Atatürkü Sevmeyenlere ''ÖZEL'' soru

ben tarihsiz bir milletiz demedim.lakin elin gavur ingilizi 500 yıl önceki edebi kitaplarını okuyup anlıyabilirken biz 20 yıl öncekini sözlüksüz anlıyamıyoruz.

sözlüğe ne gerek var . zaten bütün okuman gereken şeylerin türkçe tercümesi bulunuyor . kuranı kerimide atatürk elmalılı hamdi yazıra türkçeye çevirttirmiş .

ona bakarsan elin ingilizi senden benden çok osmanlıyı okuyor .onlar osmanlıcamı biliyor .onlarda kendi dillerine çevrileni okuyor ve ders çıkartıyor . sen yeterki okumak iste yeterince tercüme var olmayanlarda da ingilizler gibi bir azim gerekiyor hepimize . aslında yanlış anlama ama bir çoğumuzun okumaya niyeti bile yok bunu öne sürüyor . osmanlıca olsaydı bile kaç kişi okucaktı sanki .

geçmişle bağımız komple yıkılmıştır atatürk sayesinde.
bunu nasıl anlıyamıyorsun anlamıyorum:

geçmiş ile bağ koptu demekki o dönemde kopması gerekiyormuş .

türkleri yani bizleri araplaşmadan başka şekilde demekki kurtaramıyordu .değişiklik şart . o dönemlerde islamı kullanarak osmanlıya baş kaldıran şeyh saidlerin elinden islam bir silah olmaktan çıkarıldı . hurafeler temizlendi artık dini kimse silah olarak kullanamadı .bir çok değişiklik yapıldı ve o günlerin koşullarında gerekliydi.

bir kere eskinin yazı diliyle şimdiki bir değil. (hani söz uçar yazı kalır veyahut yazılı tarih)
kardeşim yazılı tarih gene var . hemde günümüz türkçesinde .daha ne istiyorsun sorun ne anlamadım ki .biraz araştırma yapsan yazılı tarihini günümüz türkçesi ile bulabileceksin .

herşey değiştirilmeye çalışılmış.hilafet varken kaldırılmış.
kılık kıyafet bile değiştirilmiş.
millet savaştan yeni çıkmış cebinde para yok bizimkiler şapka kanunun çıkartıp vakko yu zengin etmişler.(ne gerek varsa sanki çağdaşlık şapkayla olur)

kardeş bunlar olmadan önceki türkiyenin haline bak birde sonrasına bak . atatürk gibi bir lideri allah bizlere lütuf buyurdu da o dönemlerde kurtulduk . aynı din düzeni olsaydı hain çok ama içimizdeki atatürkler sınırlı . onlardan 100 senede bir geliyor . işimiz baya zor olurdu .vakkoyu zengin etti diyorsun ancak ondan öncede fes vardı yani gene birileri zengin oluyordu . ayrıca herkesin vakkodan aldığını nerden biliyorsun .muhakkak çakma türk işi vakkoda vardır o dönemde rahat ol sen :durdurun

ayriyetten birde demiyormusun atatürk dini hurafelerden temizlemiş diye.
Eee diyelim hadi temizledi niye onu sağlamlaştırmadı.
dinini anlasınlar diye türkçeye çevirdi kuranı .dinin allah ile birey arasında olması gerektiğinden bahsetti sürekli daha ne desin .atatürk din adamı değil ki din hakkında ne yapmasını bekliyorsun . din adamlarına engelmi olmuş ,kominizmimi getirmiş ne yapmış . atatürk dini sağlamlaştırması gereken kişi değil ama temele dinamit koyanlara engel olma işini layıkıyla yerine getirmiş .buda önemli bir adımdır .

ayrıca balıkesir hutbesini oku dostum . orda verdiği mesajları oku .

osmanlı zamanında veya selçuklu zamanında (özellikle osmanlı) avrupaya kök söktürüyorduk.600 sene enselerinde at koşturduk. e ne oldu yıkıldın o zaman . o zaman hilafette vardı dilde osmanlıcaydı .neden yıkıldık o zaman ??osmanlıyı atatürkmü duraklattı geriletti çökertti ??

