ATATÜRK'ü NedeN Bazı KesimLeR Sewmez???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Thorpedo' Alıntı:
FGx16327.jpg

kapanmak örtünmektir bunu ne şekilde yapacağına insanlar karar vermeli biz değil ..gercek anlamda laiklik bunu gerektirir..

image28941.jpg

amac resim koymaksa buyur...

söylemek istediğimi anladin .... bu arada resim güzelmiş :)

tukiyamo' Alıntı:
yine barış kazandı :D :D :D :D hehe

hepimiz farklı düşüyoruz ama önemli olan bu ülkeyi gönülden sevmemiz

DeathMatch' Alıntı:
söylemek istediğimi anladin .... bu arada resim güzelmiş :)

hazır ortam da kardeslık havaları eserken benden bu kadar hepinize iyi we seviyeli tartısmalar:victory

Thorpedo' Alıntı:
hazır ortam da kardeslık havaları eserken benden bu kadar hepinize iyi we seviyeli tartısmalar:victory

kapanış iyii oldu ... iyii gecler

Güzel bir yazı olmuş birazda ben ekleyeyim
Dinin arkasına saklanıp her naneyi yiyenden,Atatürkün arkasına saklanıp her naneyi yiyenden köylü milletin efendisidir gibi güzel bir sözü söyleyip bulundugu ortama bir köylü geldiginde küçümseyen, insanı secemeyecegi özelliklerinden dolayi yargılayan,kardeşi kardeşe düşman eden zihniyetten, 2 yüzlü ve boşuna oksijen tüketen varlıklardan nefret ediyorum

neccko napıon yaa ortam daha yeni yumuşadı :D :D :D :D

neccko' Alıntı:
Güzel bir yazı olmuş birazda ben ekleyeyim
Dinin arkasına saklanıp her naneyi yiyenden,Atatürkün arkasına saklanıp her naneyi yiyenden köylü milletin efendisidir gibi güzel bir sözü söyleyip bulundugu ortama bir köylü geldiginde küçümseyen, insanı secemeyecegi özelliklerinden dolayi yargılayan,kardeşi kardeşe düşman eden zihniyetten, 2 yüzlü ve boşuna oksijen tüketen varlıklardan nefret ediyorum

cok güzel kafiyeli olmuşş .. ellerine sağlik

Padişah ingilizlere boyun eğmişti. Gurulandığımız yüzyıllaca bölgeye hakim olan Osmanlının Sadrazamı önünde eğilip selam vermediği için bir ingiliz yüzbaşısı tarafından tutuklanmıştı. Anadolunun heryerinde düşman askerleri vardı. Irakta görüyoruz gittikleri heryerde tecavüz, pislik muamelesi vb. hareketler tüm anadoluda başlamıştı. Türklerin kapıları işaretlenmiş evleri basılıp, taciz ediliyordu. Anadolunun heryerinde imam kılığında casuslar dinimizin koruyucusunun ingilizler olduğunu söyleyip, Kurtuluş Savaşının fitilini ateşleyen ve savaşı en iyi taktiklerle sürdüren Atatürk'e kafir deyip, ordunun ihtiyacı olan asker, yiyecek, silah ve paradan yoksun kalmasını sağlamıştır.
Atatürk Nutuk'unda içte ve dışta hainlerin olacağını bunların ülkeyi bölmek için çalışacaklarını belirterek, bu günleri gösteriyordu. Bugün Türk gençliği uyanık olmalı ve gözlerini bağlayarak, ülkemizi "sağcı,solcu, dinci,laik vb." bölümlere ayrılmamıza izin vermemelidir.
Şu anda gerek dini gerekse diğer değerlerimizi kullanarak kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanların tek amacı vardır. O da ülkemizi bölüp, bu topraklarımıza el koymaktır.

Kıyı şeridini dolaşın şehitlerimizin kanıyla alınan topraklar ingilizlere parayla satılıyor. Yunanlılar Finansbank aracılığı ile istanbulda vatikan kurmaya çalışıyor. Tüm ticaretimiz Atatürkün türkiyeden kovduğu yabancıların eline geçti (Kipa, Bim, sigara şirketleri, içki firmaları, vodafon, türkcell, avea daha yüzlerce kar getiren şirket). Atatürkün kurduğu milli şirketlerin hepsi satılıyor. Artık Türkler sadece çalışan, hizmet eden konumuna düştü. Türkiye sınırındaki petrol arazisi daha birkaç ay evvel İsraile mayın temizleme bahanesiyle tüm doğal kaynakları kullanma izniyle verildi. Daha yüzlerce örnek var.
Bu gün hala Atatürke saldıracağınıza, müslümanız deyipte müslümanları açık açık köle haline getiren bildik kişilerle uğraşın. Yakında ezan sesinden rahatsız olan ingiliz, fransız, israilli, yunanlı komşularınız camilerin hoparlörlerini kapattıracak sayıya ulaşacaklar.

