pisliklerinizi temizleyin ondan sonra millete sataşın

tabi canım bunun bir adım sonrası o zaten benim asıl korkum batıdaki vatandaşların galeyana gelip ... valla söylemeye dilim varmıyor neyse sen anladın onu

Görünen köy kılavuz istemez.

'Baykal'ın tespitleri doğrudur'

Öcalan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “AKP İmralı’nın yol haritasını uyguluyor” saptamasının doğru olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan, demokratik açılım sürecine ilişkin üç aşamalı yol haritasını açıkladı. Öcalan, bundan sonra Türkiye’ye gelmeleri için yeni grup çağırmayacağını söyledi.

ANF’nin haberine göre, Öcalan İmralı’da avukatlarıyla yaptığı görüşmede, yol haritasını üç aşamalı olarak açıkladı. Öcalan, yol haritasını şöyle anlattı:“Birinci aşama, devlet Kürtlerin tüm haklarını güvence altına alacak. Bu konuda bize güvence verecek, bizi ikna edecek. Biz de bir, bölücü olmadığımızı devlete ispatlayacağız. Ayrılıkçı, bölücü olmadığımızı beyan edeceğiz. İki, şiddeti yöntem olarak esas almadığımızı ilan edeceğiz. Şiddet yöntemini devreden çıkaracağız. Bu aşamada çatışmasızlık ortamı oluşturulur. Çatışma-şiddet yaşanmayacak. Devlet de demokratik çözümü kabul edecek, Kürtlerin saydığım beş boyutunu dikkate alacak. Kürtlerin kendi kendini yönetmesine imkân tanıyacak. Ancak bunların olabilmesi için benim önümün de açılması lazım. Bütün bunları çok uzun tartışmak gerekiyor.Bu olursa ikinci aşama olarak sınır dışına çekilme gerçekleşecek. Üçüncü aşama olarak da devlet verdiği güvenceyi hukuki mevzuata yansıtacak, bunun anayasasını, kanunlarını, yönetmeliklerini yapacak. Mevcut mevzuatta değişiklik yapacak. Devlet bunu yaptığı oranda da geri dönüşler olacak. Benim bu süreçte kendimi ifade etmem lazım. Benim bu çözümü gerçekleştirebilmem için devletin de bunu göz önünde bulundurması lazım, devletin destek olacağını belirtmesi lazım. Yol haritamda on tane ilke var. Ben yol haritamda demokratik çözümün nasıl olacağını yeterince açıkladım.

”-BAYKAL’IN TESPİTİ DOĞRUDUR-

Öcalan, AKP hükümetinin kendi belirlediği yol haritasından yararlandığını iddia etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “AKP İmralı’nın yol haritasını uyguluyor” saptamasının doğru olduğunu söyledi. Öcalan şöyle dedi:“AKP benim yol haritamdan, ellerinde olduğu için yararlanıyorlar. Deniz Baykal meseleyi biraz biliyor; 'AKP, İmralı’nın yol haritasını uyguluyor' diyor. Baykal’ın bu tespiti doğrudur. Ancak AKP, benim yol haritamı uygulayamaz. Fakat yol haritamdan yararlanıyorlar. Davutoğlu dışarıda, Erdoğan içeride bundan yararlanıyorlar. Ben yol haritamda da Ortadoğu’daki demokratik çözümleri belirtirken Dicle-Fırat Havzası Demokratik Konfederalizmini önermiştim. Davutoğlu şimdi bunun görüşmelerini yapıyor Irak ve Suriye’yle. Doğrudur yol haritamı kullanıyorlar. AKP’nin şimdi paçaları tutuşmuş. Ağrı’daki konuşmalarından da bu anlaşılıyor. KCK, özgürlük temelinde toplumun demokratik örgütlenmesidir. Ne devlet ne de federalizm temelindeki bir örgütlenmedir. Toplumun kendi kendini devlet dışı bir şekilde örgütlemesidir. Toplumun kendi kendini demokratik yönetimidir. Demokratik özerklik dediğimiz de odur. Kavramlar farklı olabilir, özü aynıdır.