her türlü ilmi gelişmelerde 100-150 yıl öndeydik islamiyet ve türklük sayesinde. bunundamı önüne atatürk geçti :vur

atatürk geldi isalmiyet gitti. şuan islamiyet yokmu . ben orucumu tutuyorum namazımı gene kılıyorum . din eğitimide fazlasıyla hala devam ediyor .atatürk geldi islam gitti de ne demek ....bence saçmalamışsın

mesela tekkelre kapatıldı yerine ne açıldı. köy evleri açıldı .insanların bu evlerde toplanıp ülke ve din meselerinde fikir alışverişi yapması sağlandı .tekkeler kapatılınca terör örgütü gibi çalışan o dönemki tarikatların ellerinden silahları alındı .dini kullanarak bu ülkede ayaklanma çıkaran yeni yobaz nesiller yetişmesinin önü kesilmiş oldu

hea yani herşey bilim ve fen değilki. hem böle diyorsun hemde osmanlı zamanında ilimde 150 sene ilerdeydik diyorsun . bizler osmanlının son dönemlerinde olduğu gibi atatürkten sonraki dönemden günümüze kadar olan dönemde bu tür şeyleri tartışmaktan içimizdeki hainlerle uğraşmaktan geride kaldık ilimde fende .atatürk bütün tartışmaları bitirmiş bitirmeyene gereken cevabı vermiş birlik sağlamaya çalışmış ki o avrupaya ilimde bilimde yetişelim diye . ama onu ne sağdan ne soldan doğru dürüst kimse anlamadığı içindir ki sadece onun döneminde kalkınan ülke sonra bir daha gün yüzü görmemiştir . bununda sebebi içimizdeki hainler ve olaylardır .

bunlar maddi peki bir milletin manevi kuvveti olmassa nolur hiç düşündün mü.
omuzlarında top mermisi kadınlar cepheye o mermiyi ne için taşıdılar sence. fln fln fln
atatürk din anlamında fazla bisey yapmamış diyorsun .haklısın da .atatürk zaten din adamı değil di . diğerleri gibi kafasına göre din yazmak istemedi . işi ehillerine bıraktı .sapıtanın kellesini aldı . ondan daha fazlasını bekleyemezsin ki dostum çünkü o din adamı değil .ömrü savaşlarda cephelerde geçmiş bir insandan ve yıkık bitik bir ülkeyi tekrar kurtarmak için ömrünü heba eden bir insandan ne bekliyebiirsin bu konuda. o elinden geleni yapmış ...

bu arada az daha unutuyordum zalimler.kafirler,münafıklar, ümmete küfredenler için yaşasın Cehennem....

unutma sakın son mesajlar önemlidir :victory

yobazlar - hainler - işbirlikçiler - islamı ve peygamberimizi kendi oyunlara alet edenler - atatürke ve onun cumhuriyetine küfredenler için yaşasın istiklal mahkemeleri . ayrıca hepsininde canı cehenneme :durdurun

allem kime neyi anlatıyorsun...atatürkçülüğü din olarak görüyo arkadaş(haşa)..terimleri kavramları karıştırmış..din Allah ile kul arasında demiş ama kusura bakma burda da hakaret ettiremeyiz..senin iğrenç düşüncelerin kendine kalsın..kalbin de nickin gibi kararmış..inançlı olmak mı yobazlık yoksa başkasının inandığına saldırmak mı yobazlık gerilik bi sorgula bunları..ordan burdan copy paste lerle ayıbını gizleme bi de

emrah1607 yahu şöyle her dediğimi karantinaya alıp kendince bir yorum getirme. böle şeyler aslında yüz yüze konuşulur veya boşversene namazlarımı kılıyorum demişsin.bu benim için yeterde artar bile. ama kara_kartalın zihniyetinde olmamana sevindim.
tamam kim ne yapmışsa yapmış onlarıda bir kenara bırakıyorum.(burda g.t lalesi gibi kalıp sustuğumu sanma yüzyüze anlatılır yazıyla olmuyo):goz:
mahkeme-i kübra nın karşısında herşey ortaya dökülür o zaman anlarız kim islama hizmet etmiş kim etmemiş.