tukiyamo' Alıntı:
neccko napıon yaa ortam daha yeni yumuşadı :D :D :D :D
YOk ortami kızıştırmak gibi bi niyetim yok zaten yazıdada gereken mesaji verdim :D
Zaten ben tartışmalara (dozu aşan) herzmn karşıyım hepimiz kardeşiz 3 günlük dünya nasılsa kimseye kalmıcak kardeşce yaşayak işte =)

yusuf14900' Alıntı:
ben hür doğdum bu vatan üzerinde yaşıyorsam fatihlere alparslanlara abdülazizlere minnettarım.ben sevmiyorum zorla sevdiremessin çünkü gerçek tarih var senin uydurma tarihini okumadım ben.hilafeti kaldırması laikliği getirmesi koskoca osmanlıyı mason localarından aldığı destekle yıktığını ve 1 milyon şehidimizin zaferini sahiplendiğinide biliyorum kurtuluş savaşı kazım karabekirin zaferidir ve islam milletinin zaferidir .benim şehrimde 1924 te rejim karşıtlarını katliam yaptığınıda canlı şahitlerle biliyorum.nasıl sevebilirim.ben iki taraflı oynayan insanlarıda sevmem.bugun islamı öveceksin yarın da tutup dogma diyeceksin..bunları tartışmaya bile gerek yok ölmüş bitmiş birinin siyasetini sürdürmek çok saçma..tek siyaset tek kurtuluş kuran dadır.islam bir siyaset dinidir kuranda anayasası.dinle siyaset karıştırılmaz diyorlar osmanlı 1000 yıl şeriatle yönetildi.onu diyen halt yemiş.bugün durumumuz bir komunist ülkesinden farksız.fakat zafer çok yakın.büyük savaşla islamın zaferi doğacak

thorpedo senin anan bacın çıplakmı geziyor.bende çıplak görmek istemiyorum

ghost onlar senin gerçeklerin. niçin kızayımki.keşke ülke padişahla yönetilsede kimse boktan siyasetle birbini kırmasa

sen şakamısın yoksa zihinsel olarak bi problemin mi var. yoksa küçükken ateşli bi hastalık mı gecirdin. yoksa forumu karıştırmak için mi yapıyosn. senin seviyene inip sana yorum yazmaya değmez

ogamemanya' Alıntı:
sen şakamısın yoksa zihinsel olarak bi problemin mi var. yoksa küçükken ateşli bi hastalık mı gecirdin. yoksa forumu karıştırmak için mi yapıyosn. senin seviyene inip sana yorum yazmaya değmez
tebrik ederim ogamemanya aklımdan geçenleri klavyeye döktürmüşsün :p Keşke her tartışma konusu böle sorunsuz olsa arada çıkıo hep bi densiz ama biz onların seviyesine inmemeye dewam edelim.... herkese ii geceler ii forumlar....

siz harbiden kafayı yemissiniz..böyle siyasetle uğraşacağınıza bilimsel şeylerle uğrassanız.ayrıca kalbi kırılan arkadaşlardan çok ama çok özür diliyorum..herkesin fikrine saygı göstermek istiyorum.fakat bu kara çarşaf meselesi canımı sıktı çünkü kara çarşaf bir semboldür islamın sembolu sevmeyenler eleştirmesinki bende sizin değerlerinizi eleştirmeyim..ayrıca ben hiç kimsenin sayesinde rahat yaşamıyorum..beni allah yarattı atatürk değil.hür doğdum hür yaşarım şükür allaha.hem rejimi çoğunluk belirler unutmayın demokrasi denilen sahte şeyden işte

thorpedo senden özür diliyorum ama fazla kaçtın çarşaf konusunda.

eşitlik nerede gösterin bana ..üniversiteye gidemeyen kapalı bacılar var niçin laiklik ugruna batıya yaranma ugruna yapılıyor bunlar.herkes eşit olsa niçin rejimin muhalifi olunsunki

"bacımın ortüsü batmakda rezilin gözüne
acırım tükmüğe vallahi tükürsem yüzüne"

"Medeniyet dediğin açmaksa bedeni
Desene HAYVAN senden daha medeni"

GhOsT10' Alıntı:
Herkes Osmanlı padişahlarını dini bütün insanlar olarak bilir ki zaten amaçları da İslamı yaymaktır.