”-AÇILIM AKP’NİN DEĞİL DEVLETİN PROJESİDİR-

Öcalan, demokratik açılım sürecinin AKP’nin değil Devletin projesi olduğunu söyledi. Öcalan, “AKP, bu demokratik açılımdan sonra her şeyi yapacak, tüm imkânlarını kullanacak. CHP ve MHP bu soruna karşı durarak ayakta kalmaya çalışıyor. AKP de bunu başararak ancak ayakta kalabileceğini biliyor. Bunun için elinden gelen tüm imkânlarını kullanacak. AKP tamamen seçim hesaplarıyla hareket ediyor. AKP’nin yaptığı kesinlikle bir hiledir. Bu demokratik açılım da AKP’nin projesi değildir. Devletin bir projesidir. Hatta devletin de tüm kesiminin değildir. AKP, bundan sonra iyi çalışılırsa bölgede geriler, etkisi azalır” diye konuştu.

-BUNDAN SONRA GRUP ÇAĞIRMAYACAĞIM-

Kandil ve Mahmur’dan gelen grupların “barış elçisi” olduğunu iddia eden Öcalan, “Sadece bu grupların gelmesiyle bu sorun çözülmez. Bunlar sadece barış elçileri. Avrupa’daki grup da gelecek. Ama bundan sonra grupların gelmesi için benim çağrım olmaz. Bu doğru da olmaz. Ama Devlet gider PKK’yle görüşür, anlaşır, PKK kendisi gönderirse ona bir şey diyemem. Bu onların vereceği bir karar olur. Bu gruplara çağrı yapmamdaki amaç şuydu; sınamaydı. Hem tıkanan siyasetin önünü açmak hem de bağlılıklarını göstermek için çağrıda bulundum, onlar da dinlediler ve geldiler, bağlılıklarını gösterdiler. 99’da gelenler hazırlıksız geldiler. Onlara biraz haksızlık ettik. Bir belirsizlik vardı. Biz o zaman devlet bu fırsatı değerlendirir diye tahmin ediyorduk. Devlet de onları cezaevine gönderdi” diye konuştu.

'Baykal'ın tespitleri doğrudur'

herkes "öcalan cezaevinden örgütü yönetiyor" diyor ama ben katılmıyorum bu görüşe.

bence öcalan cezaevinden ülkeyi yönetiyor. ve hatta parmağında oynatıyor.

ben geçmişe takılmam ona takılacak olduktan sonra kimsenin insan içine çıkmaması lazım senin beğenmediğin adam İsviçre de aslanlar gibi ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır dedimi demedimi senin bop başkanın naptı peki azerbaycanı çiğnemek uğruna gitti ermenilere yalaklandı önce bir kendi pisliklerinizi temizleyin ondan sonra millete sataşın

Bak burda sana hak verdim . Böyle rezil ve ihanet dolu bir geçmişi kimse savunamaz.

Ayrıca Perinçek in genel özelliğidir. Her 10 yılda bir ideoloji değiştirir.

bir dönem Rumlara destek verip Kıbrısta ki türk varlığını ve askeri işgalci diye tanımlar ve hedef alır

başka bir dönem kıbrısı savununmaya çlışır

bir dönem PKK nın ve Apnun en sadık dostu olur. PKK yı savunur

bir başka dönem ulusalcı keslir Ergenekon çetesinin üyesi olur

İşte Perinçek bu

pisliklerinizi temizleyin ondan sonra millete sataşın

lafına baya bir güldüm ya. Sen kim oluyorsun da kendini millet yerine koyuyorsun.senin temsil ettiğin kile kim ? oy aranın kaç. Sahp Liderin perinçeğin oy oranını biliyormusun

bilmiyorsan ben sana söyleyim

1000 de bilmem kaç küsür :)

Geri