Bu "hack" işi çok mide bulandırıcı bişe. Çok uğraştım site tasarlamak için ama "hack"lemek için hiç browser açmamışımdır. Sadece birkaç önlem için yüzeysel olarak "hack"lenme yollarını bilmek üzere birkaç defa google amcayı ziyaret ettim.
Çocuk işi bunlar beyler, özellikle asp ve phpleri üyeler misafirler tarafından ulaşılabilen siteleri hacklemek pek de zor değil artık. Önemli olan bunları yıkmak değil yapabilmek. Geçen gün Hocuspocusun imzasınında yer alan hackhell linklerinden birine tıkladım, nice sazan "hacker", türkiye karşıtı sitelerin ekmeklerine yağ sürmüş, kendilerini kahraman sanarak. Şunu anlayın artık, internette ırk, devlet, şehir yok. Tüm dünya ulaşabilir o bilgilere.
İnternette varlığını koruyabilecek tek şey dildir. Başka bir şey yok.
Hackhell bile sadece türklerin sitesi değil ama sadece türkçe bilenlerin sitesi bu açık değil mi?
Bu sanal turancılık, olayı çok farklı yerlere götürür.
Bakın bu siteyi hackleyen kişi de videoda itham ve iftiralara maruz kaldığı için yapmış bunu, sırf biraz rating için, içinde sürekli olarak "türk-ü" değerleri barındırıp bunları yaptıklarıyla aşağılayan bir sürü site açılıyor.
Bu adamların umurunda mı allah aşkına "türk veya türkiye" sadece biraz daha rating alma peşinde koşuyorlar.
Bizse burda neler yapıyoruz. Biri, kuyuya bir taş atıyor binlerce üye çıkarma telaşında... Yapıcı olun, yıpratıcı değil.
Bugün belki dünyanıın en tehlikeli hackları türk ama internetten en büyük payı yiyenler amerikanlar almanlar ve japonlar, neden? zira adamlar böyle boş şeylerle uğraşmıyorlar, üretiyorlar geliştiriyorlar.
Sen 1 hafta uğraşırsın siteye sadece bir "Hehe biz hackledik biz yaptık" diye index atarsın. pc başından kalktıktan sonra sigaraya paran kalmamıştır.
Adam bir hafta uğraşır, harika bir site yapar parasını da kazanır. Hack mack geçin bunları artık...
Yapabileceğiniz tek şey ufak bir index atmaktır o kadar, adam yine yedeğinden yükler siteyi çok mu zor?
Bakıyorum şimdiki ufak tefek yeni forumlara. Adamlar ya yere göğe sığdırmıyorlar türk insanını ya da aşağılıyorlar. Neden peki?
Sebep ortada, sırf biraz daha üye almak için duyarlı olduğumuz konularda bizi dürtmek için, kanmayın böyle şeylere.
Hergün başka bir php sitesi forumu hackleniyor, ama php dilini bulan adam hala yüzyılın dehaları arasında yerini koruyor.
Uğraşmayın böyle şeylerle, açık söylüyorum heyecan yapan çoluk çocuğun işidir.
Saygılar Sevgiler.