aLıntıdır..​

yazın için çok teşekkür ediyorum. ama küçük bir itiraz; Osmanlı'nın İslamiyeti yaydığını söyleyemeyiz. çünkü Fethettiği gayri-müslim ülkelerin hiçbiri İslamiyeti seömedi-Bosna hariç-onun dışında fethettiği ülkeler zaten müslümandı.
Not.Osmanlı Padişahlarının biri hariç (Sanırım I. Murat) hacca gitmemiştir; halife olduktan sonra bile...

yusuf14900' Alıntı:
kara çarşaf bir semboldür islamın sembolu
Kara çarşaf islamiyetin sembolü değildir. Kur-an'ın hiçbir ayetinde kara çarşaf sembol olarak geçmez; örtünme emri vardır. örtünme o kültüre göre değişebilir, örtünme şartlarına uyurak istedğin kıyafetle örtünebilirsin.
Kur-an'ı bilmeden, kara çarşaf islamin sembolü diyerek Kur-an'a iftira atıyorsun.

1924te rejim karşıtlarını katletti demişsin evet katletti cumhuriyet düşmanları istiklal mahkemelerinde yargılanıp idam edildi tüm hanedan üyeleri sınırdışı edildi peki neden bunu hiç merak ettinmi bunlar yapılmasaydı ne olurdu bir düşündünmü tamamen yeni bir rejim tamamen yeni bir ülke yeni anayasa, demokrasi tüm halk bunlara yabancıydı eğer Atatürk bunları yapmasaydı isyanlar hiç bitmeyecekti,5 bilemedin 10 yıl sonra bu milyonlarca şehit vererek aldığımız topraklar yeniden bölünme tehlikesiyle karşı karşıya gelecekti emperyalistler leş kargaları gibi yine üşüşecekti başımıza. Atatürk bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için yaptı başka birşey için deyil umarım yeterince açıklayıcı olmuştur...selametle...

Arkadaşlar siz ne yazarsanız yazın arkadaş kara gözlüklerini takmış kendisine öğretilenden başkasını bilmiyor. Sadece tek yönlü okuyan kişiler bir ideolojinin esiri olur. Dinimizin ne kadar hoş görülü olduğunu bilmeden sadece öğretilen saldırı sözcükleriyle beynini zehirler. Mevlanaya saygı duyar ama düşüncelerini bilmez. Kuranı ateşli olarak savunur ama yorumlayamaz sadece yorumlarını tek yönlü dinler. Ermenilerden gelen karaçarşafı islamın sembolü zanneder takmayanları eleştirir. O yüzden boşuna cevap vermeyin kendinizi yormayın.

Not: Karaçarşafla ilgili bilgi Yenişafak ve Milli Gazete gibi gazetelerde yazan islamcı şair İsmet Özel'in bir yazısından alınmıştır.

dinimizin emrettiği kurallarda samimi olmadan temel vazifelerini yerine getirmeden örnek bir insan olmak mümkün değildir.
Demişsinki açıkla kapalı arasında bir fark göremiyorum.Kaç tane kapalı insan tadın ki böyle konuşabiliyorsun? İslam insanların huylarına bakarak yön değiştirmez kitap ve sünnetin emrettiği yoldan devam eder.
Bir de son kısımdaki araplara karşı söylemiş olduklarına katılmıyorum
sebep söylemek gerekirse arapların tek özelliği peygamberimiz(sav)'ın atap olmasıdır demişsin.Bu şekilde bir ırk ayrımı yapmana bence gerek yok hepimiz aynı soydan geliyoruz sonuç olarak.Son olarak ekleyeceğim bişeyse kurtuluş milliyetçilikten çok ümmetçiliktedir.Bunu bigün bütün dünya anlayacak
zamanının arapları anlamadı diye halen bir kesimi anlamıyor diye hepsini aynı kefeye koyamayız değil mi? =) veya türkleri ?

son olarak bazı laflarında gördüğün bir kısım insan kitlesiyle o gruptaki insanların hepsini aynı kefeye koymuşsun ki bu yanlış olandır.
Sığ değilde biraz daha geniş düşünmemiz gerektiği kanaatindeyim =)

R€B€L' Alıntı:
Sevmeyen kesımlerde balıklama atlamıslar ıste =)

Yedıgı kaba pısleyen,Ataturk sayesınde su anda rahat yasayabılen acızlerden baskası degılsınız.

Yolunuz acık olsun terk edın bu ulkeyı ne bu ulkenın sıze ıhtıyacı var nede bu ulkeyı degıstırmeye sızın gucunuz yetıcektır.

Kac sefer uzun uzun konusulan seyler bunlar.O zamandan bu zamana bı cok yenılık geldı ama hala daha aynı kafa hala daha sadece serıat serıat dıyosunuz, ataturku kotuluyosunuz.

