Counter-Strike 1.6 NoSteam (Windows) Server Kurulumu

dark angel bir el at olmuyor yapamıyoruz.....

edit: bim_28 mümkünse bekleme...
Uyarılıyorsun bir daha olmasın.

hakanfb258 nasıl yaptın onu anlatsana bize sana zahmet... Ben saolsun darkangel in anlattığı gibi yaptım ama en sonunda "Couldn't allocate dedicated server IP port 27015."
böyle bir hata veriyor bu sorunu çözemedim...biliyorsan yardım et....

bende o hatayı alıyorum

emeğine sağlık süper açıklama

arkadaşlar yardım etcek yokmu konunuzla ilgilernirseniz sevinirim

açıklama güzel....ona ve emeğe lafımız yok da.... bir de bizim soruna el atsalar...

Birkaç sorum olucak netten kurmak için sunucunuz olmanız lazım demişsiniz
1.Sunucu dediğiniz host mu? :S
2.Eğer hostsa hosta nasıl kuruluyor aynı şekildemi?
3.Ve hosta kurduğumuzda sürekli server acık mı oluyor ve ipsi sabitmi oluyor? sonuncu olarak
4.Sizin serverlar bu şekildemi kuruldu?(host üzerindemi) ve server kiralayan web sitelerde bu yöntemi kullanarak hosta server kurup bizemi kiralıyor ?
Çok Mu Oldum Acaba :D
Ama öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

arkadaslar hepınız aynı hatayı yapıyorsunuz konudakı mesajlarımda belırttım. COULDN'T ALLOCATE DEDİCATED SERVER IP PORT :27015 hatası almanızın nedenı

"-console -game cstrike +ip BURAYA CALISMASINI ISTEDIGINIZ IPYI YAZIYORSUNUZ +sv_lan 1 +maxplayers BURAYA KAC KISILIK SERVER ISTEDIGINIZI YAZIYORSUNUZ +map de_dust2 -nomaster."

yukarıdakı bolumde BURAYA CALISMASINI ISTEDIGINIZ IPYI YAZIYORSUNUZ dedıgım yere local ıp nızı yani 192.168 ile yada 10.0. ile baslayanı gırmeyeceksınız. Bu sekılde gırersenız localde olan makınalar yanlızca baglanabılır sunucuya. Sız oraya www.whatismyip.com adresınden aldıgınız ipnizi gireceksınız ayrıca windows un kendi firewall ı dahıl kullandıgınız av varsa kapatın port acmayı yapamadıysanız. Son olarak modemınızdende 27015 portunu acmanız gerekıyor.

yukarıda arkadaslar 256 baglantı ıle kac kısı oynar demıs yaklasık 14 kısı oynayabılır fakat lag sorunu yasayabılırsınız.

buarada aslansmh sunucu olarak bahsettıgım host degıldır dedicated dir.

abi şimdi prot açmak için portlu modem olması lazım demi.2. si windows xp ye kurdum herşeyi sadece port olayı kaldı galiba. abi bu dedicated serveri patch 21 in yanındaki hlds den kurabiliyoduk ama şimdi oda olmuyo neden acaba abi bi denermisin daha hala oluyomu.

Dark_Angel Öncelikle hazırladığın dökümana tşk ederim.

"-console -game cstrike +ip BURAYA CALISMASINI ISTEDIGINIZ IPYI YAZIYORSUNUZ +sv_lan 1 +maxplayers BURAYA KAC KISILIK SERVER ISTEDIGINIZI YAZIYORSUNUZ +map de_dust2 -nomaster."

İp bölümüne http://www.whatismyip.com/ adresinden aldığım ip yi yazıyorum
Kisi bölümünede 4 kişi yazıyorum

Pikatel 4 Çıkışlı Ethernet'kartına Bağlı Modem & 1024 hızında ADSL İnternet Kullanıyorum
Ve Modemdende 27015 Numaralı Portu Açıyorum. Yinede Aşağıdaki Hatayı Alıyorum

COULDN'T ALLOCATE DEDİCATED SERVER IP PORT :27015

Sizce Bunun Nedeni Portun Açılmamıs Olmasımıdır ?
Yoksa Baska Bir Nedeni olabilirmi ?
Dark_Angel Senden Modemde Yapılacak Ayarlamaları Biraz daha açıklamanı Rica ediyorum..

derdimize tercüman oldun "bygezgin28"...işte aynı şey bende de oluyor....

portu yaptım consoleyi actıktan sonra hata verio

Unable to load authentication library, exiting...

dioo :(

yahu bende portu yapamadım couldn't allocate dedicated server IP port 27015 bu hatayı veriyo bendede dark kardes bi el at ne olur ya bak bu kadar adam bekliyo..

yav bn kısayolda takıldım hedefte

C:\hlds\hlds.exe-console -game cstrike +ip 85.104.138.97:27015 +sv_lan 1 +maxplayers 20 +map de_dust2 -nomaster.

bunu yazdım yol doğru değil giyo yanlışmı yazdım acaba

abi meseleyi hallettim
şimdide fatal error diyo ve

Couldn't allocate dedicated server IP port 27015 diye bi hata veriyo

bi ara port açma filan diye bişe duydum port nasıl açılıyo

ben hallettim server i kurdum sana da anlatayım.

bak kardes ordaki ip yerine pc nin ip sini yaz ama arkadaslarina gercek ip ni ver
mesela pcnin ip si 192.168.2.46 diyelim ama www.whatismyip.com dan ogrendigin ip senin gercek ipin..o kısayola ise pc nin ipsini arkadaslarinin girmesini istedigin ipin ise senin gercek ipin arkadarlarina gercek ip ni vereceksin..
--ama bunları yaptıktan sonra modemin firewall ayarlarini kapali tutmalisin cunku acık kalırsa arkadaslarin sana ulasamazlar

Gercekten cok güzel anlatım:)

ewt bende kurdum normal ipnni yazcaksın hedef bula calıstıra gel cmd yap ipconfig ordaki ipi yazıp :27015 mesela 192.178.222.15:27015 sonra obur internet ipni ogren mesela 88.45.321.234:27015 arkadaslarına bunu wericeksin okey

kim bana addonsun icindeki dosyayı atabilir ben bi türlü yapamadım nolur

addonsun dosyasını atıcak olan warmı

Geri