emrah1607
Banned
ben tarihsiz bir milletiz demedim.lakin elin gavur ingilizi 500 yıl önceki edebi kitaplarını okuyup anlıyabilirken biz 20 yıl öncekini sözlüksüz anlıyamıyoruz.
sözlüğe ne gerek var . zaten bütün okuman gereken şeylerin türkçe tercümesi bulunuyor . kuranı kerimide atatürk elmalılı hamdi yazıra türkçeye çevirttirmiş .
ona bakarsan elin ingilizi senden benden çok osmanlıyı okuyor .onlar osmanlıcamı biliyor .onlarda kendi dillerine çevrileni okuyor ve ders çıkartıyor . sen yeterki okumak iste yeterince tercüme var olmayanlarda da ingilizler gibi bir azim gerekiyor hepimize . aslında yanlış anlama ama bir çoğumuzun okumaya niyeti bile yok bunu öne sürüyor . osmanlıca olsaydı bile kaç kişi okucaktı sanki .
geçmişle bağımız komple yıkılmıştır atatürk sayesinde.
bunu nasıl anlıyamıyorsun anlamıyorum:
geçmiş ile bağ koptu demekki o dönemde kopması gerekiyormuş .
türkleri yani bizleri araplaşmadan başka şekilde demekki kurtaramıyordu .değişiklik şart . o dönemlerde islamı kullanarak osmanlıya baş kaldıran şeyh saidlerin elinden islam bir silah olmaktan çıkarıldı . hurafeler temizlendi artık dini kimse silah olarak kullanamadı .bir çok değişiklik yapıldı ve o günlerin koşullarında gerekliydi.
bir kere eskinin yazı diliyle şimdiki bir değil. (hani söz uçar yazı kalır veyahut yazılı tarih)
kardeşim yazılı tarih gene var . hemde günümüz türkçesinde .daha ne istiyorsun sorun ne anlamadım ki .biraz araştırma yapsan yazılı tarihini günümüz türkçesi ile bulabileceksin .
herşey değiştirilmeye çalışılmış.hilafet varken kaldırılmış.
kılık kıyafet bile değiştirilmiş.
millet savaştan yeni çıkmış cebinde para yok bizimkiler şapka kanunun çıkartıp vakko yu zengin etmişler.(ne gerek varsa sanki çağdaşlık şapkayla olur)
kardeş bunlar olmadan önceki türkiyenin haline bak birde sonrasına bak . atatürk gibi bir lideri allah bizlere lütuf buyurdu da o dönemlerde kurtulduk . aynı din düzeni olsaydı hain çok ama içimizdeki atatürkler sınırlı . onlardan 100 senede bir geliyor . işimiz baya zor olurdu .vakkoyu zengin etti diyorsun ancak ondan öncede fes vardı yani gene birileri zengin oluyordu . ayrıca herkesin vakkodan aldığını nerden biliyorsun .muhakkak çakma türk işi vakkoda vardır o dönemde rahat ol sen :durdurun
ayriyetten birde demiyormusun atatürk dini hurafelerden temizlemiş diye.
Eee diyelim hadi temizledi niye onu sağlamlaştırmadı.
dinini anlasınlar diye türkçeye çevirdi kuranı .dinin allah ile birey arasında olması gerektiğinden bahsetti sürekli daha ne desin .atatürk din adamı değil ki din hakkında ne yapmasını bekliyorsun . din adamlarına engelmi olmuş ,kominizmimi getirmiş ne yapmış . atatürk dini sağlamlaştırması gereken kişi değil ama temele dinamit koyanlara engel olma işini layıkıyla yerine getirmiş .buda önemli bir adımdır .
ayrıca balıkesir hutbesini oku dostum . orda verdiği mesajları oku .
osmanlı zamanında veya selçuklu zamanında (özellikle osmanlı) avrupaya kök söktürüyorduk.600 sene enselerinde at koşturduk. e ne oldu yıkıldın o zaman . o zaman hilafette vardı dilde osmanlıcaydı .neden yıkıldık o zaman ??osmanlıyı atatürkmü duraklattı geriletti çökertti ??
her türlü ilmi gelişmelerde 100-150 yıl öndeydik islamiyet ve türklük sayesinde. bunundamı önüne atatürk geçti :vur
atatürk geldi isalmiyet gitti. şuan islamiyet yokmu . ben orucumu tutuyorum namazımı gene kılıyorum . din eğitimide fazlasıyla hala devam ediyor .atatürk geldi islam gitti de ne demek ....bence saçmalamışsın
mesela tekkelre kapatıldı yerine ne açıldı. köy evleri açıldı .insanların bu evlerde toplanıp ülke ve din meselerinde fikir alışverişi yapması sağlandı .tekkeler kapatılınca terör örgütü gibi çalışan o dönemki tarikatların ellerinden silahları alındı .dini kullanarak bu ülkede ayaklanma çıkaran yeni yobaz nesiller yetişmesinin önü kesilmiş oldu
hea yani herşey bilim ve fen değilki. hem böle diyorsun hemde osmanlı zamanında ilimde 150 sene ilerdeydik diyorsun . bizler osmanlının son dönemlerinde olduğu gibi atatürkten sonraki dönemden günümüze kadar olan dönemde bu tür şeyleri tartışmaktan içimizdeki hainlerle uğraşmaktan geride kaldık ilimde fende .atatürk bütün tartışmaları bitirmiş bitirmeyene gereken cevabı vermiş birlik sağlamaya çalışmış ki o avrupaya ilimde bilimde yetişelim diye . ama onu ne sağdan ne soldan doğru dürüst kimse anlamadığı içindir ki sadece onun döneminde kalkınan ülke sonra bir daha gün yüzü görmemiştir . bununda sebebi içimizdeki hainler ve olaylardır .
bunlar maddi peki bir milletin manevi kuvveti olmassa nolur hiç düşündün mü.
omuzlarında top mermisi kadınlar cepheye o mermiyi ne için taşıdılar sence. fln fln fln
atatürk din anlamında fazla bisey yapmamış diyorsun .haklısın da .atatürk zaten din adamı değil di . diğerleri gibi kafasına göre din yazmak istemedi . işi ehillerine bıraktı .sapıtanın kellesini aldı . ondan daha fazlasını bekleyemezsin ki dostum çünkü o din adamı değil .ömrü savaşlarda cephelerde geçmiş bir insandan ve yıkık bitik bir ülkeyi tekrar kurtarmak için ömrünü heba eden bir insandan ne bekliyebiirsin bu konuda. o elinden geleni yapmış ...
bu arada az daha unutuyordum zalimler.kafirler,münafıklar, ümmete küfredenler için yaşasın Cehennem....
unutma sakın son mesajlar önemlidir :victory
yobazlar - hainler - işbirlikçiler - islamı ve peygamberimizi kendi oyunlara alet edenler - atatürke ve onun cumhuriyetine küfredenler için yaşasın istiklal mahkemeleri . ayrıca hepsininde canı cehenneme :durdurun