belkide atatürk iyiydi ama şu kara_kartal zihniyetindeki atatürkçü din düşmanları onun adını kirlettiler.
ayriyetten demek istediklerimi pek anlamamışın. i tabi normal belkide ben anlatamıyorum.

son söz: zalimler için yaşasın Cehennem.

abi herkes aynı dalgadada, "ßelki atatürk iyiydi" yorumunu gercekten anlayamıorum?? mahkeme-i kübra felan? Türk olmaktan memnun diyil gibisin hacı dogrumuyum?

abi herkes aynı dalgadada, "ßelki atatürk iyiydi" yorumunu gercekten anlayamıorum?? mahkeme-i kübra felan? Türk olmaktan memnun diyil gibisin hacı dogrumuyum?

bu lafları en son söleyeceğin kişiyim belki.hem mahkeme-i kübranın türk lüğünden memnun olup olmamayla ne alakası var.
ben türklükten çok müslüman bir türküm. ve emin ol fazlasıyla mutluyum şanlı bir tarihim var en azından.

yani aga fazlasıyla yanlışsın.hatta seni memnun edicekse b.düzündeki bir okulun ülküocağı reisiyim.

canı cehenneme sözü amerikan filmlerinde olmuyo muydu xD dışa bağımlı olmayalım bu kadar taklitçi zihniyet filan atatürkçülüğe ters=)
ya millet bnm büyük dedem kurtuluş savaşında şehit düştü bu vatanın atatürkün değerini iyi bilirim..şehit torunu olduğumuzdan mı bizim sülalede atatürk düşmanı yoktur..ama anlamadığım atatürkçü olmak dinsizlik mi oluyor..niye kara_kartal gibi tipler böyle bir misyon alıyor kendine..bi ton sorun var ülkede onlara çözüm üretmeye çalış madem aydınsın bölücü tartışmalar yapma..terör belası var üstümüzde hepimzin ciğeri yanıyor buna çare ara

emrah1607 yahu şöyle her dediğimi karantinaya alıp kendince bir yorum getirme. böle şeyler aslında yüz yüze konuşulur veya boşversene namazlarımı kılıyorum demişsin.bu benim için yeterde artar bile. ama kara_kartalın zihniyetinde olmamana sevindim.
tamam kim ne yapmışsa yapmış onlarıda bir kenara bırakıyorum.(burda g.t lalesi gibi kalıp sustuğumu sanma yüzyüze anlatılır yazıyla olmuyo):goz:
mahkeme-i kübra nın karşısında herşey ortaya dökülür o zaman anlarız kim islama hizmet etmiş kim etmemiş.

belkide atatürk iyiydi ama şu kara_kartal zihniyetindeki atatürkçü din düşmanları onun adını kirlettiler.
ayriyetten demek istediklerimi pek anlamamışın. i tabi normal belkide ben anlatamıyorum.

son söz: zalimler için yaşasın Cehennem.

doğru söylüyorsun .şuan içine girdiğimiz tartışma yüz yüze olsa daha iyi olur .

ben namazımı istediğim zaman kılabiliyorum dedim .sen dedin ya atatürk gelmiş islamiyet gitmiş diye .ben bu lafından dolayı söyledim . islamiyetin gittiği falan yok hacım sen neden bahsediyorsun . atatürk geldi islamiyet gitti derken yalan söyleyerek günaha girdiğinin farkındasın değilmi ?

belkide iyiydi diyeceğine bir önceki sayfada atatürkün bir konuşmasını yazmış bir arkadaş .onu okusan atatürkü araştırsan belkide iyiydi demezdin .atatürkün bu millete ve dine bir zararı olmamış kardeşim .aksine faydası dokunmuş . neden ısrarla atatürk düşmanlığı yapıyor bazı insanlar anlamıyorum

biz bunları tartışmaktan ilimdede fende de hiç bir şeyde de zaten bir yere gidemeyiz .hala biseylerin düşmanlığını yapmanın ne lüzumu var .