Neden ataturk bu kadar kanınıza dokunuyo?
Dınınızı ozgurce yasamanıza ızın verdıgı ıcınmı? Dın tuccarlıgını engelledıgı ıcınmı?Insanları somurmenıze ızın vermedıgı ıcınmı?Esıtlık verdıgı ıcınmı?

Sızlerın okudugunuz tarıhler farklıydı dogru demı?Ulkemızı padısahlar serıat kuralları kurtardı sadece dusman elınden.

Ataturk sadece bı masal sızler ıcın, hıc bı faydası olmadı ve sadece sızın dınınızı kaldırdı demı?Katlıamlar yaptı vs vs kendı masallarınızı kendınız okumaya devam edın.
YAkında okuyacak o masallarınız yer almayacak
HEDI LEN......

yusuf14900' Alıntı:
siz harbiden kafayı yemissiniz..böyle siyasetle uğraşacağınıza bilimsel şeylerle uğrassanız.ayrıca kalbi kırılan arkadaşlardan çok ama çok özür diliyorum..herkesin fikrine saygı göstermek istiyorum.fakat bu kara çarşaf meselesi canımı sıktı çünkü kara çarşaf bir semboldür islamın sembolu sevmeyenler eleştirmesinki bende sizin değerlerinizi eleştirmeyim..ayrıca ben hiç kimsenin sayesinde rahat yaşamıyorum..beni allah yarattı atatürk değil.hür doğdum hür yaşarım şükür allaha.hem rejimi çoğunluk belirler unutmayın demokrasi denilen sahte şeyden işte

thorpedo senden özür diliyorum ama fazla kaçtın çarşaf konusunda.

eşitlik nerede gösterin bana ..üniversiteye gidemeyen kapalı bacılar var niçin laiklik ugruna batıya yaranma ugruna yapılıyor bunlar.herkes eşit olsa niçin rejimin muhalifi olunsunki
Sen eşitlik istiyosun Sahte olan bu demokarasiden oylemii... Kurdugun cumlee bası ve sonu sana benziyoo tutarsız arkadasım..
Ooo basını orten turbanlı bacılarını Americada Yan gelip yatan, maltada bikini kızlarla jet sky bine sehlerin hocaların yönettiyoo onların düşüncelerinin kurbanı...
Ooo avrupaya yaranmak için el etek öpenin kim oldugunuda sen gayet iyi biliyosun...
hür doğdum hür yaşarım şükür allaha demişsinn bende katılıyorum buna cok şükür kii Allaha Atatürk gibi bir lideride yaratttı...
Örümcek beyinli seni....

zovem' Alıntı:
Aynaya bakıp Bunu binlercekere tekrarlaa belki aklın basına gelirr...

hiç bir siyasi partiyi tutmuyorum oyda vermiyorum neyi kanıtlamaya calışıyorsun..kim kime yaranırsa yaransın.banane..ben rejimi tartışıyorum kişileri değil.örümcek beyinli..eşitlik te istemiyorum herşey kuran anayasasına göre olsun istiyorum..sen birazcık okuda aklın başına gelsin

atatürk olup olmaması mesele değil.hilafeti kaldırması en büyük hataydı.

şu atatürk neyi temsil ediyor bana bi söyleyin..hanginiz bir din kardeşi ugrunda şehit olmak için bosnaya kosovaya gider..söyleyin hadi...

insanın yaratılış amacı bütün insanlar lailahe illallah deyinceye kadar canla malla silahla savaşmaktır. bir kişi itiraz etsin bakalımda ağzının payını vereyim

yusuf14900' Alıntı:
hiç bir siyasi partiyi tutmuyorum oyda vermiyorum neyi kanıtlamaya calışıyorsun..kim kime yaranırsa yaransın.banane..ben rejimi tartışıyorum kişileri değil.örümcek beyinli..eşitlik te istemiyorum herşey kuran anayasasına göre olsun istiyorum..sen birazcık okuda aklın başına gelsin

atatürk olup olmaması mesele değil.hilafeti kaldırması en büyük hataydı.

şu atatürk neyi temsil ediyor bana bi söyleyin..hanginiz bir din kardeşi ugrunda şehit olmak için bosnaya kosovaya gider..söyleyin hadi...
Arkadaşım seninle burada tartışan herkes hata yapmış.Çünkü sen bilmeden,bişey okumadan konuşup durmuşsun.Senin tek bir amacın olabilir o da ortalığı karıştırmak.Başka bir amacın olacağını sanmam çünkü o kadar düşünebilseydin seninle burada bu konuyu tartışmıyor olurduk........

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri