Bilgisayar Açılmıyor..

2lucjr8.jpg

Hanqisi Ekran Kartıki? Ram'da Problem Yok.. Ama Ekran Kartı Hanqisi onu ßilmiom​

arkadaşlardan rica et sana resimlerle yardım etsinler

Verdim Resmi.. Hanqisi??​

e.k. budur kardes

rm1x4y.jpg

dedigim gibi ekran kartinin monitore baglanan ayaklarini lontrol et sok tak sok tak gevsemis olabilir,
birde e.k.' i cikart tak+temizle

kolay gelsin

Eğer güç düğmesine baştığında açılmaya başlar gibi yapıp ekrana hiçbir görüntü gelmeden tekrar kapanıyosa ramlari kontrol et güç düğmesine bastığında hiçbir şekilde bi hareket olmusa ozaman sorun daha ciddi olabilir ekran kartı ve Anakart probleminden kaynaklanabilir Sabitdisk kablolarını da kontrol et bu arada...

Hayır Hiçbişi Gelmiyo.. Öncedende Sorun Böyleydi Ancak Şansa Açıldı Bilgisayar..Ve Hemen Format Attık Sorun Düzeldi Açtık Bilgisayarı Msn Yükledik Yine Gitti.. Bu Sefer Hiç qeLmiyo..​

kardesım windows 65 mb 'lık zorunlu ram'Le caLısır ram'i degistir büyük ihtimal sorunun çözülür:)):goz::clap

kardeş birde snn pc ötüyormuu meselaa 1 dk arayla?

kardesım windows 65 mb 'lık zorunlu ram'Le caLısır ram'i degistir büyük ihtimal sorunun çözülür:)):goz::clap

kardeş bnm de oluyordu akşam bir kapattım sabah açtım ve ötüyor ekran simsiyah ve pc 1 dk arayla ötüyor sonra içini açtım ve RAM i çıkardım sildim taktım sorun çözüldü :goz:
o windosla alakası yoq snn anlıycağın:goz:

en iyisi ekran kartı al bi arkadaşından onu dene... ayrıca ekran kartın çok enerji tüketiyorsa güç kaynağına bağla

anaklartın üzerinde dahili ekran kartı yuvası varmı....

varsa bilgisayarında Harici konumda olan ekran kartını çıkart, monitörün kablosunuda anakart yuvasının üzerinde olan yere tak...(büyük ihtimalle hoparlör jakının olduğu yerin üstündedir)

yoksa... ekran kartını çıkart... aynı ekran kartı pc-e exprese benziyor resimde... bir yerlerden bul ve takıp dene...

şuanda sorunun ekran kartında olup olmadığını denemelisin...

bu arada bilgisayar çaılırken hiç ses gelmiyormu kasadan?

caLısır bir ekran kartı ve ram'i dene sonra yeni aldıgın ekran kartını cıkar kendi ekran kartını tak ve ram'dede aynısını dene o zaman kesin sonuc cıkar ortaya bide msn'ini acdA daha iyi yardımcı olimm sana.. :goz:

kardeş bnm de oluyordu akşam bir kapattım sabah açtım ve ötüyor ekran simsiyah ve pc 1 dk arayla ötüyor sonra içini açtım ve RAM i çıkardım sildim taktım sorun çözüldü :goz:

kardesım bnde orda ram'lerdedır sorunu diye anlatmaya calıstım ama bıraz windowsa kaydı..:durdurun:durdurun

İşe Yaramadı:melek​

en iyisi ekran kartı al bi arkadaşından onu dene... ayrıca ekran kartın çok enerji tüketiyorsa güç kaynağına bağla

Nasıl ßaqLanır ßilmiyorum:melek​

anaklartın üzerinde dahili ekran kartı yuvası varmı....

varsa bilgisayarında Harici konumda olan ekran kartını çıkart, monitörün kablosunuda anakart yuvasının üzerinde olan yere tak...(büyük ihtimalle hoparlör jakının olduğu yerin üstündedir)

yoksa... ekran kartını çıkart... aynı ekran kartı pc-e exprese benziyor resimde... bir yerlerden bul ve takıp dene...

şuanda sorunun ekran kartında olup olmadığını denemelisin...

bu arada bilgisayar çaılırken hiç ses gelmiyormu kasadan?