atatürke ve bu ülkeye düşmanlık edenin taa.

yobazlar - hainler - işbirlikçiler - islamı ve peygamberimizi kendi oyunlara alet edenler - atatürke ve onun cumhuriyetine küfredenler için yaşasın istiklal mahkemeleri . ayrıca hepsininde canı cehenneme

işin gücün geyik haa xD
mahkeme-i kübra yazısından nasıl çıkartabiliyorsun bunları ki :s

abi bu dünyada tartışıyoruz ya =) o bakımdan mahkeme-i kübrayı eleştirmek istemiştim ama yüzümdeki tebessümü kimse göremedigi icin galiba su an yanlıs anlasıldım asjfkas=D neyse abicim bofeonun dedii gibi "atatürkcü olan dinsiz, aşırı dincilerde atatürkü sevmio" gibi bi anlam cıkması saçma gercekten ortaya.. hepinizi seviyorum ben yatıyorum =) yarın samsundan tütün alıcam daha hadi ßai =))

abi bu dünyada tartışıyoruz ya =) o bakımdan mahkeme-i kübrayı eleştirmek istemiştim ama yüzümdeki tebessümü kimse göremedigi icin galiba su an yanlıs anlasıldım asjfkas=D neyse abicim bofeonun dedii gibi "atatürkcü olan dinsiz, aşırı dincilerde atatürkü sevmio" gibi bi anlam cıkması saçma gercekten ortaya.. hepinizi seviyorum ben yatıyorum =) yarın samsundan tütün alıcam daha hadi ßai =))
gel la ben sana verym tütün işlenmemiş..biz üretiyoruz.."biz yiyiciyiz satıcı değiliz satmak yok satmak yok" :D

canı cehenneme sözü amerikan filmlerinde olmuyo muydu xD dışa bağımlı olmayalım bu kadar taklitçi zihniyet filan atatürkçülüğe ters=)
ya millet bnm büyük dedem kurtuluş savaşında şehit düştü bu vatanın atatürkün değerini iyi bilirim..şehit torunu olduğumuzdan mı bizim sülalede atatürk düşmanı yoktur..ama anlamadığım atatürkçü olmak dinsizlik mi oluyor..niye kara_kartal gibi tipler böyle bir misyon alıyor kendine..bi ton sorun var ülkede onlara çözüm üretmeye çalış madem aydınsın bölücü tartışmalar yapma..terör belası var üstümüzde hepimzin ciğeri yanıyor buna çare ara

şehitlerden bahsetmişsin de birde atatürkçü olmak dinsizlikmi oluyor demişsin .

bu ülkede sadece ve sadece milliyetçiliğine bak bir insanın .keşke müslüman olsa ama değilse bile istediği dine inanırsa inansın .onun tercihidir .

ara sıra tv lerde izliyoruz. çanakkalede ülkemiz için şehit olan azınlık hristiyanlarda var .ülke bütün dünya ile mücadele etmeye çalışırken kendi içimizde isyan eden müslümanlarda var . sen şimdi bizi içimizden kalbimizden vuran müslümanımı tercih edersin çanakkalede bu vatan için şehit olan azınlığımı .o isyan eden sözde müslüman hem kendi ümmetinin ve milletinin mensubuna isyan ediyor hemde bizi sırtımızdan hançerliyor ama diğer hristiyan çanakkalede ölüyor .

ben o hristiyanı o müslümana tercih ederim . benim için bu önemli .

önemli olan dinsizmiş dinliymiş değil vatana ne kadar bağlı önemli olan bu . beni sırtımdan vururmu vurmazmı önemli olan bu . boşuna denmiyor önce vatan diye . dinsiz diye yada bilmem ne diye önce vatan diyenleri soğutamayız kendimizden soğutmamalıyız

Biz onları 100 yıl uğraşsak yapamayız içinde vatan sevgisi olmayan bir insan bu ülke için ne yaparki

bu ülkede sadece ve sadece milliyetçiliğine bak bir insanın .keşke müslüman olsa ama değilse bile istediği dine inanırsa inansın .onun tercihidir .

ara sıra tv lerde izliyoruz. çanakkalede ülkemiz için şehit olan azınlık hristiyanlarda var .ülke bütün dünya ile mücadele etmeye çalışırken kendi içimizde isyan eden müslümanlarda var . sen şimdi bizi içimizden kalbimizden vuran müslümanımı tercih edersin çanakkalede bu vatan için şehit olan azınlığımı .o isyan eden sözde müslüman hem kendi ümmetinin ve milletinin mensubuna isyan ediyor hemde bizi sırtımızdan hançerliyor ama diğer hristiyan çanakkalede ölüyor .

önemli olan dinsizmiş dinliymiş değil vatana ne kadar bağlı önemli olan bu . beni sırtımdan vururmu vurmazmı önemli olan bu . boşuna denmiyor önce vatan diye . dinsiz diye yada bilmem ne diye önce vatan diyenleri soğutamayız kendimizden soğutmamalıyız

aßi sen vatanı milleti savunmada, din ile Atatürkçülügü yarıştırırsan.. her türlü Atatürkçüler alır yani bu savası =)asdasasd haklısın saygı duyarım =) ama ramazanda savaşırlarsa dinciler yener fjasa =Pp

doğru söylüyorsun .şuan içine girdiğimiz tartışma yüz yüze olsa daha iyi olur .

ben namazımı istediğim zaman kılabiliyorum dedim .sen dedin ya atatürk gelmiş islamiyet gitmiş diye .ben bu lafından dolayı söyledim . islamiyetin gittiği falan yok hacım sen neden bahsediyorsun . atatürk geldi islamiyet gitti derken yalan söyleyerek günaha girdiğinin farkındasın değilmi ?

belkide iyiydi diyeceğine bir önceki sayfada atatürkün bir konuşmasını yazmış bir arkadaş .onu okusan atatürkü araştırsan belkide iyiydi demezdin .atatürkün bu millete ve dine bir zararı olmamış kardeşim .aksine faydası dokunmuş . neden ısrarla atatürk düşmanlığı yapıyor bazı insanlar anlamıyorum

biz bunları tartışmaktan ilimdede fende de hiç bir şeyde de zaten bir yere gidemeyiz .hala biseylerin düşmanlığını yapmanın ne lüzumu var .

kanka yapma allah aşkına bak ben lafı uzatmak istemedim.sana nasıl bir kanıt getirsem inanırsın atatürkün İslam için hiçde hayırlı olmadığını. asla inanmassın
o zamn boşveeer.
benim dinim bana senin dinin sana.
islamiyetteki çok güzel bi laf.
sende dünyaları önüme dizsen beni yolumdan caydıramassın mesela.

"biz bunları tartışmaktan ilimdede fende de hiç bir şeyde de zaten bir yere gidemeyiz .hala biseylerin düşmanlığını yapmanın ne lüzumu var ."
hah işte bu abicim
bak ne kadar güzel söylemişsin.
benim bacımın başörtüsü başından zorla çekiliyorsa,
sırf çarşaf giyiyor diye tekme tokat yolun ortasında dövülüyorsa
ee gelde sen sessiz kal.
ki islamiyette kafirler için onlara üstün gelene kadar savaşın deniyor.
biz bişi yapıyormuyuz.
ismet inönü devrinde kur'an alfebelerinin nasıl toplatıldığını, devletin doğudaki 92 yılı zulmünü bilmeyen varmı bilmiyorum.

yani islam zaten hoşgörü dini kimseyle(La ilahe illallah diyen kimseyle) bi alıp veremediği yok
kafirler dışında

konuyu çok farklı yere çekiyorsun..kurtuluş savaşında araplar seni sattıysa bu senin müslümanlara genel bakış açını etkilememeli..o hristiyanı müslümana tercih ederim derken?kurtuluş savaşında da savaşanların büyük çoğunluğu müslümandı ama bunu da unutma ki islamiyet bi milleti bağlayan bir din değil tüm insanlığı ilgilendirir

aßi sen vatanı milleti savunmada, din ile Atatürkçülügü yarıştırırsan.. her türlü Atatürkçüler alır yani bu savası =)asdasasd haklısın saygı duyarım =) ama ramazanda savaşırlarsa dinciler yener fjasa =Pp

tuhaf tuhaf harflerle ne dediğin belli olmuyor .türkçeyi doğru düzgün kullanırsan o zaman daha iyi anlaşırız seninle .

o yazdığımdan ayrıca onu anladıysan yazıklar olsun .sen bi uyu kendine gel . daha yazılan şeyleri anlamıyorsun .bak bakalım alıntı yaptığım sözlere ve benim yazdıklarıma . ikisini birleştirebilirsen kendini aşarsın

bak aramızdaki ufak bir fark ta bu.
biz dünyanın fani heveslerinin gelip geçici olduguna inanmışız.
bizim için son nefeste imanlı gitmek çok önemlidir mesela.
yani müslümanlığımız milliyetçiliğimizin önünde yer alır.
ki iman etmiş bir kişi için de olması gerek budur.(bkz:imanın altı şartı)
bizi arkadan vuranlar demişsin.
terihi incelerken o zamanın şartlarını göz önünde bulundurmak lazım birde.
istanbuldaki hükümet için, hilafet için savaşan canlarını ortaya koyan aşiretler
bi bakıyorlarki ulan birileri hilafeti kaldırıyo
yok alfabeyi değiştiriyo
kılık kıyafete karışıyo
ee buda hazmedilemez birşeydir eminim.
yahu ben ne için savaştım islam sancağı için
sizin yaptığınıza bak deyip devlete karşı geliyor.
eruygur paşanınkisinden daha caiz bir şekilde.

bide vatan sevgisi imandandır.

Zalimler fasıklar için yaşasın Cehennem...

tuhaf tuhaf harflerle ne dediğin belli olmuyor .türkçeyi doğru düzgün kullanırsan o zaman daha iyi anlaşırız seninle .

o yazdığımdan ayrıca onu anladıysan yazıklar olsun .sen bi uyu kendine gel . daha yazılan şeyleri anlamıyorsun .bak bakalım alıntı yaptığım sözlere ve benim yazdıklarıma . ikisini birleştirebilirsen kendini aşarsın

ya adamın kafa kayık makara yapıyo işte ne var bunda
kim PM atıyosa kasmasın okuıyamıyorum [email protected]

konuyu çok farklı yere çekiyorsun..kurtuluş savaşında araplar seni sattıysa bu senin müslümanlara genel bakış açını etkilememeli..o hristiyanı müslümana tercih ederim derken?kurtuluş savaşında da savaşanların büyük çoğunluğu müslümandı ama bunu da unutma ki islamiyet bi milleti bağlayan bir din değil tüm insanlığı ilgilendirir

ben sadece araplara çekmiyorum ki .osmanlının son dönemlerinde ve kurtuluş savaşları döneminde ülkenin içindeki isyanları çıkaranlar arapmıydı . kürt saidler arapmı . ve kürt saidin yanındakiler sadece kürtmü ?

ben tüm olan bitene rağmen müslümanlara karşı değilim . yanlış anlaşılmasın .

ben sadece içimizdeki bir azınlığın yaptığı şerefli davranışı yapmaktan aciz olanlarında müslüman olduklarını hatırlattım sadece . daha doğrusu müslüman görünümlü olduklarını hatırlatmaya çalıştım .

önce hristiyanmış museviymiş aleviymiş sünniymiş buna bakmam .he keşke müslüman olsalar bunuda isterim ama olmuyorsalar buna bakmam öncelikle .vatana bağlılığına bakarım

önce vatan önce vatan önce vatan . sonra diğerleri .

Bunu Okuduktan Sonra Hayatımızın Boşa Geçtiğini Anladım Teşekkürler

Geri