Çalıştıqı Sesi qeLiyo Ama Ekrana qeLmiyo.. Hiçbişi​

lan SheqjLChQCuK tüm hhyi ayağa kaldırdın hea:D

Tabikide Yani​

caLısır bir ekran kartı ve ram'i dene sonra yeni aldıgın ekran kartını cıkar kendi ekran kartını tak ve ram'dede aynısını dene o zaman kesin sonuc cıkar ortaya bide msn'ini acdA daha iyi yardımcı olimm sana.. :goz:

Açarım ßirazdan..​

ekran kartın sanırım yanmış veya bir sorunu var anakartın üzerinde gelen ekran kartı soketine tak(eğer varsa tabi) monitörü ve diğer, yuvaya takılı olanı sök yerinden öyle de gelmiyosa anakartta sorun var demektir

bi başka dvd rom takıp xp yüklemeyi denesen? bende de benzer bisi olmustu da. boot dosyaları gitmis olabilir:(

Birkaç saatliğine uzak kaldık, neler olmuş böyle. Bir önceki sorunu çözüme kavuşturmuştuk. Yazılanları okudum. Eğer ram ve ekran kartını çıkarıp tekrardan düzgün bir şekilde taktıysan korkarım ki donanımlardan biri sizlere ömür. Yanmış olabilecek donanımların başında ekran kartı ve anakart geliyor bence. Daha
sonrada ram ve işlemci. Resimlerden gördüğüm kadarıyla AGP 8X ekran kartı kullanıyorsun. Onboard ekran kartında yok. Öğleden sonraki gibi anlamıyorum deme yazdıklarınızdan :) Tek çözüm yolu ekran kartı, ram, anakart ve son olarak işlemciyi tek tek çalışan benzer bir sistemde denemen. Yani ramini söküp, çalışan bir sistemin ramini çıkarıp takacaksın çalışırsa ram sağlam demektir. Sonra ekran kartı, sonra işlemci... diye gidecek bu işlem.
Bu uygulamanın bir riskide var. Senin ramin yanmış olabilir ve sağlam sisteme taktığında o sistemede zarar verebilir. Onun için en iyisi sen benzer sistemden söktüğün parçaları kendi bilgisayarına takıp denemek. Örneğin rami taktığında sistemin çalışırsa anlarsın ki ramin arızalı. Fakat bu kadar işlemi "ekran kartı hangisi" diye soran senin ne kadar sağlıklı yapacağın konusunda kuşkularım var.

aynısı benim başıma gelmişti kasa çalışıyodu ama monitore sinyal yok deyip görüntü gelmiyodu.
servise götürdüm ram arızalı çıktı.

anakartı söküp başka bi pc de dene.anakarttan yapar bu sorunu anakartın ölmüş olabilir. . .®

Hatırladığım kadarıyla banada bu tarz bişey olmuştu. PC ilk önce donar gibi olmuştu sonra kapanmıştı.
Sonra tekrar açtığımda ekran gelmemişti. Sonra kasayı açıp baktığımda fan dönmüyordu. Onları değiştirmiştim ve sorun çözülmüştü.

Benim Kasayı ßu Monitöre Takınca Çalışıyo Monitörde ßi Sorun yok.. Ayrıca Msn'yide Kendi Pc'imde Kullanıyorum Ondada No Problem..Adaptör Çalışmasa Zaten Hiç Işık Yanmaz Monitörde Oda No Problem..​

tmm tmm kardeş snn sorunu buldum snn ekran kartında sorun var snn ekran kartını sök ona tak bak nasıl olucak :goz::victory

aynısı benim başıma gelmişti kasa çalışıyodu ama monitore sinyal yok deyip görüntü gelmiyodu.
servise götürdüm ram arızalı çıktı.

hehe kardeş banada oldu snn kinin aynısı ve kasa çalışıyordu ama ekran yok ve dk 1 ötüyordu pc ve RAM i söktüm sildim sorun çözüldü..... :D:biggrin

İşe Yaramadı:melek​

Nasıl ßaqLanır ßilmiyorum:melek​

Çalıştıqı Sesi qeLiyo Ama Ekrana qeLmiyo.. Hiçbişi​

Tabikide Yani​

Açarım ßirazdan..​

kardeş snn ekran kartın yanmış olabilir çünki bir ekran kartı arızalıysa monitöre takınca ekran kararır ve yavaş yavaş monitörüde yakar..........

bak kardeş by_master i görürsen o çözer ;) emin ol

Geri